Strumfi de iulie - august 2007 (1)
Raspunsuri - Pagina 19
claucia spune:
quote:
Originally posted by AndraZ
Fetelor care deja ati trecut prin vaccinul de 2 luni am si eu o intrebare scurta la voi. Pt febra i-ati dat ceva copilului? Adica supozitoare cu paracetamol ceva? Noi ne pregatim de vaccin si speram sa nu avem reactii foarte ciudate. Sunt putin stresata si de faptul ca vom face vaccinul in saptamana in care va fi si botezul si vreau sa-mi iau toate masurile de precautie ca totul va fi ok. Plus ca odata cu vaccinul doresc as ii fac si gaurile in urechi, drept pt care ma pregatesc de acum sufleteste pt urlete si tipete.
Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei
Andra, eu te pot linisti in privinta gaurilor in urechiuse. I-am facut mandrei mele la o luna si o saptamana la Medlife. Costa 60 Ron si dureaza 3 minute. Mi-era atat de frica sa nu o doara, ca o sa planga, etc, ba chiar cand o imbracam, inainte sa plecam, aveam ochii inlacrimati, ea era vesela si ma privea cu ochisorii mari si eu o duceam sa o chinuie...
A fost mult mai usor decat m-am asteptat, varianta aceasta cu pistol nu traumatizeaza deloc copilul, nu cu ac si ata pusa in urechi o luna cum era in spital, ci repede, cu pistol, a strigat odata, asistenta a luat-o in brate si a balansat-o prin cabinet ca sa uite si sa se gandeasca la altceva si a tacut instantaneu. Asa si la al doilea cercelus.
Dupa care, a adormit in cabinet in scaunul de masina. Deci nu a mai tinut minte si nu a suferit. Am fost foarte incantata, iar cercelusii medicinali cu care stam o luna sunt chiar draguti, cu pietricica alba.
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
claucia spune:
Poze cu mandra mea scumpa aici: http://www.flickr.com/photos/13994486@N00/
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
mirela_1974 spune:
Mamici, va cer cu disperare un sfat.
Mirunica mea e un ingeras. Doarme de cand am adus-o din spital. A avut foarte rar episoade de plans... dar nu cred ca erau colici... pt ca in jumatate de ora-o ora se potolea... si nu era plans incontrolabil...
Acum sa va spun si problema... dar nu dati cu pietre. Ii dau de mancare pe la 10 noaptea, o ora gandureste in patutz... si se trezeste pe la 5-5 jumate. Mi-a facut surpriza noaptea trecuta sa se trezeasca la 7... deci 9 ore de somn.
Doctorul mi-a zis sa n-o mai las sa doarma atat de mult. Dar daca o trezesc... nu mananca. Nu stiu cum sa procedez.
in primele 1,2 kg. In urmatoarele 2 saptamani a luat 400 gr. Mie nu-mi vine s-o4 saptamani a luat trezesc pt ca am vazut ca daca o trezesc sa manance... adoarme dupa 2 minute la san.
Puteti sa-mi spuneti daca aveti si voi 'problema' mea? Si cum o rezolvati?
Mirela
stefania_97 spune:
buna fetelor,
am si eu o intrebare desi poate s-a mai pus nu am fost pe faza cate grade trebuie sa aiba camera lui bebe?
Noi aici nu avem probleme cu calduraci cu frigul.
pupici pt toate
stefania mamica Catarinei
http://salexandre.blogspot.com/
http://blog.balexandre.com/
mirela_1974 spune:
Stefania,
Mie doctorul mi-a zis ca bebe tb sa aibe in camera 22-24 gr.
Sper sa te ajute raspunsul meu
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by mirela_1974
Mamici, va cer cu disperare un sfat.
Mirunica mea e un ingeras. Doarme de cand am adus-o din spital. A avut foarte rar episoade de plans... dar nu cred ca erau colici... pt ca in jumatate de ora-o ora se potolea... si nu era plans incontrolabil...
Acum sa va spun si problema... dar nu dati cu pietre. Ii dau de mancare pe la 10 noaptea, o ora gandureste in patutz... si se trezeste pe la 5-5 jumate. Mi-a facut surpriza noaptea trecuta sa se trezeasca la 7... deci 9 ore de somn.
Doctorul mi-a zis sa n-o mai las sa doarma atat de mult. Dar daca o trezesc... nu mananca. Nu stiu cum sa procedez.
in primele 1,2 kg. In urmatoarele 2 saptamani a luat 400 gr. Mie nu-mi vine s-o4 saptamani a luat trezesc pt ca am vazut ca daca o trezesc sa manance... adoarme dupa 2 minute la san.
Puteti sa-mi spuneti daca aveti si voi 'problema' mea? Si cum o rezolvati?
Mirela
Miruna 23 Iulie 2007
nu trezi bebelusa daca ia asa bine in greutate! las-o sa doarma cat doreste si considera-te norocoasa. ai toata increderea si nu te stresa pe tema asta.
mirela_1974 spune:
Anya, multumesc mult pt. raspuns.
Sper sa nu supar daca mai insist cu o intrebare. Am fost la doctor cu micutza. Mi-a zis ca are o dermatita atopica si mi-a prescris un unguent cu hidrocortizon... de care mie imi era frica.
Stii cumva care e problema cu acest cortizon? Am incercat cu tot felul de tratamente si nu i-a trecut aceasta dermatita...
Multumesc mult, Mirela
lorinaoo1 spune:
Nonna, Anya nu-mi mai incap in piele de bucurie, uite ce face un compliment din mine Dar am sa va cred pe jumatate ca sa nu ma blegesc, ca vreau sa ma apuc de ceva miscare, piticul omului, ce vreti Eu zic ca toate aratam super si n-o zic asa ca sa va simtiti bine, repet ce s-a mai spus, a fi mama e o experienta uluitoare care aduce numai sclipiri in ochii nostri Eu una ma privesc oricum altfel, mi-am recompus imaginea de sine, poate inspre bine
Oana, Ioana, Simo, Gabi, Siminoc e musai sa ne intalnim la o plimbarica prin Copou cu tancii sa speriem Iasul (si cu urlete si cu zambete)
La noi in sala unde s-a facut petrecerea de dupa botez nu se fumeaza - politica localului, e sala festiva unde isi tine mitropolitul Moldovei unele sedinte . Iar la etaj e hotel, deci am inchiriat o camera si am alaptat acolo sau am mai lasat fata cu bunicile sa-si faca mofturile.
Andreea mi-au placut fotografiile de la botez, arati f bine
Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)
si...nasica de moflea
Luna1 spune:
Ioana stai linistita sunt sigura ca problema de la inima se va rezolva, asa cum zicea si Anto e destul de comun la inceput. Imi pare rau ca la tine persista problema somnului, stii ca ziceam ca si eu eram la fel la Cosmin nu puteam sa dorm daca se frichinea ca il auzeam, si daca nu il auzeam ma trezeam ca s ail verific daca respira. Acum mi-am revenit adica cu pitica nu ma supar cand se frichine, si dorm de n-am treaba desi azi-noapte am fost terorizata caci s-a inecat si noroc ca eram cu ochii pe ea ca abia o pusesem in cos si am ridicat-o repede insa o vedeam cum cauta aer si se sufoca. M-am cam speriat si nu prea am mai dormit bine, am tinut-o langa mine toata noaptea si ea a dormit extraordinar ca de obicei cand doarme cu mine. Dar nu ma puteam opri sa ma gandesc ca daca nu o vedeam….
Mi_a te ajut cu placere cand ai nevoie doar sa stiu. Problema somnului o avem toate, mai exact lipsa lui, insa eu sincer acum fiind la al doilea copil sunt mult mai relaxata si nu pot zice ca sunt asa obosita. Mai mult surmenata ca nu mai gasesc timp sa fac fata si treburilor casnice.
Jadi si fie-mea doarme cel mai bine la sauna. Adica la ea in cos imbracata cu body si sleeping suit peste (la noi e frig adica ziua vreo 20 grade) doarme fix trei ore, cand o iau in pat si o tin langa mine primeste caldura corpului meu si doarme si 5 ore legate. Oricum ma gandesc la fiu-tu frecvent caci si fie-mea isi baga nasu’ in paturica sau ce gaseste cum ziceai tu ca face Dodo. Va pupam.
Simo felicitari lui Matei pt masa in oras.
Anya asa ma flatez si eu cu kg dar iti zic sincer ca eu sunt pitica si sunt mai sexoasa la 48. Cel mai sexoasa sunt la 46 dar astea sunt vise maica. Azi m-am cantarit iar cu speranta ca am scazut mai mult dar nimic. Ba chiar bate spre 55.
Oana/Ghinetz n-am primit inca noaptea la parter caci strumfita mea e destul de cumite si nu vreau sa zic cat am dormit azi-noapte ca ma injurati. Hai ca zic. A mancat la 22,30, noi ne-am culcat la 23,30 ea s-a mai trezit la 3,30 si a mancat, s-a culcat imediat, apoi s-a mai trezit la 7 si a mancat si s-a culcat imediat si am dormit amandoua pana la 10 ,30. Nu dati cu pietre.
Mada si Adelise vomita putin laptic dupa masa indifferent daca ragaie sau nu. Si ragaie greu de tot noaptea nici nu ma mai chinui, o cam las neragaita. Cat despre nebunii la noi au venit destul de firesc, cat eram de terorizata vreau sa spun ca a fost super, nu intru in detalii dar tare bine e cand nu ai epiziotomie imensa cum am avut eu la Cosmin. La multi ani! sotului si succes diseara.
Nonna nu il lua pe bebe daca se fumeaza. Sunt multe riscuri daca fumezi in prezenta bebeului. Sau daca il iei spunele ridelor sa fumeze afara. E doar un sfat de la o fosta fumatoare inraita.
Mioara abia astept sa faca si fata mea 2 luni sa gangureasca. Petrecere frumoasa la botez.
Lia aici nu se atinge nimeni de poponeata copilului, temperatura se ia fie sub brat (ii tii bratul lipit de corp) fie in ureche. Cand i-am zis sotului ca vreau sa o iau din anus mi-a zis ca atat imi trebuie sa ma ating de fundul fie-sii.
Mirela esti o fericita. Aici ti se spune sa nu trezesti bebele pt masa noaptea mai ales. Si mai ales ca a luat asa bine in greutate. Eu zic sa nu te iei dupa dr sis a lasi copilul in pace. Repet esti fericita.
Stefania aici zic ca intre 18 si 22 grade. Mie sincer mi-e frig la temp asta. Dar cica lui bebe nu.
In rest noi suntem bine, o sa mai pun si eu pozici dar n-am timp, maine insa imi incepe printul scoala deci pana la 3 sunt doar eu cu mandra, iuhuuu, caci si el se va distra la scoala decat singur acasa fara prieteni.
Mandra mea doarme bine dar numai daca e cu mine in pat altfel se trezeste la 3 ore. La 2 sapt luase deja 500 grame, avea 3200g acum la trei nu mai stiu, mergem sapt viitoare sa o cantarim iar. Ieri a zambit prima oara constient, adica vorbeam cu ea, ma maimutaream si la sfarsit mi-a tras un zambet de milioane de carate insa am mucit mult pt el. Eram deja transpirata.
Pup toate fetele, va rog cand puneti poze trimiteti-le si pe mailul comun ca eu n-am timp sa le vad acum dar intru cand pot pe mail sa vad pozicile. Altfel trebuie sa alerg dupa ele pe aici. O sa mai punem si noi pozici mai ales ca avem poze in blugi, rochite etc.
Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!