Strumfi de iulie - august 2007 (1)
Raspunsuri - Pagina 20
valen spune:
quote:da, anto si doarme muuuulte ore. pe la 2 luni si cateva zile a inceput sa se inntoarca singura pe burtica si de atunci asa doarme toata noaptea. Marturisesc ca mi-a fost teama in prima noapte s-o las pe burtica insa nu am avut incotro ca eu o asezam pe spate, ea harshti pe burtica...pt. ca nu nu mai suge asa mult, nu a mai luat nici f mult in greutate si a mai scazut si cantitatea de lapte insa produc atat cat are ea nevoie.
Originally posted by Antoanela23quote:Waw, Valen, si adoarme asa singurica? Doarme de la 9 seara pana la 8 dimineata? Bravo, e super. Imi dai o raza de speranta de care sa ma agat.Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)
Originally posted by valen
i_ulia, nu i-as zice ritual. Adica ii fac baita pe la 9 (am si seri cand sar peste ea), o schimb, o creia o pauzasc, o masez, o pun la san, stingem lumina, apoi o pun in patut (uneori doarme, alteori nu); de regula nu ii vorbesc si nici nu o privesc in ochi pt. ca incepe sa maraie. se trezeste dimineata pe la 8 cand face sora-sa galagie. Eu nu imi permit sa stau mult cu ea in brate ca mai am un zmeu de spalat si adormit, asa incat trebuie s-o invat sa adoarma singurica. In mare, cam asa procedam.
oaana spune:
v-am gasit la scutece..........calc meu a fost stricat.
noi suntem bine,la o luna si o sapt. 5,400 g,avem colici,dar dormim noaptea....
trebuie sa citesc din urma
pt cine s-a confruntat cu asa ceva,cand am venit de la spital,am luat ceva pe piele,o dermatita cred,sunt niste blande rosii cu varf galben,si numai la axila stangapana la san,nu stiu cu ce sa ma dau.
citesc si revin,felicit toate mamicile pe care nu am apucat sa le felicit.
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) +bb AARON(21.07.07)
poze Iosua
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
samadhi spune:
Hallo!!!!
Am intrat putin sa va salut si am citit cateva pagini din urma la repezeala luptand impotriva timpului.... sau el cu mine...
ANYA20: foarte complex raspuns si bine explicat! Ma bucur ca l-ai scris cel putin va ajuta pe multe alte mamicute ca eu am invatat din experienta iar in ultimele zile si am facut cam in tocmai ce ai scris tu, dar spus de moasa.In plus, ca sa se evite inflamarea glandelor se pot face comprese cu iaurt sau daca aveti quark, nu stiu daca e asa ceva prin Ro., si nu stiu nici traducerea in rom., dar e mai gros ca iaurtul, pe mine m-a ajutat foarte mult aceste comprese facute dupa alaptare, in loc de compresele reci, care le faceam oricum inainte.
Asta complectand ca raspuns la intrebarea lu BURTIKA!
La fel mi-a placut si raspunsul lu CRISTINA26, la prima sarcina nu am avut de a face cu furia laptelui in schimb acum am trecut de 2 ori prin ea, si la fel paracetamolul ajuta, dar eu nici cu febra de 39 nu am oprit alaptarea, chiar daca era dureros, am considerat ca trebuie sa o fac chiar si daca doare numai sa nu pierd laptele pentru bebelina mea mancacioasa.
Acum ma bucur ca am trecut peste acele zile...
Va doresc in continuare o seara placuta!
Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007
Anya20 spune:
andreeaC, ai un baietel superb. iti seamana. iar tu esti o frumoasa...cred ca ti s-a mai spus
claucia, si fetita ta e ca o papusica. deh, eu ca mama de fetita, am un oki critic
lia,
ioana, si arina are un defect septal interatrial. de obicei astea se inchid, dar sunt persoane care au un orificiu mic cu care pot trai linistite o viata. mai ales daca nu au simptome.
nana, vad ca te apropii de intalnirea cu bb. nastere usoara si multa sanatate!! si sa mai treci pe la noi.
apropo, ti-am admirat pozele de la nunta. esti frumoasa foc.
mirela, nu e tocmai indicat sa ii dai cu cortizon pe piele de la varsta asta. poate da dependenta daca este folosit mult timp si recidive urate atunci cand se intrerupe. incearca sa-l feresti pe bb de alergeni: sapunuri, balsam de rufe, detergenti. spala-l cu produse hipoalergenice speciale si diversifica-l cat mai tarziu, spre 6 luni. carne da-i spre 7 luni, iar alte alimente alergene de genul: citrice, banane, peste, gluten...abia dupa 9 luni-un an. odata cu varsta se atenueaza aceasta afectiune, dar trebuie sa ai rabdare.
lunito...46 de kile...nu te obraznici. auzi la ea...
samadhi spune:
Am uitat sa mentionez, ca am vazut multe poze de pe email-ul comun si felicit toate mamicile pentru asa frumosi copilasi !!!!
Intr-adevar in aceasta vara au iesit copii reusiti si va doresc la toate multa liniste si sanatate alaturi de strumfii vostri!
Cred ca pentru pastrarea laptelui, mai este importanta si consumul de lichide, beti cel putin 2 l de apa, ceai,pe zi; ceaiul de fenicul se spune aici ca e bun pentru lactatie.
Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007
jeni71 spune:
quote:
Originally posted by Miillyy
alina.a,macar de ar ramane ochii lui Mihnea albastri!
Mai, da printesa ta are un program tare frumos.Nu prea are ore de "nervishori"!
Programul nostru ar fi cam asa:
06:30-7:00 - mancam tzatza(maraind preventiv)
7:00-9:00 - urlam pur si simplu fara motiv
9:00-9:30 - mai luam 2 guri de tzatza (urland)
9:30-11:00 - plimbare pe afara (optional urland/maraind)
11:00- mancam (mai linistiti ca ne-a obosit aerul)
11:30- 12:00 - urlam de amiaza
12:00-16:00 - dormim extenuati
16:00-18:30 - marait alternat cu putzin supt
18:30-20:00- plimbare (urlat la discretie sa ne stie tot cartierul)
20:00-21:00 - alaptat(cu marait) + pregatiri baie + baie(liniste)
21:00 -23:00- urlat de voie
23:00-3:00 - somn adanc
3:00 - papa "ca la carte"
6:00- o luam de la capat cu vitejie
Zambete mai rarutz ca-i mai dragutz...nu le-am trecut in program ca nu dureaza prea mult.Doamne, nu face odata 3 luni...poate,poate scapam de atatea ore de tzipat.
M. si Mihnea Gabriel
M-ai binedispus cu programul vostru de urlat si marait. SI al meu mai are accese d-astea de plans aiurea fara motiv.
ilenutza spune:
Salutare la scutecele!Pregatiti-va cyu niste masti bune sau odorizante puternice pt ca unele o sa miroasa taaare bine!
Nu am cetit nimic din primul capitol de scutecele, rusinica mie!Dar o sa recuperez!
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
Anya20 spune:
da, samadhi, ai spus f bine. eu am uitat sa precizez ca febra nu reprezinta o contraindicatie a alaptatului, asa cum multi afirma. am auzit varianta, hilara, ca laptele "se strica" atunci cand mama are febra! pai cum se strica?! cica fierbe...pai eu stiu ca apa fierbe la 100 de grade. singurul pericol, am mai amintit, este mastita cu puroi, cand alaptatul este contraindicat.
nu uitati fetelor, ca stagnarea laptelui nu face decat sa amplifice suferinta.
Anya20 spune:
am trimis poze cu noi pe mailul comun.
sunt si de la botez si cele in sling (andutzy, fii pe faza . acum astept poze si de la ilenuta, ca asa a promis )
dony74 spune:
Fetelor sa va traiasca bebeii, sa fie sanatosi, papaciosi si sa va aduca nunmai bucurii.
Sunt o viitoare mamica de sept - oct 2007. De fapt, mai am 7 zile pana pe 10 sept cand am programata cezariana la Filantropia.
Am o mare rugaminte la voi. Daca e cineva care a nacut la Filantroipa, va rog din suflet sa imi dati si mie un PM in care sa imi spuneti care mai sunt scorurile.
Am dat cautare in DC si tot ce am gasit e cel mai recent din 2006.
Va multumesc anitcipat