Strumfi de iulie - august 2007 (1)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Bine v-am regasit aici la Clubul scutecelor !

Nici pe mine nu m-a apucat plinsul , ca doar am mai trecut prin astea de vreo citeva ori , in schimb m-a apucat melancolia uitindu-ma la pozele iezilor mei cind erau de virsta lui Bogdan .Cu ocazia aceasta am remarcat cit de bine seamana Tudu cu Bogdan ,exceptind ochii .Motivul principal care m-a indemnat sa revad poze si filmulete a fost curiozitatea de a vedea cam ce face un copil la 3 luni ,daca tine sau nu o jucarie in mina ,daca intoarce capul intr-o parte in alta .Am niste pitici pe creier stirniti de o kinetoterapeuta cum ca Bogdanel ar avea un tonus ridicat la nivelul miinilor .De saptamina trecuta tot fac exercitii cu el ,ii arat jucarii ,dar el nu intinde deloc minuta spre ele sa le apuce .In cea mai mare parte a timpului cit e treaz pozitia miinilor lui e cea a unui copil speriat ,asa mi se pare mie ,cu pumnii strinsi si tinuti pe linga cap .In grupul nostru nu am asa multi copii de 3 luni ca sa pot face o comparatie ,asa ca m-am dus la albumul foto si video cu copiii mei mai mari .Am vorbit si cu Alina care m-a linistit ,ca de obicei , dar uite ca piticii mei inca mai zburda .Si unde mai pui ca am mai dat si peste niste poze cu fratele meu care m-au rascolit de tot .

Si totusi nu inteleg ,de ce degetul il duce la gura intr-o fractiune de secunda , iar jucaria nu o apuca ,nu o nimereste? Alina.A stiu ca si tu faceai masaj la fetita .Ea cum e ?Cum evolueaza?

Pup pe fetele din Iasi ,iar daca va ginditi cumva sa va intilniti pe "Calea lactee" ,oricare ar fi ea ,sa ma anuntati si pe mine ,a poate voi avea si eu putin timp sa alaptez pe acolo

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

Anya multumesc mult pentru raspuns , ma ingrijorasem auzind la celelalte fete de intreruperea alaptarii, eu sper sa pot alapta cat mai mult. Am oprit alaptatul cand am facut febra, pediatra mi-a spus sa nu alaptez daca am peste 38, asa ca am scazut-o pe la 37,5 si atunci i-am dat in continuare. Pentru ca bebelina a luat 1,5 kg intr-o luna, ma gandesc ca ea mananca destul dar am eu productia mare .
AndraZ tu zici ca ai un san care produce mai putin desi este mai tare, la fel ziceam si eu pana m-am pus odata si l-am masat bine si a inceput sa curga din el de nu-mi venea sa cred, asa ca e posibil ca si la tine sa fie ceva infundat.
Voi spuneti ca va scoateti copii afara ca sa se linisteasca si numai mie mi-e groaza sa ies, nu inchide un ochi iar cand se plictiseste incepe sa urle pana o iau in brate si umblu asa cu ea in brate si ma chinui sa imping si carutu. Oare numai ei nu-i place afara?
Este careva printre voi ca iasa in parcul moghioros?

burtika mamica de Iris(28.07.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuciaZ spune:

Hop si noi!
Mai intai vreau sa va multumesc tuturor pentru sfaturile voastre si chiar pentru simplele discutii. Am descoperit in spital ca stiam mai multe decat multe din mamicile din jur, iar asta numai datorita voua.
Va multumesc din suflet.
Despre" principesul " meu pot sa spun ca este un scump si un cuminte.Doarme de obicei 3 ore continuu si 2 este treaz (ziua),am trecut peste partzuri si dureri de burtica cu Sab Simplex, iar acum ne-am cam invatat sa dormim cu tzitzi in gura.
Eu, la 8 zile de la nastere, nu am facut furia laptelui, probabil pt ca gine mi-a dat preventiv Augmentin 6 capsule, 1/12 ore.
Ma duc sa citesc din urma.

Lucia, mami de Cristian, 26.08.2007
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

quote:
Originally posted by burtika

AndraZ tu zici ca ai un san care produce mai putin desi este mai tare, la fel ziceam si eu pana m-am pus odata si l-am masat bine si a inceput sa curga din el de nu-mi venea sa cred, asa ca e posibil ca si la tine sa fie ceva infundat.

Burtik, sanii mei asa sunt de cand am inceput sa alaptez: unul mai mare si mai tare si unl mai mic. pe cel mic mi l-a respins vreo 2 saptamni si a supt numai din unul. de aceea exista aceasta diferenta. pe cel " mort" era cat pe ce sa-l pierd (adica sa ramana fara lapte) dar l-am muls pana l-a acceptat pitica. amandoi sanii se golesc doar ca nu se simt la fel. la mana. nu cred ca e vb de canale infundate pt ca la cat papa Mara si la cata pompa au vazut sanii astia nu mai exista canale nedesfundate.

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

Bine v-am regasit mamici de strumfi!
M-a apucat si pe mine melancolia cand am citit ultimele pagini din odisee si mesajul de intampinare de aici. Din urma, adica de la "inceputuri" nu am indraznit sa mai citesc ca sigur ma apuca plansul si abia am scapat de depresie.
Mi-e asa dor de burtik...acum o inteleg pe Anya cand spunea ca sarcina este o perioada minunata si ca o sa-i ducem dorul. Parca nu am fost niciodata mai fericita ca atunci cand aveam o butrik mare, mare si o putram cu mandrie peste tot.

Raducu este un bebe tare cuminte si zambaret. Este asa dulce cand ma vede vorbind si incearca sa ma imite. E tare mandru cand scoate cate un "ng" sau un "eii".
Am avut si noi botezul pe 19. A fost foarte frumos. Puteti vedea poze www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601834345006/show/" target="_blank">aici.

Andreea de www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)
POZE
nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Ziua buna tuturor! Am reusit sa citesc din urma si cand vad cate chestii reusiti voi sa faceti intr-o zi ma apuca spaima! Eu parca sunt vrajita - stau toata ziua bot in bot cu cea mica, nu gatesc, mai fac doar cate un pic de ordine prin casa si ma mai si simt obosita dupa asta! E clar ca nu ma prea organizez. Altfel, nici nu stiu cum trece timpul. Miruna mi se pare de acum o adevarata domnisoara si nu inteleg de ce diversi vizitatori se tot mira de cat e de mica. Unde-i mica, fratilor, ca a crescut o gramada de cand am adus-o acasa?!

Si noi luptam de cateva zile cu nasucul infundat cu muci asa ca sfaturile voastre legate de curatarea nasucului mi-au prins bine. Desi eu una n-am curajul sa ma bag la spalaturi cu ser fiziologic - mi se pare ca Anto explica foarte detaliat cum se fac. Mi se pare strasnic de complcat, si cred ca mai mult as chinui shtrumfitza cu spaimele mele. La fel, mai am o spaima - termometrul in poponeatza. Poponeatza fetei, evident. Inca n-am curajul sa-l folosesc, ne-a salvat asistenta care a venit sa-i faca vaccinul si i-a verificat ea temperatura inainte de intepatura. In rest, ne intelegem foarte bine, eu si Miruna. Nu prea pot dormi ziua, asa ca sunt cam zombi fara cafea. Avem insa laptic berechet si asta e important.

A! Azi am avut o vizita foarte importanta: bunica mea a venit sa-si vada prima stranepoata. Am fost eu mai emotionata decat ele doua la un loc!

Va pup din mers. Iar s-a trezit gaza!

Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

quote:
Originally posted by burtika

S-a scris in paginile anterioare legat de alaptat (erau 2 fete cu problema asta) ca trebuie intrerupt sa nu faca mastita.Sunt un pic in ceata, bebelina mea mananca numai san desi la inceput si eu m-am panicat ca nu am lapte si i-am dat completare de 2 ori (pe care a cam vomat-o) dar cand a vazut ca a luat 800 g in aproape 2 saptamani pediatra mi-a zis ca nu e cazul de completare asa ca papam numai san, numai ca uneori ma dor si fac febra, in afara de febra laptelui care a fost cand am iesit din spital, am mai patit-o de 2 ori, m-am muls , am luat paracetamol si a scazut febra, dar sunt convinsa ca nu e normal si nu stiu cum as putea evita. Sa ma mulg mai des? Cum iti dai seama ca faci mastita?

Furia laptelui am facut-o si eu cand il aveam pe Paul cam de 100 de ori (in timp de 7 luni, ~ma mulgeam exclusiv~). Stiu totul despre aceasta, imi amintesc ca pe la sfarsit stiam si cand o fac si ma pufnea plansul ca stiam ce ma asteapta. Eu nu am facut niciodata febra, cand sani imi erau ca pieterele si siteam unele glande mamare infundate faceam dus foarte fierbinte si imi masam partea de san unde era glanda infundata. Apoi imi luam un prosop si il bagam in apa fierbinte sau il udam si il bagam in cuptorul cu microunde si il puneam pe san asa fierbinte de imi inrosea sanul si masam sanul in timp ce ma mulgeam. Cel mai mult am scos 250 ml de lapte pana l-am desfundat (ce laptareasa am fost). Dar daca ai copil care suge, dupa ce ti-ai pus prosopul fierbinte pe piept si ti-ai facut masaj, ia prosopul jos si pune copilul la piept si pune-i nasul acolo unde ai glanda infundata pt ca ti-o desfunda imediat (cu pompa, chiar daca aceasta este de cea mai buna calitate este cu mult mai greu). Alta recomandare este sa nu porti sutien, daca nu poti sutien iti dai seama imediat daca ai probleme de genul acesta. Daca poti sutien ti se poate infunda mai multe glande mamare fara sa iti dai seama si apoi sa vezi ce vesilei o sa ai pana le desfunzi.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna ziua,

fetelor felicitari pentru noul format la scutecele, tot noi suntem, asa ca nu merita sa lacrimam. Mai ales ca vremurile minunate si clipele frumoase acum sosesc. Desi, asa este, si eu am nostalgia burticii si a timpului liber si a rasfatului din timpul sarcinii si nu numai...

Andreea, felicitari pentru frumosul album al si mai scumpului Radu cel crestin, o sa te felicit si mai pe seara la plimbarea noastra cea deja consacrata.

Programul piticei mele este tare asemanator cu cel al fetelor care deja au postat. Ziua mancam la 4 ore, noaptea daca mancam la 22, la 3 jumatate iar cere - deci la 5 ore, 5 ore si jumatate.
Daca mananca la 24, pana la 5 nu am treaba cu ea. Dupa care cere la 3 ore prima masa, poate si a doua, ca sa compenseze cu noaptea, si din nou la 4 ore. E o scumpa, astazi am facut gimnastica, mai precis o pun pe burtica si o chem dintr-o parte si din alta ca ea sa intoarca caputul dupa chemarea mea, e o dulce si ma topesc in ochii ei frumoasi si mari. Tati e si el topit dupa ea si o mai adoarme el, mai sta cu ea in timpul zilei in weekend, asa ca pot face una alta prin casa.
Plus ca avem si niste prieteni tare draguti cu care ne intalnim zilnic si la care mergem in vizita, Alessia e agitata seara daca nu se vede cu prietenul Radu asa ca.. Andreea stie.

Am inceput in ultimul timp sa o culc de la masa de 6 cu noi in pat...si atata ii place de imi este frica sa nu se obisnuiasca. Sau, cel mai probabil, in patut la ea e doar o salteluta tare si cam rece, si poate nu e foarte comod. I-am cumparat o saltea si diseara o incercam. In rest, se pare ca am cam scapat de colici de o perioada, a avut pe la 3-4 saptamani, dar acum, de vreo 3 saptamani nu plange necontrolat si afara mai ales e o poezie, ii place tare mult.
Insa nu e hopul trecum, mai avem pana la 3 luni.

Pupici tuturor

Clau si Alessia (13.07.2007)

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

quote:
Originally posted by Miillyy

alina.a,macar de ar ramane ochii lui Mihnea albastri!

Mai, da printesa ta are un program tare frumos.Nu prea are ore de "nervishori"!

Programul nostru ar fi cam asa:
06:30-7:00 - mancam tzatza(maraind preventiv)
7:00-9:00 - urlam pur si simplu fara motiv
9:00-9:30 - mai luam 2 guri de tzatza (urland)
9:30-11:00 - plimbare pe afara (optional urland/maraind)
11:00- mancam (mai linistiti ca ne-a obosit aerul)
11:30- 12:00 - urlam de amiaza
12:00-16:00 - dormim extenuati
16:00-18:30 - marait alternat cu putzin supt
18:30-20:00- plimbare (urlat la discretie sa ne stie tot cartierul)
20:00-21:00 - alaptat(cu marait) + pregatiri baie + baie(liniste)
21:00 -23:00- urlat de voie
23:00-3:00 - somn adanc
3:00 - papa "ca la carte"
6:00- o luam de la capat cu vitejie

Zambete mai rarutz ca-i mai dragutz...nu le-am trecut in program ca nu dureaza prea mult.Doamne, nu face odata 3 luni...poate,poate scapam de atatea ore de tzipat.

M. si Mihnea Gabriel

Incearca sa il infasi sa vezi daca ajuta la ceva. Daca Ingrid tipa eu o infas o iau in brate si o pun pe umar ii dau usor dar de multe ori peste fundulet , si dupa ce termina de plans ii pun biberonul in gura si nu mai am treaba cu ea.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Nikole, si te imbratisez cu mult drag!
Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si ca esti alaturi de mine.
Multi pupici ptr tine si bb!

Salutari si numai bine tuturor mamicilor de iulie-august, Sunteti un real exemplu pentru mine si va urmaresc cu mult drag din umbra.

Nana, 38+ Razvan Andrei

In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput