Strumfi de iulie - august 2007 (1)
Raspunsuri - Pagina 17
lorinaoo1 spune:
Mada pt sotul tau. Sa fie un tatic model
PS Multam pt aprecieri
si sa nu uit si pe celelalte fete care mi-au complimentat fetita
Andra am 59 de kg, nu stiu cat de silfida sunt, eu as mai da jos vreo 6 kg. Stii tu cum e omul, nu e multumit deloc
Si daca tot suntem la complimente... Irinusha mi-au placut la nebunie fotografiile tale, ai o scumpete , sa fie sanatoasa si sa asculte de mami
Am vazut si pozicile lui bebe Filip , e sic tare cu cravata, si burtica lui e dulce tare, parca anunta bunastarea din viitor O fi semanand cu tati?
Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)
si...nasica de moflea
Miillyy spune:
alina.a,macar de ar ramane ochii lui Mihnea albastri!
Mai, da printesa ta are un program tare frumos.Nu prea are ore de "nervishori"!
Programul nostru ar fi cam asa:
06:30-7:00 - mancam tzatza(maraind preventiv)
7:00-9:00 - urlam pur si simplu fara motiv
9:00-9:30 - mai luam 2 guri de tzatza (urland)
9:30-11:00 - plimbare pe afara (optional urland/maraind)
11:00- mancam (mai linistiti ca ne-a obosit aerul)
11:30- 12:00 - urlam de amiaza
12:00-16:00 - dormim extenuati
16:00-18:30 - marait alternat cu putzin supt
18:30-20:00- plimbare (urlat la discretie sa ne stie tot cartierul)
20:00-21:00 - alaptat(cu marait) + pregatiri baie + baie(liniste)
21:00 -23:00- urlat de voie
23:00-3:00 - somn adanc
3:00 - papa "ca la carte"
6:00- o luam de la capat cu vitejie
Zambete mai rarutz ca-i mai dragutz...nu le-am trecut in program ca nu dureaza prea mult.Doamne, nu face odata 3 luni...poate,poate scapam de atatea ore de tzipat.
M. si Mihnea Gabriel
AndraZ spune:
quote:
Originally posted by lorinaoo1
[
Andra am 59 de kg, nu stiu cat de silfida sunt, eu as mai da jos vreo 6 kg. Stii tu cum e omul, nu e multumit deloc
59 de kg?!!?!? eu nu am mai avut atatea kg de vreo 9 ani....de atunci am inceput sa ma uflum "cu pompa" asa ca decretez: la 59 de kg esti numa' buna! stiu ca noi femeile ne plangem ca suntem grase, dar crede-ma ca tu arati superb la kg astea, iar maternitatea te implineste! avea dreptate Alina/Anya cand zicea ca maternitatea ne va infrumuseta!
Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by burtika
S-a scris in paginile anterioare legat de alaptat (erau 2 fete cu problema asta) ca trebuie intrerupt sa nu faca mastita.Sunt un pic in ceata, bebelina mea mananca numai san desi la inceput si eu m-am panicat ca nu am lapte si i-am dat completare de 2 ori (pe care a cam vomat-o) dar cand a vazut ca a luat 800 g in aproape 2 saptamani pediatra mi-a zis ca nu e cazul de completare asa ca papam numai san, numai ca uneori ma dor si fac febra, in afara de febra laptelui care a fost cand am iesit din spital, am mai patit-o de 2 ori, m-am muls , am luat paracetamol si a scazut febra, dar sunt convinsa ca nu e normal si nu stiu cum as putea evita. Sa ma mulg mai des? Cum iti dai seama ca faci mastita?
burtika mamica de Iris(28.07.07)
e bine ca ai scris tu asta, ca n-am mai vrut sa intervin. "furia" laptelui este caracteristica primelor zile dupa nastere, atunci cand se instaleaza lactatia. cantitatea de lapte este mare, canalele galactofore sunt insuficient desfundate, bb nu suge toata cantitatea si apre o inflamatie la nivel local, cu sani mariti de volum, calzi, rosii si foarte durerosi,plus febra, stare generala proasta. scoaterea laptelui, cel mai eficient de gurita lui bb, dar si prin muls, este singura solutie. insa durerea face ca scoaterea laptelui sa fie ineficienta si se creeaza un cerc vicios, caci sanii se umplu si mai mult si accentueaza simptomele. febra se combate cu paracetamul , iar un eventual risc de mastita cu un antibiotic care nu este contraindicat in alaptare, de ex augmentin sau cefalosporine.
chiar si dupa primele zile, de-a lungul perioadei de alaptat, o femeie poate face mastita. cauza principala ar fi pozitia incorecta a lui bb la san si suptul ineficient. e suficient sa se blocheze un canal si laptele se acumuleaza formandu-se noduli.apoi urmeaza inrosirea sanului, durerea, febra...se trateaza la fel, cu antitermic (paracetamol) si eventual antibiotic.
cel mai important este ca bb sa fie pus in continuare la san, ca sa-l goleasca eficient.
este complet gresit sa se intrerupa alaptatul in aceste conditii. singura contraindicatie a alaptatului in mastita este atunci cand devine purulenta! tratamentul cu antibiotice contraindicate in alaptare nu este o scuza, pentru ca exista si antibiotice acceptate. asadar sanii trebuie goliti. inainte de supt se face un dus cald sau se aplica ccc comprese calde pe sani (pentru a dilata canalele si a favoriza ejectia laptelui), apoi se pune bble la san (sau pompa daca el e satul si nu mai suge), iar dupa scoaterea laptelui, inflamatia este combatuta cu comprese reci.
este foarte important ca bb sa fie pus la sanul afectat in diverse pozitii: in brate, cu mama stand culcata pe o parte sau chiar copilul asezat pe pat si mama cumva deasupra lui, astfel incat traiectul de curgere sa fie in sensul gravitatiei.
si inca ceva...laptele trebuie scos prin muls sau supt f des, la intervale mici de timp, pentru a fi eficient.
am citit si eu despre fetele care iau dostinex pentru a intrerupe alaptatul. poate medicii care le-au recomandat stiu mai bine situatia, de aceea n-am raspuns.
jadi spune:
Vin si eu cu povesti populare .
Si la Vlad si la Tudor vad ca mi se betoneaza doar o parte a sanului si anume partea exterioara si la supt vad ca intai se goleste partea interioara ("intre sani" si daca bb e prea obosit raman cu betonarea asa ca de fiecare data cand ii dau sa suga imi apas zona dureroasa cu cealalta mana decat cea cu care il susutin si astfel reusesc sa nu imi creez probleme. Daca m-ati vedea, zici ca fac yoga, nu e deloc comod mai ales ca prin apasarea respectiva tzoanca tinde sa iasa din gura copilului.
Revenind la oaia mea adica dodo, nu s-a kkt de 2 zile si trage niste partzuri de imi muta nasul. Acum ce sa zic, nu e agitat asa ca nu sunt agitata nici eu.
Fetelor care le dorm bblushii noaptea, va invidiez sincer desi mereu spun ca sunt multumita de dodo ca adoarme foarte repede noaptea dar tot stau sa il alaptez si cate o ora! Intrebarea mea e, cand e ultima masa inainte de miezul nosptii ca am si eu impresia ca dodo adoarme prea repede, invariabil la ora 8-9 de deja adormit si doarme pana la 1-2 apoi se trezeste la 4-5 si apoi la 7!
Fug la degustarea meniului de botez si am uitat ca e azi si m-am umplut de mancare, or sa zica aia ca fac mofturi
Deni & Vlad & Tudor
Nonna76 spune:
Acum e momentul meu de relaxare. Vlad e de azi la camin(ce bine),sotul e cu Andrei care doarme in brate si din cind in cind deschide cite un ochi sa arate ca nu doarme profund si nu vrea in patut.
Lavinia ti-am vazut pozele .Nu stiu cum aratai la mai putine kg dar asa cum esti acum esti frumoasa rau. Si am mai vazut citeva mamici de zici ca au nascut anul trecut. Si eu am fost odata ,,silfida" dar acum ma lupt cu niste (multe) kg distribuite uniform pe fund si burta. Daca -l cred pe sot cind zice ca femeile cu fundul mai marisor sunt mai sexy ,cu burta nu stiu ce sa mai cred.
Fetelor care ati fost cu bebe la petrecerea de botez, se fuma in local? Eu nu stiu ce sa fac ,la mine multi sunt fumatori si totusi as vrea sa-l iau si pe bebe.
http://community.webshots.com/user/Nonna0223
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
Anya20 spune:
ha ha ha, v-am omorat cu diversificarea...
atat i-a fost d-rei mele...pana la 6 luni nu mai pupa decat laptele meu. asta daca surioare nu va fi la fel de darnica...
lavi, foarte frumoase pozele. tu arati excelent.
anto, colicile apar in jurul varstei de 3 saptamani, se manifesta prin urlete violente, imposibil de calmat, aparute de obicei in timpul mesei sau la un interval scurt dupa masa. bb se inroseste, isi freaca picioarele, se incordeaza, refuza sanul sau biberonul. unori se trezeste urland si din somn. in general nu depind de alimentatia mamei.se calmeaza greu, dupa aplicarea de caldura la nivelul burticii, dupa scaun sau emiterea de gaze.
descrierea ta suna destu de sugestiv si din pacate cred ca este a soniei.
AndraZ spune:
Deni, si mie mi se intampla la fel cu sanii, se intaresc doar in partile exterioare. Si eu am aplicat acelasi tratament ca si tine, adica apasa pe partea "betonata" in timp ce bb suge. Prima oara cand am facut asta a fost pur si simplu din intamplare, dar apoi am vazut ca merge si ca sanii nu mi se mai intaresc asa rau. Ce e drept, sunt momente in care imi doresc sa mai am sanii tari de alta data, nu stafidele de acum. Pt ca Mara sa doarma bine noaptea am adoptat o metoda proprie de alternare a sanilor in timpul meselor de seara/noapte. Sanul pe care il decretasem "mort" ( adica e mai mic si mai "stafidit") scoate mai mult lapte decat cel care se betoneaza cel mai des. Si de obicei din cel "mort" ii dau sa pape noaptea, cand suge mai mult decat ziua. Si cred ca astfel ii asigur hrana pt cateva ore bune de somn. Incearca si vezi daca tine faza asta la Dodo. Da-i sa suga noaptea din sanul care produce cel mai mult si poate va si dormi mai mult atunci. Eu masa de noapte i-o dau la 11-12 noaptea si apoi mai avem o trezire abia la 6-7 dimineata.
"Cere si ti se va da!"
Povestea Marei
AndraZ spune:
Fetelor care deja ati trecut prin vaccinul de 2 luni am si eu o intrebare scurta la voi. Pt febra i-ati dat ceva copilului? Adica supozitoare cu paracetamol ceva? Noi ne pregatim de vaccin si speram sa nu avem reactii foarte ciudate. Sunt putin stresata si de faptul ca vom face vaccinul in saptamana in care va fi si botezul si vreau sa-mi iau toate masurile de precautie ca totul va fi ok. Plus ca odata cu vaccinul doresc as ii fac si gaurile in urechi, drept pt care ma pregatesc de acum sufleteste pt urlete si tipete.
"Cere si ti se va da!"
Povestea Marei
mioara2004 spune:
Buna, mamici de strumfi si strumfitze!
Eu am disparut un pic dar unde sunt timpurile cand eram gravida si pe net toata ziua!
Am mai citit dar de fiecare daca cand incercam sa scriu ceva urla Dorulet!
Suntem bine, deja are 2 luni, 5,5 kg, mare mancacios si deja gangureste! sambata avem botezul. Eu am revenit la kilogramele de dinainte de sarcina si sper ca n-o sa mai slabesc...Mi-am revenit, rezolv totul in mare viteza si am timp si sa mai fac ceva de mancare (m-am saturat de retetele soacra-mii)...
VA pup
Mioara Doru Andrei (1.07.2007)