Strumfi de iulie - august 2007 (1)
Raspunsuri - Pagina 11
Anya20 spune:
intru repede sa va anunt ca noi am inceput de azi diversificarea!!! si am sarit peste piureuri si supite direct la...pandispan. anya, in rol de surioara mai mare, o hranea pe arina cu pandispan (macar era de casa!!), profitand de 10 secunde de neatentie din partea noastra. arina se lingea fericita pe botic, desi era cu gurita plina. anya ii indesa de zor o bucata mare in gurita si apoi o pupa. ne-am dat seama abia cand s-a intors si a zis : "bebelusul mai bea pantipan". am crezut ca lesin; ma uitam si nu-mi venea sa cred ca se intampla asa ceva sub ochii nostri. sper ca am reusit sa scoatem cam tot din gurita ei...si ca n-a inghitit din el. macar anya a fost atenta si nu i-a dat din partea care avea cacao!
Anya20 spune:
cristina,sa ne mai pui poze cu ingrid, ca e o placere sa o vad. e o frumusete.
whitchy, poti manca sana fara prtobleme.
observ ca e o mare moda acum cu ccc colicile abdominale (nu colicii!!! )...sa fie atat de frecvente?!...ma puneti pe ganduri. are si arina momente cand plange, cum avea si anya si bineinteles ca mama, soacra si vreo 3 vecine ma "omoara" ca are colici. ei bine, eu sunt sigura ca nu are. colicile adevarate sunt greu de confundat, dar in fine, or sti ele mai bine.
ce vreau sa spun este sa nu va panicati la orice scancet al bebelusului, crezand ca ...are colici. si mai ales ca nu se satura la san. parca danagh scria mai sus (sper sa nu te confund! ), ca are din ce in ce mai putin lapte si ca bb are nevoie de completare. cand incepi completarea...nu-ti mai pastrezi cantitatea de lapte, nici n-o cresti, ci ea scade. se intampla ce bb sa aibe salturi de crestere, dar merita sa-l pui la san o zi-doua foarte des, chiar si la o ora, pentru ca in scurt timp vei produce cu mult mai mult. eu am verificat asta pe pielea mea de multe ori. nu mai devreme de acum 3 zile, cand arina a stat la san mai toata ziua si a marait, evident cautand sanul care era cam gol. insa cu rabdare, acum se umplu sanii ceva de speriat si chiar si-a marit intervalala intre mese.
parca whitchy spunea (sa ma corectezi daca gresesc), ca ii va da bebelusului lapte atat timp cat va avea. laptele nu se termina asa, brusc, in conditiile in care bb suge numai la san. sa nu cazi in plasa "biberonului" , mai ales daca bb creste bine. soacra, mama si mai stiu eu cine nu sunt raspunzatoare pentru copilul tau. daca el suge, poti avea lapte si pana la 5 ani. am auzit ce e drept cateva cazuri in care laptele a disparut brusc, pur si simplu, de pe o zi pe alta, dar era vorba despre un soc emotional puternic al mamei. insa acestea sunt cazuri izolate.
nu mai stiu cand se discuta despre scaunul bebelusilor. anya facea o data pe saptamana, duminica! si aveam parte de cantitati uriase. am crezut ca arina e altfel, pt ca initial avea 10 scaune pe zi. acum face la 4 zile. de ex azi a reusit sa se "umple" pana la gat, la propriu. chiar ca nici n-am mai vazut asa. si nu mai facuse de marti dimineata.
ideea cu alimentatia "de regim" a celor care alapteaza a cazut in dizgratie. cine alapteaza poate manca orice. se zice ca daca bebe reactioneaza negativ la un aliment, acesta sa fie scos din alimentatia mamei. dar asta trebuie verificat. sunt copilasi care au o predispozitie catre dureri abdominale si distensie, indiferent de ceea ce mananca mama. si, culmea, cel mai des, copilasii alimentati cu lapte praf au colici! asa ca aveti grija sa nu sariti din lac in put.
eu am mancat si mananc orice, chiar si varza, fasole si ce mai vreti voi. si zau daca am observat vreo modificare in comportamentul copiilor. au si ei zile si zile, cand pot fi maraiti din multe alte motive, in afara colicilor pe care noi dam vina frecvent.
stiu ca lucrurile astea s-au spus de multe ori pe aici...si am vrut sa nu mai revin. insa vad ca persista aceleasi intrebari. si ar fi pacat sa ramaneti cu semne de intrebare.m-a gasit acum teoria si m-am pus pe voi.
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by Anya20
intru repede sa va anunt ca noi am inceput de azi diversificarea!!! si am sarit peste piureuri si supite direct la...pandispan. anya, in rol de surioara mai mare, o hranea pe arina cu pandispan (macar era de casa!!), profitand de 10 secunde de neatentie din partea noastra. arina se lingea fericita pe botic, desi era cu gurita plina. anya ii indesa de zor o bucata mare in gurita si apoi o pupa. ne-am dat seama abia cand s-a intors si a zis : "bebelusul mai bea pantipan". am crezut ca lesin; ma uitam si nu-mi venea sa cred ca se intampla asa ceva sub ochii nostri. sper ca am reusit sa scoatem cam tot din gurita ei...si ca n-a inghitit din el. macar anya a fost atenta si nu i-a dat din partea care avea cacao!
Si eu cand te-am intrebat daca Anya te ajuta ai zis ca nu...ntz! nzt! ntz! Cum vrei tu sa furi laurii de glorie ai fetei
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by Anya20
stiu ca lucrurile astea s-au spus de multe ori pe aici...si am vrut sa nu mai revin. insa vad ca persista aceleasi intrebari. si ar fi pacat sa ramaneti cu semne de intrebare.m-a gasit acum teoria si m-am pus pe voi.
Pai daca Anya iti face treaba...cred ai eu ca ai timp de facut teorie ...Ti pup mai pata!
Simo de Matei Hisham
Simo78 spune:
Haideti la ...si inca una special pt popeasca, poate azi nu mai striga in gura mare ca nimeni nu are grija de sufletelul ei si iar ajunge la pranz necafeita!
Simo de Matei Hisham
danis spune:
buna dimineata, azi beau si eu cafea ca bebe a avut program de scremut dis de dimineata...daca nu iese o zi e frichinit rau...
si ca sa va zic ce strunf poznas este, cum simte ca ii desfac pampersul, cum incepe sa stropeasca din arteziana in toate partile, de am ajuns sa nu mai am cu ce sa-l schimb...
witchy ti-am vazut pozele, ai un bebe greozav; eu mananc de toate, mai ales lapte si sana...
andutzy iti multumesc de raspunsul cu restaurantul, as mai vrea sa stiu ce ati avut in meniu
fetele care ati mai botezat, daca vreti si puteti - mai spuneti-ne si noua unde ati facut, cat a costat, daca v-a placut si ati fost multumite, please...
anya si mie imi e tare frica sa nu inceapa fii-mea diversficarea la fratiorul ei mai mic cand vine inapoi acasa la gradi, va trebui sa-i pazesc pe amandoi...
ddanagh v-am vazut pozele, sunteti foarte frumosi, iar tu aratai foarte bine imediat dupa nastere... daca va arat cum aratam eu dupa nastere va speriati
bun venit si mamicilor care ni s-au alaturat la strumfi!
va doresc o zi frumoasa!
povestea nasterii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=104532
Nonna76 spune:
Buna dimineata!
Multumim Simo de cafea,chiar era necesara?
Mai sunt fete ca mine care beau cafea dimineata normala(nu mica)si fara lapte?Am vazut ca multe fete se abtin de la cafea dar eu sincer nu pot(si cred ca nici nu vreau).E bucuria mea de dmineata,e un ritual chiar.
Aseara la 10.30 eram iar afara la plimbare din cauza durerilor de burtica.Plingea ,de fapt tipa,de se facuse vinat,avea burtica tare.Apoi a dormit bine noaptea.Poate merge si la alti strumfi metoda ca vad cam multisori cu dureri de burtica.
Si la mine cel mare cind maninca ceva dulce il intreba si pe bebe daca vrea si el.Deci tre' sa fiu atenta sa nu incepem diversificarea cu ciocolata sau bomboane.
Tot Vlad ca sa taca a vrut sa-i puna lui Andrei perna pe fata.Eu trebuie sa-l monitorizez permanent pe Vlad ca are tot felul de idei. Noroc ca de luni il duc la camin,voi fi si eu mai linistita.
Va pup si va las ca ss-a trezit.
http://community.webshots.com/user/Nonna0223
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
Miillyy spune:
Buna dimineata fetelor!Am mare nevoie de un sfat.
Pana acum eu l-am alaptat pe Mihnea exclusiv la san si a luat in prima luna 1,2 kg, in a doua 1,3 kg, dar de vreo saptamana si jumatate a inceput sa scada....Ce ma fac??? Nu ma speriam daca stationa, dar sa scada e cam dubios.
Anya,Jadi,restul de mamici,astept un raspuns....
Multumesc anticipat!
M. si Mihnea Gabriel
mamii spune:
bwahaahaha sa iti traiask petele anya
simo mai e o gurita de cafea si ptr mine?!
Si al meu a facut cachitz azi de s.a umplut pana la gat :)))))) l.am scos si eu 10 minute la soare si a facut bucuria :)))
Si mie mi.a zis pediatra ca pot manca orice mai putin cremvushti si parizer...
In rest nimic de declarat:)
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07
povestea lui Alex
andutzy spune:
Neata! Sar'na de cafea!
Danis, meniul l-am stabilit noi asa: Apertitiv juma de portie cascaval pane + o portie ciuperci umplute. Fel principal: platou ca La Mama acasa(1 la 2 persoane), salata la alegere, la fel desert si bauturi.
Dragelor,revin cu o intrebare:cat de des curatati nasul bb-lusui? /la nevoie sau in fiecare seara cum faceam eu la primul copil invatata asa de doctor? Lui Horia ii fac numai cand e infundat, cu ser fiziologic si pompitza,dar are el un muc sau ceva care ii haraie oricat ii curat nasul,parca ar fi un muculetz intre nas si gat, asa se aude. In spital m-au invatat sa-i curat nasul fara pompitza, doar cu ser si guritza inchisa, bagi pe o nara si iese pe cealalta, dar nu prea e eficienta metoda. voi cum faceti?
Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi