Betiveala canadeza - 1000 Insule, Thanksgiving

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citind postarea Simonnei mi se spulbera o vaga speranta ca a ramas undeva sub mese aparatul ala;
Ira, daca noi nu descoperim, eu sunt de acord sa anuntam politia, dar fara sperante-sincer-o spun din experienta cu furtul de identitate cind n-au vrut nici macar sa deschida dosar.
haideti sa vedem, cine a plecat in timp ce cinta Ira- si a iesit pe usa din spate- sau a traversat sala, sau s-a fitziit prin sala- e interesant de aflat...
da, si sunt de acord sa adunam bani sa-i cumparam fetei aparatsi pentru ca scrie mai sus ca nu vrea bani-haideti sa adunam noi si cineva mai priceput la tehnica sa-i aleaga aparatul, ce spuneti.

ar trebui sa incepem sa rememoram; ai mei au plecat inainte sa incepi sa cinti cu ceva vreme si pe usa din fatza- deci exclus- eu nu m-am miscat de la masa decit la prajitura aia buna cu pricina si inapoi (dar cred ca era dupa ce-ai terminat)-cum vezi am inceput cu mine- asa consider ca-i normal; mai sunt citeva fete-cu familii pe care le-am vazut nemiscate pe scaunele din fatza- deci dpmdv se exclud;se exclud si sotii/taticii ce-au ramas cu noi in sala pina la sfirsit, ca nu aveau cum sa-l ascunda prin buzunare-zic eu;deci incepem prin enumerare excluzind cei iesiti inainte de a cinta tu si cei ramasi;
poate stringind cercul, daca citeste persoana in cauza se va simti si o va contacta pe privat pe Simonna; poate sa-si faca un nick nou si sa-i ceara adresa Simonnei, sa-l trimita fara adresa expeditor-cred; asa macar isi spala partial pacatul si fata isi recupereaza aparatul.
cine a iesit in timpul ala din sala, tu, cintind nu ai vreun flash de memorie...

http://www.floriinro.ro/

In der Kürze liegt die Würze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Fetelor,

Sotul si baiatul meu au stat putin la inceput in sala mare de party - am si un pic de film, el nu a stat deloc pe timpul concertului Irinei. Noi ne-am intors dupa o tentativa nereusita de a o culca pe pitica. Cand am revenit, Irina deja canta si pianul ala era lipit cu banda.

Eu am plecat in timp ce canta Ira - cu mama si fata, pe usa aia din spate. Nu am vazut aparatul cu pricina, ca mi-erau ochii dupa fi-mea care alerga in toate partile. Am adus saratelele intr-o sacosa neagra si am plecat cu ea impaturita, iar geanta mea era mica.

Nu am luat seama la cine era afara sau pe langa noi, si ce avea in mana - sorry!

Are sens sa adaug ca nu am luat noi aparatul? Nu noi. Dar gesturile astea de 2 bani - a te injosi sa furi un aparat foto, si banuielile care planeaza asupra tuturor, faptul ca trebuie sa ne disculpam pentru ceva ce nu am facut, ma fac sa nici nu ma mai gandesc sa mai particip la vreo intalnire... Si nu cred ca sunt singura de pe aici care gandeste asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by pitilache

Da, Ira, stiu unde a fost lasat. Eram in spatele Simonei cand l-a pus pe masa cu pricina. Si acum imi vine ca am vrut sa-l iau de acolo si sa-l pun pe masa ei dupa ce a luat-o pe Isa in brate, ca m-am gandit ca poate o sa uite unde l-a lasat. Dar.... La masa aia au stat o perioada unii din prietenii mei. Cat au stat ei acolo, aparatul a fost pe masa, dupa ce au plecat... de plecat cu el, pot sa bag mana in foc ca nu s-a intamplat asta. Ei spuneau ca la un moment dat un "domn" i-a intrebat daca este aparatul lor. Ei au raspuns negativ si "domnul" si-a vazut de drum. Asta-i tot ce stiu de aparat, din pacate.

Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani,
Iubeste ca si cum nu ti-ar fi facut nimeni niciodata rau,
Danseaza ca si cum nimeni nu te-ar privi,
Canta ca si cum nimeni nu te-ar auzi.

noi am stat in celalalt capat de masa, langa prietenii tai
Cat a cantat Ira am cantat si eu si prietena ta din toti rarunchii.
Langa anoi au venti apoi Radu si Alma si am jucat dame chinezesti cu Radu, sotul meu si andrei.
La un moment data a venit Simona si a intrebat de aparat. Imi pare rau, nu am observat nici cand l-a lasat, nici cand a facut pasi...repet imi pare tare rau...copilul meu a fos in partea opusa a mesei, nu avea cum sa il ia, si bag mana in foc ca nu a pus mana, asta nu ia nici cand i se ofera, pana nu verifica cu 'mami', d'apoi ceva ce nu-i a lui....

in alta ordine de idei, ar fi trebuit sa fi facut atunci o cercetare mai amanuntita, chiar cu chemarea politiei. asa era corect, acum nu stiu daca mai putem face ceva, in afara sa o recompensam cumva pe simona.

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Deci eu personal as cumpara de una singura aparatul, doar sa se stearga toate sentimentele astea care si-au facut loc aici.
Unu la mana, fara a fi idealista, cred ca nu exista om pe care l-am privit in ochi la intalnire care ar putea sa fure un aparat de fotografiat. Pentru numele lui Dumnezeu! Suntem aici de cativa ani fiecare, am fugit din Romania exact de hoti si mitocani, credeti cu adevarat ca s-ar murdari cineva cu furtul unui aparat foto? Vi s-a parut cineva atat de sarman si nevoias incat sa se bucure de banii castigati dintr-un aparat foto?
Si ancheta asta... unde am stat, unde am fost, unde ne-au fost copiii, care mana mi se vede in cine stie ce poza, am cantat cu inima sau nu, m-am uitat inspre masa cu aparatul sau nu, am alibi sau nu... ALOOO, e prea de tot! Jigniti inutil atatia oameni!
Ira, n-am primit numele nici unui suspect pe mail, inseamna ca sunt printre suspecti? la naiba, dati-mi o adresa sa trimit banii pentru aparat si la revedere cu sezatoarea, ma duc si ma iau de mana cu dragobete si le spun tuturor cum Canada sucks!
Deci daca nu v-am spus, eu repet: daca stiti ceva cu certitudine spuneti, dar sa fie certitudinea certitudinilor. Daca aveti doar banuieli, pastrati-le pentru voi. Stiti vorba aia, ca hotul e primul care striga "Hotii"!, nu? Hai ca doar suntem romani, avem acces la acelasi fond de intelepciune populara.
V-am pupat ca tot dragi imi sunteti, dar asa m-am 'nervat!
A, si sper ca mai lasati albumul de poze, ca eu inca n-am apucat sa pun pozele pe care le am... nu de alta, dar sa continue ancheta cu succes

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Nu scriu inca numele suspectului pentru ca nu e fair dpdv legal sa acuz pe cineva de care nu sunt sigura. Putea fi oricine din noi, chiar si eu pt. ca s-a intamplat dupa ce am cantat, in secundele alea.

Da, eu in Ro am avut unul care m-a privit in ochi in timp ce-mi fura ceva, in autobuz, stiu ca pare oribil, dar exista si asemenea oameni. Tot asa cum Bush mananca rahat la TV si chiar crede ce spune si omoara copii in Irak cu bombe sau cum politicienii nostri ne fura pe fata, fara jena.

Da, stiu, pare oribil, suntem oameni prieteni si ne iubim si totusi careva din noi a furat aparatul.

Dana, asa am gandit si eu initial cu intalnirile, ca nu mai scriu pe forum, ca nu mai vin, etc...dar nu o sa las un dobitoc si o dobitoaca sa stapaneasca gandurile mele si sentimentele mele fata de voi cu faptele lui - generalizate. E doar el, ea cea care a facut asta si in rest viata mea va ramane neschimbata.

Prin intermediul forumului si al acestei intalniri si nu numai am intalnit foarte multi oameni de nota 10, si chestia asta nu o sa-mi fie murdarita de nimeni.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ira

Nu scriu inca numele suspectului pentru ca nu e fair dpdv legal sa acuz pe cineva de care nu sunt sigura. Putea fi oricine din noi, chiar si eu pt. ca s-a intamplat dupa ce am cantat, in secundele alea.

Da, eu in Ro am avut unul care m-a privit in ochi in timp ce-mi fura ceva, in autobuz, stiu ca pare oribil, dar exista si asemenea oameni. Tot asa cum Bush mananca rahat la TV si chiar crede ce spune si omoara copii in Irak cu bombe sau cum politicienii nostri ne fura pe fata, fara jena.

Da, stiu, pare oribil, suntem oameni prieteni si ne iubim si totusi careva din noi a furat aparatul.

Dana, asa am gandit si eu initial cu intalnirile, ca nu mai scriu pe forum, ca nu mai vin, etc...dar nu o sa las un dobitoc si o dobitoaca sa stapaneasca gandurile mele si sentimentele mele fata de voi cu faptele lui - generalizate. E doar el, ea cea care a facut asta si in rest viata mea va ramane neschimbata.

Prin intermediul forumului si al acestei intalniri si nu numai am intalnit foarte multi oameni de nota 10, si chestia asta nu o sa-mi fie murdarita de nimeni.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Pai in timp ce chestia ta ramane curata, tocmai murdaresti chestiile altora cu banuielile astea atat de puternice pe care le exprimi aici. Si intre timp tie nu-ti ramane decat sa te bucuri de chestia ta curata. A mea e murdara acum, eu nu ma mai bucur, dar... ce conteaza, m-am bucurat destul cateva zile, nu? Cat poti sa ceri de la viata?
Las' ca-mi duc eu chestia la curatat, pana diseara o s-o am ca noua.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Donia, eu nu m-am scos pe mine insami dintre suspecti, daca asta voiai sa spui. La nivel teoretic fiecare din cei prezenti in sala ar fi putut face asta. Tu ai noroc ca ai stat in fata ca altfel pe tine te banuiam prima.

Stati calmi ca s-a vazut/observat ceva, + poze, filmulete, asa ca nu va mai scuzati daca nu va simtiti cu musca pe caciula, ca nimeni nu acuza gratuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Donia albumul de poze ramane permanent. Nu vad de ce l-am inchide. Din potriva, asa isi mai fac timp si altii sa-si puna pozele de la intalnire acolo.

Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani,
Iubeste ca si cum nu ti-ar fi facut nimeni niciodata rau,
Danseaza ca si cum nimeni nu te-ar privi,
Canta ca si cum nimeni nu te-ar auzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Rog un moderator sa inchida subiectul.

Si mai rog doamnele sa NU mute aceasta discutie la Sezatoare. Va rog din suflet. Dati-i ignore si sa ne vedem de forumul nostru. Oricum persoana care are aparatul meu a reusit sa ne dezbine, si zau ca sintem unul din cele mai reusite grupuri pe forum!

Nu vreau bani, daca am sa-i primesc vreodata am sa-i donez instantaneu. Nu vreau anchete, nu vreau sa rememoram nimic, nu vreau sa aflu care ar fi potentialii suspecti, nici macar nu mai vreau sa recuperez pozele din prima zi de scoala a copilului MEU, sau cele cu tatal MEU, casa MEA etc. Vreau doar sa uitam aparatul, sa incercam sa redevenim grupul care am fost inainte de aceasta penibila intimplare.

Cu dreptul celui care a avut ideea si apoi a venit cu sufletul deschis la aceasta intilnire, as aprecia daca nu mi s-ar pune la indoiala spusele.

Aparatul a disparut, ca ne place sau nu, intr-un rastimp de 10 - 15 minute, in seara in care ne-am adunat cu totii in sala de reuniuni. Acesta este faptul. Si n-am venit sa spun ca ma retrag de pe forum, sau ca nu mai vin la intilniri, desi ar fi trebuit sa fiu prima. Se va gasi careva sa-mi spuna sa ma retrag si sa stau acasa, daca tot ar fi trebuit sa fiu prima! Uite ca n-o fac!

Cu acelasi drept, rog pe oricine s-a simtit lezat de intentia de a descoperi cine se afla in posesia aparatului MEU sa se intrebe ce ar fi facut daca i-ar fi disparut aparatul personal. Doar cu titlul de introspectie.

Un moderator, va rog frumos, s-ar putea inchide acest subiect?

Multumesc,
Simonna

Mergi la inceput

Eu le-am dat sanse moderatorilor sa inchida subiectul... se pare ca mi-au dat si ei mie sansa de a raspunde...

quote:
Originally posted by Simonna
Cu acelasi drept, rog pe oricine s-a simtit lezat de intentia de a descoperi cine se afla in posesia aparatului MEU sa se intrebe ce ar fi facut daca i-ar fi disparut aparatul personal. Doar cu titlul de introspectie.

Simona, simt ca vorbele de mai sus imi sunt adresate mie.
Spune drept, par atat de nesimitita si nu-mi dau seama, iar asta e felul tau dragut de a-mi spune chestia asta?
Daca da, da-mi voie sa-ti spun ca imi pare rau ca ai pierdut poze dragi si ca ti-a disparut aparatul, ti-am spus asta si la intalnire, o repet cu toata sinceritatea. Am pierdut si eu poze dragi cu tatal meu, cu fratii mei, cu nepotii mei, oameni pe care nu ii vazusem de ani de zile. Inteleg sentimentul de pierdere, am pierdut-o pe mama si imi doream foarte mult sa imi spuna cineva cine e de vina pentru moartea ei ca sa-i pot sparge capul.
Dar nu mi s-a parut corect sa imi proiectez furia mea, durerea mea, supararea mea asupra celor din jur.
Tu si altii credeti ca 1-2 oameni au furat. Cineva incepe o ancheta si acuza in felul asta un grup de oameni. Eu nu cred in teoria furtului, asta ma face nesimitita? Mie se pare ca sunt acuzati indirect si inutil o gramada de oameni, asta ma face nesimtitoare?
Da, vreau sa fie gasit aparatul si amintirile din el, dar nu vreau sa vad ca pe langa tine, care esti victima, mai devin victime inca o gramada altii.

Mergi la inceput