Betiveala canadeza - 1000 Insule, Thanksgiving
Doamnelor, cu drag, subiect special despre intilneala, plimbareala, betiveala canadeza, ca la mama acasa, cu catel si cu purcel!
Unde: 1000 de Insule (1000 Islands, ON)
Cind: 6 si 7 ( si 8?) octombrie, weekendul de Thanksgiving canadez
De ce: Pentru ca abia asteptam sa ne cunoastem (revedem) si ca sa avem amintiri de depanat la urmatoarea intilnire :)
Cine (lista este deschisa, foarte deschisa, cu cit mai multi cu atit mai vesel!)
REZEREVAREA: pe numele Simonei, fiecare plateste cind ajunge acolo, cere ce marime de camera apuca si nu incepe sa bea pina n-am venit si eu!
Sa ajungeti cu bine! Abia astept sa ne vedem!
Almo: 4 adulti (3 x pui + 1 x peste)
Almy:2 + 1 copil(Toronto)(2 nopti)(2 x pui + 1 x peste)
Ana Stroe: 2 + Tudor,7 ani (Mtl)(2 nopti)(3xpui)
Angela T.: 2 + 1 copil (2 nopti)(2 x pui + 1 x peste)
Aska: 2 + 1 fetita,2 ani + 1 bebelusha (Mtl)(2 nopti)(1 x peste + 1 x pui)
Bebitzu: 2 + 1 baietel,4 ani (Mtl)(2 nopti)(2 x pui)
CataD: 2 + Laura,3 ani si 8 luni )(2 nopti)(To)(1 x pui + 1 x peste + 1 vegetarian)
Cricor: 3 + Luca,6 ani (To)(2 nopti) (4 x pui)
Dana_B: 3 + 2 copii (2 nopti)(2 x pui + 2 x peste)
Denisam: 2 + fetita,1 an 8 luni + bebelus (To)(1 pui + 1 [peste)
Donia: 2 + 1 fetita,6 ani + 1 bebeu (ON)(2 nopti)(3xpeste)
Ira: 2 + Sofia,4 ani si opt luni (Mtl)(2 x peste + 1 x pui)
Ireen: 2 si Irina,1 an si aproape jumate
Khristin: 2 + Yasmine,4 ani, 8 luni(To)(2 nopti)(2 peste+ 1 pui)
Ktrinel: 2 + bebita draguta (Mtl)(1xpeste + 1 x pui)
Lemoni: 2 + 1 baiat, 12 ani(ON))(2 nopti)
Nelia: 2 + Agata si Tudora,6 si 3 ani (Mtl)(2 nopti)(2 x peste + 2 x pui)
Maru: 2 + 1 baiat,11 ani (Kt-ner)(2 nopti)(3 x pui)
mQQm: 2 + 1 domnisoara,12 ani (To)(2 nopti)(3xpui)
Pitilache: 2 + Seba,8 ani + 1 bebelusha (Mtl)(2xpeste+1xpui)
Podeanu : 2 + Denisa si Edi,12 ani, miss + baiat (Mtl)(2 nopti)(2 x peste + 2 x pui)
Prietenii Khristin (I): 2 + baiat,11 ani (2 nopti)(2 x peste+1 x pui)
Prietenii mQQm: 2 + 1 domnisoara,12 ani (Mtl)(2 nopti)(3x pui)
Prietenii Neliei: 2 + 1 baietel,6 ani (Mtl)(2 nopti)(2 x peste + 1 x pui)
Prietenii Roxanei: 2 + 1 domnisoara,15 ani(Mtl)(3 x peste)
Prietenii Roxanei (bis): 2 + Elena,14 ani + Paul,8 ani (Mtl)(1xpeste + 3 x pui)
Prietenii Roxanei (III): 2 + baiat 8ani (Mtl)
Prietenii Roxanei (IV): 2 + fetita, 4 ani (To)
Selena2002:2+1 fetita,2 ani opt luni +bebeON(2 nopti)(1 x peste + 2 x pui)
Simonna: 2 + Radu,8 ani (Mtl)(2 nopti)(3xpui)
Tanelu: 2 + 2 copii de 9 1/2 si de 5 1/2 ani(To)(3 pui + 1 peste)
Ce stim pina acum (din posturile de la sezatoare):
Simonna:
Nu punem de-o intilnire in zona 1000 de Insule? Ontario si Quebec si chiar si doamnele din State? Ceva de genul plecat simbata dimineata (sint cam 3 ore de condus), betivit simbata seara, povestit pina cind ne cad maselele de somn si un pic mai mult, dormit, explorat zona duminica si revenit seara fiecare-n orasul propriu si personal?
Podeanu
...zic ca ideea de a striga "prezent" intii, e buna incit vom stii sigur citi suntem in final si de abia atunci putem suna si discuta ptr rezervari.
Si va rog, mai uitati-va si voi la site-uri si dati-va cu parerea.
La site-ul de sus ne costa 79$/ noapte camera plus taxe. Capacitatea hotelului e de 51 camere si au available ptr noi (am zis eu) 20 camere. Fiecare camera are 2 paturi duble, copiii sub 12 ani nu platesc nimic. Sunt situati la 10 minute de atractiile principale (care or fi alea???). Check in 2 pm check out 11 am.
Simonna
Dana, sar'mina de telefonul la locul cu pricina, sa mor ce-mi place! Si pretul e parfum, eu ma pregateam pt. mai scump de atit, da' hai sa nu le spunem alora, hihihi... Nu-ti mai bate capul cu distante si atractii, le depistam noi pe loc, oricum, principala atractie o sa fim noi, la rigoare punem copiii sa se produca, ei o poezioara, noi un bailey-luetz, ei un cintecel, noi o berica...
Sa nu prind pe nimeni ca anuleaza, nu-i asa greu, trebuie doar sa ne blocam weekendul cu pricina pt. betiveala cu DC si basta, nu mai incape altceva.
POdeanu:
Cool, se stringe gasca mare.
mQQm
Ah, vroiam sa va sugerez daca sunati pt cazare neaparat sa intrebati de "group discount". Hotelurile in general ofera ceva reduceri daca sunt grupuri. Nu e regula, dar merita intrebat. 2 centi...
Podeanu
Cind am sunat acolo si mi-au spus ca au camere libere (da' sa ne grabim cu rezervarea ca sa nu avem vreo surpriza) am intrebat daca cer avans odata cu rezervarea si am bagat-o in ceata pe tipa ca a recunoscut ca nu au avut niciodata asa cerinta de 20 camere odata).Dar cu siguranta ca atunci cind facem deja rezervarea (de aia vreau sa sa fim siguri citi mergem in caz ca cere ceva avans)vom insista ptr un discount ceva.
Ica1975:
Intalnire, vreau si eu sa venim, insa nu stiu inca sigur 100%. Stiti la ce ma gandeam, ce-ar fi sa facem o traditie si sa ne intalnim in fiecare an de ziua recunostintei ?
Simonna:
Dana, lasa baiatul Roxanei in pace, ca-i adjudecat la Radu :))Oricum, gasca e larga, Tudor al Anei merge intr-a doua, Luca al lui Cricor intr-a-ntiia, Radu al meu intr-a treia, Seba tot pe-acolo, ce sa mai, ai vostri o sa fie sefi de trib, cu Matei al lui Carmen 77 pe post de vraci cu puteri depline (nu ma pot abtine, tocmai recitesc Winetou...)
Donia, sa vii cu poze din Padina, prietenii stiu de ce!
Habar n-aveti ce ma bucur ca a prins ideea si mergem cu gasca!
Ira
La intalnirea din octombrie...aveti idei de activitati, de plimbari ? Noua ne place mult sa ne plimbam pe jos, sau sa mergem cu barca, vaporasul, exista acolo asa ceva ?
Podeanu:
Atractii la 1000 insule sunt f multe. Dar ma indoiesc ca la o zi cit stam noi avem timp de vizitat. Check in e 2 pm si chech out 11.am. Avem mic dejun inclus in pret deci trebuie sa ne descurcam cu mincarea ptr seara de simbata (in ideea ca la prinz fiecare se opreste pe drum la vreun Mc Donald-ceva)
Eu cum vad, vom culca copii si noi vom sta la povesti (si bautura) pina tirziu si a doua zi ne va parea rau ca plecam.
Cred ca daca facem rezervarea intr-o saptamina-doua sa zic asa, suntem ok.Dar nu as vrea sa stam pina in ultima clipa si sa pierdem ocazia. Eu am dat cautare pe 1000 insule si sunt f multe hoteluri dar ca asta (cu capacitate mare) si convenabil la pret (ca erau si 200/noapte cu semineu si jacuzii in camera) nu era altul.
Donia
Eu am fost in Kingston si am facut un tur cu vaporasul printre cele 1000 de insule. Alte atractii nu prea tin minte, eu as fi vrut sa vad si fortul (dar vazand un altul mi-a cam trecut), iar croaziera e draguta pentru cine are chef.
Pentru mine atractia majora va fi sa va intalnesc si sa stam de vorba, daca mai avem parte si de un peisagiu fain imi cam ajunge.
mQQm
O sa ma uit si eu pe linkuri, desi noi nu suntem pretentiosi deloc cu dormitul atata timp cat e curat si nu miroase. 8 octombrie e luni. Noi vom merge sambata-duminica? Sau duminica-luni?
Cricor
Da' de ce stam doar o noapte, eu as sta doua, daca tot ajungem pana acolo si luni stam acasa ... 'om gasi ceva de facut. Mai e interesat(a) cineva sa ramana inca o noapte?
Suspance... va dau cuvintul, doamnelor, sa raspundem, adica, la intrebarea Corinei!
O mie de pupici, Simonna
Raspunsuri
Ira spune:
Simona, am uitat sa-ti spun ca Sofia va avea 4 ani, 8 luni, 8 zile, 2 ore si freo 5minute, modifica in timp util sper s'ajung la timp la cele 1000 insule sa n-o imbatranesc.
Io ma ofer s-aduc una bucata Ktrinel + inca una de BBlas, daca se dezireaza, c-am inteles c-ar fi problematic cu masina ??? Sau cine din Mtl are o masina mai de doamne-ajuta, sa sara cu ajutorul, ca noi suntem cu Toyota, mare cat o cabina telefonica plina cu cei 10 etiopieni si bucata de salam laolalta. Cat despre matoleala... daca-i vorba de bautura Montignac, poate mai prestam si noi montrealezii de la tzara o zi, dar la bere nu ma bag ca are prea multe K.lorii si dupa aia nu mai incap in Toyota sa ma intorc si gandes'c-ma fac ontariogioaica, ....si m-apuc de munca, feri'm'ar sfantu'!
Je vous prie d'aréer, madames, monsieures, l'expression de mes séntiments distingués et...
et je m'en vais m'en chercher une bière, on boé, ostie!
Podeanu spune:
Ptr cine poate sa stea 2 nopti intr-adevar se merita, dar eu una (deocamdata) din indisponibilitate de sot nu pot decit o zi adica simbata spre duminica.
Eu zic sa discutam si numarul de zile, cine poate sta 2 nopti cine doar una, ca sa stim mai bine ptr rezervare.
In legatura cu betiveala, aducem bautura de acasa sau luam de acolo?
Eu propun sa aduca fiecare ce-i place. Eu de exemplu pot aduce vin alb (si rosu sau rose)si ceva Borsec sa-l asortam.
Cind vom suna ptr rezervare ma gindeam sa intreb si ce posibilitati avem ptr mincarea de seara la ei in restaurant si in imprejurimi si un pret estimativ.La fel si daca ne permit sa aducem noi bautura de acasa. Daca mai aveti idei/propuneri spuneti-le sa le adauge Simonna pe prima pagina.
Eu una nu mai am rabdare pina atunci.
Ah, si aducem cu noi ceva preparate speciale??? Eu ma ofer ptr cozonacii mei meseriasi cu ciocolata si nuca. De acord?
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Ira spune:
D'accord, si eu ma ofer pt. cozonacii tai...cu cel mai mare drag.
M-ai omorat, de cand am citit cotrobai la biscuiti prin dulap.
Eu o sa aduc o sticla de vin rosu, un mousse en chocolat si vioara - sa va fac un repertoriu de chin si jale made in Ro. Asta dupa ce ne imbatam bine.
Noi tot o noapte vom sta, cred. Insa vom cauta sa plecam cat mai tarziu, a doua zi, pt. a apuca sa facem si o plimbare mai consistenta, sau o croaziera pe lac.
CriPOD spune:
Cricor, eu sunt pentru 2 nopti (asta daca fiu-miu nu pune de-un party acasa de ma cheama politia de urgenta sau ma suna vecinii ca sunt homeless ). Avand in vedere ca luni e liber, n-am niciun motiv sa alerg acasa duminica. Daca ne plictisim putem face sky-diving ! Sunt pe receptie!
Eu nu cred ca trebuie sa intrebam daca putem aduce alcool cu noi, poate doar daca ne lasa in restaurant cu el. Cred ca e super sa aduca fiecare cate ceva, depinde ce avem de gand. Ceea ce ma duce cu gandul...
Unde se va intampla intamplarea? Ca in camera nu incapem toti, afara nu stiu daca avem unde sta, in plus e octombrie si vremea poate face fitze, in parcuri sau prin ceva gazebo, iar, nu, ca in Ontario nu se bea oriunde, in restaurant, daca nu il rezervam nu putem sta la nesfarsit dupa ce mancam, in lobby, iar nu... Hmmm, anybody? Eu m-am blocat oleaca...
mami www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)
Cricor spune:
Simona, apare si mama - deci suntem 3 adulti + cupilul - 2 nopti
Mqqm (de la ce vine?) - pai daca hotelul are 50 de camere si noi ocupam 20 (speram) cum e Thanksgiving nu cred sa mai fie careva pe acolo, cred ca putem sta in hol... zic si eu ca altfel nu's ce facem. Dar oaspetii hotelului n-au voie oare sa stea in hol cat vor ei, ca poate au insomnii? Sau poate are hotelul 'party room' ca la condo.
Corina
Podeanu spune:
Eu plec la un client acum, am citit pe fuga. mai intrati pe site, zice clar ca au sala mare de dinning si ca organizeaza si intruniri. Deci la rezervare vom intreba daca ne e pusa si sala aia mare de dinning la dispozitie.
Fug la client.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
CriPOD spune:
Cu astia cel mai sigur e sa vorbesti clar, ca cine stie ce small print sau by-law iti baga sub ochi, sau mai au o singura camera inchiriata si pe aia ii deranjam, cica... Am fost cu cortul si am vorbit in soapta seara la foc, asa ca stiu eu ce vorbesc
Podeanu, eu ma tot uit la site-ul ala, dar e doar o pagina de interes, nu, sau imi scapa ceva? Singurul lucru interesant pe care l-am mai descoperit e ca are Cocktail Bar unde te relaxezi (nu stiu daca faci asta cu alcoolul propriu, au ba). Eu nu beu, de felul meu, dar pe voi s-ar putea sa va afecteze . Cred ca trebuie vorbit clar despre astea acolo, sa n-avem surpriza ca ne imprastie dupa o juma de ora... Nu vad ca zice nimic de Conference Room acolo.
Propunere: ma ofer io sa aduc etichete pe care sa ne scriem toti (noi, soti, copii, bunici) numele si carui nick apartinem, sa le lipim pe piept, ca eu la varsta me si cu memoria numelor care ma caracterizeaza n-oi mai stii ce-am zis si cui... Stiti bancul cu Matilda? Oare e jignitor pentru cineva sa le poarte??? Sau mai bine lasa?
Criscor, nickul meu e un desen din litere cu semnificatie din categoria : mana-ochi-ochi-mana. Nu stiu daca intelegi, am mai incercat sa explic cuiva si a zis ca "whatever", pe buna dreptate...
mami www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)
Simonna spune:
.
mQQm, nu stiu bancul cu Matilda... e grav?? Ca eu ma panichez repejor - repejor si risti sa ma ai pe constiinta (ori sa-mi spui bancuri toata noaptea la 1000 de Insule, stii tu, insula si bancul!)
Buna ideea cu etichetele.
In ton cu etichetele: nu vreti sa punem (macar) numele copiilor pe lista? Sa ne fie mai usor cind va fi sa-i organizam pe-acolo?
Yap, am vazut si eu chestia cu organizatul de intruniri de catre aceia, chiar ma intrebam cit poate sa coste, nu poate sa fie o avere, ar fi misto rau sa ne dea ei de mincare seara, ca sa nu ma duc acolo cu parizeru' in punga, eu cred c-ar fi de mare ajutor. O sa incerc sa vb. cu Dana, cum ea a fost cea care a sunat prima, sa-i fur monopolu' cu sunatul si sa aflam mai multe despre o potentiala cina lungita spre micul dejun!
Dana, nu-ti dai tu un copy paste la mesajul cu cozonacul si vinisorul combinat cu Borsec, nu de alta da' sa nu zici ca n-ai zis si ramin asa, cu cozonacul nemincat...
Ira, matalutza cu mesajul cu vioara, copy paste, se poate? svp!
Ca moé am facut ieri scurta la mina cu copy paste ala si azi sint in pauza!
Ktrinel spune:
Ira, Dana, multumim de oferte...rumegam si poate totusi ne iese ...ar fi cam complicat sa va aglomerez cu scaun de masina si carutz.