S-A SCHIMBAT Limba romana ????
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Medeea76 spune:
De acord, dar de cele mai multe ori greselile gramaticale evidente (deci nu omiterea intamplatoare a unei litere) imi zgarie creierul, ce pot sa fac?
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anangel_lexi/anangel_lexi.jpg)
anangel_lexi spune:
Eu am terminat filologia si imi sare in ochi fiecare greseluta. Imi zgarie retina, dar ce sa fac? Daca spui ceva cuiva, se simte jignit. Asa ca mai bine imi vad de treaba mea si-mi tin gandurile pentru mine. Nici pe mess nu-mi place sa scriu cu k in loc de ca si altele asemenea. Bineinteles ca si la mine se strecoara greseli dar, daca le observ, dau "edit" si corectez. Uneori insa imi mai scapa... de
www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Victoria spune:
Alessia, si eu ma mir ca mai stai de vorba cu "individa", asa cum bine ii spunea cineva mai sus...Faptul ca te-a jignit e cel mai grav.Pe mine asta m-ar fi infuriat, si as fi sters-o din lista, pe langa faptul ca e agramata. "Lbrom" e aceeasi cum o stim dintotdeauna, dar prietenii ti-i alegi!
Si eu ma "prostesc" pe chat si mess, de exemplu o "umbesc" pe cineva de aici de pe DC,si cand vb.
cu "lumili" care ma inteleg si pricep ce vreau sa spun.Dar intotdeauna folosesc cratime, 2sau 3 de i( "dupe" caz).Prescurtarile nu scuza/acopera graselile gramaticale. Scriu cu tz cand e vorba de mitza(pisica)si cu t cand e vorba de mita/spaga, ca sa inteleaga lumea despre ce e vorba...dar cum scrie tanti aia a ta, e jalnic.
In ce-l priveste pe fiul tau, ai mare dreptate.Spune-i sa termine el toata scoala asa cum trebuie, apoi sa scrie cu prietenii cum vrea, da' la limba romana sa aiba note bune...apoi va fi alegerea lui cum scrie.
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
CrisaS si Blue Eyes, daca ati fi citit atent ce am scris, ati fi inteles ca am citat din regulamentul DC. Dar se pare ca degeaba am pus linkul.
Iar Blue eyes m-ai atacat fara motiv. Cand citezi un mesaj anterior, citeaza-l in asa fel incat sa nu fie deformata ideea unui paragraf. Poate ca eu sunt ocupata sau nu, dar mi-am facut timp sa citez din regulamentul DC si vad ca intentia mea mi-a adus doar jigniri .
Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/megbeng/megbeng.jpg)
megbeng spune:
anangel_lexi, eu nu am terminat filologia si totusi imi sar in ochi greselile gramaticale...
am inteles ca nu avem voie sa facem observatii, ca e impotriva regulamentului;si atunci eu, de exemplu, am decis sa trec tot mai rarut-spre deloc- pe la subiectele unde citirea mesajelor e anevoiasa din pricina gramaticii; mi se pare taaare interesant ca sunt subiecte unde majoritatea fetelor scriu cu greseli si altele la care nu am remarcat astfel de greseli.
am sperat ca semnatura mea o sa-i mai ajute pe unii si pe altii, dar cei carora le este adresata sunt sigura ca nu o acceseaza
meg,
![](mamica.gif)
![](baietel.gif)
blue eyes spune:
Otilia, acum vad ca perla e din Regulament.
Imi pare foarte rau ca te-am atacat. Ma scuz fata de tine.
Cititul dauneaza grav prostiei!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda141/anda141.jpg)
anda141 spune:
Cei care sunt obisnuiti sa scrie corect o fac atat pe mes cat si la serviciu, vorbesc corect atat pe strada, la o terasa cat si la nivel oficial. Eu nu prea tolerez astfel de greseli gramaticale, puse pe seama "grabei". Nu asa putea sa port o discutie cu cineva care scrie cu k sau cuvinte legate, nearticulate. Se vad foarte clar greselile de orografie scrise din graba si cele scrise din motiv de nestiinta.
Una e sa scrii"suntti" in loc de sunteti ( nu ti-a scris o tasta) si sa spui ca ai gresit si alta e sa scrii "sunte-ti" si sa sustii ca din cauza vitezei nu ti-ai dat seama. Nu se poate .
http://www.copaculdehartie.ro
Victoria spune:
Eu personal nu as avea nimic impotriva sa mi se atraga atentia cand fac greseli gramaticale...adica, la scoala profesorii aveau dreptul sa ne corecteze, dar acum, ca am terminat scoala avem voie sa facem cate greseli vrem, nu?
Mie nu-mi place atitudinea " nu scriu corect si nu-mi pasa ca cititi greu, da imi dau si eu cu parerea pe aici"...stiu ca sunt multi de aici plecati departe de tara de mult timp, dar, nu stiu cum se face, nu ei fac majoritatea greselilor, daca asta o sa spuneti...
Si da, asa cum spunea cineva mai sus, recunosc ca evit subiectele/postarile unde se fac greseli crunte, repetate si..nonsalante ( in sensul ca nu le pasa si nu considera ca a scrie corect e un semn de respect pentru cei care te citesc)
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
alessia105 spune:
hop si io
Marius
Acum sa va spun de ce si cum vorbesc eu cu tanti... Acum mai bine de un an si jumatate ,tot in urma unor mesaje din acestea plinee de "intelepciune de Buchuresti pe dreapta" ( sau cum spuneati voi ca se scrie Bucuresti ?!?ca sa intru in limbajul lor cool ) , mi-am facut alt cont si din toata lista de aproape 100 de persoane ,acum mai am doar cateva persoane foarte apropiate .Sincer ,imi pare rau, pentru ca am pierdut legatura cu multe fete dragi de pe acest forum, dar asta e, eram pur si simplu terorizata de mesaje aiurea si injuraturi .Acum ,fiul meu fiind in vacanta aici ,m-a rugat sa ii dau o adresa sa intre in legatura cu colega lui de clasa ( )... am intrat sa iau de pe id-ul( sorry ,aidul
) vechi adresa si am gasit mesaj offline de la tanti interesandu-se de fiul meu ...si am zis ca e frumos ,sa ii zic ca a ajuns bine copilul si ca ii multumesc de grija .Nu imi e prietena ...i-am zis amica ..e mult spus si amica ,poate doar in amintirea timpurilor cand ne jucam in fata blocului .Vedeti voi ,noi stam toti in acelasi bloc ..si cand zic toti ,ma refer la bunicii ,unchii pustiului meu( si materni si paterni ) .. precum si nasa lui ...ma rog scari de bloc diferite ,de asta vecina x,y,z se intereseaza cum a ajuns copilu aici( a venit singur cu avionul) ..mai ales ca multee fac parte din anturajul tatalui lui si a familiei sale .A fost prima data in aproape 2 ani cand am "vorbit" cu aceasta tanti sau cu cineva din BLOC ...tanti,care stie mai bine ca mine ce fac ,ce vorbesc si pe unde ma plimb. Ce m-a enervat la culmeeeee a fost faptul ca eu am rugat-o frumos in interesul copilul meu sa se controleze, mai ales ca este o doamna.( ati vazut singuri ce doamna e)
Daca ii spuneam .."pentru damblaua mea scrie cu cratima" ,intelegeam sa ma faca ca pe o albie de porci ...dar era pentru interesul unui copil ..al unui elev ... In general nu imi place sa judec pe nimeni ...nici cum scrie , nici cum se imbraca , nici cum traieste ...dar mi se pare strigator la cer ca sa nu avem responsabilitatea educarii unui copil( fie el si al unui prieten ,amic etc),doar pentru ca ne e greu sa ne controlam ..pur si simplu putea sa zica .."bai ,nu pot sa ma controlez si asta e" .Dar sa imi spuna ca asta este limba romana acum ,mi se pare o tampenie . Imi cer scuze, aveti dreptate(de aceea nu am mai ediat nici un raspuns dpdv gramatical..sa se vada ca am gresit )..am gresit ,asta, e poate nu voi mai gresi data viitoare...DA ,FAC GRESELI ...INVOLUNTARE SI UNA LA 10 CUVINTE ...DAR SA SCRII VOLUNTAR SI CU GRESELI LA FIECARE 2 CUVINTE .. si asta ca asa e moda .
Am cerut prea mult???Nu i-am cerut sa se schimbe pentru mine sau sa scrie corect cand vorbeste cu mine,ci atata timp cat e copilul prin zona .
Ideea acestui topic o repet ....Cum ne controlam in preajma copiilor ? Cum sa ii facem sa inteleaga ca moda asta e numai pe internet si nu in viata reala ?
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Blue eyes, nu sunt suparata, poate a fost si greseala mea ca nu pusesem ghilimele, am editat si le-am pus. Am crezut ca daca pun doua puncte, se subintelege ca este titlul si dupa accea textul citat.
Nu trebuia sa stergi tot mesajul, este un exemplu bun, o greseala de exprimare care scapa usor.
CrisaS, insa a remarcat diferenta de gandire intre primul paragraf care este formal si ceea ce am scris eu mai jos.
De fapt oricine poate face greseli mai mici sau mai mari, important este sa incercam sa scriem cat mai corect. Pe orice forum sunt insa membri care scriu de dragul de a scrie, dar ne putem alege subiectele pe care le citim. Sunt multe subiecte pe care le citesc doar pentru ca imi place ceea ce se scrie si cum se scrie si desi nu particip la subiect incerc sa invat ceva de la acei membri pe care ii admir.
Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana