S-A SCHIMBAT Limba romana ????

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Conform regulamentului DC: 09. Comentariile la adresa gramaticii nu isi au rostul

"Desi apreciem o limba de comunicare curata si corect, comentariile privind gramatica folosita de ceilalti participanti nu isi au locul pe forum; le puteti face daca doriti - folosind mesageria privata. Nu uitati ca multi dintre membrii comunitatii sunt plecati din Romania iar evolutiile lor lor gramaticale nu fac obiectul acestui site. De asemeni, nu uitati ca de multe ori graba sau lipsa de timp este cauza greselilor de scriere si nu neaparat lipsa de la orele de gramatica. Femeile sunt persoane foarte ocupate si de aceea, unele scapari gramaticale pot trece cu vederea."

Nu sunt insa de acord cu ideea ca cei plecati fac mai multe greseli gramaticale.
Eu de multe ori inainte de a trimite un mesaj il vizualizez iar daca a scapat o greseala mesajul se poate modifica, insa depinde cat suntem de perfectionisti in ceea ce facem si cat timp avem la dispozitie.

Alessia, nu te obliga nimeni sa vorbesti pe messenger cu astfel de persoane. Eu folosesc doar nb=noapte buna, dar foarte rar. Singura persoana careia i-am atras atentia este fratele meu mai mic, in cazul lui imi permit sa-i fac observatii cand face greseli gramaticale. Si am in lista de pe messenger cam 30 de persoane intre 23 si 55 de ani. Sa inteleg ca cei nascuti dupa revolutie vorbesc asa, generatia "pro"?
Ce poti sa faci pentru baiatul tau? Greu de spus. Ar fi bine daca ar intelege de ce te zbati asa pentru el, daca ti-ar sustine ideile in fata prietenilor sai si sa fie el un exemplu pentru ei, nu invers.

Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Fara suparare, mie acest punct al regulamentului DC mi se pare unul dintre cele mai discutabile. De ce oare?

Alessia
, nu mi se pare deloc normal cum ti s-a adresat cunostinta/amica (lasand la o parte multitudinea de greseli gramaticale si de ortografie, mie tonul "mistocar/prostesc" utilizat de ea mi-a sarit in ochi). Spui ca un asemenea specimen are studii superioare? Mda, in Romania oricine poate studia, din pacate.Nu vreau sa par rautacioasa, dar mi se pare inadmisibil ca un absolvent de facultate sa-si poceasca limba materna intr-un asemena hal.

Cat despre cratime, pe mine ma deranjeaza la fel de mult o cratima in plus ca una in minus.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Opinia mea vis a vis de limba romana, vis a vis de modalitatea de exprimare, vis a vis de modalitatea de scriere, vis a vis de concept la urma urmei este ca in proportie covarsitoare un text redactat reflecta gradul de cultura sau incultura a celui(celei) care a redactat acel text.
Nu sunt de acord cu ideea de comoditate in a scrie corect intr-o anumita limba indiferent care ar fi aceea, nu sunt de acord cu ideea de tendinta ca si o scuza mai degraba a unui grad de incultura sau de accept spre incultura. Tendinta cum sunt numite aceste, cum sa le spun, forme de exprimare, reflecta o subcultura, reflecta un rezultat la care s-a ajuns in timp prin indiferenta, prin lipsa de educatie atat in familie cat si in scoala. An de an fiecare generatie a mai pierdut cate ceva iar in prezent copiii si chiar adolescentii nu sunt altceva decat nivelul doi al parintilor lor care au fost sau sunt si in prezent nivelul 1 in cronologia invaluarii societatii actuale.
Toate acestea va spun strict din experienta mea de 10 ani in invatamant coroborat cu observatiile ulterioare. Cu regret trebuie sa accept ca insasi profesorii noi sositi au un nivel atat de scazut al educatiei incat pe mine ma incearca un dezgust total. Nu vorbesc de cineva anume ci in general ca si nivel personal. Desigur nu toti sunt asa dar.... dar.
Nu s-a schimbat limba romana insa a involuat societatea si implicit apar aceste "grozavii". Deja devine un fapt comun atunci cand la televizor politicienii se exprima natural si colorat de genul:
"Me iubeste fomeile
Si e moarte dupe mine
Nu mai stiu ce sa fac
Ca scap
Ca sa scap"

In final chiar daca nu voi spune decat extrem de rar atunci cand voi citi sau voi auzi vorbindu-se incorect in limba romana singurele sentimente care ma vor incerca in mod sigur vor fi ori de compasiune daca acea persoana in virtutea nesansei nu a avut acces la educatie (se poate intampla am vazut cazuri) ori de dezgust.

Nota:
Tot ceea ce am scris reprezinta o opinie privata si nu are absolut nimic in comun cu textele scrise pe acest forum.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Marius,

Ca sa fie perfect, textul tau ar mai avea nevoie de o virgula-doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by Otiliav
Femeile sunt persoane foarte ocupate si de aceea, unele scapari gramaticale pot trece cu vederea.

Tu ai glumit aici cind ai scris fraza asta sau ai spus-o serios??!!E doar curiozitate.
Numai bine,
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Mesaj sters. Scuze, Otilia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Mai vin si eu cu o "chestie":o cunostinta de-a mea imi povestea ca obsnuinta de a scrie cu tz,sh si asa mai departe,a facut-o,la un moment dat,sa uite cum trebuie scris corect si sa faca o hartie oficiala,pe calculator,in care in loc sa foloseasca caracterele romanesti,scria cu astfel de "abrevieri"(ca sa zic asa)...Mi-a spus ca asa ii venea sa scrie si se controla la scris ca sa nu greseasca...si asta n-ar fi tot,pentru ca si atunci cand scria ceva de mana,adica cu pixul,creionul ,stiloul....tot asa ii venea sa scrie...Iaca puterea obisnuintei!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Cum se pare ca acesta e singurul loc de pe forum unde putem comenta din punct de vedere gramatical (morfologic, ortoepic si de punctuatie) "prestatiile" membrilor, as face si eu o remarca vizavi de postarea lui marius, excluzand mesajul in sine. Inafara virgulelor pomenite de siminaf, as adauga si "profesorii noi veniti". Eu as fi zis: profesorii nou veniti. Dar e doar parerea mea. Daca nu sunteti de acord, va rog sa nu va suparati pe mine. marius o pentru rolul tau pe acest forum.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Marius, cu tot respectul, dar "Cu regret trebuie sa accept ca insasi profesorii noi sositi au un nivel atat de scazut al educatiei incat...". Iti inteleg graba, dar tocmai faceai o observatie...
Alessia, "nostri" nu se scrie niciodata cu doi "i".
Majoritatea celor ce au facut observatii la subiectul de fata, au comis ei insisi greseli gramaticale. Nu cititi inainte de a trimite un raspuns rautacios?

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Miki, Medeea, aveti mare dreptate cu corecturile. Dar asta inseamna ca poti citi un text in graba si sa intelegi ceea ce trebuie. Exact ca in studiile acelea cu literele amestecate in fiecare cuvint, creierul intelegind totusi textul per total.

Medeea, comentariile nu au fost rautacioase.

Mergi la inceput