Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-8

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Am intrebat si eu acum cateva zile ceva, referitor la sarcina si hernie...Chiar nu stie nimeni care sunt riscurile unei hernii in sarcina???

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franca spune:

LA MULTI ANI DOMINIC-ANDREI SA CRESTI MARE SANATOS SA ADUCI NUMAI BUCURI PARINTILOR TAI

Mamica deMark-Adrian 17.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/dictionar_medical.php?id=hernie

Mi-ka draga mea am cautat si eu pe google ceva care sa vina in ajutorul tau dar nu prea am gasit. Totusi ai un link cu toate explicatiile necesare despre aceasta boala. Totusi ca sa vin cu o idee ptr tine: dece nu deschizi tu un subiect nou cu aceasta tema si poate vei gasi mai multe mamici care sa-ti impartaseasca oful lor sau poate se gasesc persoane care au trecut prin asa ceva. E o idee. Si altcineva care te-ar putea ajuta ar fi un medic. Sunt siteuri multe de sanatate in care tu intrebi si un medic iti va raspunde. E o alta idee. Oricum eu iti promit ca am sa o intreb si pe dr. mea ginecolog care este de altfel o dulceata de femeie, si sper sa aflu ceva de la ea.

Sanatate

Mergi la inceput

Anca multumim din suflet pentru urari. Sa dea dumnezeu sa fie cuminte si sa asculte. Suntem oricum bucurosi de cele 5 lunisoare implinite azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

loleka, multumesc frumos
Dominic Andrei
_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

La multe lunisoare Dominic.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)

Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Multumesc Mi-ka si Ignatica ptr urari!

Sa va dam o veste mare mare: A IESIT PRIMUL DINTISOR! Uraaaaaaa. Inca nu a spart definitiv dar se chinuie si e rau de tot caci Dominic este foarte agitat si mofturos, nu prea papa si vrea numai in brate. Esti prietenul cel mai bun daca-l tii in brate. Nu a facut febra dar preventiv i-am administrat 2.5 ml de nurofen, mai mult si ptr ca este f agitat. Ce am uitat sa va spun este ca acest dintisor este un canin si este sus stg. Ei asta e acum am inceput si noi altfel fata de ceilalati ( nu a iesit primul incisivul si nu jos ). Ne bucuram totusi ca a iesit.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

loleka, la multi an isi la mai multe lunisoare.
Apoi felicitari pt dintisor, dar nu te grabi sa crez ica e canin. Caninii dau de regula dupa ce a si primul rand de masele (premolari). Ce-i da lu iDominic este un incisiv lateral care acum nu se vede in toata latimea si-t ida tie impresia ca e canin.
Asa m-am pacalit si eu la adrian, dar lui macar i idadusera doi dintisori jos, centralii. Apoi urmatorii au fost incisivii laterali de sus (care eu am crezut ca-s canini) si apoi incisivii central ide sus. Acum ii dau incisivii lateral ide jos (deocamdata doar dreptul).
Dupa ce toti 8 incisivii sunt la post, apar maselutele (premoalrii) si abia apoi dau si caninii.
Ehee, e cale lunga.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Try, multumesc mult ptr urari si ce pot spune este posibil sa ai dreptate. Am citit si eu mai apoi despre dentitie si intr-adevar este cale lunga pina la canin. Pina nu ajung la dr cu el nu pot sti cu siguranta ce iese acolo. Am citit de asemenea despre faptul ca de obicei apar incisivii mediani inferiori si apoi la interval de aproximativ doua luni unii de altii, apare cate o pereche noua de dinti, in ordinea urmatoare: incisivi mediani superiori, incisivi laterali superiori, primii molari inferiori, canini superiori, canini inferiori, a doua pereche de premolari superiori si inferiori; in total 20 de dinti temporari, repartizati dupa formula:

Maxilarul superior 2 Molari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Molari
Maxilarul inferior: 2 Molari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Molari
In ordinea aparitiei dentitiei sunt posibile unele schimbari si intarzieri de 1-3 luni, fara semnificatie patologica.

Ei dar nimic nu este normal pe lumea asta. Eu sper din suflet sa ai dreptate. Dominic este agitat, un picut subfebril si duce la gura degetutele si le suge de mama focului.

Am o nedumerire! Merg la plimbarica si observ multi copii de virsta lui Dominic care deja apuca obiectele si le duc la gurita ptr recunoastere. Ma ingrijoreaza faptul ca Andrei inca nu face lucrul asta. Abia acum a inceput sa tina un obiect in minute dar si acela pus de mine in minutele lui caci nu apuca singurel obiectele. Dupa ce cuprinde bine jucaria are tendinta de a o duce la gurita sa o roada. Intrebarea mea este cind anume ar trebui sa-l intereseze jucariile si cind le apuca singurel?
Am citit in mama si copilul ca deja la virsta reala care o are Dominic, la un copil normal nu este o problema. Dar citind la virsta corectata cica abia de acum ar trebui sa aibe aceste indeletniciri, ba chiar unii copii o au mult mai devreme ( probabil ca era vb de cei precoce ).

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Loleka, da, se intampla de multe ori ca ordinea sa nu fie respectata in aparitia dintilor, dar e vorba de inversari minore. Lu ialex i-au aparut in ordiena fireasca, dar lui adoian spre ex. i-au dat intai incisivii laterali de sus inaintea celor centrali si inaintea incisivilor laterali de jos.
Dar caninii sunt dinti puternici e imposibil sa apara primii dintre toti dintii. Eu una n-am auzit vreodata pe cineva sa dea caninii primii dinti. Asa ca stai linistita ca Dominic n-o sa fie vampiras de-acum. Mai tzriu, mai tarziu!!!

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput