Finlanda (3)
Raspunsuri - Pagina 8
lgireada spune:
Distractie maxima!
Si ne auzim in sept.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:
Mamini, drum bun si vacanta frumoasa!
Lili, esti la plaja? Aici e cand nor cand soare, a plouat doar putin. E insa foarte cald, cred ca tot ma duc la malul marii mai pe seara.
Yael, Elena, pe unde sinteti?
Aamu
lgireada spune:
Da, la plaja am fost si azi. Era soare si pacat de vreme sa nu ma duc, nu? Cine stie cand mai prind asa temperaturi, mai ales ca aici vad ca vine toamna cu pasi repezi. Adica se simte diferenta de lumina de la o zi la alta.
Si ma duc si maine
Liliana
elena.moise spune:
Ce mai incolo si-n coace, vremea este de vina!Ca toata lumea plaja, plaja si iar plaja si la noi!De cand sunt aici nu am vazut atata lume la mare(la un moment dat nici nu mai imi zaream piticul printre atatia puradei-si pe uscat si in apa).Superbe zile! Acum s-a inourat putintel, dar tot cald si placut este.Lasa s-o tina tot asa ca si de vreme urata om avea parte.
Mamimi drum bun, calatorie frumoasa, concediu reusit si.....LA MULTI ANI! pentru printesa(sper ca am retinut bine).
Desi nu v-am scris nimic zilele astea v-am citit in fiecare seara.Bidideii mei parca sunt niste acumulatori solari.Speram sa "cada" rupti de oboseala dupa zbenguielele de peste zi, dar NIMIC.Sunt adevarati perpetum mobile.Mai aud si eu ca piticii de pe aici se culca pe la 7 -8 seara, nu ca ai mei la 22-23.
Cu cat gasesc mai multe facilitati in ale studiului lb.suedze-finlandeze, cu ata mai mult mi se par inaccesibile, si asta ma doare cel mai rau.Tot caut si nu gasesc absolut nici o solutie.Sunt tare intoarsa pe dos din cauza asta.
Costin, baiatul meu cel mare, a fost ieri la onomastica unei colege de gradinita si s-a intors "intors pe dos".Nu prea ne-a povestit cum a fost - mai mult l-am tras de limba - era apatic, ganditor, nu avea chef de joaca si l-am intrebat daca-i este rau.Mi-a raspuns direct ca Josefin -sarbatorita - "chiar este tare frumoasa mami : blonda, cu ochii lungi(adica migdalati) si albastrii.....Am citit si auzit despre prima "iubire" din gradi, dar credeam ca sunt povesti....ei, nu-i chiar asa!Si dovada clara o am in casa.
Yael, ti-am citit mesajul si iti multumesc pentru intentie. Scuze ca nu ti-am raspuns dar voi incerca azi.
Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin
Aamu spune:
Se pare ca a fost grea prima saptamana dupa concediu..am dormit azi pana la 2, desi aseara la 12:30 eram in pat... N-am energie sa ma duc la plaja si oricum e cam innorat.
Mamini, la multi ani ptr fetita ta, sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!
Lili, ce mai faci? Tot la plaja?
Yael, nu mai zici nimic? La plaja si tu?
Elena, nu mai sint straini acolo unde stai tu? Se organizeaza cursuri doar in Maarianhamina?
Dragalas Costin cu fetita cu ochii "lungi si albastri" El e brunetel?
Aamu
elena.moise spune:
hei hei !!
In zona sunt f. multi estonieni, dar cum finlandeza si estoniana au aceleasi origini, nu se prea omoara cu studiul. Mai este o fam de romani pe o insula vecina (la 15 min de mers cu vaporul) dar au un vecin suedez - profesor pensionar - care s-a oferit sa-i invete. M-am gandit ca asta ar fi o solutie. Daca nu, ma inscriu la cursurile de engleza care se organizeaza ptr localnici, macar imi mai imbunatatesc pronuntia si vocabularul, si de ce nu poate mai prind ceva suedeza.In scoala de aici se preda suedeza ca limba principala, iar finlandeza secundara.
Da, Costin este brunet, iar acum ca s-a si bronzat este ciocolatiu. Lesin de ras cand il vad cum se infoaie in pene ca un cocos si cum se comporta in apropierea acestei fetite. Este tare mandru!
Uf Uf!La noi sunt acum 34 grade la soare.Simti cum te topesti.Nu am ratat plaja nici azi...apa calda, putin vanticel, dar am venit ciuruita de muschete.Sunt atat de multi incat ieri le-am pulverizat pe hainele copiilor insecticid Baygon. Spray-ul special anti-tantari nu are absolut nici un afect.Si localnicii spun ca este anormal aceasta invazie : mai intai viespile, apoi tantarii.
Pe cand plecaea in Canada? Ai rezolvat cu pasaportul, cu biletul?
Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin
Aamu spune:
Ar fi bine sa mergi si tu la profesorul respectiv, macar inveti ceva pana se iveste alta solutie.
Am observat ca au aparut tantarii, m-au ciuruit si pe mine cand am fost la gratar pe malul marii.. Norocul meu ca acasa nu am. Si viespile au disparut fara urma, cred ca le e lene sa mai urce pana la etajul 4. La terase am vazut.
Am inceput sa adun actele ptr ambasada, mai am sa fac poze si sa completez formularele. Si sa ridic cecul de la banca luni probabil. Viza trebuie platita prin cec si finlandezii nu prea le au cu cecurile asa ca de aici de la banca au trebuit sa sune in Helsinki si cecul il fac acolo. Saptamana viitoare o sa trimit toate actele..sa vedem ce-o iesi. Mi se pare absurd atata chin ptr o vizita de 2 saptamani. Nici nu pot sa caut bilet ptr ca nu stiu ce se intampla cu viza. Nu mai am timp sa-i cer sotului o invitatie, intarzai prea mult.. Asa ca am sa atasez contractul lui de lucru...poate ajuta.
Iti piere cheful de Canada cu atatea hartii!
Aamu
lgireada spune:
Salutare si de la mine,
Eu am fost la plaja toata saptamana :) asa incat acum is bronzata. Deja am golit un tub de crema de dupa plaja si mi-as dori sa ma innegresc si eu, macar odata in viata. Deocamdata is la stadiul de rosie...
Aamu nasol cu Canada. Am si eu pe cineva care a plecat acolo, se casatorise cu un canadian si au durat un an si ceva toate formalitatile. Bine, ea se muta de tot in Canada, dar oricum, tot e mult.
Elena esti norocoasa daca e asa cald si frumos!
Daca prind vreme faina, merg si maine la plaja. E pacat de soare.
Liliana
Aamu spune:
Asa e, e nasol..Sint cam paranoici cand e de dat vize. Oricum sper sa priceapa ca eu chiar ma duc sa-mi vad sotul si n-am nici un gand sa raman acolo..nici sa pun vreo bomba pe undeva..
Trebuie profitat de vremea frumoasa ca nu se stie cat mai tine, deja e august.. Eu sint bronzata bine din Romania, dar mai vreau
Pupici!
Aamu