Finlanda (3)
Va invit aici la capitolul nr3.
lgireada - Liliana - 22.09.1984 - Joensuu
Aamu - Elena - 17.10.1971 - Rauma
Jaana - Oana - 17.05.1976 - Tampere
Yael- Isabella - 24.11.1975 - Helsinki
Aiska - Sabina - 30.09.1979 - Rovaniemi
mamini - Magda Tampere
elena.moise - Elena Daniela - 29.06.1972 - Brando Aland
Alinuca - Alina - 02.11.1975 - Helsinki
KULTA - Paula - 11.06.1974 - Lohja
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Raspunsuri
elena.moise spune:
La cat mai multe pagini pe acest forum si cat mai mare listuta noastra!
Mai cunoasteti si alte familii de romani? Cu siguranta suntem mult mai multi. In Mariehamn am auzit ca ar fi vreo 100(+/-30) in functie de sezon.
Voi pe unde umblati?
Aamu, drum bun maine, sedere placuta si.......sa ne aduci si noua putina caldura din Ro!
Lili, nu te bate gandul sa-ti gasesti ceva de lucru pe aici? Ma gandeam ca daca tot ai prins ceva din sistemul finlandez, poate........Sau, de ce nu, poate o busa de studiu!
Yael, voi cat veti ramane prin apropiere?
Un week-end placut tuturor va doresc!
Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin
Aamu spune:
Buna seara!
Elena, multumesc!
Sint stresata cu bagajele ptr ca uit in ultima vreme, parca nu am capul cu mine..
Si mi-e teama putin de condusul pana la Helsinki..desi nu e mare scofala. Sper sa fie totul bine, sa n-am probleme cu masina.
Trebuie sa ma trezesc la 3.
O sa-mi lipsiti ca acolo n-am net.
Weekend placut si de la mine! Si mai ales insorit!
Aamu
lgireada spune:
Elena, am decis deja ca ma intorc in RO, de fapt incep lucrul la 1 oct. Sotul trebuie sa stea aici pana in decembrie.
Aamu drum bun! Si sa ne mai auzim daca mai intri pe net in RO si daca nu, te asteptam cu drag la intoarcere.
Liliana
Aamu spune:
Multumesc, Lili!
O sa incerc sa stau in pat ..poate adorm (desi e cam devreme).
Pupici, fetelor!
Aamu
Yael spune:
Aamu, drum bun si sa te intorci fresh! Nu ne-ai spus in ce parte a Ro te duci... De unde esti ma exact...
O sa-ti simtim lipsa!
I, Y3.5 & N2
lgireada spune:
Ce faceti?
Eu azi am iesit la un gratar, ca era soare afara.
In rest, nimic deosebit. Doar ca saptamana viitoare merg la biserica la spovedit. Avem un preot roman in oras si chiar ma bucur ca mergem. Eu nu am mai fost de 1 an si jumatate.
Voi?
O saptamana frumoasa sa aveti!
Liliana
elena.moise spune:
Hello,Hello !
Pe unde sunteti dragelor?
Sa-nteleg ca la voi este vreme frumoasa si soarele va ademeneste la plimbari? Sau sunteti rupte de oboseala de la serviciu?
La noi doar duminica a fost ceva soare, si am zis ca-i numai bine de plaja.....dar apa-sloi si tantarii-roiuri.Dupa amiaza am fost la niste vecini si am facut clatite pe disc de grill!!! o nebunie, nu alta! Si ca aspect -cam 30 cm in diametru, dar si gustul parca era diferit de cel al clatitelor coapte in tigaie, pe aragaz.
Apoi gazda ne-a pregatit, mie si sotului, o cina specific finlandeza, si.........fara copii, avand ei grija de micii teroristi. Mi s-a parut un gest dragut din partea lor si f.bine venit.
Acum am creierasii facuti franjuri! Afara ploua si bate vantul de doua zile! BBBBRRRRRR! nici pisica sa n-o scati afara din casa!Copiii mei parca nu mai sunt atrasi de nici o jucarie, carte, ......zici ca sunt niste tigrisori la zoo. Macar la sf.saptamanii sa se indrepte vremea, caci am facut rezervari la hotel, iar ideea de a sta in camera - ma exaspereza!
Va pupacesc si.........la cat mai mult soare pe aceste taramuri!
lgireada spune:
La mine e urat azi. Adica mohorat. Innorat. Vreme de facut copii.
Eu nu prea am noutati, am program clasic de casnicutza. Fac de papa, iau sotul de la scoala, fac cumparaturi. Seara iesim la alergat, ne uitam la un film, citim o carte. Cam atat.
Ieri am citit "Povestea tarfelor mele triste" de Gabriel Garcia Marquez. Mi-a placut. Si acum am inceput "Dragoste in vremea holerei".
Elena am vazut si eu clatite de care spui tu pe la diverse balciuri in oras. Dar tot cele facute de mine raman cele mai bune Eu le fac cu miere de albine si nuca si scortisoara. In mod deosebit iarna sunt superbe!
edit ca sa va intreb ce faceti, pe unde umblati? Nu mai vad nici un semn de viata de nicaieri.
Elena, Yael sunteti bine?
Restul fetelor sunt in concedii, au o scuza. Dar voi?
Liliana
elena.moise spune:
Aici sunt!
Eu abea daca mai apuc sa pun mana pe PC.Pe timpul zilei il butoneaza soata, ca a intrat in concediu, iar seara ne uitam la TV online - posturi romanesti:un film, un meci, un talk-show.
Doar pregatirile de plecare in concediu constituie o noutate : liste peste liste, ca sa nu uitam ceva acasa, studiem harti si pliante,.......facem planuri, cautam variante, doar stii cum este inainte de calatorie.
In rest, nimic nou.
Acum se doarme la noi - piticii si sotul. Cred ca vremea este de vina. Si "ma striga" patul si pe mine!
lgireada spune:
Elena unde mergeti in concediu? In RO? Cand plecati si cat timp stati? Am senzatia ca raman singurica in zona ...
In alta ordine de idei, azi mi-au venit multe idei. Una ar fi sa ma apuc de impletit. Nu am mai impletit din clasa I, dar ma gandesc ca nu poate fi greu sa fac un fular. Am cautat pe net tutoriale si se gasesc destule. Am vazut atat de multe ghemuri cu lana colorata frumoasa, ca nu ma lasa sufletul sa nu fac cate o amintire pentru cei dragi acasa. Aveti idee cate suluri imi trebuie pentru un fular?
Alta idee ar fi sa fac un gratar maine. Am facut si weekendul trecut si a fost super.
Alta idee e sa merg duminica la biserica. Am fost saptamana asta si m-am spovedit si duminica merg la impartasit.
Alta idee e sa gatesc niste paste la cuptor, un soi de lasagna. Ceva similar cu ce fac finlandezii pe aici cu carne tocata si macaroane.
Asteptam vesti in continuare de la voi
Liliana