Finlanda (3)
Raspunsuri - Pagina 2
mamini spune:
Lili, e bine ca ai planuri si e bine ca ai timp...eu sunt varza de oboseala si ma lupt sa rezolv cite ceva, ma misc in reluare...astept concediul ca pe nu stiu ce...si parca vad ca nu apuc nici sa imi dau seama ca am ajuns in Ro si va trebui sa ma intorc.
daca vrei ceva bun, fa lasagne sau canelloni cu carne tocata, sos de rosii/ardei/ceapa si sos gratin( asta il gasesti si gata de la Knorr). daca vrei ceva bun si gata, ia lasagne de la Lidl, ieftin si rapid.
incerc sa citesc o carte de psihologie aplicata in finlandeza si dupa ce ca nu prea apuc sa stau cu cartea in mina...ma adoarme imediat.
Elena, ce destinatie ati ales pt vacanta?
M
elena.moise spune:
Concediul, daca poate fi numit asa, sunt 4 zile petrecute in Turku. Mai precis am rezervat camera la Omenahotell si dorim sa vizitam tot ce se poate vizita, sau aproape tot, in oras si imprejurimi, daca vremea si.....copiii ne vor ingadui acest lucru.
De cate ori am ajuns in acest oras, am vazut totul pe fuga si contra cronometru.
Initial ne-am gandit sa ajungem in Estonia- Talin sau alta destinatie, dar visul s-a naruit repede.Mi-ar fi placut sa ajung si in Ro, mai mult ptr copii. Deja li s-a facut dor de toti cei de acasa. Chiar si lucruri care pareau in tara neinsemnate, le starnesc acum placute amintiri.Dar concediul sotului este prea scurt si un asemenea drum implica prea multe.
Lili, pentru materialul necesar impletirii unui fular trebuie sa tii cont de dimensiunile pe care sa le aiba in final si de grosimea firului pe care-l alegi.In general intra cam 1 scul de PNA, lanica sau alt fir. E o idee super! Sincer iti spun ca mi-a trecut si mie prin cap, mai ales ca pe la 16-17 ani eram bolnava dupa asa ceva. Oricum spor la treaba, caci vad ca ai initiativa!
Magda, cand plecati in concediu si cat stati? Asa se intampla mereu: parca timpul trece din ce in ce mai greu in asteptarea unui fericit eveniment, iar dupa aceea ni se pare ca totul a trecut prea repede!
Mi-am notat denumirile produselor voastre culinare si ...... cine stie, poate la intoarcere voi gati si eu ceva mai autohton, caci pana acum am ramas fidela bucatariei romanesti.
Maine dimineata plecam, asa ca, nu cred c-o sa mai am timp sa vizitez forumul.De aceea va si......pe saptamana viitoare!
Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin
lgireada spune:
Magda daca as avea pitici si pentru mine ar fi dificil. Acum nu am nici de invatat, pur si simplu sunt in vacanta. E minunat, n-am mai avut vacanta de vreo 8 ani de zile. Dar vad ca nu pot sa stau degeaba si sa ma odihnesc. Asa ca imi gasesc activitati.
Lasagne au ramas pe saptamana viitoare, deocamdata. Ca mai am diverse prin frigider si nu vreau sa se strice.
Elena concediu placut la Turku. Am auzit ca e tare frumos orasul vechi si portul!
O duminica placuta tuturor!
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
mamini spune:
Elena, pina la urma am reusit sa gasesc biletele de intors one-way si desi am iesit f prost la pret, am hotarit sa stam 3 sapt in Ro. sper sa o putem lasa pe dra cu ai mei sa plecam si noi doi undeva la munte, mare, oriunde...cit despre bucatarie, eu sunt mare iubitoare de specialitati italiene, pizza, paste, dar si asiatice, chinezarii, indiene, sau africane- chestii arabesti cu carne de miel, cous-cous, vinete...numai mincarea finlandeza nu imi place.
Lili, enjoy, cine stie cind mai prinzi...ai vizitat biblioteca orasului? in Tampere e mare, f frumoasa si gasesti tot ce vrei, carti, dvd-uri, casete video, cd-uri- eu imi petreceam mult timp acolo inainte sa o avem pe fie-mea, e liniste si frumos, poti sa studiezi ce te intereseaza.
cind ma gindesc ca mai am doua saptamini de munca imi vine sa pling.
M
lgireada spune:
Nu mi-a dat prin cap sa ma duc la biblioteca. Si asta pt ca mi-am adus o gramada de filme de acasa si de carti de citit. Singura problema e ca si cartile sunt in format electronic ... citesc mai greu de pe net.
Apropo de munca, eu incep pe 1 oct si sunt entuziasmata si de-abia astept. Chestie de perspectiva, nu?
Liliana
Yael spune:
quote:
Initial creeata de aiska 01/07/2007
Noi chiar ne-am facut un plan cum sa ne gospodarim in caz ca ni se va indeplini dorinta.Tot imi luasem concediul de ingrijire a copilului si ne-am gindit ca s-ar potrivi in plan.
De aproape 1 luna nu mai stim nimic de Aiska Oare i s-o fi implinit dorinta?
Elena, concediu placut! Vad ca mergeti unde v-a recomandat Aamu, la Omena Hotels. Nu stiam de ele si m-am uitat acum la ei pe site si in Helsinki e cam 65€/noapte (daca iti alegi mai multe nopti CRESTE tariful!). Optional este breakfastul cu 5,50€/persoana -adica 22€ toti patru si ieseam la 87€/noapte. Asa noi am stat la Scandic Continental Hotel in Helsinki cu 90€/noapte, breakfastul inclus, camera mare de familie (2 paturi mari, unul king size); internet free in camera... TV... + alte multe facilitati. In Turku pare sa fie mai ieftin daca iti alegi doar o noapte, e 43€ (insa vad 189€ pt. 3 nopti, adica 63€/noapte -ca in Helsinki, fara breakfast), sa ne zici cum a fost.
Referitor la ce zicea Elena, eu am inteles ca in Finlanda sunt cam 700 romani. Cam pe unde sunt raspanditi, habar n-am...
Sambata imi pleaca sotiorul pt. 3 saptamani, asa ca am chemat-o pe mama ca sa nu fim singurei... Poate o sa stea langa Aamu
In rest, nimic nou...
Pupici
I, Y3.5 & N2
lgireada spune:
Aiska cred ca e in vacanta. Ne da ea un semn cand apare din nou. Te asteptam
Aamu ar trebui sa se intoarca saptamana asta la final, nu? Parca a zis ca lipseste 2 saptamani, nu?
La mine e vreme urata, au venit si colegii de apartament si e cam aglomerat. Pana acum eram singurei si tare bine mai era. Intr-o singura zi de cand is aici au reusit sa murdareasca toata bucataria. Si era luna cu o zi inainte. Of :(. Si nu le pot zice nimic.
Va pupik pe toate
Liliana
Yael spune:
Ce a mai plouat ieri... Astazi vad ca vremea deja si-a revenit, e frumos, cald si asa am inteles ca o sa fie cateva zile si din ce in ce mai cald... Click pe www.fmi.fi/weather/local.html?Keywords=&station=02978¶m=T&kunta=Helsinki" target="_blank">FMI
Constatare: in doar o luna soarele rasare cu o ora mai tarziu si apune cu o ora mai devreme... Ziua deja s-a micsorat cu 2 ore!!!
Elena cred ca vine si ea acasa astazi... Sa ne mai adunam si noi... S-asa suntem doar 7 toate, dintre care 2 plecate in concediu si una disparuta
Noi avem acum dosarul complet la politie, asteptam sa ne vine ceea ce numesc ei certificatele... Cand or veni nu stiu, ca tot sunt plecati in concedii... Asteptam...
Voi ce mai pregatiti, mancati seara, dimineata? Intreb pt. ca nu sunt asa multe optiuni... nu sunt asa multe oferte in supermarketuri... Mai ales la capitolul salate e jale.
Lili & M.... Ce mai ziceti?
I, Y3.5 & N2
lgireada spune:
Eu is mereu aici. Doar ca nu am vesti de la o zi la alta. Am program monoton. Iar de luni nu fac nimic. M-a dat peste cap vremea. A plouat tot timpul si e tare urat. Ma doare capul si am o stare de indispozitie. Dar va urmaresc mereu.
La capitolul mancare ... m-am desfatat cu niste clatite, am cumparat o ladita de capsuni (au un gust super, am mancat si acasa in RO, dar e total diferit, sincer). Ce mai gatesc? Pai niste muschiuletz de porc la cuptor, niste carnati ce au ramas de duminica de la gratar,ceva piept tot la cuptor si ceva semipreparate cand nu am chef sa gatesc. Nimic prea deosebit. Si eu as avea nevoie de idei. Mai facem si salate, dar nu prea imi mai plac rosiile in ultima vreme, sunt fade, fara gust. Dimineata eu is clasica: cereale cu lapte. Sau lapte cu cacao si paine prajita cu ceva dulceata. Oricum ceva dulce. De aia is asa plinutza
Si eu am observat ca incepe sa fie noapte ... macar cat de cat.
Liliana
mamini spune:
Isabella, Lili, eu m-am obisnuit sa maninc dimineata puro, il fac la micro, imi iau fulgi de cereale integrale( täysijyvä) si lapte fara grasime( am tinut o vreme Monty si m-am obisnuit asa), pun sare si e bun. sotul meu nu prea maninca dimineata si daca maninca e ori week-end si atunci e "brunch"- cu omleta si bacon sau crenvursti, ori de pofta muffins( le luam gata cumparate de obicei, desi uneori mai fac si eu) sau placinta( am invatat sa fac placinte finlandeze, din astea cu rahka sau kermavilli si afine sau coacaze, chiar ananas)si cafea.
seara legume cu gratar sau pizza, salata cu ceva, semipreparate... vara nu prea gatesc.
clatite- un fel de- pt cei care nu au chef de prajit si invirtit, sunt "ohukaisia" la cutii, sunt bunicele incalzite la micro, cu dulceata si iaurt( in loc de frisca, pt bulinute). si pitica mea papa, desi nu e amatoare de dulce, ca nu prea ii dau si ca atare nu prea apreciaza.
M
edit. sa pun o paranteza ca iesise placina cu ananas si cafea