Finlanda (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Si eu am tinut o vreme Monty, si m-am simtit tare bine cu el. Dar acum pur si simplu nu am chef sa tin regim, desi ar trebui. Teoretic Monty e un stil de viata, dar practic, vara cand ies la o terasa nu pot sta fara o bere sau in cel mai rau caz un pahar de vin alb. Si nu pot manca carne in nestire, sunt adepta branzeturilor. Din experienta regimului, spun ca daca incepi sa amesteci tot soiul de branzeturi cum is si alea cu mucegai, slabesti mult mai greu.
In fine, mai tii Monty?
Aamu oare ce face? Zicea ca poate mai intra pe 31 si ne saluta ...
Ieri am fost prin oras sa ma uit dupa amintiri, dar n-am gasit mare lucru. E ziua cumnatei mele pe 6 august, mi-as fi dorit sa fi cumparat ceva pt ea si sa-i trimit prin posta. Are 15 ani, dar deja a trecut de varsta copilariei, e adolescenta.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Buna dimineata, cu intarziere!

Asa este, pe 01 seara am sosit acasa, dar despachetatul, pregatirea cinei, ......mi-au facut imposibila accesarea calculatorului.
Minivacanta a fost f. obositoare - nu numai eu am constatat in final, dar si sotul. Poate a fost vremea de vina, caci din 4 zile 2 au fost ploiase in totalitate, 1 jumi-juma si.....asta a fost suficient.Aveam o oribila stare de somnolenta - de, nu tu gatit, curat......agitatia de zi cu zi. Cazarea a fost buna -o canapea extensibila si un mare pat de mijloc,tv,frigider, microunde,baia super curata. Puteai opta pentru internet, breakfast(contra cost)... dar pentru noi a fost suficienta doar cazarea.Daca stau sa ma gandesc camera, ca suprafata, era suficienta ptr un cuplu fara copii, dar cum noi plecam dimineata si ne intorceam seara la culcare, a fost ok. A fost problema cu aerul conditionat care functiona non stop si am fost f. ingrijorata din pricina copiilor-ca doar am patit-o cu cel mic.Pretul camerei a fost de 45 eur/noapte, deci am platit 135 eur ptr 3 nopti. Un alt inconvenient a fost ca hotelul nu are parcare, deci, cauta parcare.......In schimb am fost in parcul Kupitta,Karina - adevarate oaze de liniste si verdeata, portul vechi(privind o imensa nava de pasageri gandul mi-a zburat la Titanic - ce mastodont o fi fost si ce realizare ptr acele vremuri),la catedrala,stadion, Universitate, pe esplanada ce se intinde de-alungul raului-fascinant mai ales pe inserat cand functioneaza iluminatul stradal. Nu ne-au scapat nici Stockmann, H&M, Altila,Milly,EuroMarket,CityMarket,etc, etc. In concluzie, Turku este un oras frumos, linistit, peste care pluteste un aer nostalgic, iar modernismul se imbina perfect cu tot ceea ce apartine trecutului. Ai ce vizita, ce admira, unde te odihni si unde-ti poti aduna gandurile!

Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Lili, nu mai tin, din pacate. mie mi s-a parut lejer de tinut si nu am fost foarte stricta, am slabit incet dar nu mi-a fost foame si nici nu m-am abtinut daca mi-a mai fost pofta de ceva interzis. dar nu am energie sa mai fac chestii speciale pt luat dupa mine la prinz si ar trebui sa gatesc si nu am nici un chef. nu ma fortez. pt cumnata ta poti lua o bijuterie Kalevala pe bronz sau pe metal obisnuit, sunt scumpute, dar misto, sau daca ii place argintul, gasesti lejer cercei de argint, uneori chiar si aur, cu surub, la 5-10 e. urmareste reducerile, ofertele care vin la posta. dar nu stiu daca poti trimite asa ceva prin colet...cauta pe la reduceri un tricou dragut sau o tunica, o fustita( astea sunt reduse bine) sau o gentuta ( seppälä,europe house...). de la h&m poti sa cumperi cosmeticale misto pt adolescente sau de ce nu, chiar de la Yves Rocher.si i le duci cind te intorci.
Elena, sa va fie de bine. si noi ne-am intors obositi cind am fost cu pitica la Naantali, dar am observat saptamina urmatoare ce bine ne-a prins de fapt...Turku e un oras frumos, l-am vizitat si eu tot pe bucati, in citeva rinduri, ultima data am fost in mai la un interviu si am facut drumul de la gara pina la spitalul universitar pe jos si la dus si la intors, era vreme frumoasa, mi-a mers la suflet. m-as fi mutat daca ma luau acolo, poate alta data. mie imi place si Tampere, nu e asa frumos ca Turku, dar are si parti mai vechi si toate "condimentele" unui oras modern.si aici avem prieteni, destul de multi si buni, in Turku nu stim pe nimeni.
la 10min de Tampere e un centru comercial mai mare decit tot ce am vazut pina acum- peste 150 de firme ideapark.fi daca vreti sa bagati un ochi- sunt poze si mai multe chestii in varianta in finlandeza. poate va tenteaza un shopping trip pe aici...
M

Mergi la inceput

Magda, mi-ai dat o idee buna cu bijuteriile. Mai ales ca si mie imi plac f mult. Nu am intrat pana acum in magazine de bijuterii, pentru ca stiam ca is mai scumpe decat la noi. Am sa arunc o privire azi cand ma duc dupa sotz la scoala.
Orasul meu e micut, are doar H&M, Kekale (care e f scump), Attila, K si S si cam atat. Aaaa, si unul deschis nou, Carlson.
Nu am asa multe optiuni cand merg in oras, in 2 ore am intrat in toate magazinele.
Elena m-ai facut sa ma gandesc sa merg pana in Turku inainte de a pleca acasa :)

Eu mi-as dori sa gasesc amintiri de la Mos Craciun, dar nu stiu daca am sanse aici in Joensuu. Mi-ar placea ceva ce am vazut in Germania in mod deosebit, nu stiu cum se numeste exact. Un suport cu 4 lumanari si deasupra niste ingerasi atarnati de o rotita. In momentul in care lumanarile se aprind, ingerasii se rotesc de la caldura. Asa ceva mi-as dori sa gasesc, dar nu stiu unde...

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Magda mersi ptr idee. Am trecut Tampere pe lista cu "destinatii viitoare".Sotul meu a fost acolo intr-o excursie cu cei de la munca -schimb de experienta si a fost f. placut impresionat.Mi-a spus ca si oamenii i s-au parut mai amabili si zambitori, mai calzi.
Am vizitat pagina cu Ideapark si este f.vast. Oare shoppingul poate degenera in manie? La mine deja a inceput sa se manifeste si a debutat incet cu o febra relativ redusa a cumparaturilor. Nu ma puteam abtine, mai ales daca gaseam ceva la reduceri : articole ptr copii, cosmetice, lenjerie de pat, prosoape....Ne duceam dupa una si ne intorceam cu alta.
Acum sunt tot mai hotarata sa plecam de pe aceasta insula si sa ne stabilim in mijlocul civilizatiei.Deja i-am facut capul calendar sotului. Mai nou i-am spus sa ne cumparam o barca cu motor ca sa putem face naveta mai usor.
De prieteni nu putem spune ca ne despartim, ptr ca nu avem asa ceva aici, ci numai cunostinte. Din contra, speram ca acolo sa ne putem face ceva legaturi bazate pe respect, sinceritate si banalul bun simt.
Ce m-a surprins a fost chiria perceputa la un apartament de 3 camere - 700 eur+v+s parca.Poate era in buricul targului! Facilitatile sunt cuprinse in costul total al chiriei, sau nu-i regula? Dar in fata preturilor produselor alimentare "jos palaria".Mai prinzi si cate o oferta, doua. Comparativ cu ceea ce gasesc aici pe insula piratilor!
Lili cum merge cu tricotatul?

Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin

Mergi la inceput

Am impletit eu ce-am impletit, dar a iesit mai lat decat am vrut initial, asa ca trebuie sa desfac si sa o iau de la capat. Daca termin ceva, pun poze :).
Uitati www.europeanchristmas.com/pk4/store.pl?view_product=334" target="_blank">aicila ce ma refer cand ziceam de amintiri de Craciun. Exact pe asta o am acasa, am primit-o de la cineva din Germania acum cativa ani. Apropo, aici cand apar in magazine?

Liliana

Mergi la inceput

Lili, astea apar prin noiembrie, dar cred ca daca te uiti prin vapaa valinta si löytö...sau hong kong- nu stiu ce ai tu pe acolo, aholaita,poate chiar si tiimari poti gasi chestii dragute ieftine.

Elena, noi avem prieteni aici, am avut si mai multi, dar au plecat.am locuit si in Oulu unde nu stiam pe nimeni 1 an jumate si a fost groaznic, aveam prietena o singura brazilianca super-nevrozata si intilnirile cu ea mai mult ma deprimau decit imi faceau bine...
de obicei la chirie se adauga apa( uneori e inclusa, in majoritatea locurilor fiind fixa), curentul, telefonul fix-pe unde mai exista si locul de parcare, daca nu e al apartamentului. si sauna daca nu ai in apartament, dar aici la 700 de e apartamentul are sigur propria sauna.intretinerea o plateste proprietarul.
in Tampere sunt multi romani si sunt foarte draguti, cel putin cei pe care ii cunosc eu, nu suntem prieteni cu toti,doar cu citiva, dar nu e nimeni de care sa ma feresc pe strada chiar simpatici. si avem prieteni finlandezi.
tot mai multi prieteni romani si o familie de englezi bestiali s-au carat din Fi, uneori as pleca si eu, dar peste tot e greu, macar aici chestiile de baza sunt ok.
M

Mergi la inceput

liniste deplina- se vede ca a iesit soarele si pe aici...

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Pupici, fetelor!

Am ajuns de-abia acum, sint franta de oboseala. Am intrat doar sa va salut, mai scriu maine.

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

LILI ce surpriza. Esti in Finlanda. Cum de ai ajuns acolo? Cat vreau sa vizitez tara asta!!!! Hai te pup, sedere placuta.

POZELE MELE

Mergi la inceput