Finlanda (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Buna dimineata!

Aici e o vreme superba. Sper sa o mai tina asa un timp!

O saptamana frumoasa tuturor si de la mine!
Fug la treaba..cam fara chef!

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Aamu, sunt sigura ca vei gasi raspunsul in tine, poate calatoria asta te va ajuta. oricum, eu cred ca esti destul de puternica sa iei hotariri si sa traiesti cu consecintele, oricare ar fi. da-ti putin timp, se vor limpezi cu timpul si gindurile tale.
Lili, sunteti tineri, o sa vina vremea si pt piticoti...
Isabella, cind vreti sa va mutati? unde incep picii tai gradinita?

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Sigur ca da, o sa fie timp si pt piticoti. Un pic sa vedem si noi incotro o luam, ca deocamdata nu e nimic clar...
La mine era soare dimineata, acum vad ca se mai ascunde...
Acum am reusit de trimis toate mailurile la care eram restanta de peste weekend. Stau si scriu de la ora 8.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Buna Fetele!

Ce vreme superba... Sper sa prinda si mama cateva zile cu soare...

M, in mai vrem sa ne mutam (avem contractul pe un an -avand insa acelasi proprietar putem sa ne mutam si mai devreme, insa nu vreau sa ametesc copiii... de abea s-au obisnuit si ei aici, or sa mearga la gradi...). Vor merge la o gradinita de cartier, nu stiu exact care, am pus eu vreo trei ca preferinte in formular, sa vedem. Sper totusi ca cea mai aproape de casa sa ne accepte.

Aamu, chiar nu-mi fac pb. cu finlandeza, chiar imi place si sunt foarte motivata s-o invat. Acum, eu vb. ebraica fluent... Oare poate fi mai grea finlandeza? Mai ales ca in ebraica am invatat si un cu totul alt alfabet... Imi aduc aminte ca dupa numai 3 luni puteam conversa, ma descurcam bine (in ceea ce-l priveste pe sotul meu, lumea nu-l credea lumea ca are doar 3 luni de cursuri -adevarul e ca aveam 6 ore/zi).
Aamu, important este sa ai grija de tine, sa nu te desconsideri si sa fi optimista! Totul se intampla cu un motiv pe lumea asta, nu-ti pierde speranta, intr-un fel sau altul totul o sa fie bine! Asculti muzica? Nu stii cat de important este, cat de mult te poate relaxa, binedispune... Eu mereu am calc. deschis si ascult radio EuropaFM (muzica de calitate intotdeauna), KissFM sau uneori Radio21 (mai ales dimineata, sunt 2 'panarame' de oameni, uneori ma fac sa rad cu lacrimi...). Te pupic si suntem aici daca ai nevoie de noi, nu esti singurica!

Am culcat si eu piticii, am si eu 2 ore libere, insa avand in vedere ca m-am trezit la 5 dim. cred ca ma intind si eu o ora.

Lili, profitati din plin de viata in 2... Oricum, sunteti tineri, mai peste vreo 5 anisori asa sa va ganditi la un bebe... Sau cine stie... Sunteti casatoriti de mult voi? Ca n-ai decat 22...

Revin, va pup.

I, Y3.5 & N2

Mergi la inceput

Isabella, asta intrebam, daca se duc picii in Helsinki la gradi sau va mutati inainte. adevarul e ca e greu, la noi acomodarea a durat mult, insa Sofiutz nu avea nici un an cind am dus-o la päiväkoti si a plins o gramada...acum peste vara, au fost educatoarele in conc in iulie si majoritatea copiilor din grupa ei si au venit de la alte gradinite, jale mare in fiecare dimineata...la anul ne mutam iar si mi-e groaza de schimbat gradinita, dar oricum ar trece in grupa de 3-4 anisori. cit sta mama ta? pleaca simbata sau marti cumva, adica sta linga mine sau linga sotul meu in avion?

M

Mergi la inceput

Isabella am 22, acus fac 23. Suntem casatoriti de 1 an si jumatate; dar suntem impreuna de 6 ani si jumatate. Am profitat la maxim ceva vreme. Imi doresc pitici, dar aman planurile pentru anul viitor
Revin si eu cred maine dimineata.

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

M, noi am pregatit-o pe Yael (fetita -daca scriu Jael, finlandezii citesc Iael?) ca ne mutam intr-o alta tara, ca o sa avem casa noua... etc. Nu am avut probleme cu ea. Are 3 ani jum. insa este matura, adica te intelegi perfect cu ea, stie de toate, vorbeste ca un om mare. De cand e mica m-am inteles super cu ea, e deosebita. Nardi (baietelul) are 2 anisori si 3 luni, insa nu prea-l intereseaza pe el ce si cum. Nici nu vorbeste asa cum vorbea Yael la varsta lui... Poate asa sunt baietii... Si ei au mers la gradi de la 1 an si 2 luni, Yael mai plangea la inceput (suntem si atasate, avem o relatie speciala), Nardi -no problem. Asa ca nu-mi fac griji, Yael e deja mare, iar Nardi... o sa fie cel mai fericit. Oricum ii dau la program scurt pt. inceput, n-are rost sa doarma acolo, pot sa doarma si acasa. Cand am fost la o gradi sa vorbim cu ei saraca Yael vroia sa ramana, isi doreste f. mult sa fie printre copii, sa-si faca prietene, ii e dor de prietenele ei...
Mama vine miercuri si sta vreo 2 sapt. jum., pana se intoarce sotul.

Wow Lili... Deci de prin liceu sunteti impreuna, nu? Frumos

Deocamdata noi tot Visa Electron avem (care e diferenta?). Pot lua in rate cu ea? Pot plati la H&M online? Noi avem tot felul de visa, mastercard, etc. insa din Israel si ei nu accepta internationale... In curand sper sa primim si de aici...

Pupici.

I, Y3.5 & N2

Mergi la inceput

da,Jael va fi citit Iael. copiii tai sunt mai mari,va doresc sa mearga bine. Sofia avea 11 luni cind am dus-o la gradi,intr-un grup in care in continuare e cea mai mica si fiindca nu intelegea finlandeza si citeva cuvintele esentiale pe care le stia( mama, apa, papa...)nu o ajutau la nimic, a fost greu la inceput. si e mamoasa...

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Buna seara!

oooooooo se pare ca s-a reintregit echipa!
Aamu, bine te-ai reintors si..... spor la lucru!poate acum esti confuza si nu stii sigur ce vrei, dar totul "este aranjat" de sus si daca este sa se intample...se intampla oricum, orice.Cu siguranta aceasta "pauza" a insemnat ceva pentru fiecare din voi si decizia pe care o veti lua va fi cea mai buna.Ramai si tu in Canada sau te intorci?
Jaana sa va traiasca printesa si sa fiti fericiti!
Magda si voi va mutati?In alt oras, sau schimbati doar cartierul?
Lili asteptam propuneri cu intalnirea.Este o idee super!Dar vad ca deja ti-ai stabilit data plecarii!
Yael e o veste nemaipomenita!Nu ne-am intalnit in Ploiesti dar....cine stie, poate ne vom intalni aici, la atatia km distanta de tara.Si Raisio este un oras frumos, micut si linistit.Este la doar 6 km de Turku. In Mylly ne oprim de fiecare data cand ne intoarcem din Turku ca sa ne tragem putin sufletul:copiii la locul de joaca, iar noi la o cafea, inghetata,... Din Raisio poti ajunge chiar pe jos, in plimbare.Acolo se gaseste Prisma ,McDonald, si....."n" magazine de imbracaminte, sport, cosmetice,jucarii, art.de copii.....Apropo de cursuri, trebuie sa fii o fericita ca le incepi. Deja te-ai inscris? La noi la "kommuna" cum ii zic eu, adica la primarie, zici ca au intrat cu totii in vacanta pe perioada nelimitata, ca dai cu tunul si nu ai de unde sa obtii o info.Ma gandesc ca e imposibil sa nu se organizeze cava la nivel local!

O saptamana buna si.....insorita tuturor!

Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin

Mergi la inceput

Si eu ma bucur tare mult ca ne-am reintregit grupul. Deh' se termina vacanta, nu?
Isabella da, din liceu suntem impreuna. A fost tare fain de-a lungul timpului.
Elena cred ca fiecare ar fi bine sa zica cand i-ar conveni o intalnire. De ex, eu as prefera vineri dupa amiaza, pe 14 sept in Helsinki.

edit pt ca gresisem data :)

Liliana

Mergi la inceput