Finlanda (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Buna seara, buna seara!
am venit cu sanioara - nu chiar , dar cu barca sigur.
Iaca am si eu internet dar nu stiu ptr cat timp.
Am intrat sa va salut, sa urez celor in cauza "LA MULTI ANI" cu scuze ptr intarziere, BAFTA Lilianei -daca intre timp nu a primit raspunsul ptr master si SUCCES in cariera, vacanta placuta ptr Aamu ........si sa va spun acum si despre mine? Contrar asteptarilor mele, totul a fost ok cu schimbatul domiciliului, cu noua casa, cu gradinita baiatului,cu totul in mare fie spus, daca exceptam netul (ptr instalarea caruia ne-au cerut aproape 300 e ptr prima luna si-am zis ca lesin nu alta)
Ne-am mutat pe 15 sept dar soata mea uitat sa-mi spuna ca a intrerupt net-ul de pe 13, asa ca nici nu am avur timp sa spun si eu acolo 2-3 vorbe.
Eu tot in "clubul" casnicutelor sunt, ca de, sunt mai multe pe aici, prima runda de cursuri intensive de suedeza am pierdut-o deoarece rezervarile s-au facut din vara, asa ca astept decembrie ca sa ma pot inscrie ptr noua grupa.Am inceput totusi sa-nvat singura dupa cursurile sotului si mai vine si Costin cu expresii noi de la gradi, asa ca....tot sa-nvat.

Mi se-mbarliga privirea de atata calculator-toata ziua am cautat bilete de avion ptr sarbatori, asa ca revin maine cu mai multe amanunte.

Va pupacesc si..... noapte buna!

Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Elena, multumesc si bine ai revenit!:)
Foarte mult instalarea netului intr-adevar..de obicei au oferte.. Ei..bine ca-l ai acum:) Ma bucur ca mutarea a fost ok, o sa ajungi si la curs si pana atunci sigur o sa prinzi ceva de la televizor, Costin, localnici..

Cu instalatorul tot asa a ramas:D. Am fost intr-o mini croaziera si m-am calmat..acum astept cu interes sa vad pana cand ii suporta proprietara minciunile. Ptr ieri i-a spus ca trebuia sa vina "asistentul" lui si ala a mintit, nu el. Ptr azi..nu stiu ce mai inventeaza.

Aamu

Mergi la inceput

Buna dimineata!!!
Incredibil, dar dupa atatea zile de ploaie, cand credeam ca o va da in ninsoare, a aparut si soarele.Pe aici se spune ca va fi o toamna lunga, iar zapada va veni tarziu.Se cunoaste ca nu mai suntem nici atat de aproape, sau mai bine zis inconjurati, de apa deoarece vantul nu mai est asa intens si umed.

De bine ce ne-am acomodat cu noua casuta, cu vecinii sapt asta ne vom muta iar.Am gasit, la nici 50 m de unde stam acum, un apartament cu trei camere, care are la demisolul cladirii sauna, spalatorie si uscatorie. Daca nu era vorba de inca o camera si ar fi trebuit sa schimbam iar locatia, gradinita...m-as fi lasat pagubasa.Mai ales ca la gradi Costin s-a acomodat nespus de repede-in 2-3 zile- si au un program variat cu ore de inot, gimnastica, fotbal, excursii ...

Drumul in Mariehamn este mai accesibil, am fost chiar de 2 ori singura, desi orasul mi se pare un adevarat labirint,dar am reusit sa rezolv tot ce-mi propusesem si am fost tare mandra.Acum doua saptamani am primit si cardurile KELA dar numai pentru copii, nu si ptr mine.Vorba lui Toma Caragiu "mai stau un tramvai si plec"-mai stau sapt asta si ma duc iar la ei daca nu-l primesc, cu toate ca in adresa primita au zis ca totul este ok.

E, dar voi pe unde sunteti?
Yael?...cum merge la curs, copiii ce fac?
Jaana,in tarc ai incercat s-o pui pe mandra?Cam la aceeasi varsta,7-8 luni,cand obosea de premergator, baitul meu cel mic isi facea de lucru cu linguri de lemn si cratiti,canute de plastic si alte cioroboaie.In RO dupa 7 luni era indicat premergatorul.Aici nu stiu cum este.Apropo de calatorit in Ro in iarna, ai gasit ceva convenabil?
Aiska la voi a nins? Ce mai fac piticii?
Mamini tot asa prinsa cu treburi esti?
Aamu ciudata chestia cu instalatorul, dar la unii mai este valabila vorba cu lupul si naravul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Dragele mele finlandeze,
Va multumesc din suflet pentru urarile de ziua mea.Mi-ati facut o surpriza mare de tot!

La rindul meu, as dori sa-i urez "La multi ani" cu intirziere dar din inima, Elenei (Aamu)!

Yael felicitari pentru inregistrarea reusita la Kela.M-am gindit mult la voi si imi pare bne ca totul s-a finalizat cu bine asa cum ati dorit.

Aamu ce bine ca ai obtinut viza aia de la canadieni! Imi pare rau sa citesc ca instalatorul nu-si face treaba. Sper ca totusi sa-si revina si sa faca ce a promis.Ce coincidenta: si eu am impresia ca peste ocean ma pot trezi cu pistolul la spate oricind.Poate asa e normal sa simti dupa Finlanda?

Jaana si Nona a mea este tot asa de activa.Noi o lasam uneori putin in premergator, alteori in camera ei cu jucariile, alteori in tarc, insa la virsta asta sunt in continua miscare.Joel e foarte dragut cu ea, ii da biberonul cite o data, ii ofera jucariile lui, dar uneori o mangaie cu prea mult zel si ea se mai si sperie.

Mamini deci aveti activitati atit de multe si voi.Mai scrie-ne un picut despre voi cind poti, da?

Elena imi pare atit de bine ca baietelul s-a acomodat la gradinita si ca v-ati mutat cu bine.Cam scump netul vostru, dar mult mai bine decit fara.Cu siguranta nu va dura mult sa prinzi limba, nu te ingrijora.

Noi am fost in Portugalia o luna de la sfirsitul lui august pina la sfirsitul lui septembrie si copiii s-au simtit excelent, nu am avut nici un fel de probleme.Am avut test pozitiv inca din prima luna de incercari desi nu speram.Asadar acum asteptam sa vina si bebe 3 in luna martie 2008.Pina acum citeva saptamini m-am simtit ingrozitor de obosita si vomam, dar din octombrie a fost mult mai bine.
Ma duc sa-mi schimb si semnatura ca nu am mai intrat pe DC de mult timp.
Va pup pe toate si astept sa va mai citesc

Mergi la inceput

Wow..Aiska! Ce surpriza!! Multumesc din suflet de urare!
Felicitari ptr bebe!

Eu sint pe fuga acum, o sa mai scriu maine. Pupici!

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Aamu, ce stil romanesc are insalatorul , chiar mai rau! E normal sa te simti mai safe in Finlanda in conditiile astea...

Elena, sotul a prins o oferta la biletele de la Finnair la 'Hullut päivät" (Zilele nebune) la Stockmann. Eu am luat cu pret normal (260 eur) de pe site-ul de la Finnair caci stau mai mult de o luna.E putin cam aiurea sa cumperi bilete ptr mai multe persoane de pe site-ul Finnair, noi am patit-o in vara. Am luat ptr noi cu pret mic, parca 150 eur, dupa care pretul a crescut si sotul a trebuit sa cumpere cu 350 eur...

Aiska felicitari ptr bebe3 si ptr curaj! Vrem si noi bebe2 dar inca nu ma simt in stare... Cristina imi consuma toata energia. Nona se mai trezeste noaptea? Caci Cristina se trezeste de 2 ori... Ai facut ceva ca sa o dezveti?

Multumesc Elena si Aiska de idei. In ultimele zile si Cristina se joaca cu toate minunile pe care le gasesc prin casa de la polonice la cutii, sticle, pungi etc... Ce fel de tarc aveti voi? Pe internet am vazut numai niste tarcuri mici, de marimea unui pat. Mi-as dori ceva mai mare...
Oare sa o las pe Cristina pe jos? Nu e prea stabila cind merge si mi-e frica sa nu se loveasca plus ca e cam racoare pe jos...

Voi ati folosit pemergatorul? Ca eu pe net am citit ca nu prea e bun si chiar ca n-ar trebui sa exste... nu stiu daca sa iau sau nu.

Va las ca nu mai poate asta mica, trebuie sa ma joc cu ea.

O zi frumoasa

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Aici e 7 am ..cred ca o sa fiu foarte adormita saptamana viitoare la servici..de-abia m-am obisnuit cu programul de aici. Cand se schimba ora? Duminica?

Aiska, ma bucur mult ca ai revenit, ne tot intrebam unde esti..Eu intelesesem ca in luna august sinteti in Portugalia si incepusem sa ma ingrijorez oarecum.
Ce dragut Joel ca-i da biberonul Nonei si o mangaie.Cred ca sint tare dragalasi!

Da, probabil ca dupa Finlanda asa simti. Eu ma simt in siguranta acolo si apreciez asta mai mult decat orice. Plus faptul ca, desi nu zambesc ca cei de aici, oamenii sint mult mai de incredere in Finlanda.
Ma dispera oamenii strazii aici, mie mi-e frica de ei ptr ca cer insistent tigari sau bani sau mancare si, drogati fiind, nu stii ce reactie pot avea. Ieri era unul in fata unui fast food si tipa sa-i cumpere cineva mancare.. de altfel arata sanatos, tanar..ar putea sa lucreze ptr ca in Vancouver acum trebuie doar sa vrei de lucru si gasesti.

Vinerea trecuta au gasit 6 insi omorati intr-un apartament (2 nevinovati, doar in locul nepotrivit..vizitau vecinii) razboi intre gang-uri..hmm.. Am inteles ca e 300-500 dolari o arma "murdara" in strada asa ca oricine poate avea una.

In fine, sigur nu e tara unde as vrea sa traiesc. Poate doar sa lucrez o perioda, daca ar fi vorba de bani multi. Si bineinteles, ca turist e superb.
Nu, nu e "vestul salbatic", dar sigur nu mi se potriveste mie.:) Nu dupa Finlanda.

Jaana, ai dreptate..stilul instalatorului e mai rau decat stilul romanesc.

Ultimul episod cu instalatorul: ieri i-am scris proprietarei ca acest om minte si eu nu am incredere deloc in el. Ea imi spune ca nu-i raspunde nici ei la telefoane, dar ca de obicei era de incredere si ca-i pare rau ca s-a intamplat asa ..ok, sa gasesc alt instalator. Dupa care..imi scrie imediat ca e in apropiere de blocul in care stau..are de lucru la altcineva, dar ca i-a spus ca eu nu am telefon.. Eu imi calc pe inima si il sun (sint pe roaming si costa destul, l-am sunat de multe ori si i-am lasat mesaje). Raspunde foarte jovial si-mi spune ca e la un prieten in apropiere si ca apoi vine la mine. Il intreb cand vine si imi spune ca intr-o ora. Asta se intampla ieri dupa amiaza la ora 3. N-a mai dat nici un semn de viata. Mi-a crescut tensiunea..n-am patit asa ceva nici in Romania. L-am intrebat foarte politicos la telefon daca ar vrea sa-mi spuna de unde e..raspunsul a fost "de departe" razand. Hmm....ma intreb daca-i caram o ploaie de injuraturi pe romaneste...era mai bine? Ptr ca sint sigura ca e roman.

Ptr mine e sfarsitul serialului cu instalatorul, i-am spus proprietarei ca a intrecut limitele rabdarii mele si nu vreau sa-l vad. Nu are decat sa se descurce cu sotul dupa plecare mea. Sotul are cam 1% din rabdarea mea...

Sint furioasa rau din cauza instalatorului...
apoi am cumparat o cratita ptr cuptor..ieftina..14 dolari (fara taxe)..dar oricum nu ma asteptam sa fie de unica folosinta. Dupa prima mancare a sarit teflonul si a ruginit. Hmm..

Alt lucru are ma enerveaza e ca toate preturile sint fara taxe. Si in general se asteapta tip. M-am hotarat sa nu las nici un cent!

Este intr-adevr superb orasul. E extraordinar sa vezi muntii inzapeziti si plaja insorita si oceanul in acelasi timp..si intre ele cladiri de peste 100 m. E super ca poti sa schiezi si sa inoti in ocean in aceeasi zi. Natura e asa de frumoasa..am fost in parcul Stanley..super! Ne-a urmarit si un raccoon o bucata de drum..nu stiu ce vroia dar era foarte insistent:D.

Mi-am cumparat bratari si cercei din jad si rodonit..imi plac mult.Azi incerc sa vad ametist.

Sambata plec de aici la 15:50, ajung in Finlanda dupa vreo 20 de ore si trebuie sa mai conduc 3-4 pana acasa..si luni dimineata la servici.. Cum e vremea? A nins?

Va pup pe toate!

Aamu

Mergi la inceput

AISKA F E L I C I T A R I !! Chiar ca ai mare curaj! Sa fiti sanatosi amandoi (si tot cinci la un loc) si sa ai cat mai putine din aceste stari neplacute.Ce sa faci, sunt inevitabile dar la curajul tau sunt sigura ca vor trece nebagate in seama.

JAANA eu am vazut la cineva un tarc rotund, cam de 1-1,5 m diametru-mi s-a parut intr-adevar mare, necesita mult spatiu pentru amplasare, dar sincer nu stiu unde ai putea gasi asa ceva.Cred ca mai repede gasesti la vr-un targ pentru bebei sau alte magazine specializate.In ce priveste premergatorul parerile sunt impartite. Ai mei copii amandoi l-au folosit si nu sunt nici cracanati, nici cocosati, au mersul normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Aiska, felicitari, aveti curaj nu gluma... eu de-abia ma descurc cu a mea, dar si muncim amindoi si calatorim si eu incerc sa mai fac cite ceva pt mai tirziu... sa va fie de bine, sarcina usoara si bebe sanatos!
Jaana, eu pe a mea am lasat-o pe jos, i-am luat casca din aia de burete dar nu a vrut sa o poarte, am "eliberat" locul de colturi ascutite si de la 2-3 luni pina la mersul in picioare, cu mici modificari, pe podea si-a facut veacul. desi, ma rog, a mea era cel mai mult timp la mine in brate.
Aamu, te asteptam, la siguranta si vremea asta de 2lei, s-ar putea sa te razgindesti. inteleg ca sotul a fost ok? te-ai odihnit si tu putin?

M

Mergi la inceput

Buna seara!

Am ajuns cu bine duminica seara. Sint inca franta de oboseala..am intrat doar sa va salut.

Mamini, m-am odihnit dar e o mare schimbare diferenta de 10 ore. Am dormit destul dar tot obosita ma simt. Iar cand m-am intors..direct la servici, foarte mult de lucru..sint franta. De sot nu stiu ce sa zic, nu sint prea convinsa. Dar am fost hotarata sa ma bucur de vacanta si sa nu ma gandesc prea mult.

O sa incerc sa dorm, sint foarte obosita..de-abia vad tastele.

Va pup

Aamu

Mergi la inceput