Lipsa de progesteron

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

scubica, progesteronul tau este mic pentru ca ziua 21 este faza luteala si ar trebui sa fie peste 1.2.nu cumva ai sindromul ovarelor polichistice, intreba medicul si atunci abordarea ar trebui sa fie alta. ar trebui sa trateze cauza care este una metabolica, SOP este un sindrom de metabolism glucidic, care duce in timp la infertilitate, diabet. Du-te la un medic specialist endocrinolog sau cel mai bine specializat pe endocrinologie reproductiva. good luck!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinata spune:

Ceau Scubica. Cred ca avem cam aceeasi problema. CM la 16 ani, de 2-3 ori pe an. Tratam cu anticonceptionale ceas 28 de zile, cand le intrerup...pauza CM. Si cauzele ar putea fi : ori SOP, cum a spus si diapapadia, sau poate fi si o insuficienta ovariana. Dar ptr asta mai bine mergi la endocrinolog, prt ca nu poti avea un diagnostic doar in baza progesteronului.Este importanta valoarea fsh-ului in ziua a 3-a si a lh si estradiolului in ziua a 14-a. Sper ca nu te-am incurcat mai tare decat erai
Vreau si eu sa fiu

Rabdarea cere multa practica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MARY-ADY spune:

buna fetelor,
ma primiti si pe mine in gasca?

si eu am probleme
am probleme la sani , mi au zis mastoza fibrochistica, 3 medici si toti acelasi lucru ...am intrebat de ce si mi sa spus pe baza hormonala , bine asta am auzit dar atat!!! ceva analize ceva acolo , ce lipseste ,,,nimic
am facut tratament cu progesteron gel
ce credeti asta sa fie lipsa progesteronul?

si inca o rugaminte , vreau sa merg la ginecolog asi vrea la marinescu am auzit ca este bun, spuneti mi si mie ce analize sa fac pentru inceput pentru infertilitate , stiu de prolactina, progesteron dar care mai trebuiesc?
vreau sa merg cu ceva analize sa nu ma tot plimbe,adica sa vad mai repede cei de facut ,si eu vreau bb
a si inca ceva stiti ce preturi are la cabinetul particular? dar la spital? va pup si va multumesc pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mes spune:

quote:
Originally posted by mimi_m

Buna , si La multi ani !!
Crisa, ai intradevar un CM foarte neregulat... sa stii ca exista teste de ovulatie cu aj. carora poti determina perioada de ovulatie.
La mine problema e cam invers decat la tine, desi am un ciclu foarte regulat, la 28 zile , cam cu 6 zile inainte de declansarea CM am deja semne ca i-mi vine, respectiv pete de sange ... eu banuiesc tot o lipsa de progesteron, desi analizele hormonale din ziua a 3-a au iesit bune. Am facut si tratament cu duphaston 6 luni, dar nici in timpul tratamentului nu s-a reglat nimic. Ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca medicii la care am fost nu au dat nici o importanta acestui lucru .
Am 14 IA nereusite, si cred ca motivul pentru care nu raman este o dereglare hormonala.
Daca a mai auzit cineva de astfel de simptome , poate i-mi da si mie un sfat..



buna,
v-am tot citit in incercarile mele de a descoperi singura ce am :)
mi-a atras atentia mesajul tau, mimi fiindca si eu patesc la fel, adica pete inainte de CM cu 2-3 zile.

altfel, doctorii spun ca-s toate bune si frumoase, sotu este Ok, numai ca ... bebe ioc, si in plus, in prima zi de CM am dureri urate.
asta voiam sa va intreb: voi aveti dureri la CM?

eu m-am tot documentat pana acum pe net si am gasit info care spun ca ar exista o oaresce legatura intre lipsa de progesteron si durerile de CM. daca vreti, pot sa postez aici, daca sunt vi se par de interes.

sper sa fie bine, pana la urma pentru toata lumea
mes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Salutare fetele- pot sa spun ca si eu am aceiasi problema - LIPSA PROGESTERON.

De 3 ani iau progesteron si imi vine "ceas" la 29z: am luat 1 an duphaston si de 2 ani iau utrogestan 2seara&1 dim din Z17 pana in Z26.

Mary-Ady Ar trebui sa-ti faci analizele hormonale: LH, FSH, Estradiol, Prolactina, Progesteron in Z2, Z14, Z21.

Daca vrei sa te duci la cab.Marinescu preturile sunt:

la Diana Cocei: 100ron consultatia + 100ron eco.vaginala
la Bogdan Marinescu: : 150ron consultatia + 100ron eco.vaginala

MARINESCU MEDICAL CENTER
Adresa: Str. Av. Zorileanu nr 44, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021-224.31.27

Analizele te sfatuiesc sa le faci la un laborator "cunoscut"- Sanador, Synevo-Medicover




Elly

http://tt.lilypie.com/XGqRp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy33 spune:

Si eu din pacate am lipsa de progesteron, am luat utrogestan 4 luni si mi a venit ceas, in a patra luna mi a venit de 2 ori si am intrerupt cu utrogestan. A continuat sa mi vina ciclul inca 4 luni dupa care pauza, am intrat in a 4 a luna fara ciclu. Mi au crescut rau sanii, sunt umflati ca vai de ei. Am exces estrogenic si lipsa progesteron. Rugamintea mea la voi este sa mi spuneti ce sa iau sa mi vina ciclul. Utrogestanul mi a spus doc sa l pun in a 16 a zi de ciclu ori daca mie nu mi vine cum sa l folosesc? Am luat si eu zmeur si vitex dar nu mi au facut bine. Va multumesc, pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

Buna, fetelor. Am aflat ca am deicit de progesteron dupa ce am pierdut a doua sarcina, din pacate... Am ajuns la medic cu sangele pe pantofi aproape, si mi-a spus ca endometrul era insuficient sa sustina sarcina. Mi-a recomandat Utrogestan 10 zile dupa ovulatie, din ziua 16-25. Problema mea acum e... eu am ciclul foarte neregulat. de regula e mai scurt, cam la 25 de zile, dar uneori e mai lung. Mai e cineva in situatia mea. Voi cum faceti, va urmariti ovulatia cu teste sau luati pur si simplu progesteronul dupa schema "valabila" pentru cm regulat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy33 spune:

Buna din nou, chiar nu raspunde nimeni? Ce pot sa iau sa mi vina ciclul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Citat:
citat din mesajul lui happy33

Buna din nou, chiar nu raspunde nimeni? Ce pot sa iau sa mi vina ciclul?




Buna !!! Si eu ca si tine am aceeasi problema. Daca nu iau duphaston nu imi vine Cm.Am intrerupt si eu pastilele si 2 luni nu si-a facut aparitia. Eu iau duphaston 2/zi , unu dimineata si unu seara, 5 zile.
Asa ar trebui sa iti vina. Mie imi vine mereu.






Vreau si eu sa fiu
Bb hai la mama!!!

Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli2you spune:

Salutare la fete!
Nu stiu de ce dar eu cred ca am probleme legate de progestron si asta o zic deoarece eu pierd citeva picaturi de singe de prin ziua 17 -18 de la ultimul ciclu.
Acuma fac analizele hormonale ,am avut ciclu pe 03.11 si in ziua a 4 mi-a facut analize de singe.Azi sunt deja in ziua a 16 de la ciclu si deja am avut in secretie deja urme de singe si asta mi se intimpla destul de des de un an incoace de cind am pierdut o sarcina pe care am obtinut-o natural.
Din 8 luni sigur 5 din ele am usore pete de singe dupa ovulatia asa sa zic ziua 17-18-21 .
Luna asta pe 3.11 cind mia venit ciclu a tinut 3 zile dar cred ca mai mult de un tampon nu as fi strins la un loc,ami mult a curs in prima zi si cel mai mult numai cind mergeam la wc.pt pipi....
Din vara am tot fost le medic sa-i spun ca pierd asa anumite picaturi de singe dupa ovulatie si urmatorul ciclu.......mi-a facut nu stiu cite ecografi si imediat la terminarea ciclul ,totul e Ok ,ovare curate,endometru ok
Nu stiu de unde pot fi aceste picaturi o fi din cauza insuficinetie de progesteron acuma saptamana viitoare (luni) e la mine ziua 21-a de la ultimul CM si am programare pt analiza de singe.
Ovulatia am si asta spun ca mi-a confirmat si med.cind eu ziceam ca voi avea zilele urmatoare(in 3 zile adica)deja el la ecografie vedea corpul galbe,fapt ca deja sa produs si mi-a zis ca poate voi mai avea inca una pe partea cealalta,asta ma face sa inteleg ca am si ovulatie dubla.
Singura problema e ca nu am un ciclu luna de luna la fel difera de la luna la luna si este inclus intre 24-29 de zile.
In septembrie am luat Utrogest din ziua a-17 pina in 25 si am avut ciclu la 28 de zile si luma octombrie nu am mai luat si mi-a venit deja la 25 de zile(aceste find ultimul) deci in momentul incare nu am mai luat Utrogest a fost mai scurt.
Spermiograma sotului e buna am facut-o acuma o luna si sunt valorile normale....si eu de mai bine de un an de zile nu am mai ramas insarcinata.
Nu stiu asa cred eu ca e insufiecinta de progestron in faza lunetara e ceva.....poate voi aveti alte pareri.
Eu astept parareile voastre ,i-mi cer scuze ca m-am c-am lungi in vorbe....

Mergi la inceput