*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 ***(1)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

Uraa, am trecut la scutecele cu capsunele cu tot!!
In primul rand un gand bun ptr Kay si Sosonica, Dumnezu sa le ajute!

Noi am avut botezul ieri, a fost superb l-am facut la o manstire conform datinii, cu baitza ,miruire si tot ce inseamna un botez care a dura cam o ora.apoi am chefui in aer liber, la o terasa iar copiii mai mari au alerga in toate partile.ne-am simtit minunat desi eu am fost cam fara voce.

Gabiu, fetitza mea cea mare era exact cum iti descrii tu bebelu, fara stare si numai o maraiala, de aceea acuma mi se pare ireal un copil care sta in patutz cate o ora si se uita la carusel.
Vestea buna e ca se va mai linisti, daca va fi ca la noi atunci cand va incepe sa patruleze prin casa ca va explora intr-una.vestile mai putin bune –desi sincere u nu le vad rele acum-e ca nu se va linisti de fapt, ci va deborda de energie cu tendinte de hiparactivitate-dar asta face parte din farmecul lor…a!si noi aveam mari probleme cu culcatul ziua, pe la 7-8 luni stiu ca ma termina…
legat de problema suptului si eu am observat ca suge mult mai putin ca timp dar probabil vine mai tare laptele.daca e ok copilul nu te panica urmareste cateva zile ce se intampla.

Florina, mie mi s-a vindecat epiziotomia cam in 3 saptamani, hemoroizii ma chinuie rau si azi.
Mie mi-a ajutat si Liotonul Gel si descoperirea mea de-a ma sterge cu servetele de bb dup a ce mergeam la baie.

Raza de soare sa-ti traiasca si tie capsunica si tiza mea

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Poohy, eu am stat la etajul 4 intr-un salon cu doar 2 paturi (erau si cu 4, si cu 6, pe acelasi palier dar multe nu erau complete).
In prima seara am fost singura in camera dar n-a fost o bucurie, pe la 2 noaptea m-am trezit cu o ...doamna de etnie rroma peste mine (din fericire eram treaza dar tot m-am speriat)... A "inspectat" tot salonul si timp de 2 zile si 2 nopti m-a vizitat de 5-6 ori pe zi cu texte de genul "ai mobil?","ai putina vata?", "ai tigari?", "ai paine?", "ai marunt 5 RON?", "ai cateva scutece?" ... si astea sunt doar cateva din intrebarile pe care mi le amintesc... Ii dadeam orice numai sa plece, mirosea cumplit ...
De nascut ... am nascut cu dr. de garda, d-na dr. Vasiliu. Stiam ca dr meu (Badea) nu va veni in caz ca nasc noaptea sau in week-end... insa am fost profund dezamagita sa vad ca nici macar n-a trecut sa vada ce fac... L-am asteptat in prima zi (in care am spus tuturor ca sunt pacienta lui dar am nascut cu d-na dr. Vasiliu) insa n-a venit nimeni sa ma vada (nici el, nici ea, probabil fiecare crezand ca va trece celalalt...). L-a sunat sotul meu spre dupa-amiaza (am nascut la 6 dimineata) dar plecase din spital... A spus ca vine a doua zi sa ma vada (joi)... dar n-a venit. Nici joi, nici vineri.
Joi s-a gandit o asistenta sa ma intrebe daca pe mine m-a vazut totusi un dr de cand am nascut, i-am spus ca nu, si a venit d-na dr. Vasiliu sa ma vada...
Legat de asistente ... am vazut si bune si rele, si ocupate si mai putin ocupate... In prima zi, cand va povesteam ca imi ascultam copilul plangand in camera de langa insa asistenta nu mi-l aducea, sotul meu a gasit-o fardandu-se in camera cu copii... Ocupata rau :) Da, era singura si "procedura" spune sa nu lase copii singuri in camera, dar am vazut si singura ca nu respecta nimeni procedura... M-a expediat de mai multe ori si pana la urma m-am postat in fata usii si i-am spus ca o astept oricat, eu nu ma intorc fara copil in salon. Asa ca am stat vreo 20 de minute in usa, timp in care ea venea si pleca, iar cand pleca copii ramaneau singurei... Asta mi s-a parut inadmisibil, sa ramana nesupravegheati... Nu mi s-a spus dar mi s-a parut de la sine inteles ca nu am voie sa intru in acea camera, asa ca am stat si am privit-o plangand din usa...
Cand mi-a dat-o, intr-un final, mai ca nu mi-a aruncat-o in brate. I-am spus ca mai am un copil, ca stiu sa il alaptez, vreau doar sa mi-l dea... iar ea imi explica ca micuta nu are nimic, ca nu plange (desi plangeau vreo 5-6 din 12...iar ea nu stia cine al cui e).
Era singura si avea in jur de 12 copii in grija, pe care ii ducea la alaptat la etajul 4 si 5... Daca se mai nasteau copii intre timp, trebuia sa stea si in sala de nasteri...

Sotului nu i s-a permis sa asiste la nastere (acum 5 ani l-au lasat, macar la usa...) dar de data asta chiar n-a mai contat, am nascut repede si n-am stat fara el mai mult de 20 de minute...

Nici eu nu am de gand sa mai nasc vreodata la Municipal. In caz ca ne vom hotari pentru al treilea copil (desi putin probabil in acest moment...) voi alege clar o clinica privata. La stat vad ca lucrurile stau din ce in ce mai prost. Regretabil e ca nu e vorba de dotari (desi n-ar strica un AC macar in sala de nasteri...am nascut intr-un curent de nedescris!), ci de personalul medical, de oameni.

Va multumesc mult pentru raspunsurile legate de epiziotomie. M-au mai lasat putin durerile cu Oximed-ul. Din pacate insa si Diclofenacul, Ketonalul sau Oximedul nu sunt recomandate in timpul sarcinii si al alaptarii, dar daca toti doctorii le prescriu, inseamna ca sunt doar masuri de precautie ale producatorilor. Voi lua cat mai putine si sper sa scap o data...M-am pricopsit si cu furia/febra laptelui sau cum s-o numi...:)

Si nu in ultimul rand, bine ne-am regasit la Capsunele! Multumim Eimotto, Andrada ca va ocupati! Revin cu propunerea de a urma exemplul altor "scutece" in "colectarea" si "pastrarea" informatiilor legate de cei mici, care cresc atat de repede...
Ma refer la mamicile de albinute si bondari de martie-aprilie 2007 care au masuratori si statistici foarte frumos realizate, ma gandesc ca le-am putea urma exemplul sau am putea crea ceva asemanator:
http://spreadsheets.google.com/pub?key=p2ifvQaa8-xBHzgXASQTJdw&gid=1
http://spreadsheets.google.com/pub?key=p2ifvQaa8-xBHzgXASQTJdw
http://spreadsheets.google.com/pub?key=p2ifvQaa8-xBHzgXASQTJdw&gid=3

Andrada, Eimotto, ce spuneti? E complicat? Pot sa-l rog pe sotul meu sa ne ajute daca e nevoie.

tuturor,
Florina fericita de Teodora si Tudor(5 ani)

www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Carrie, multumesc de sfat ! Am sa incerc si eu.

Florina, fericita de Teodora (27.06.07) si Tudor(30.04.02)
Teodora, capsunica mea iubita
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michigan spune:

alynta bine ai revenit si un pupic dulce pt david al tau,iar mesajul sotului a fost mai mult decat potrivit!
sa va bucurati de puiut si sa fiti fericiti!

Mihaela si pui mic Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
Tavi mic si cuminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

buna, dragele mele.

ce ma bucur ca am ajuns si aici, la scutecele. sanatate tuturor mamicilor si bebitilor, si sa ne ajute dumnezeu sa nu avem probleme si sa mergem cu bine mai departe...

nu am mai postat, ce sa va povestesc? ca am un copil cuminte, care nu plange ca disperatul decat cand ii e foame, sau cand da basinele rele rele (daca uit sa ii pun picaturile de sab simplex, care ii aduna bulele de aer pe care le elimina astfel mai usor). care doarme relativ mult...mi-e si rusine sa va povestesc, ca ma gandesc ca ma ia ella la alergat...

si totusi, sunt obosita. dar cica trece,candva, cu timpul....

am vrut totusi sa postez azi, in primul capitol, ca sa va multumesc pentru toate raspunsurile primite, pentru sprijinul pe care l-am gasit alaturi de voi in cele noua luni de sarcina, pentru tot.

va pup si sper sa auzim numai de bine.

mamica lui david (21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

multumim pentru primirea la scutece!!!

florina, bine ai venit acasa! sa stii ca si mie mi-a recomandat doctora sa iau ketonal pentru dureri de cezariana, deci banuiesc totusi ca o pastiluta in caz de dureri mari nu e chiar interzisa. eu imi mai notasem ca tratamente supozitoare diclofenac / carpicon si crema carpicon pentru dureri. imi pare rau ca ai avut experiente neplacute in spital, aia cu femeia care venea noaptea sa-ti ceara una-alta mi se pare incredibila! si doctoru'... chiar asa greu ii era sa treaca 5 minute sa te vada! acum cand am citit la tine mi-am adus aminte ca doctora mea m-a vizitat si sambata dimineata si duminica dupa-masa, si mai imi spuneau asistentele ca suna sa intrebe cum ma simt; atunci cu durerile de dupa nici nu realizam ca era weekend. si herghelegiu isi vizita zilnic pacientele...

sper sa-ti revii cat mai repede. cum a primit-o tudor pe cea mica?

alinta, bine ai revenit acasa! sotul tau a fost tare dragut si ne-a anuntat la curent despre tine si cel mic!

poohy, eu nu am auzit de vaccinul respectiv. daca afli mai multe despre el sa ne spui si noua.

o intrebare pentru redoutista sefa ella : am plasat comanda (pana la urma mi-am luat mai multe eu decat asta mic - oricum ai avut dreptate s-au epuizat toate chestiile faine), am platit factura tot treaba socoteala, insa acum nu am inteles foarte clar cum va avea loc livrarea: vine acasa sau ma duc sa-l ridic de la posta? merci.

petit_ange, pentru lactatie eu mi-am luat ceai de fenicul si chimen de la humana, beau doar 2 cani pe zi plus apa plata cam un litru. nu sunt multe lichide, dar se pare ca am lapte ok, adica nu-i mai dau completare.

Andreea si Vladut
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

sobi,
vei primi aviz in cutia postala si te duci matale frumusel la op inscris pe aviz, care tre sa fie cel din cartier; daca ai comandat multe, ia-l pe sot, sa nu patesti ca mine prima oara, cand m-am trezit cu un colet mare cat vagonu si io gravida in 6 luni langa el

si sper c-ai pus si tu un cod de cadou inainte de validare! daca nu, intra pe subiectul redoute de pe forum si ia de acolo coduri.

io am folosit acum 10 zile codul VOUS si am primit un rucsac izoterm foarte haios care are si portsticla izoterma ; pentru chestia asta din urma l-am pus, ca e buna si pentru biberon, ca mie termosul ala de la chico pt biberon mi se pare mare si greu.

, mamica de David
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Pentru lactatie, pe mine cel mai mult m-a ajutat ceaiul de la Hipp - cel pentru lactatie. Am baut 1-2 cani pe zi - mi-a placut mult si gustul da' asta depinde la fiecare...

Oana Rusu - mamica de Paul-Victor, din 21 iunie 2006

Mergi la inceput

Uraa, am trecut la scutecele cu capsunele cu tot!!
In primul rand un gand bun ptr Kay si Sosonica, Dumnezu sa le ajute!

Noi am avut botezul ieri, a fost superb l-am facut la o manstire conform datinii, cu baitza ,miruire si tot ce inseamna un botez care a dura cam o ora.apoi am chefui in aer liber, la o terasa iar copiii mai mari au alerga in toate partile.ne-am simtit minunat desi eu am fost cam fara voce.

Gabiu, fetitza mea cea mare era exact cum iti descrii tu bebelu, fara stare si numai o maraiala, de aceea acuma mi se pare ireal un copil care sta in patutz cate o ora si se uita la carusel.
Vestea buna e ca se va mai linisti, daca va fi ca la noi atunci cand va incepe sa patruleze prin casa ca va explora intr-una.vestile mai putin bune –desi sincere u nu le vad rele acum-e ca nu se va linisti de fapt, ci va deborda de energie cu tendinte de hiparactivitate-dar asta face parte din farmecul lor…a!si noi aveam mari probleme cu culcatul ziua, pe la 7-8 luni stiu ca ma termina…
legat de problema suptului si eu am observat ca suge mult mai putin ca timp dar probabil vine mai tare laptele.daca e ok copilul nu te panica urmareste cateva zile ce se intampla.

Florina, mie mi s-a vindecat epiziotomia cam in 3 saptamani, hemoroizii ma chinuie rau si azi.
Mie mi-a ajutat si Liotonul Gel si descoperirea mea de-a ma sterge cu servetele de bb dup a ce mergeam la baie.

Raza de soare sa-ti traiasca si tie capsunica si tiza mea

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006

Mergi la inceput

scuze nu pot pricepe de ce mi-a postat de 3 ori mesaju

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006

Mergi la inceput