Un gand frumos pentru soti intelegatori

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Multumesc frumos de sprijin celor care au reusit sa inteleaga povestea in sensul pozitiv!
Multumesc si celor care nu au inteles-o de loc!
Imi cer scuze daca mai scapa cate o chestie ciudata ca se mai intampla cu tastatul rapid.
De vazut ma vad cu familia mea la 2-3 luni. Din pacate nu este chiar suficicent dar ma straduiesc sa fiu cu moralul sus si sa ma descurc cu situatia asta care este mai benefica mie decat celorlalti din jurul meu. Din pacate sotul meu si copilul nu pot veni sa locuiasca cu mine pentru ca el si-ar pierde jobul si noi chiar vrem sa ramanem in Romania. Asa ar fi fost mai usor sa ne luam armele si bagajele si sa fugim de situatia din Romania dar vrem sa ne crestem copilul acasa, romaneste cu speranta ca intr-o zi se va schimba ceva si ca va fi mai bine.
Daca cineva s-a suparat de ceva sa-mi fie cu iertare ca se mai intampla sa iti m-ai scape si cate ceva!
Multumesc lui Dumnezeu ca am asa o familie draguta! Stiu ca pentru unii este ciudat dar si situatia cand lucrezi 14 ore in Romania si ajungi acasa la 9-10 cand copilul doarme tot cam aia este!
Ce sa facem? Ne luptam cum putem mai bine cu situatia!
Multumesc frumos si pentru bune si pentru rele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Rosey

quote:
Deci nu este treaba de prosti sau destepti

Pai nu, nu este. Dar tu ai facut-o sa fie, prin modul in care te-ai exprimat. Iar titlul e total neinspirat si cred ca de fapt el deranjeaza, prin conotatiile pe care le implica.

Exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

quote:
Originally posted by tuinea

Dragele mele,
El chiar ma sprijinit!

Era ma 'pe mine=ma' nu 'm-a' la trecut!

adica pe tine chiar TE sprijinit?

quote:
ca se mai intampla sa iti m-ai scape si cate ceva!

fugi tare!

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Intr-adevar, cred ca formularea titlului deranjeaza cel mai mult;
tuinea, eu chiar ma bucur ca ai o familie fericita, ca esti implinita; si asta fara nici o urma de invidie!!! Dimpotriva, imi place sa citesc povesti (adevarate) frumoase, cu familii reusite, cu soti care se sustin, etc.

Ce nu inteleg eu este urmatorul lucru: pe tine chiar te macina intrebarea pe care ai pus-o in titlu? Ca din postarile tale nu se intelege asta. Eu nu cred ca te-ai dus la doctorat numai pentru ca te-a incurajat sotul si te sustine. Tu ai vointa proprie, deci TU ai decis ca vrei sa fii cu un strop mai desteapta. (ca din cate inteleg nu te-a fugarit sotul la scoli, si acum, ajunsa acolo, stai si te intrebi de ce te vrea totusi desteapta? pai...ca sa nu fii proasta, nu? ) Mai mult, din cele spuse de tine, esti bucuroasa ca sotul te vrea asa. "imi spun cu mare bucurie ca sunt tare norocoasa sa am o asemenea familie si mai ales ca SOTUL MEU MA VREA DESTAPTA ! " Ok. and...what's the problem?

Deci, tuinea, daca vrei alte reactii la subiectul deschis de tine, schimba-i pur si simplu titlul! Spune lumii ca esti fericita cu un asa sot, esti fericita ca ai copil, ca ai posibilitatea sa studiezi si sa ai un doctorat si trei diplome. Si daca intr-adevar te framanta ceva, spune-ne concret despre ce e vorba, ca nu toti suntem cu nshpe mii de doctorate p-acilea, si nu prea stim sa ne dam cu parerea.

Fetelor, greseli gramaticale (nu de tastaura!) am gasit si altele in afara celor contabilizate de voi, dar, din cate retin, regulamentul nu ne permite "atacarea" sau critica acestor greseli, indiferent de persoana care scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
cu speranta ca intr-o zi se va schimba ceva si ca va fi mai bine.

Pai nu are cum sa se schimbe atata timp cat sistemul "Pile, Cunostinte, Relatii" e inca la putere, atata timp cat in invatamantul superior ajung cadre, care nu stiu limba romana (sau doar cei de la lingvistica trebuie sa scrie corect? ) si care se lauda cu n doctorate, care de fapt nici nu exista ....dar care nu se jeneaza sa vina sa spuna ca "sunt desteapta!" .

3 lucruri nu pot fi scunse: bogatia, inteligenta si tusea .

In cazul de fata, singurul lucru laudabil este sprijinul moral al sotului si faptul ca a creat acel confort sufletesc, ca mama sa-si poata pune pe picioare cariera.

In rest, sa nu ne mai plangem ca invatamantul romanesc e asa cum e. In curand o sa auzim ca ponderea doctoratelor in Romania e 1/locuitor (chiar daca va fi vorba de un singur doctorat, dar recunoscut in n locuri )

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by smaranditza

Eu nu cred ca te-ai dus la doctorat numai pentru ca te-a incurajat sotul si te sustine.

Nu numai! Poate pentru ca i-a fost netezit si drumul.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Tuinea, ai putea spune ca sotul te vrea instruita, hiperinstruita, dar nu ca te vrea desteapta! Se poate fi destept si fara nshpe diplome si doctorate.
Unul poate sa aiba IQ = 150, daca EQ = la genunchiul broastei, tot degeaba!
ps. Diplomele nu sunt de la Litere, nu?

In rest, numai bine si mult succes in viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

IQ nu masoara desteptaciune. masoara inteligenta.aia e nativa desi evolueaza si ea in timp.in functie de mediu.

destept inseamna un inteligent instruit. inteligentul poate ramene simplu inteligent.

da,fara un EQ (coeficientul inteligentei emotionale) bun esti prastie.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

so, mie imi da cu x: una e titlul, alta continutul... nu stie sa zica ce vrea de fapt... un om care are de la un doctorat in sus, ar trebui sa fie mai coerent...

greselile de gramatica nu trebuie luate in considerare dafr cand vii si te scuzi si mai dai si o explicatie care nu are nici in clin nici in maneca...

eniuei, n-am ce face, ma duc sa lucrez.

tuinea, spor la invatat!

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Stai linistita ca aici e ceva necurat....cred ca sotu" nu te vrea acasa si d"aia zice ca trebuie sa te specializezi...au mai fost cazuri de genul asta.

Mergi la inceput