Un gand frumos pentru soti intelegatori
Mesajul ar fi trebuit sa inceapa asa de la inceput!
Nu am sa schim totul ca sa mai arunce si altii cu noroi in mine!
De multe ori, in ultimile sase luni, mi-am pus intrebarea asta : oare de ce ma vrea sotul meu asa de desteapta ?
De multe ori am gasit cate un raspuns dar de cele mai multe ori nu ! Pentru mine una situatia de femeie de cariera era suficienta iar cand am avut si copilul m-am simtit implinita cu totul. Am crezut in acel moment ca am totul dar omul este facut sa aspire si de cele mai multe ori aspiratiile catre mai sus aduc cu ele incrancenare sufleteasca, suferinta, dor …
Eu le-am trecut pe toate in aceste sase luni dar de fiecare data ma gandesc cat de mandra va fi fetita mea cand va avea o mamica doctor de trei ori ! Asta mi-o spun doar asa in gluma pentru ca stiu ca al meu copil in loc de x doctorate m-ar vrea acolo, langa ea, sa ne jucam in nisip amandoua asa cum o faceam mai acum un an, sa ne plimbam la nesfarsit sau nu stiu ce boroboate sa mai facem amandoua.
Dar timpul trece … si ca sa ma consolez si mai tare ma gandesc la efortul pe care il face sotul meu care este real un curajos: sa ramai acasa singur cu un copil de doi ani si 4 luni nu este chiar asa de usor ! Si stau si analizez schimbarea din firea si caracterul lui din ultimile sase luni si raman uimita de cat de mult s-a putut schimba in bine. Inainte era si el un copil mai mare, acum trebuie sa fie si mama si tata si sa se ocupe si de treburile gospodaresti, sa faca si piata, sa fie si fresh la serviciu… Treaba multa ! Avem noroc cu d-na noastra care ne-a ajutat intotdeauna, d-na Serban! Pretios ajutor ! Este omul bun la tote care este acolo si iti ofera o mana de ajutor in indiferent ce situatie. Copilul meu o iubeste ca pe o mama ! Pe langa ea implicat sunt si parintii nostri care pentru a face copilul sa se simta bine si sa mai uite de lipsa mamei o iau si o plimba si se implica total. Si tot asa zile dupa zile iti dai seama ca lumea se invarte si daca tu nu ramai in acelasi loc, si daca incerci sa fi mai bun in cate o arie important fiind sa nu iti cauti scuze si sa mergi mai departe privind partea pozitiva a fiecarei schimbari.
Daca ati sti ca bursa asta nici nu am cautat-o eu ! Sotul a cautat-o si tot el m-a indemnat sa purced la concurs si sa fac totul in directia asta. Si am facut-o neavand speranta ca acel unic loc va fi pentru mine ! Si uite ca a fost si mi-a iesit foarte bine !
In povestea noastra toti sunt implicati si daca inainte poate nu ai simtit in totalitate sprijinul celorlalti acum, in situatii ca a mea, il simti pe deplin !
Dar cu toate astea cate o data simt ca puterea ajunge la limita inferioara si nu mai pot face fata situatie iar atunci deschid site-ul Despre copii si citesc povestile altora si imi spun cu mare bucurie ca sunt tare norocoasa sa am o asemenea familie si mai ales ca SOTUL MEU MA VREA DESTAPTA !
De la Cristina Tuinea – pe siteul despre copii user 'tuinea'
Raspunsuri
Porumbita spune:
o pt tine, dna Serban si ai tai si doua pt sotul tau!
fetita ta va fi f mandra de mamica ei!!
principe spune:
tuinea,
eu mi-as pune intii mie intrebarea ,cum ma vreau eu,ptru mine ptru copilul meu shi apoi ptru sotul meu??
sotul trebuie sa accepte ce tu socotesti prioritate ptru tine,fara remuscari si sentimente de vinovatie.
nu cred ca un doctorat il face pe unu mai iubit sau mai putin iubit de catre propia familie.din experienta spun ,copilul tau nu apreciaza si nici nu o sa aprecieze eforturile sau meritele tale profesionale ,ce apreciaza un copil este dedicatia ,atentia oferita lui de catre parinti.
Elise spune:
hm...
Sotul pe unde se situeaza profesional, fata de tine?
Raspunde la intrebarea asta si dupa aia vedem daca e de elogiat...
Elise & BBLisa
Cristina_C spune:
Felicitari pentru realizarile profesionale!
Insa, legat de titlu, te intreb: daca ai fi facut alta alegere, sotul te-ar fi considerat mai putin desteapta?
ocebine spune:
Vine o fata, povesteste despre cum o sprijina sotul sa se implineasca profesional si noi ii dam in cap....ii cerem CV al sotului (de parca conteaza) si o suspectam de altele....
Cu asa prieteni (virtuali) cui mai trebuie dusmani?
Sint o gramada de povestioare in care ne laudam...ori copiii, ori sotii, ori vreo realizare mica...ce-ar fii sa le intimpinam pe toate cu pietre?
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
A_Iulia spune:
Ma gandesc ca si pentru tine a fost o decizie grea sa lasi in Romania copilul de 2 ani si sa pleci la bursa de doctorat nu stiu unde.
Sa fiti fericiti in continuare!
Si felicitari sotului tau daca a fost de acord cu decizia ta! Asta da dovada ca te iubeste...
Adina + Olivia 04.03.2004
Laura Takacs spune:
Am remarcat ca doar doua postari din sase sunt pozitive, adica aproximativ 33%. 67% invidie, gelozie, sau ce?
Rectific, intre timp a mai postat cineva. 28% pozitiv, 14% nedecis, si 57% negativ.
Elise spune:
da, nu mai putem de invidie si gelozie ca ne tzine sotul la cratitza.
Trebuia sa scrie in titlu: "loc de aplaudat", ca asa e cam confuzant... d'aia vine lumea si-si da cu parerea: intrebarea e "de ce ma vrea desteapta?"
Cine stie? O vrea sa castigi bani mai multi? Ii e mai comod asa? Pot fi multe motive....
Elise & BBLisa
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Laura Takacs
Am remarcat ca doar doua postari din sase sunt pozitive, adica aproximativ 33%. 67% invidie, gelozie, sau ce?
Rectific, intre timp a mai postat cineva. 28% pozitiv, 14% nedecis, si 57% negativ.
Votam aici ceva, sau cum? Sa stim si noi!
Adina + Olivia 04.03.2004