bona interna in New Zealand

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Una e bona si alta menajera...daca le combinati in aceeasi persoana trebuie si salariul pe masura. Au-pair nu au in responsabilitati menajul, doar cele citeva ore in care sa supravegheze copiii.

O bona interna aici nu gasesti fara $1000-$1200 pe luna (si asta pentru 6 zile pe saptamina...ca oricum ii trebuie o zi libera). Si asta implica menaj super usor, in nici un caz curatenii zilnice sau spalat/calcat/bucatareala pentru toata familia.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ocebine,

Cu banii aia, iti aduc trei menajere din costa rica sau porto rico plus bonus un costarican pentru masaj la picioare!

"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Una e bona si alta menajera...daca le combinati in aceeasi persoana trebuie si salariul pe masura. Au-pair nu au in responsabilitati menajul, doar cele citeva ore in care sa supravegheze copiii.

O bona interna aici nu gasesti fara $1000-$1200 pe luna (si asta pentru 6 zile pe saptamina...ca oricum ii trebuie o zi libera). Si asta implica menaj super usor, in nici un caz curatenii zilnice sau spalat/calcat/bucatareala pentru toata familia.

Ba uite ce scrie pe site-ul gasit de mine: "grocery shopping, cooking meals for the children, light housework are typically expected in the basic job description". Nu mi se pare ca e mare lucru sa mearga cu copilul pina la magazin sau sa-i pregateasca una-alta de mincare. Daca locuieste in casa aia poate sa spele niste vase sau sa dea cu aspiratorul citeodata. Sint chiar chestii de bun simt pina la urma.
Anamaria

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Oana, eu cred ca trebuie sa cauti pe cineva cu perspectiva de emigrare. Uite cum a vrut sa faca o prietena a mea, dar nu a reusit sa obtina viza. Sa aduca o cunostinta din Mexic, fata la vreo 23 de ani care nu avea sot sau copii ci doar parintii in Mexic, planul era ca fata respectiva sa o ajute cu copii si la menaj (usor), sa mearga impreuna cu ei in vacante, sa mearga la curs de limba, apoi sa incerce sa obtina acte pentru ea, adica sa o angajeze legal, iar ea sa isi gaseasca si alt serviciu part time- dar varianta a cazut caci fata din Mexic nu a obtinut decat o viza de 6 luni- parca. Ai putea incerca si asa si atunci cred ca ar fi de acceptat si un salariu de 400-500e.

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Initial creeata de ocrainic

Aveti vreo idee daca as avea sanse sa gasesc pe cineva care sa-si doreasca sa vina in NZ ca si bona interna pt 9-12 luni? Am doi baietei, cel mare are 2 ani si 3 luni iar prichindelul 4 luni. suntem pt moment in vacanta in Romania, dar la intoarcere va trebui sa merg la servici. Fara nimeni din familie si cu o meserie solicitanta, sigur nu ma voi descurca cu toata casa plus copiii de la 6 incolo. Ce ma gindeam era sa ofer biletul de avion dus-intors (care e destul de mult, si probabil altfel nimeni nu ar fi interesata de o aventura atit de departe!), casa , masa, plus un salar de 350-500 euro! Oare care ar fi suma potrivita?
Stiti pe cineva interesat?

http://community.webshots.com/user/dcrainic

Sa vad daca reusesc ceva in conditiile specificate de tine.
Ok?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Ramona sint de acord...menaj usor. Asta implica doar munci usoare...acuma si noi doua stim ca romanii cer mai mult decit atit. Doar un oki la bone/menajere daca bagi aici pe DC ai sa vezi la ce se asteapta: pe primul loc mereu vad calcat...unde naiba gasesti aupair care sa iti calce camasile sotului la dunga.

Menaj usor se refera doar la nevoile copilului, nu a intregii case. Adica sa stringa doar dupa copil, nu si sosetele sotzului lasate in mijlocul casei. Sa faca un prinzuletz pentru copil nu 2 oale de ciorba si felul 2.

Sint mai pasionala putin pentru ca mereu vad la biserica unde merg o gramada de femei necajite absolut impovarate de meseria asta (multe angajate la romani) si acesti angajatori au niste pretentii nepotrivite cu salariul lor.

Ionica...la noi viata este mult mai scumpa, implicit si menajerele sint scume ca si ele tot aici traiesc. Doamna care imi face curatenie imi ia $10/ora si vine saptaminal...deci cam $80/zi si sterge doar praful, aspira, face baile si schimba paturile/prosoapele (ocazional ceva mai mult la sarbatori si asta este remunerata). Nu spala, nu calca, nu curata frigidere/aragaze, nu avem nimic de strins (haine, jucarii, etc).

Anamaria

Mergi la inceput

Anamaria, exact la asta ma refeream.
Acuma eu n-as lua de buna tot ce spun bonele. In primul rind ca mi se pare foarte urit sa vorbesti chestii din casa oamenilor. Cui nu-i convine la job poate cauta in alta parte. Sint atitia oameni care cauta o bona buna!
Auzeam si eu prin parc tot felul de povesti cind mergeam cu copilul. Sincer, mie mi se parea ca da rau pentru bone. Dupa ce se vaitau de angajatori povesteau si altele, iti dau exemplul uneia care spunea ca a dormit nu stiu cite ore (fata de care avea grija mergea la scoala, iar programul bonei era de dimineata pina seara), apoi a plecat la plimbare incaltata cu pantofii stapinei casei.
Ma rog, sint oameni si oameni de ambele parti. Eu am avut mai multe babysitters, am nimerit de toate felurile. Singura care birfea era cea pe care am trimis-o pe avion inapoi in Romania. Nu mai povestesc cum era, singura spunea "am facut gaura in canapea". Si ala nici n-a fost cel mai mare pacat al ei...

Mergi la inceput

Ramona...stiu, te inteleg...Femeile de care spun nu birfeau...mai pling una pe umarul alteia. Le cunosc de mult timp. Stiu cel putin una care lucreaza la o familie extrem de sus pusa (americana - pe tanti o vezi zilnic la tembelizor) si mi se face parul maciuca cind aud ce are de facut si cum alearga din Manhattan (la penthouse) in Hamptons cu 3 copii dupa ea...Ironia este ca tanti nici macar nu isi da seama cit de faimoasa e boss-ul ei (nu urmareste stirile).

Anamaria

Mergi la inceput

Ma rog, sint si alte jobs...
Eu stiu ce am patit eu si ce am vazut la alte cunostinte. Not pretty! Si uite asa am ajuns "stay at home mom". Decit sa mai am de-a face cu babysitters am lasat job bun in "inima tirgului" si vad singura de casa si de copii.
Presupun ca femeia babysitter la casa faimoasa nu face doar $200-300 pe saptamina. Daca are atitea responsabilitati...
Mi-ai trezit niste amintiri frumoase cu Hamptons astia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Multumesc tuturor pt sugestii!

Papadie - am inceput sa scriu emailuri acelor agentii de au pair sugerate de tine. Nu stiu daca s-ar putea cu fetele au pair sa fac un program de lucru nu 8-14, ci ceva de genul 3-21, gindindu-ma ca cel mare va merge cu siguranta la o gradinita Montessori cind ne intoarcem acasa, iar pt cel mic am sa incerc sa gasesc o alta varianta eventual. Asta pt ca eu voi incepe o specializare in decembrie cind ma intorc la servici si voi si avea enorm de mult de invatat. Nici nu sti cum ma voi descurca. Iar sotul meu face un MBA part time, ceea ce implica 2-3 seri petrecute 17-21 la universitate.

Ionica - oare cum as putea sa aflu numele acelui site de care ziceai tu? Ma tot gindesc unde sa dau anunturi despre ce am eu nevoie! In ziare, btw unde pot gasi agentii de recrutare si baby sitting? Pe internet? Si experienta ta cu filipineza cum este? Pozitiva? La ce agentie ai gasit-o?

Saphir - sa stii ca salarile in NZ nu sunt impresionante, nu se cistiga impresionant ca si in Europa. Pt un salar de 500-600 de euro se munceste greu. Unde mai pui ca si gasesti greu un loc de munca! Dar nu neg, ai dreptate ca in europa se poate cistiga mai mult. Poate am eu sansa sa gasesc pe cineva care sa doreasca sa vada Noua Zeelanda pt salarul si conditiile mele. Un salar mai mare nu prea pot oferii, caci cu bil de avion s-ar ajunge la o cheltuiala mult prea mare.

Am cam iscat discutii in contradictoriu. Nu a fost intentia mea! Doream doar un sfat pt problema mea.

Cit despre ce ma astept de la persoana respectiva, evident nu marea si sarea. Fata care venea pina acum pt curatenie va veni si in continuare, sotul are office acasa, plus in NZ nu ai vazut pe nimeni in camasi la dunga, nici macar pt business, deci nu calcat de anvergura (eu mare lucru daca calcam o data la 2 saptamini). Presupun ca sa scoate vasele din masina de spalat vase si haine plus sa mai faca una alta pt nazdravani nu e un capat de lume. Cu mincarea o sa incerc sa supravietuiesc eu chit ca nu sunt mare experta.

Marius - multumesc mult de propunerea ta, o sa-ti trimit emailul meu pe PM

An_k - salut! E o idee buna, si chiar as putea sa fac asa ceva daca as gasi pe cineva doritoare. Initial in NZ se vine fara viza pt 3 luni, dupa care viza turistica se poate prelungi pina la max 9 luni! Daca persoana respectiva este de teaba si ne placem reciproc, as putea ca sotul sa-i ofere un contract de munca la firma lui incercind sa obtina o viza de lucru cu acest contract. Si de aici pina la rezidenta drumul este destul de lin. Dar unde gasesc eu pe cineva sa vrea asta? Stiu ca pe vremea cind doream noi sa plecam din tara era multa lume doritoare sa gaseasca o portita de emigrare, dar acum nu stiu unde sa gasesc asemenea persoane!

Ramona, Ionica - exact experientele voastre nu as dori sa le repet si eu. nici nu stiu daca o intilnire fata in fata te poate salva de ele. Este greu sa-ti dai seama de atit de multe lucruri intr-o intilnire de 30 min cu cineva!

ocebine - chiar nu am de gind sa cer nimic extraordinar de la aceasta persoana. Si cred ca ar fi si o experienta minunata pt cine ar veni. NZ este o tara frumoasa, noi stam intr-un loc minunat. Din decembrie cind ma gindeam sa chem pe cineva, incepe vara, casa noastra arata mai mult ca o casa de vacanta. Cu un outdoor forte primitor, piscina,...nu ca lauda, dar ca reclama! Si munca cu copiii nu e chiar extenuanta, ei mai si dorm, este si timp de relaxat!

adriana - please spune-mi si mie niste agentii de recrutare si baby sitting. Tu esti multumita de persoana care ai gasit-o?

Multumesc inca o data tuturor pt idei!

http://community.webshots.com/user/dcrainic

Mergi la inceput