bona interna in New Zealand

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ionica, pina la un moment dat am crezut ca am avut aceeasi bona! Eu am si uitat numele celei pe care am avut-o, dar era din Bucuresti.
Saphir, au-pair locuieste cu familia, dar nu lucreaza 24 din 24. Nu e umilitor sa muncesti. Au-pair sint de obicei tinere care vor sa vada locuri noi sau sa invete mai bine limba altei tari. Se practica in toata lumea.
Cit despre 1500... sint sigura ca unele persoane sint si mai bine platite, dar se gasesc babysitters si pe mai putini bani. Problema cu cele din Romania (una dintre ele) este ca oricit le platesti se poarta de parca ele iti fac un serviciu.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Ionica, pina la un moment dat am crezut ca am avut aceeasi bona! Eu am si uitat numele celei pe care am avut-o, dar era din Bucuresti.
Saphir, au-pair locuieste cu familia, dar nu lucreaza 24 din 24. Nu e umilitor sa muncesti. Au-pair sint de obicei tinere care vor sa vada locuri noi sau sa invete mai bine limba altei tari. Se practica in toata lumea.
Cit despre 1500... sint sigura ca unele persoane sint si mai bine platite, dar se gasesc babysitters si pe mai putini bani. Problema cu cele din Romania (una dintre ele) este ca oricit le platesti se poarta de parca ele iti fac un serviciu.

Ramona, nu am spus ca este umilitor sa muncesti, am spus ca este umilitor sa platesti un om cu 250 euro in conditiile in care sta cu copilul, da cu aspiratorul, sterge praful, pune masa, strange masa etc... Chiar si in conditiile in care ar lucra numai 6h/6 zile tot mi se pare putin...in conditiile astea as lua si eu pe cineva, dar nu gasesc pe nimeni sa vina pe banii astia.
Parerea mea.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Pai cauta pe site-urile de au-pair. E cea mai ieftina varianta.

Mergi la inceput

Uite ce am gasit pe site-ul www.greataupair.com
In Europa Mother's Help se plateste cu 104-120 de euro. Lucreaza 8 ore pe zi, 6 zile pe saptamina. Babysits 4-5 seri pe saptamina. Primeste o zi libera si trei seri libere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ramona J,
Bona respectiva are 49 de ani,se plangea mereu ca tin prea mult copilul in brate,una peste alta s-a ales pitica mea cu un eritem fesier cum nu am vazut in vita mea.
Si intr-adevar ,im spunea mereu ca la ea acasa ea este din alt rang al societatii,dar a fost nevoita sa vina sa "slugareasca" departe de casa .
Este un complex al romanilor,nu neaparat jena de munca cat gelozia ca alta persoana isi poate permite o viata diferita de a ei.

Era mereu frustrata,de cate ori ieseam cu ea la plimpare ,evident o invitam ,niciodata nu a spus; multumesc sau a fost bun,mereu trebuia sa adauge "inghetata ca la Vulcan nicaieri nu voi manca",ma exasperase,mereu spunea ca germania este murdara si alte tampenii .

M-am interesat si eu pentru "aupaire",am gasitr o filipineza,macar ele stiu sa taca si sa-si faca datoria .

"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

quote:
Originally posted by saphir

quote:
Initial creeata de ocrainic

Aveti vreo idee daca as avea sanse sa gasesc pe cineva care sa-si doreasca sa vina in NZ ca si bona interna pt 9-12 luni? Am doi baietei, cel mare are 2 ani si 3 luni iar prichindelul 4 luni. suntem pt moment in vacanta in Romania, dar la intoarcere va trebui sa merg la servici. Fara nimeni din familie si cu o meserie solicitanta, sigur nu ma voi descurca cu toata casa plus copiii de la 6 incolo. Ce ma gindeam era sa ofer biletul de avion dus-intors (care e destul de mult, si probabil altfel nimeni nu ar fi interesata de o aventura atit de departe!), casa , masa, plus un salar de 350-500 euro! Oare care ar fi suma potrivita?
Stiti pe cineva interesat?

http://community.webshots.com/user/dcrainic

Mie suma propusa de tine mi se pare foarte mica...500euro. Acum poate oricine sa mearga in Italia sau in Europa, nu sta 24 din 24 sa lucreze, are si zi libera, e si aproape de casa si face pe putin 1500 euro. In Israel nu gasesti bona interna fara 700-800 USD.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Saphir, tie 500 euro ti se pare o suma foarte mica, dar spui la 700 USD gasesti bona interna in Israel. Ai calculat ca 500 EURO = 667 USD, deci aproape de ce spui tu... nu de alta dar ne fura comparatia aceleiasi sume in euro/usd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Ocrainic cred ca se afla in alta situatie decat Ramona si Ionica. Ea poate sa aleaga si sa si vorbeasca pe viu cu persoana in cauza. Daca e in Romania, un mic studiu din asta, ar lamuri-o cat de cat. Ca nu stii cum e omul in situatii critice...
Incearca pe la agentiile de recrutare, babysitting. Eu am ales de la o agentie Leea, avea sediul pe la Bis. Armeneasca, dar s-a mutat.
Succes.

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Pe a mea a ales-o mama... Saraca, si-a dat repede seama dar initial a pacalit-o individa asta.
Oricum, e dificila varianta asta. Eu a trebuit sa locuiesc cu ea in casa pina am gasit alta varianta. Era tentant sa o arunc in strada si chiar si merita pentru cit l-a chinuit pe ala mic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by Lali

Saphir, tie 500 euro ti se pare o suma foarte mica, dar spui la 700 USD gasesti bona interna in Israel. Ai calculat ca 500 EURO = 667 USD, deci aproape de ce spui tu... nu de alta dar ne fura comparatia aceleiasi sume in euro/usd

In Israel salariul minim e de 800 USD, de asta am zis 700-800 USD, in Europa banuiesc ca este mai mare. Si sub banii astia nu iti vine nimeni, oricum.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ba gasiti fetelor,eu am pus anuntul pe un site de joburi din romania,destul de serios.
Nu va puteti imagina cata lue amarata exista in provincie,am primit vreo suta de telefoane si tot atatea prezentari pe mail care mai de care.
Pe doamna cu pricina ,am selectat-o deoarece era in meserie,chiar si cu o scrisoare de recomandare de la o tipa Simona din Elvetia,din cate am inteles este si ea pe la noi pe DC.
Daca intradevar luati pe cineva cu voi in casa ,sa fie novice in meserie,o puteti invata in stilul vostru .

De exemplu,bona mea, cand a facut pitica eritem,mi-a sugerat incinga ulei de floarea soarelui si sa-i dea piticei pe rana aproape sangeranda ,evident azi exista miiii de creme pe baza de zinc,dar ma rog este doar un exemplu ;
Cand i-am spus ca inca o alaptez, a inebunit si a venit cu argumentul"pai stiti ca laptele de mama la noua luni nu este bun"/si alte tampenii babisme.
Mai bine o luam pe soacra mea la mine!!!

"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."

Mergi la inceput