bona interna in New Zealand
Aveti vreo idee daca as avea sanse sa gasesc pe cineva care sa-si doreasca sa vina in NZ ca si bona interna pt 9-12 luni? Am doi baietei, cel mare are 2 ani si 3 luni iar prichindelul 4 luni. suntem pt moment in vacanta in Romania, dar la intoarcere va trebui sa merg la servici. Fara nimeni din familie si cu o meserie solicitanta, sigur nu ma voi descurca cu toata casa plus copiii de la 6 incolo. Ce ma gindeam era sa ofer biletul de avion dus-intors (care e destul de mult, si probabil altfel nimeni nu ar fi interesata de o aventura atit de departe!), casa , masa, plus un salar de 350-500 euro! Oare care ar fi suma potrivita?
Stiti pe cineva interesat?
http://community.webshots.com/user/dcrainic
Raspunsuri
roxi2004 spune:
buna! stiu pe cineva care a cautat o bona pentru elvetia, la fel, 2 copii (5 ani si 1 an), drum platit si sub 800€ nu a vrut nimeni sa vina... Agentiile din bucuresti - la inceput a cautat prin ele - spuneau ceva de minim 1000€. Tinand cont ca si drumul este lung (si costisitor) eu cred ca m-as orienta pt piata locala. Multa bafta oricum.
Ramona J spune:
Eu te sfatuiesc sa fii atenta. M-am pacalit si eu in felul asta. Am platit transportul unei femei gasite printr-o agentie din Bucuresti. A fost cea mai mare greseala din viata mea. M-a mai costat extra si ca sa-i schimb biletul cind am pus-o de urgenta pe avion sa mearga inapoi acasa. Apoi stresul de a gasi repede alta babysitter. Mult mai bine m-am descurcat cu cele locale.
E foarte neplacut daca persoana respectiva e nepotrivita si trebuie sa locuiti sub acelasi acoperis pina rezolvi problema.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ocrainic spune:
multumesc fetele pt raspunsuri. nici nu stiu cum e mai bine sa fac. in nz am incercat sa gasesc "living in" nannies, dar nu prea exista pe piata locala si m-ar costa si fff mult. si la urma urmei doream si eu copiii sa invete limba romana cu o bona de aici. si sa ma ajute si pe mine cineva la treburile casei.
Ramona J spune:
N-am vrut sa te sperii, dar asta a fost experienta mea. Eu am avut live-in, dar avea o baza locala - mai pleca in weekend.
Pina la urma am luat pe cineva care nu statea cu noi, a fost cel mai bine asa. Era flexibila, venea si seara daca vroiam sa iesim. Pentru treaba prin casa poti gasi pe cineva, sau aranjezi tot cu babysitter daca se nimereste sa se priceapa si la asta.
E complicata treaba cu babysitters, ma bucur ca nu mai am bataia asta de cap. Mult succes!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
saphir spune:
quote:
Initial creeata de ocrainic
Aveti vreo idee daca as avea sanse sa gasesc pe cineva care sa-si doreasca sa vina in NZ ca si bona interna pt 9-12 luni? Am doi baietei, cel mare are 2 ani si 3 luni iar prichindelul 4 luni. suntem pt moment in vacanta in Romania, dar la intoarcere va trebui sa merg la servici. Fara nimeni din familie si cu o meserie solicitanta, sigur nu ma voi descurca cu toata casa plus copiii de la 6 incolo. Ce ma gindeam era sa ofer biletul de avion dus-intors (care e destul de mult, si probabil altfel nimeni nu ar fi interesata de o aventura atit de departe!), casa , masa, plus un salar de 350-500 euro! Oare care ar fi suma potrivita?
Stiti pe cineva interesat?
Mie suma propusa de tine mi se pare foarte mica...500euro. Acum poate oricine sa mearga in Italia sau in Europa, nu sta 24 din 24 sa lucreze, are si zi libera, e si aproape de casa si face pe putin 1500 euro. In Israel nu gasesti bona interna fara 700-800 USD.
Saphir
,
Amos si
Ailish pozele noastre
papadie spune:
Saphir pe piata europeana un salariu de au-pair este de pana in 250 de euro. Trebuie sa ii oferi cazare si masa (o camera si baie separate), un curs de limba si concediu.
ia uite ce am gasit: "In exchange for free board and lodge, a private room and pocket money (in the western European countries between 200 and 280 Euros per month (140 and 170 pounds), the au pair will take care of your children and help with light housework including vaccuming, dusting, preparing the table for meal times and emptying the dishwasher. The costs for flight and language courses are usually paid for by the au pair."
link: http://www.aupair-world.net/index.php/faq/
uite aici alt link:
http://europa.eu/youth/working/au_pair/index_ro_ro.html
eu m-as duce la o agentie dintre asta si as vb. fata in fata cu cateva si m-as decide.
succese!
saphir spune:
Papadie, eu nu ma refeream la cele care merg in Europa ca si bone 24/24, ma refeream la femeile care merg sa lucreze si nu la negru.
Si am spus suma de 1500 pentru ca, cunosc cazuri...
Iar apropo de ce ai scris tu, salariul mi se pare umilitor - 250 euro sa fii fata in casa.
Saphir
,
Amos si
Ailish
pozele noastre
Miriluta spune:
quote:
Originally posted by saphir
Papadie, eu nu ma refeream la cele care merg in Europa ca si bone 24/24, ma refeream la femeile care merg sa lucreze si nu la negru.
Si am spus suma de 1500 pentru ca, cunosc cazuri...
Iar apropo de ce ai scris tu, salariul mi se pare umilitor - 250 euro sa fii fata in casa.Saphir
,
Amos si
Ailish
pozele noastre
O angajata au-pair nu lucreaza 24724 ci lucreaza 6 ore/zi, 6 zile din 7. Daca socotesti costul traiului de zi cu zi si al cazarii, al cursurilor de limba...se ajunge la un schimb echitabil.
valentinag spune:
Una e sa lucrezi 6 zile din 7,6 ore pe zi si sa primesti 250E si alta e sa lucrezi 24 din 24,sa fii si bona si menajera si sa primesti 500!Bineinteles ca poata sa gaseasca pe cineva,dar are de cautat!In Romania la ora actuala,o bona castiga intre 6 si 10 mil pe luna,fara sambata si duminica!Deci...
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
ionica spune:
au pair ,este solutia cea mai buna!!
Tocmai am trimiso acasa pe asa zisa bona care a venit la noi acum o luna si jumatate.
Norocul meu ca a venit cu autocarul,m-a costat mai putin transportul.
Aceasta doamna era sa-mi omoare copilul inecat intr-un lac din belgia.
Era o fumatoare inraita,fuma ca o locomotiva langa bebele meu de noua luni.
Avem un apartament separat in care locuia,avea mai multe conditii decat la ea acasa,m-a costat 600euro pe luna salariul ei plus apartamentul 400euros.
Deci o distractie de 1000euro pe luna;
Mi-a reprosat ca nu are computer in apartament si ca pentru asta vrea sa plece in romania,desi avea pc-ul meu la dispozitie pentru a se conecta cu familia in fiecare zi.
Am sesizat cu stupoare ca factura de telefon este de 400euro pentru apelurile ei/
M-am lamurit cu asa zisa bona!!!
Feritiva de domana Lenush din Vulcan!!!!!
"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."