Constructie casa
Raspunsuri - Pagina 4
otilica74 spune:
Iael, banii ii dai dupa lucrare deci au tot interesul sefii sa isi grabeasca angajatii(la firme), si e mai bine sa fie materialele lor ca sa nu te fure, cu o conditie sa fie la alegerea ta TOATE, astfel iti ofera garantie si la materiale, am inteles de la un constructor, ca daca imi cumpar singura tot nu imi ofera garantie decat la manopera si au cale de intors...dupa D-ne fereste, asa cumpara ei ce le spun eu.
Da, am aflat de curand ca exista un POT de 35% si ca trebuie sa ma aliniez cu vecinii (pana acum am doar unu), care au construit, intamplator m-am decis sa construiesc la fel ca si vecinul, deci daca lui i-au dat voie cred ca si mie imi vor da...mai ales ca amprenta casei mele e mai mica decat a lui, dar nu am aflat de imprejmuire nimic...
Asta am inteles ca o aflam cand primim AC, si atunci cica...imi vor spune la cati metri de axul drumului am voie sa imprejia o pauzasc????
Eu inteleg ca ma pot obliga deci?
Sa le dau din terenul meu, drumul in cadastru are doar 5m, se poate face un singur sens de mers?
otilica74 spune:
offff, Regulamentul "sa ingradesc", facem si lectii de romana , cautam sinonime (la cuvantul antonim ),
Bee, ai maaare dreptate asta m-a avertizat si arhitectul sa ma feresc de nenea Vasile care stie el ca nu trei atata beton ca arhitectii astia nu stiu decat sa deseneze, da el a lucrat sute de case si stie mai bine, imi face el treaba...
Mai bine dai un ban mai mult da stii ca stai bine. la propriu!
Dai 220 cu tot cu TVA?
Eu am gasit cu 200, dar nu stiu de TVA...
Amonar spune:
Fetelor, cei 200 de euro sant inclusiv materiale si TVA? Daca da, cam care este raportul manopera/material la acesti 200 de euro? Am o gasit o firma care ar putea veni aici si suntem in targuiri...
Bee spune:
Otilica, cu TVA sau fara (partial mai exact, daca intelegi ideea), eu atata dau, 220E/mp, casa la rosu: manopera+ materiale. Pe materiale vom avea facturi, deci nu-i problema. Materialele sunt cele specificate in proiect de catre structurist. Cel care construieste tine legatura cu proiectantul pentru orice solutii constructive. Avem un diriginte de santier care supravegheaza problema periodic. Numai manopera ar fi fost cam 40-50E/mp. Dar am preferat sa se ocupe ei si de materiale.
Acum cu Dumnezeu inainte.
Bee 40+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
otilica74 spune:
Bee,dirigintele l-ai angajat separat nu e de la firma?
Daca "DA" cat ti-a cerut? in functie de mp sau de lucrare pe total?
Structuristul e de la firma?
Amonar, manopera stiu eu ca e cam 30% din pret.
Daca Bee zice ca da 220 cu tot cu TVA, poti face un calcul, nu mi se pare mult deloc, cred ca o sa poti iesi cu 450-500 la cheie, depinde de calitatea finisajelor.
Apropo Bee, din ce material construiesti, si pui stalpi turnati sau cum faci?
Bee spune:
Dirigintele e angajat de noi, nu tine de firma cu care construim. La fel si proiectantul. Dirigintele e platit pe luna/ nr de vizite la locul faptei (cam o data pe saptamana).
Noi vom construi din caramida portanta cu structura pe cadre de beton.
ganda spune:
Si noi vom incepe constructia in cateva saptamani.200e in faza la rosu e un pret corect. Altfel, risti sa ai materiale de proasta calitate, care nu corespund celor indicate in proiect. In domeniul acesta sunt atatia "priceputi" incat rar gasesti unii care sa-ti execute lucrari de calitate la un pret rezonabil. Noi suntem in negocieri cu 2-3 echipe. Vom face in regie proprie si ne intereseaza doar manopera. Avem un proiect mai pretentios si arhitectul ne-a sfatuit sa nu-i alegem pe cei mai ieftini, daca vrem sa ne iasa ce e in proiect. Un pret corect e undeva intre 40-60e mp, depinde de dificultatea proiectului si de suprafata.
Succes celor ce construiesc, si vreme buna!
roandre spune:
Va tot citesc pt a invata una-alta de la voi cei care sunteti mai avansati ca noi.
De abia am primit certificatul de urbanism dar tare alambicat mi se pare ca s-a exprimat arhitectul acolo asa ca va rog pe voi sa ma ajutati cu un raspuns.
In certificatul de urbanism scrie "Cladirile construite in regim insiruit se vor alipi pe limitele laterale de calcanele de pe parcelele invecinate pe o adancime de max 15 m, dupa care se vor retrage cel putin fata de una din limitele de proprietate."
Voi ce intelegeti din asta?
1. ca sunt obligata sa pun casa din calcan in calcan (cat toata deschiderea) pe maxim 15 (sau mai putin)...iar dc vreau sa ma retrag de pe un calcan pot s-o fac doar dc casa e mai lunga de 15 m
2. ca sunt obligata sa pun casa din calcan in calcan (cat toata deschiderea) pe maxim 15 (sau mai putin)...iar dc vreau sa ma retrag de pe un calcan pot s-o fac si inainte de cei 15 m.
Dc eu de ex vreau sa fac o casa de 10 m adancime...trebuie s-o pun pe toata lungimea aia de 10 m pe ambele calcane sau pot de exemplu sa pun 5 m lungime pe toata deschiderea si restul de 5 m doar pe o parte?
mathilda spune:
quote:
Originally posted by roandre
Va tot citesc pt a invata una-alta de la voi cei care sunteti mai avansati ca noi.
De abia am primit certificatul de urbanism dar tare alambicat mi se pare ca s-a exprimat arhitectul acolo asa ca va rog pe voi sa ma ajutati cu un raspuns.
In certificatul de urbanism scrie "Cladirile construite in regim insiruit se vor alipi pe limitele laterale de calcanele de pe parcelele invecinate pe o adancime de max 15 m, dupa care se vor retrage cel putin fata de una din limitele de proprietate."
Voi ce intelegeti din asta?
1. ca sunt obligata sa pun casa din calcan in calcan (cat toata deschiderea) pe maxim 15 (sau mai putin)...iar dc vreau sa ma retrag de pe un calcan pot s-o fac doar dc casa e mai lunga de 15 m
2. ca sunt obligata sa pun casa din calcan in calcan (cat toata deschiderea) pe maxim 15 (sau mai putin)...iar dc vreau sa ma retrag de pe un calcan pot s-o fac si inainte de cei 15 m.
Dc eu de ex vreau sa fac o casa de 10 m adancime...trebuie s-o pun pe toata lungimea aia de 10 m pe ambele calcane sau pot de exemplu sa pun 5 m lungime pe toata deschiderea si restul de 5 m doar pe o parte?
pai intraba-l pe arhitect. el a scris el sa explice
Bee spune:
Roandre, din CU, eu inteleg asa.
Trebuie sa te lamuresti daca pe proprietatea ta cladirea trebuie construita in regim insiruit. Apoi poti s-o alipesti la calcanele invecinate pe o distanta (adancime) de maxim 15 m. Adica poti foarte bine sa n-o lipesti de ambele calcane (sa o faci mai putin lata decat deschiderea terenului), dar nu stiu exact cum e cu geamurile in cazul in care ai vecini atat de apropiati in ambele parti (probabil n-ai sa poti pune geamuri pe laterale?). Oricum ideea ar fi sa nu-ti faci o casa alipita de vecini, pe o adancime mai mare de 15 m. SI mai trebuie sa-ti ramana si spatiu de retragere spate/fata. Banuiesc ca regula asta e impusa ca sa ai ceva mai mult teren decat iti ocupa tie casa.
Scuza-ma pentru exprimarea alambicata, dar banuiesc ca cel care-ti poate face proiectul va stii exact despre ce e vorba in CU.