Constructie casa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by eunice78

Am intrat azi pe forum. Prietenul meu neamtz nu stie deloc romaneste, comunicam prin intermediar, i-am comunicat ce vreau si mi-a dat un site, ceva cu eco-confort, dar eu varianta pe care mi-a dat-o nu am reusit sa o deschid. Daca dati cautare pe net dupa eco-confort sunt niste chestii acolo dar nu am avut timp sa caut. O sa mai vb cu el, numai ca dau destul de greu de el, si voi reveni cu informatii.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

eunice,eu am aflat de mai mult timp de acest sistem de care sunt f. incantata....pe hartie;daca vorbesti cu prietenul intreaba-l cum sta cu costurile;
din cat am inteles eu in acest sistem costa instalatia si consumul electric la ventilatoare;as dori sa-ti spuna cu aprox. cam cat consuma
si poate stie daca este mai rentabil decat sist. clasic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by serenaxxx

serenaxx,firma s-a ocupat si de instalatiile sanitare si de cele elctrice?
in pret intra si pretul materialelor(beton,caramizi)?
scara ai facut?de care?daca este din ciment ei au facut-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

b.nica, findca imi esti simpatica iti raspund eu, Serena mi-a dat nr. tipului de la firma, e super de treaba, dar din pacate lucreaza numai la "rosu" adica, fundatie, pereti si suportul ptr acoperis, da intra si materialele, dar casa nu are nici un fel de izolatie sau tencuiala, instalatii sau orice altceva, o lasa in fundu gol.
Si e 200E mp.Dar e super aglomerat acum nu prea reusesc sa il mai prind la tel. macar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

200E/ mp la rosu pare un pret mare .

Mergi la inceput

Iael, nu e mare pretul iti spun eu care am studiat bine piata mai ales ca avem referinte super de la Serena, la "rosu" preturile ajung pana la 250E, asa ca 200E e undeva pe la mijloc spre mici, eu as zice "merci" sa termin casa la "cheie" cu 500E/mp.

Mergi la inceput

Acum eu am o alta intrebare daca stiti, eu am terenul de 20/24 si ceva in total 500mp fix, unde sa imi asez casa?
Daca drumul de servitute este de doar 5 m latime credeti ca primaria o sa ne oblige sa cedam din terenul nostru ptr a largi acest drum pana la 7 m?
Daca eu imi construiesc casa chiar la limita ce face mi-o darama?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Pana la urma construim casa cu unii care ne vor lua cam 220 E/mp la rosu. Asta fiindca am vazut in ce consta foarte exact proiectul de rezistenta si parte din detaliile de executie. Si toti cei care au vazut cum sta treaba, au cam dat din colt in colt, din motiv de muult fier, mult beton, "lasati doamna ca proiectantul nu stia ce face, ne descurcam noi si cu mai putin!". Iar mie initiative de genul "lasati doamna" nu-mi surad. Asa ca acum lucram cu o firma care face cum scrie la proiect, care nu-si ia libertati in executie, am angajat si un diriginte de santier care sa urmareasca periodic lucrarile (o data pe saptamana). Si speram ca pana la sfarsitul anului sa tina vremea cu noi, s-o avem la rosu si sa o putem acoperi si inchide rapid. Acum suntem in faza de fundatie, vor turna placa fundatiei saptamana viitoare.
Otilica, nu cred ca primaria are dreptul sa largeasca drumul de servitute pe terenul tau!

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Otilica, nu poti sa iti construiesti casa unde vrei tu, in certificatul de urbanism ti se impune o limita atat fata de laterale cat si fata de partea din fata. Noi de exemplu am fost obligati sa o facem cu 4 m mai in spate fata de limita terenului nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Noua la Arad nu ni s-a impus unde sa construim casa pe terenul nostru,e al nostru ce suparare!Si asa platim impozit de ne fura somnul !Sa ne mai fi spus si unde sa o facem era prea de tot!
In sfarsit am reusit sa "imbracam" casa cu ampora de 8,pt anul viitor mai avem jumatatea superioara pe o parte catre vecini unde trebuie sa punem schela la ei in curte si atunci pe partea aceea tragem si culoare.Si uite asa avem toti peretii exteriori de 60cm .Cand o sa ne aprindem tigara o sa se si incalzeasca in casa

Magda si Bianca 9 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Otilica de-abia dupa ce scoti certificatul de urbanism o sa vezi clar ce restrictii se impun terenului pe care vrei sa construiesti .
Poate ca pretul nu este mare , nu imi dau seama ce costuri implica materiale (fier, beton , caramida ) .
Am gandit ca pretul e mare raportat la niste anunturi ale unor firme care executa cu 45-50 E / mp dar cu materialul beneficiarului .
Pretul ca pretul , dar totul e sa se tina muncitorii de treaba , sa se respecte calitatea betonului , a fierului s.a.m.d , atunci cand constructorul vine cu materialele s-ar putea sa incerce sa iasa mai ieftin facand rabat la calitate .
Inteleg ca pune si grinzile pt acoperis si astereala .

Mergi la inceput