Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

mandarinutza,

Felicitari pentru ideile clare:"stau acasa si vreau sa o alaptez exclusiv." Si bine ai venit pe alta lume, lumea nosatra a sanului, ai sa vezi cat de indescriptibil de frumos e traitul aici.

In ce priveste ceasul, arunca-l, ascunde-l, nu te uita la el.
Imagineaza-ti 6 persoane la o masa, mancand o supa. Asa-i ca una termina inainte, altele mai incet, altele si mai incet?? Niciunul nu mancam la fel. Cine e pediatrul care are inconstienta sa spuna X minute??? Cat intarziem mancand un iaurt? azi 1 minut, maine poate 5, nici eu singura nu am acelasi ritm, d'apoi copii diferiti.
Lasa ceasul deoparte, avand privirea spre bebe e suficient.
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Mandarinutza, asa cum a zis si Paulush, arunca ceasul, ca nu toti copiii sug la fel. la inceput am alaptat cu orele, alti copii mananca mai repede, mai putin, mai des, mai rar...nu sunt doi la fel. asculta-ti bebelusa, ea stie cel mai bine si lasa comparatiile cu alti bebelusi, nu-s reale si nici constructive. intr-o luna, doua, trei isi va face singura program, ai sa vezi.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Multumesc mult Conchita si Paulush pentru incurajari

Mandarinutza + Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

HELP!
Am nevoie de ajutor ,de sfaturi !
Va rog din suflet lamuriti-ma!

Am nascut prin cezariana pe 20.08.2007 ,bebe a supt la san la cateva ore dupa operatie si cat am stat in spital .Am ajuns acasa si bebe tot urla "de foame" au zis unii cunoscatori -adik babele ,si cica nu se satura copilul meu si am bagat formula ,e adevarat se linistea si dormea dupa un bibe cu formula .Am facut ragade ,furia laptelui ,la un pas de mastita ,tratament cu Augumentin ,frisoane ,febra si o depresie groaznica ,plans non stop vreo saptamana ...bebe nu a mai supt ptr ca mi-au spus atat timp cat fac tratamentul cu anticbiotic sa nu ii dau sa suga...m-am muls dar nu iesea mare lucru -30 ml max din ambii sani!
Beau ceai de fenicul+anasos+chimen zilnic cam 4 litri ,dar am senzatia ca lapte nu e ...bebe l-am pus din nou la san suge ...ce suge dar apoi plange ,ii completez formula 60-90 ml a ajuns sa bea si se linisteste dar ma doare sufletul ca se linistete cu formula si nu cu sanul meu .
Are si colici.
VREAU SA ALAPTEZ ,NU VREAU SA RENUNT!
Vreau ajutor ,vreau sfaturi!

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Lulu,
in primul rand da toate babele afara timp de o luna. nu le mai asculta "sfaturile".
Apoi pune-l pe bebe din ora in ora la an, macar 5-10 minute, chiar daca e adormit (ba mai ales atunci).
Nu ii mai da completare cu lapte praf. Asta este obligatoriu. Indiferent de ce se intampla. Daca plange pune-l la san.
cantitatea de lapte muls este mult mai mica decat cea pe care o suge bebe asa ca sigur ai destul pentru el.
Odihneste cat mai mult, si, repet, incearca-l sa il pui cat mai des sa suga.
Atata timp cat va exista biberon si completare nu vei reusi sa il alaptezi exclusiv, ba dimpotriva, va suge din ce in ce mai putin si pana la urma tot la itarcat ajungi.
E greu ceea ce ti-am spus dar nu imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Lulu,

Ce simplu ar fi daca nu s-ar baga in seama lumea cu sfaturi istete de genul plange ca vrea biberon.

Nu prea stiu cum sa-ti scriu, ma doare tare sa aud ca ai plans o saptamana. Imi permit sa-ti sugerez sa faci un dus bun, sa te racoresti, sa-ti faci masaj pe sani cu apa calduta, sa incerci sa te linistesti si sa te intreb SINCER pe tine ce vrei sa faci. Daca tu vrei sa dai piept si sa lasi biberonul, eu am cateva exemple care te pot ambitiona: am cunoscut o mama care alapteaza un copil ADOPTAT, am cunoscut alta care, sfatuita de altii sau incurcata in propriile decizii a luat pastile pentru oprirea alaptarii si dupa cateva luni a REINCEPUT sa dea piept. Am cunoscut o gramada care au iesit din spital cu biberon si copil si dupa catva timp au renuntat la biberon TOTUL e posibil, nu dispera.

Brrr, ce m-a surprins:
"Beau ceai de fenicul+anasos+chimen zilnic cam 4 litri ,dar am senzatia ca lapte nu e."

NU TE STRESA cu bautul lichidelor, e o idee stupida ca trebuie sa bei litri si litri de apa, ceaiuri, lactate si alte alea daca alaptezi. Bea cat cere corpul, nu te autoteroriza cu obligatia de a bea 4 (PATRU!!!) litri de ceaiuri si ape. Unii au facut studii si au descoperit ca apa in cantitati asa mari numai bine nu poate face, nu am acum linkul, ba ca e chiar toxica.

Bea normal, traieste normal, dormi bine cand doarme si bebe, odihneste-te cu el.

Corpul cere singur apa mai mult decat de obicei, in nici un caz nu te obsesiona tu cu ideea ca trebuie sa ingurgitezi rauri de apa.

Cand dai piept SIMTI o sete covarsitoare, iti doresc din tot sufletul sa ajungi sa o simti. Natura e tare inteleapta. Ce crezi ca fac femeile in Africa fara galactogil si chimen??? Dau lapte timp de ani de zile, copil dupa copil. Doar nu crezi ca beau 4 litri (ce cosmar cand e facut din obligatie)de apa pe zi.

E ca si cum ti-ar spune cineva ca poti face copil doar daca te "intalnesti" cu barbatul tau de 6 ori pe zi. Asa-i ca suna ciudat?

Cauta normalitatea. Evita babele, roaga-l pe sot sa dea el obrazu si sa ceara intimitate catva vreme. Stai cu bebe in casa. Contactul corp la corp ajuta la tot, la alaptat, la colici si la depresia ta. Intindeti-va, pune-l bine la piept, mangaie-l mult mult, asa cum ai vrea tu sa te mangaie el pe tine saptamana asta cat ai plans, aseaza-te cu el si dati-va timp, tot timpul din lume impreuna. Nu-l lasa din bratele tale, nu-l da la babe INCANTATE sa-i dea biberon si sa zica dupa aia uite ce linistit doarme.

Stai TU cu el, el de tine are nevoie si tu de el.
Sa stii ca tinutul la piept e cel mai bun ANTIDEPRESIV pentru tine. NU asculta pe nimeni in jur, tu pune pe bebe la piept si fa-ti incredere in tine, alinta-ti pruncul cat poti de mult si ITI PROMIT ca o sa te simti mai bine, ca el o sa linisteasca, o sa-i treaca si colicii si o sa fie si satul.

Pe de alta paret colicii e o minciuna inventata de babe. 4% din copii o au. Sa te fereasca dumnezeu sa fie al tau unul din aia, ca n-ai liniste. Deci nu te amagi, n-are colici, vrea doar sa-l alinti. mangaiatul pe burtica il ajuta enorm. si laptele tau. Din cate vad dupa cum ai terminat mesajul SUNT CONVINSA ca ai sa reusesti sa-l linistesti.
Sper ca ti-a trecut febra. Nu tine cont de muls, mulsul e ca o autosperiere. Bebe stie sa scoata lapte din piept, ai incredere in el.

Dati-va timp, liniste si calm. Nu lasa sa te sperie nimeni din jur.
Tu poti, asa cum am putut toate, si te asigur ca am trecut prin nebunia de la inceput!

Te imbratisez strans si ai incredere in voi doi, tu poti sa-l linistesti pe bebe, tine-l cat poti la piept, in continuu, dormi cu el ziua cat doarme, sa recuperezi oboseala din primele zile. E reparator si aveti nevoie unul de altul.
Sa ne scrii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Va multumesc din inima pentru tot sprinjinul pe care il oferiti ,este mare lucru chiar am nevoie de voi !
Toata noaptea trecuta a fost tare agitat bebe ,e adevarat si eu ,am ramas singuri timp de 7-10 zile ,tati a plekat in dimineatza asta din tara ....e greu fara el ,am plans ,stiu ca nu face bine ,nu m-am putut abtine dar nici pe babe nu le chem!
Zic ca are colici ptr ca se strange rau de tot ,se inconvopaie ,isi duce piciorusele la burta si se stramba rau de tot si trage parturi ,am inima sfasiata ,nu stiu cum as putea sa ii iau durerea ...offf cat am asteptat acest copil
(2 ani) si acum ma simt atat de inutila!
In saptamana asta cat suntem numai noi doi mi-am propus sa fiu tare ,sa rezist oricat ar plange de foame ,cum zic unii ,sa il pun la san mereu ,sa facem progrese .
De aseara iau si Galactogil ,sper sa ma ajute.
Si o sa incerc din toate puterile sa ma calmez ,sa nu mai plang ,sa fiu tare ASA CUM SUNT IN VIATA DE ZI CU ZI.....DAR SPER SA REUSESC ,CU BEBE ESTE ALTCEVA.

Va multumesc din suflet si va tin la curent!

Alina mamica de LUCA GABRIEL 20.08.2007

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Lulu drag succes si putere! Eu cred ca vei reusi. Mai spune si cate o rugaciune la Doamne Doamne sa te ajute, sa te intareasca sa poti avea grija de BB cel mult asteptat si dorit!
Curaj si profita de orice moment de odihna...

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pampasai spune:

Lulu77, succes! sunt sigura ca vei reusi! Si eu am avut aceleasi probleme cu bebe la inceput, doar ca el nu accepta deloc biberon si uite asa ne-am chinuit pana a venit suficient laptic. Si am reusit sa alaptez exclusiv 6 luni, ba nu mint, 7 si jumate, pentru ca acum nu vrea sa manance altceva nimic: refuza categoric orice altceva si e inebunit dupa titi(dar asta e alta treaba). Este minunat sa alaptezi!!!!!!
Si as avea si eu o intrebare la fete, poate a mai patit cineva la fel... De ceva timp se trezeste noaptea si din ora in ora, se linisteste doar la san (nu ceai, nu apa,nu plimbat). La inceput banuiam dintisorii, dar nici urma de ei. E posibil sa nu-i ajunga laptele meu?, ca ma bate gandul sa-i dau formula (sunt disperata!). Azi noapte plangea cu sanul in gura si daca i-l dadeam pe celalalt se linistea, manca si peste 30 min- o ora - aceeasi poveste. Am incercat Calma baby (credeam ca-i prea agitat)- nu ajuta, ceea ce ma face sa cred ca nu se satura. Voi ce spuneti? orice sfat mi-ar fi de folos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

La noi agitatia asta aparea cu vreo luna inainte de a se vedea urma de dintisor, asa ca nu e deloc imposibil!
In plus poate fi si un nou puseu de crestere.S-a mai scris despre asta aici, da o cautare.
Iti ramane sa ai rabdare, sa alaptezi cand si cat vrea si...sa te odihnesti in orice minut liber!Dar nu va fi usor.Daca noi am supravietuit cred ca puteti si voi! Felicitari pt. ce-ati realizat pana acum!!!

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput