Alaptatul-Help Line- (5)
Raspunsuri - Pagina 23
Miillyy spune:
Uff, aveti perfecta dreptate. Sunt in fatza unei situatii pe care nu o pot controla si probabil ca asta ma irita. In viatza mea am reusit prin vointza sa obtzin aproape tot ce mi-am dorit,am avut rezultate excelente in facultate, am facut cariera...dar acum...nu reusesc sa comunic cu un copilash...Candva,cineva mi-a dat un sfat:"Incearca sa intelegi ca un bebelush nu se poate adapta la tine, trebuie sa te adaptezi tu la el,sa-l intelegi".
Sper sa reusesc sa nu ma mai stresez...ma doare sufletul ca nu ii pot preintampina nevoile asa cum mi-as fi dorit. De exemplu,azi-noapte nu a mancat deloc, de la ora 21:00 pana la ora 7:30,ceea ce mie mi se pare anormal pentru un bebelush asa de mic(bineinteles ca eu l-am vegheat toata noaptea,cu tzatza in stand by,doar doar o vrea sa pape),iar cand in sfarsit a inceput sa suga de dimineatza au inceput durerile de burta,asa ca il alergam cu tzatza prin pat, ca el saracu' vroia si sa manance si sa se k...
Ce trebuie sa fac??Sa ma relaxez si sa zic...cand are chef sa manance va manca?Stiind ca el scade in greutate?Nu stiu.Poate.
paulush,cred ca o sa discut serios cu el asa cum m-ai sfatuit(dupa ce plang putzin sa ma calmez).
M. si Mihnea Gabriel
mamacangur spune:
pt. Milly
http://askdrsears.com/html/8/T083301.asp
http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/fussy-while-nursing.html
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
dianocica spune:
Milyam trecut prin acelasi lucru cand d avea 2 luni. ulterior ne-am prins ca facuse o reactie foarte nasoala de la porcariile de picaturi anti polio. a fost o luna de cosmar. nu mai manca, se chinuia teribil. cum il puneam la san tragea de 2 ori si incepea chinul. tot asa luase si el in greutate, foarte bine pana atunci. noroc ca nu am avut mania cantaritului ca o luam razna. s-a intamplat EXACT cum povestesti tu. pur si simplu il durea cand voia sa manance. noi am tras mult si cu piciorul in care i-a facut vaccinul. vreo saptamana plangea cand il misca. a ramas o galma care se simtea si peste 2 luni...
am incercat, in disperare de cauza, cu calciu gluconic. inainte de masa. manca mai bine dar colicii erau in floare dupa...asa ca am renuntat si la asta. la noi a durat aproape o luna treaba cu nemancatul. si cand a inceput dinnou sa manance nu mai aveam destul lapte. pt ca nici nu mi-a trecut prin cap sa ma mulg.... am bagat galactogil la greu si intr-un final am ajuns la normal. a fost foarte greu.
nu stiu ce sfat sa-ti dau. pot sa-ti spun doar sa nu-ti treaca prin cap sa renunti la alaptat. nu are nici o legatura.
la 4 luni nu am mai facut vaccinul de la stat. si a fost mult mai bine. si la 6 la fel. luna a 3-a a luat doar vreo 400g in greutate, fata de peste 1 kg in prima si la fel in a 2a. dar dupa aia totul a revenit la normal..la 6 luni avea 10,5 kg. nu renunta la alaptat! incearca sa fi alaturi de el, spune-i ca sti ca-l doare, ca vrei sa-l ajuti...vorbeste mult cu el, la noi asta ajutat
diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.
conchita spune:
Lilisor, asta e, puiu, ce sa facem, mergem mai departe cu speranta ca maine va fi mai bine. cat despre incurcatul numelor, fii serioasa, cum sa ma supar? nici n-am bagat de seama! :-)) plus ca ar fi trebuit oricum s-o cheme si Sofia, dar s-a votat Marie. :-))
Paulush, ai un dar rar al cuvintelor, probabil pentru ca esti un om extraordinar de bun si, deci, iti e usor sa transmiti ceea ce simti. iar ce scrii tu imi da fiori pe sira spinarii de emotie, atat de bine surprinzi care este, de fapt, esenta alaptatului si pentru ce ne tot chinuim noi cand ne chinuim cu alaptatul.
Miillyy, nu-l mai cantari zilnic, cantaritul se face o data pe luna - pentru ca in timpul asta poate avea fluctuatii de greutate. deci azi poa sa scada, maine poa sa creasca, nu e o regula. exagerez, oscilatiile nu se intampla de la o zi la alta, dar cel mai probabil se intampla de la o saptamana la alta. deci, da, poti sa te relaxezi si sa uiti de cantar pana se implineste luna. apoi, nu uita ca bebelusii cresc in salturi, deci stagnarile sau chiar scaderile de greutate sunt normale intre puseele de crestere. pe de alta parte, sunt perioade cand cresc in inaltime, nu neaparat in greutate, sau isi consuma energia acumulata prin hrana pentru achizitionarea unor deprinderi, cum ar fi rasucitul pe burtica, taratul in patru labe, manuirea unor obiecte. cresterea in greutate, in sine, nu ar trebui sa devina un scop primordial al grijii noastre pentru bebei. este importanta si da indicii despre posibile probleme, daca exista, dar numai atunci cand discutam despre valori mari, nu despre o suta de grame intr-o saptamana. hai, fruntea sus, o sa fie bine.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Miillyy spune:
Va multumesc inca o data fetelor pentru suport.O sa incerc ce mi-ati sugerat.
Pupici.
M. si Mihnea Gabriel
Sheannamp spune:
As vrea sa citez aici o marturie foarte frumoasa despre alaptat scrisa de o mamica.
Comentariile sunt de prisos.
Originally posted by ghinetz
Ma gandeam la mesajul lui valen. Si imi aminteam ca vazusem ceva asemanator la TV cand il aveam pe Stefan mic. Atunci eram suparata pe cei care tot spuneau cat de bine e sa alaptezi. Mi se parea ca nimeni nu-ti spune si ce greu e. Ca daca ar fi usor - gandeam eu atunci - cine ar fi fraiera sa nu alapteze? Cine s-ar complica cu apa plata/de la robinet, fiarta pe loc/de cu seara, biberoane strilizate, lapte de incalzit in microunde/pe foc. Nu mai zic ca nimeni nu vorbea de ragade, mastita sau imposibilitatea de a alapta. Da. Eram suparata. Nu mai spun cand vedeam pe cutiile de lapte praf: "laptele de mama..."
Acum insa inteleg.
Inteleg ca uneori e greu
Inteleg ca sunt mame care nu au lapte
Inteleg ca sunt bebelusi care nu pot suge
DAR...inteleg si ca uneori se renunta mult prea usor. Si mai ales din motive stupide: lapte prea alb/verde/galben/gri, BB care isi suge degetul, deci lapte insuficient, lapte ne-bun (motivul asta ma termina), BB plangacios, deci repede completare de lapte praf (asta presupunand biberon, deci posibil intaracare)
Asa ca, da, valen vreau sa particip la o campanie pentru a sustine alpatatul.
Oana, Stefan (11 martie, 2003) si Victor (12 iulie, 2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
mandarinutza spune:
Fetelor , am si eu nevoie de sfaturile voastre.
Am nascut prin cezariana pe 30.08.2007 o fetita de 3200 g, m-au lasat sa o pun la san a doua zi dupa operatie, si aveam colostru, laptele a venit repede, este suficient, amluat in primele zile Glactogil si lapte de chimen si anason.
Acum dupa ce am ajuns acasa, bebelina suge si la 1 oora, 2, 3 sau 4 in functie de cat doarme pana ne facem un program. Pediatra mi-a zis sa ma mulg dupa fiecare alaptat. M-am muls cand am apucat cu pompa de la Avent si am scos cam 30-70ml dupa masa beblusei.mentionez ca nu curge lapte singur din san decat o picatura doua dupa ce papa beb si am si ragade.Dupa ce ii dau sa suga, mai simt niste umflaturi prin san, dar nu am roseata, nu simt tot sanul tare.
Ce sa fac, sa continui mulsul, e corect asa? Nu se face reglarea in functie de necsatitele lui beb?Nu prea apuc sa ma mulg si pentru ca bebe se trezezste uneori dupa ce a luat masa si nu reusesc sa o linistesc decat cu san pana la urma.
va multumesc in avans
Mandarinutza + Antonia Maria 30.08.2007
Poze
valen spune:
fetelor, abia acum va descopar si incep prin a va invita sa cititi si topicul postat de mine, putin mai jos: "HAIDETI SA ALAPTAM IMPREUNA".
conchita spune:
quote:
Originally posted by mandarinutza
Ce sa fac, sa continui mulsul, e corect asa? Nu se face reglarea in functie de necsatitele lui beb?Nu prea apuc sa ma mulg si pentru ca bebe se trezezste uneori dupa ce a luat masa si nu reusesc sa o linistesc decat cu san pana la urma.
va multumesc in avans
Poze
Mandarinutza, ai nevoie de laptele muls? adica pleci la serviciu sau vrei sa lasi lapte de-al tau pentru bebe cand pleci de-acasa? daca raspunsul este nu, atunci intrerupe mulsul. productia de laptic o regleaza bebe. daca te mai mulgi, risti sa ti se blocheze canalele sau mai dai si in vreo mastita, doamne fereste, de la supraproductie. de ce ti-o fi zis pediatra sa te mulgi, nu stiu. cand toata lumea stie ca reteta e sa pui bebe la san de cate ori cere si-atat. nu-i dai apa, ceai, sucuri, nu te mulgi. alapteaza-l la cerere si va fi super suficient.
Valen, citisem topicul tau, super initiativa.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
mandarinutza spune:
Conchita, stau acasa si vreau sa o alaptez exclusiv. Nici eu nu am inteles faza cu mulsul. Si m-am muls ca simteam in sanul stang niste intarituri sub mamelon si la stanga care am inteles ca e lapticul. Dupa muls se mai estompeaza, probabil e mai mult lapte in sanul stang. Cum ai zis si tu, ma gandesc ca se regleaza singura lactia in functie de nevoile fetitei.
Mai am o intrebare, cam cat trebuie sa suga un bebe de o saptamana la inceput: 10-15 min? Ea suge si la 1, 2, 3 ,3 juma ore, in functie de cat doarme. Cam de 7-8 ori pe zi suge.
Multumesc,
Poze