Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

conchita - iubita, nu stiam ca ai probleme atat de serioase cu Sonia . Chiar mi-ar parea rau sa nu mai vrea laptic. Daca simti ca e nevoie, mai ramai o perioada pe lapte de mama, dandu-i putin din celelate. Nu uita ca si Adam o mai ia prin aratura, si atunci il las "ca pe el" doar pe san, laptele isi revine. Daca ai ajuns pana aici, sunt CONVINSA ca poti sa alpatezi pana mai tarziu, pana la 1 an daca tu vrei. Starea ta conteaza: incerca sa te relaxezi, odihna, lichide, mese regulate, hai ca stii ce presupune...

Fruntea sus! Stiu ca fetele au tot scris de Sofia in loc de Sonia, dar nu conteaza cu toate asteptam pozele ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Buna fetelor!Am nevoie de un sfat.
Mihnea,baietelul meu de 2 luni si 9 zile a fost alaptat exclusiv la san pana acum.In prima luna a luat in greutate 1,2 kg, in a doua luna 1,3 kg (el s-a nascut mai micutz,cu 2,500 kg).De 9 zile nu a mai pus nimic in greutate,ba chiar a scazut ,desi e alimentat la fel.Eu am avut de la inceput cu el problema ca tzipa (mai bine zis urla) la san si nu pot sa il hranesc decat semi-adormit in timpul zilei(mi-am mai descris eu problema pe acest topic);noaptea suge bine (sugea,ca mai nou nu se mai trezeste decat o data pt )....

Ce e de facut???Eu stiu ca laptele meu e bun si e destul....ca siroieste pe haine....dar puiutzu scade in greutate.
Multumesc anticipat.

M. si Mihnea Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Miillyy in primul rand nu a scazut in greutate de la laptele tau! sa nu accepti o asemenea explicatie de la nici un medic! si tu sa fii mai convinsa ca niciodata ca laptele tau e perfect pt el, dovada e in kilogramele din primele 2 luni.
dar cat a scazut? du-te cu el la un medic sa il examineze daca vrei. dar sub nicio forma nu accepta sa ii bagi supliment, parerea mea e ca ai face o mare greseala.

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

ALAPTATUL HELPLINE

cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Miillyy, incearca sa-ti dai seama daca ai facut vreo schimbare: foloseste suzeta (Poate trage din suzeta mai mult decat ar trebui sa suga),
ii dai si altceva(apa), o vezi mai iritata ??

Nu precizezi CAT a scazut in greutate, cred ca e important. In orice caz daca nu e alarmant nu te obsesiona cu cantaritul, e daunator pentru tine sa te gandesti doar la greutate.

Daca inainte sugea mai mult noaptea iar acum doar o data poate ai aici raspunsul...

Cat despre urlatul ziua si mancatul doar noaptea incearca sa elimini din dieta ta produsele lactate, unii bebei sunt alergici la proteina de vaca si sufera cand trece prin laptele tau la ei prin stomacel. Incearca o saptamana fara lactate, daca urla la fel, e din alta cauza, daca nu, poate poti sa-i dai si ziua de mancare...

Mult succes si tine-ne la curent

Mergi la inceput

Nu a scazut mult, 100 grame ... dar el de obicei lua cam intre 30-60 grame pe zi.Aveti dreptate,sunt eu obsedata cu cantaritul.O sa incerc sa il cantaresc mai rar ca sa nu o iau raznaMa gandesc ca poate a fost vaccinul de 2 luni care l-a cam dat un pic peste cap.
In legatura cu produsele lactate,am incercat deja...nu am mancat aproape o luna,dar degeaba.
Cu urlatul si agitatia la san am incercat absolut orice - am schimbat pozitia de alaptat, am renuntat la suzeta, nu am mai mancat pe rand diverse alimente,m-am muls inaninte sa nu ii vina prea mult lapte, etc.... dar tot degeaba.S-a mai ameliorat un pic,dar suntem departe de ceea ce ar trebui sa fie.
Eu jur ca alaptatul asta a fost pentru mine o grea piatra de incercare.Abia astept sa faca 6 luni sa il trec pe altceva,ca imi mananca efectiv nervii,atat de chinuitor este!Ma asteptam ca "lucrul cel mai natural din lume" chiar sa fie asa....dar ghinion.Nu cred ca e prea natural sa alaptezi cand copilul urla,se zbate si in loc sa se linisteasca la san il apuca isteriile. Gata,mi-am varsat off-ul.
Pupici si merci pt raspunsuri.

M. si Mihnea Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Miillyy te admir pt puterea si rabdarea pe care o ai! bravo tie! mult succes si multa putere il a-l alapta cat mai mult. eu cred ca in curand totul va revenii la normal, o sa vezi. mai treci pe aici si spune-ne! ...si da, lasa cantarul mai rar, pune-l undeva unde ai acces mai greu la el

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

ALAPTATUL HELPLINE

cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by Miillyy

Nu a scazut mult, 100 grame ... dar el de obicei lua cam intre 30-60 grame pe zi.Aveti dreptate,sunt eu obsedata cu cantaritul.O sa incerc sa il cantaresc mai rar ca sa nu o iau raznaMa gandesc ca poate a fost vaccinul de 2 luni care l-a cam dat un pic peste cap.
In legatura cu produsele lactate,am incercat deja...nu am mancat aproape o luna,dar degeaba.
Cu urlatul si agitatia la san am incercat absolut orice - am schimbat pozitia de alaptat, am renuntat la suzeta, nu am mai mancat pe rand diverse alimente,m-am muls inaninte sa nu ii vina prea mult lapte, etc.... dar tot degeaba.S-a mai ameliorat un pic,dar suntem departe de ceea ce ar trebui sa fie.
Eu jur ca alaptatul asta a fost pentru mine o grea piatra de incercare.Abia astept sa faca 6 luni sa il trec pe altceva,ca imi mananca efectiv nervii,atat de chinuitor este!Ma asteptam ca "lucrul cel mai natural din lume" chiar sa fie asa....dar ghinion.Nu cred ca e prea natural sa alaptezi cand copilul urla,se zbate si in loc sa se linisteasca la san il apuca isteriile. Gata,mi-am varsat off-ul.
Pupici si merci pt raspunsuri.

M. si Mihnea Gabriel

Miillyy, alaptatul este cel mai natural lucru din lume. Asa cum ai greturi sau nu in primul trimestru, contractii si dureri de burta in al doilea sau nu, glezne umflate, 40 de kg in plus in al treilea sau dimpotriva mergi la discoteca si la 40 de saptamani tot asa alaptatul are placerile si incovenientele lui.
Acum vezi doar greutatile, cu timpul o sa ajungi sa iti lipseasca momnetele acestea iar cand nu vei mai alapta sau te vei chinui cu diversificarea vei spune "Doamne, ce usor era cand alaptam exclusiv!".
Uiti foarte repede noptile nedormite, "cearta cu sanul" (asa ii ziceam eu cand Gabi, unul din gemenii mei, urla ca muscat de sarpe cu sanul in gura), durerile, usoara invidie si mustrarile de constiinta pe care le simti cand treci prin parc cu bebele tau manechin pe langa dolofanei umflati de formula.
Ma bucur ca ai scris lucrurile astea aici, scopul acestui topic este de a da inclusiv suport moral nu numai schimb de tehnici de alaptare mamicilor care vor sa faca orice sacrificiu pentru a oferi copilului cel mai bun lucru din lume.
Sper sa te ajute, macar un pic, daca iti spun ca toate , dar absolut toate mamicile care scriem aici am trecut prin aceleasi incercari ca si tine. Si toate am simtit disperare, oboseala extrema, neputinta, reprosuri, vina, toate ne-am intrebat daca e bine ce facem, poate gresim ca nu le dam formula. Toate trec, ramane la sfarsit doar o satisfactie enorma si un bebe mult mai sanatos acum si mai tarziu.

In consecinta, bine ai venit Miillyy printre noi si felicitari pentru ca alaptezi!

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru incurajari!Am mare nevoie...Sheannamp, Helenutza23,mi-ati luminat ziua!

Eu,ca si voi de altfel, sunt dispusa sa fac totul pentru copilul meu si nu pot sa il privez de dreptul la lapticul mamei lui(m-am lasat eu si de fumat pentru el!).Dar ma doare sufletul ca in loc sa fie o experientza frumoasa este un chin atat pentru mine cat si pentru el.

Va doresc o zi buna si o sa mai va cer sfaturi si pe viitor!

M. si Mihnea Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Miillyy, aha, vaccinul...schimbarile ii afecteaza destul d emult pe bebei.

Mi-a placut tare mult ce ai scris: "Eu jur ca alaptatul asta a fost pentru mine o grea piatra de incercare.Abia astept sa faca 6 luni sa il trec pe altceva,ca imi mananca efectiv nervii,atat de chinuitor este!Ma asteptam ca "lucrul cel mai natural din lume" chiar sa fie asa....dar ghinion.Nu cred ca e prea natural sa alaptezi cand copilul urla,se zbate si in loc sa se linisteasca la san il apuca isteriile. Gata,mi-am varsat off-ul."

Si asta: Eu,ca si voi de altfel, sunt dispusa sa fac totul pentru copilul meu si nu pot sa il privez de dreptul la lapticul mamei lui(m-am lasat eu si de fumat pentru el!).Dar ma doare sufletul ca in loc sa fie o experientza frumoasa este un chin atat pentru mine cat si pentru el."

Si sperand ca intri sa citesti, as dori sa-ti pui si altfel problema: daca cel care "urla" indirect nu e micutul tau, ci tu?
Spunand asta : "sunt dispusa sa fac totul pentru copilul meu si nu pot sa il privez de dreptul la lapticul mamei lui(m-am lasat eu si de fumat pentru el!)" e ca si cum TOT alaptatul e un sacrificiu.

Vreau sa te incurajez spunandu-ti ca ar trebui sa fim si un pic egoisti: pune altfel problema: ce-ar fi ca alaptatul sa fie si pentru tine placut. Crezi ca bebe nu simte ca pentru tine e un chin?? Fii sigura ca simte, poate de aia si urla. Nu te gandi la situatie ca un efort, ci ca un mod de viata pentru tine, si iti spuna sta dintr-o postura tare incomoda: eu zic sus si tare ca e superb, desi am spatele rupt de astea peste 300 de nopti nedormite, ma doare continuu femurul de stat pe o parte, efectiv spatele ma omoara, dar n-o sa ma satur sa repet: Alaptatul e FOARTE GREU in primele luni, 3-4-6 luni, dar dupa e PURA IUBIRE, daca tu si bebe sunteti impacati unul cu altul, daca nu v-ati presionat unul pe celalalt fara sa gasiti o cale de impacare.

Parerea mea e sa vorbesti cu bebe, DUPA ce vorbesti cu tine insati: intreaba-te ce vrei, considera ca esti la inceput, in punctul ala in care credeai ca alaptatul e cel mai natural lucru din lume. Gandeste-te la orice altceva, exceptand faptul ca e un sacrificiu. NU e o presiune, nu te forta. Gandeste-te BINE ce vrei tu in sinea ta.
AM patit de zeci de ori asta: "Abia astept sa faca 6 luni sa il trec pe altceva,ca imi mananca efectiv nervii,atat de chinuitor este!" gandindu-ma asa: abia astept sa adorama, sa trec sa fac toata treaba pe care o am de facut. NU STIU DE CE; ca un facut, EXACT atunci nu adormea. Sunt sigura ca ei SIMT ca vrem noi in sinea noastra, asa ca se revolta si ei cum pot.

Dupa ce vorbesti cu tine, vorbeste cu el: Spune-i clar ce simti.Stii tu prea bine:"Mihnea, ma simt epuizata cu nervii. Credeam ca totul o sa mearga ca pe apa si ma simt desconcertata, obosita, chinuita. NU inteleg ce ai, as vrea asa mult sa stai linistit cu min, sa ne impacam. Si as mai vrea sa ffie usor, sa ma simt bine cu tine, nu sa fie un chin".
Ce spune Sheannamp e taaare adevarat: ce crezi, ca ce vine dupa 6 luni e cel mai natural lucru de pe lume??? Nu stiu de ce, toata mancarea ajunge pe jos, nu stiu de ce, cand mergem pe strada bebe vrea mereu sa mearga in sensul INVERS, asta e normal, sa fie asa cum nu ne asteptam.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Miillyy, parca ma vad eu acum 6 luni, cind eram incepatoare in ale alaptatului.Nopti nedormite , stress ca nu lua in greutate in citeva zile, colici, urlete cind o puneam la sin.
Nu dispera, asculta de sfaturile celorlalte mamici cu sfintenie(si eu am ascultat si uite ca alaptatul e o savoare:))si , ca sa te incurajez, primele 3-4 luni sunt mai grele cu alaptatul, pina bebe isi face cit de cit un program de supt.Cel putin la noi asa a fost. Acum, la 8 luni jumate, imcepe sa traga de bluza, sa-mi descopere sanii, ca sa mai bea un pic de laptic!
Asa ca SPOR LA ALAPTAT! SI CURAJ! FACI CEEA CE TREBUIE PTR PUIUTUL TAU!

Mergi la inceput