Alaptatul-Help Line- (5)
Raspunsuri - Pagina 25
megbeng spune:
pampasai, si la noi a fost asa in perioada cu dintisorii! trezirile din ora in ora au inceput insa cu vreo 3 saptamani inainte sa-i erupa 2 dintisori de sus!
vroiam sa va mai spun ca ieri bebelusul meu a implinit 7 luni..eu inca alaptez, si in mare parte va datorez si voua succesul meu! mi-am dorit din tot sufletul sa alaptez cat mai mult si eram destul de sceptica in privinta asta, ca o sa-mi reuseasca, stiind ca mama mea a avut putin lapte, iar eu am sanii destul de mici...si acum ma intreaba diversi binevoitori cum alaptez eu cu sanii astia asa micuti...ei, uite ca se poate!!!!
meg,dematei(9.02.2007)
pampasai spune:
mamacangur, megbeng. multumumesc pentru raspunsuri. Probabil e asa cum spuneti voi...dintisorii, sper sa iasa cat mai repede.
Felicitari Megbeng pt realizare
kikilica spune:
Si eu am nevoie de sfaturi si de lamuriri. Am o fetita de 3 sapt si brusc sanii mei nu mai sunt tari si plini si nu mai curg.Iau Galactogil si ceaiuri dar nu se schimba nimic. Cum stiu daca-i ajunge lapticul? Sa iau Metoclopramid?E normal sa fie sanii moi-din experienta voastra? Multumesc
mamacangur spune:
Kikilica e perfect normal ce se intampla: se regleaza secretia de lapte dupa nevoile lui bebe. Nu e nimic de speriat. Toti am trecut prin asta, cu sperietura de rigoare. Nu e nevoie sa iei nimic, doar sa il lasi pe bb sa suga cand si cat vrea; uneori va vrea f. des si f. mult; nu inseamna ca nu ai lapte, ci doar ca bb creste!!!
uite ceva de citit ca sa te linistesti;
http://askdrsears.com/html/2/T022600.asp
http://askdrsears.com/html/2/T022700.asp
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
conchita spune:
quote:
Originally posted by kikilica
Si eu am nevoie de sfaturi si de lamuriri. Am o fetita de 3 sapt si brusc sanii mei nu mai sunt tari si plini si nu mai curg.Iau Galactogil si ceaiuri dar nu se schimba nimic. Cum stiu daca-i ajunge lapticul? Sa iau Metoclopramid?E normal sa fie sanii moi-din experienta voastra? Multumesc
eu zic ca ar trebui sa te bucuri ca ai scapat de sanii tari asa repede :-)) sanii sunt asa la inceput, pana se regleaza productia de lapte, dupa aia nu mai sunt asa de piatra.
ii ajunge lapticul daca nu plange dupa supt, daca ia in greutate in fiecare luna, daca e sanatoasa, alerta si se dezvolta normal. ca sa te convingi ca ii ajunge, strange putin sanul intre degete dupa ce termina ea de papat, sa vezi ca tot mai curge laptic. eu, in locul tau, n-as lua pastile, atata vreme cat fetita ta nu plange de foame dupa ce o alaptezi. mananca sanatos, echilibrat, bea lichide suficiente, odihneste-te mereu cat doarme ea - asta e reteta laptelui bun si suficient.
felicitari pentru fetita, bine a venit pe lume, iar tie alaptare fara probleme in continuare.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
mamacangur spune:
Oricat imi displace, ma tem ca trebuie s-o contrazic pe Conchita intr-o privinta: bb poate plange in timpul sau dupa supt, dar nu neaparat pt. ca nu se satura!!! Asa cum nu e obligatoriu sa adoarama imediat dupa masa. Fata noastra a fost un ex. din aceasta categorie de bebelusi...
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
kikilica spune:
Multumesc pt raspunsuri. Incerc sa ma linistesc(multe vin de "la cap") si ma rog sa am cat mai mult laptic. Sa ne fie bb-ii sanatosi si sa creasca mari.
conchita spune:
Ai dreptate, Mamacangur, plansul dupa supt, singur, nu e criteriu suficient ca sa decizi ca bebe nu se satura. am vrut sa spun ca daca plange imediat dupa supt si tu mulgi sanul putin sa vezi daca mai ai lapte, si nu mai ai, atunci e foarte probabil ca bebe poate plange ca nu i-a fost de-ajuns. sigur ca poate sa planga din n alte motive si cred ca numai instinctul mamei poate da raspunsul corect la intrebarea de ce plange. eu asa am procedat cu Sonia la inceput, prin eliminare. daca vedeam ca mai am lapte, era clar ca nu plangea de foame. si treceam la verificat scutecul. daca si ala era uscat, vericam sa vad daca ii e frig, cald, etc. ma uitam cum e pozitionata sa vad poate nu e destul de intuneric/lumina, poate sta inconfortabil, poate o doare burtica...
doar ca i-am raspuns lui Kikilica despre una dintre metodele la indemana sa vada daca bebe se satura - verifici sanii si pe bebe. ai lapte si plange - e clar ca nu plange ca nu s-a saturat, nu? ci din alte motive. lasa sanul de buna voie, verifici sanul si are lapte, iar bebe nu plange, iarasi e un semn ca e ok, s-a saturat. iar daca la sfarsitul lunii greutatea e aceeasi sau mai mare, totul e bine.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
principe spune:
sinii tari ,in prima etapa a alaptatului,sunt defapt un orologiu biologic care anunta mama ca bb-ul trebuie sa manince.
acesti sini tari si durerosi ,nu se datoresc cantitatii mari de lapte acumulata de sini ,cum gresit credem,acest fapt se datoreaza contractarii fibrelor musculare ce inconjoara glandele galactogene,aceasta contractie are rolul de a anunta mama incepatoare ca este timpul sa-si hraneasca pruncul.
in momentul cind bb-ul este pus la sin,imediat tensiunea musculara cedeaza.
deci dragi mamaici nu va speriati ca nu va mai simtiti "sinii plini de lapte"
mult succes la alaptat tuturor mamicilor!!
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
paky spune:
buna ziua.
sunt o mamica care alapteaza exclusiv la san un bebelus de 4 luni cu o DURERE GROAZNICA DE MASEA.
stie cineva daca pot sa iau ceva? cateva cabinete din zona mea au refuzat sa-mi scoata maseaua pt ca nu am radiografie. astazi nu mai am unde s-o fac asa ca ce ma fac eu la noapte. durerea e criminala dar nu vreau sa-i fac un rau copilului. sincer nu stiu in ce consta raul.
va rog, daca ma poate ajuta cineva astept mesajele voastre.
multumesc