Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Iuliana, daca te mulgi dupa ce alaptezi creste productia de lapte, nu scade. pana se regleaza productia in functie de cat are nevoie bebe, merge metoda cu comprese reci, pus mai des la san...
la inceput asa e cu furia laptelui, vine mai mult decat e necesar, dar daca te mulgi peste ce suge bebe e si mai rau, ca dupa aia tre sa continui sa pompezi.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Multumesc din suflet ptr raspunsuri . Nu o sa cumpar inca pompa, dar o sa-i arat exact sotului ce tre sa cumpere daca o fi nevoie . Pupici la toate fetele

36+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

fetele, please, updati-va semantura cu link-ul de aici, just incase. poate useri noi nu stiu cum sa caute partea no 5.
conchita, daca vrei am sa vin si pe acolo in functie de timp. daca ai intrbari shoot. imi pare rau ca sunt f busy si nu am timp de mai nimic. dar mai trec pe aici. si pe unde mai apuc. macar citesc.
noapte buna

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by Helenutza23

elyanne, eu am muls mereu pana la ultimul strop. uneori ma gandesc ca nici sa trag in asa hal nu e bine... in fine... a, tu cat scoti pe zi? la mine a scazut la vreo 250 ml. ma mulg de 4 ori pe zi. si de cand iei nutrinatal? eu iau de vreo 3 zile. si mai am o intrebare folosesti vreo pompa?

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

Eu scot in jur de 1000 ml /zi ... si io tot de 4 ori pe zi ma mulg... dar asta variaza de cate ori mananca bb-ii.. ca de cele mai multe ori ma mulg inainte sa manance... sunt zile cand vor si de 5 ori... Dar de mancat, mananca la fel si daca au 4 mese, si daca au 5. Si le completez cu lapte praf pana la 1200 - 1400 ml/zi (amandoi).
Eu am pompa manual de la Avent si e super buna... nu stiu ce ma faceam fara ea, io cu mana n-am putut niciodata.
Nutrinatal iau de vreo 10 zile... si se cunoaste pt. ca scazuse porductia pana la 500 ml/zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

fetelor va rog sa ma ajutati ca sa pot ajuta o vecina, mamica unui scumpic de 1 luna.
E ce de al doilea bebe si isi doreste sa il alapteze(pe primul l-a alaptat f. putin din cauza lipsei de informatii) dar tot timpul se streseaza ca nu ii ajunge laptele si nu mai stiu cum s-o incurajez.Bb a luat in greutate 1 kg( evident datorita lapticului!) dar pt. ca plangea( atrecut si printr-un puseu de crestere ceea ce i-a speriat pe parinti)i-a mai dat si lapte praf cu biberonul, in ciuda avertismentelor mele.Astfel, am inteles ca i-a dat vreo 3 seri la rand supliment, iar BB care plangea f. tare s-a linistit.
Problema e ca Bb plange si acum(ziua, seara, noaptea dupa spusele mamei)si nu prea suge: adica prinde sanul suge 1 minut, il lasa si plange si tot asa...Mama evident ca e f. ingrijorata, crede ca laptele e de vina, dar eu "suspectez" ca bebe s-a obisnuit cu biberonul...Voi ce ziceti?! SE poate sa fie plansul de colici,gaze etc....toata ziua?
Inca ceva: ea se mai mulge si obtine uneori 50 ml din ambii sani, alteori mai mult,de unde a dedus ca nu ii ajunge laptele.
Multumesc pt. raspunsuri.abia astept sa le printez si sa le citeasca,orice incurajare e binevenita!

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

La fel am patit si eu la-nceput. Am facut o mastita si pt ca luam tratament, i-am dat putin supliment celui mic. Cand ma mulgeam cu pompa, nu scoteam nici eu mare lucru, dar asta pt ca nici o pompa nu se compara cu gurita lui bb.Dupa ce am terminat tratamentul aveam sanii asa moi, incat mi se parea ca nu e laptic deloc acolo. Dar am insistat cu alaptarea, am pus baietelul sa suga foarte des, chiar si la o ora sau mai putin si treptat mi-am revenit.
Cred ca singurul secret in privinta alaptarii e RABDAREA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

principe
iuliana,

daca incepi sa dai formula este mai mult ca posibil ca secretia de lapte matern sa scada,iar bb sa inceapa sa prefere bibe deoarece efortul la supt bibe este minor decit la piept.

am mai scris acest mesaj la alt subiect shi am sa ti-l sctriu shi tie nu pe pm ca sa poata vada shi alte mamici care inca nu detzin informatia in legatura cu ce este laptele matern.

tot ce scriu sunt informatzii date mie la o clinica din venezuela,specializata in alaptare materna shi alimentare infantila numita "lapte shi miere".

laptele matern spre deosebire de laptele de formula, care este un lapte de vaca maternizat adica careia i s-a modificat molecula prin pulverizare,deoarece molecula laptelui de vaca este mult mai mare decit cea din laptele uman ,cu toate tratamentele de pulverizare a moleculei ,aceasta are o dimensiune inca mare ptru a fi digerata de sistemul digestiv inca nedezvoltat al unui sugar.sist digestiv la un bb poate suporta fara probleme un lapte de vaca chiar shi formula abia dupa 9 luni.
majoritatea alergiilor la bb-ei ,problemelor digestive se datoresc fortarii digestiei bb-ului cind inca aparatul digestiv al acestuia nu este matur.
laptele matern contine toate elementele nutritive necesare ptru dezvoltarea armonioasa a unui bb.
laptele matern are o consistenta chimica variabila in functie de necesitatile sugarului,adica la inceputul suptului acesta este bogat in glucoza ptru a satisface setea bb-ului(deaceea are shi o culoare mai transparenta)apoi devine mai albicios shi este bogat in vitamine saruri etc(aporta bb-ului necesarul vitaminic shi electrolitic)iar la sfirshitul supului este bogat in grasimi shi produce senzatia de satietate de satisfactie de satul.
laptele matern se secreta in functie de necesitate,adica mai mult suge bb mai mult se produce,deoarece glanda mamara produce lapte daca este stimulata, adica daca este supta sau mulsa.
gurita bb-ului este stimulul cel mai eficient ptru glanda mamara.
" nu mai am lapte " nu este un adevar este un mit,lasa bb sa suga ,scoate din alimentatie biberonul shi ai sa ai lapte .
sigur sau posibil simti teama ca nu mai ai suficient lapte deoarece nu-ti mai simti sinii greoi ca inainte ,nu mai dor.
ce produce acea durere nu este laptele acumulat ci muschii din jurul glandelor care primesc informatia de la creier ca bb trebuie sa manince shi atunci acestia se contracta shi presioneaza asupra glandei mamare ca sa anunte mama care este la inceput de drum ca bb trebuie sa manince .cu timpul ,cind mama cunoaste ritmul de masa al bb-ului aceast presiune nu se mai exercita,deci cind se simte sinul plin shi dureros nu este fiindca sinul are mai mult lapte ca la 3 luni sau la 5 luni de alaptat ci fiindca muschii sunt contractatzi.
odata cu aducerea bb-ului la sin muschii de la amindoi sinii se relaxeaza.
mamamelonul prezinta receptori care recunosc in functie de modul de suctionare al bb-ului cantitatea necesara de lapte ce trebuie secretata ptru satisfacerea acestuia.potizi observa daca te mulgi cum acesta se elimina in jeturi adica creste volumul de lapte eliminat apoi scade ,iar creste ,acest lucru se datoreaza faptului ca glandele se golesc pe rind apoi iar se incarca ,shi datorita faptului ca bb are nevoie sa se odihneasca in intervalul dintr-e jeturi.
laptele matern spre deosebire de cel de formula contine anticorpi shi confera o imunizare pasiva deci este un vaccin natural,are proprietati antipiretice(contra febrei)antibacterian,antiviral.
ponderea bb-ilor cu probleme diogestive de natura virala ,bacteriana alimentatzi exclusiv la sin est mult mai redusa decit a celor alimentazi cu formula.

diversificarea se incepe la 6 luni cel mai devreme shi se incepe cu fructe sau legume,deci nu cu brinzica.daca incepi cu fructe incepi cu para,papaia,mar,fructe ushor de digerat,nu citrice pina la un an.
in venezuela se incepe cu papaia denumita popular shi leciosa(adica laptoasa)deoarece are un gust asemanator laptelui de mama,contine papaina enzima care stimulesaza sistemul imunitar shi stimuleaza deasemeni dezvoltarea florei digestive.aceasta se da cruda nu in compot ci in pure sau suc.este recomandata de nutritionishti in constipatzie inca din primele sapatamini de viata al unui bb.
legume,primele aici sunt cartof ,morcov shi bostanul galben.
se da ptru a proba tolerantza bb citeva zile la rind acelashi vegetal ,deci daca incepi cu bostan(care este dulceag shi este putzin probabil sa-l refuze,shi este shi f bogat in caroteni)
ii dai pure citeva zile (3-4-5 zile)dupa care introduci alt vegetal,tot singur,apoi potzi conbina un vegetal galben cu unul alb.sau alb cu verde(mazare) apoi trei (alb galben verde) de ce aceasta combinare?? deoarece asha se asigura bb-ului o gama mai mare de viatmine(fiecare clasa de vegetale in functie de culoare detin un procent mai mare de anumite vitamine)ex vegetalele galbene contin caroteni.

iuliana sper sa-ti fie de folos
shi nu uita ,mama este primul responsabil de sanatatea copilului ei.
nu trebuie sa ne grabim in a indopa sugarii "ca sa invetze sa manince" fiindca nu s-a nascut inca bb-ul care a mincat doar lapte toata viatza.

iuliana_2007
Problema cea mai mare este ca un san l-am pierdut(pe cel Stang) pt ca de la inceput a cam refuzat sa pape la el.M-am muls de mi-am facut rana numai ca sa mai pastrez laptele dar pana la urma am vazut pe zi ce trecea tot mai putin lapte mulgeam si pana la urma am ramas fara.
Nu vreau sa o indop pt ca am intalnit multe mame care au inceput cu diversificarea de pe la 2,5 luni si mi s-a parut o super crima pt bietul copilas.
ieri spre exemplu nu am mai avut ce sa-i dau sa pape lui bebe de la san.Ce era sa fac in cazul asta?Sa o las sa planga de foame?A trebuit sa ii fac putin lapte formula ca sa nu tipe de foame.
Am considerat ca nu are nimic daca ii dau din cand in cand niste suculet din doua in doua zile cate putin ca sa se obisnuiasca cu ceva nou,nu am sa trec la mancare consistenta pt ca am sa fac tot posibilul sa o alaptez la san in continuare si sa nu pierd laptele(Doamne Ajuta).Stiu ca nimic nu se compara cu laptele da mama.
Principe Iti multumesc foarte mult pt informatii,esti o draguta si nu am sa uit niciodata sfaturile tale.

principe
iuliana,

nu ai pierdut nimic,este mai mult obsesie ,iti spun din proprie experienta .am ajuns la clinica mentionata mai sus disperata ca pierd laptele ,iar la noi situatia era mult mai dificila deoarece bb era alergic la laptele de vaca iar laptele de soia il refuza shi eram disperata ca nu stiam ce o sa-i dau sa manince bb-ului ,acolo mi-au spus "lasa bb la sin cit mai des" asa a fost am alapat pina la 9 luni ,cind pezevenghiul nu a mai vrut,caci lapte eu inca aveam m-am mai muls o perioada iar apoi m-am lasat sa piara laptele cu mare parere de rau.
daca stimulezi shi sinul care tu crezi ca l-ai pierdut ai sa vezi ca iese.
MARCA AVENT comercializeaza protectoare ptru mamaelon eu le-am folosit muult sunt din silicon fin le pui peste mamelon in timpul suptului sunt formidabile,dupa ce suge bb poti pune crema de galbenele shi stai cu sinul fara sutiendaca ai rani.tot avent comercializeaza shi pompele manuale de muls care eu am folosito shi ti-o recomand ,nu doare ,nu maltrateaza sinul.
iuliana ce ti se intimpla tie este din teama ca bb nu o sa aiba ce minca ...dar nu este adevarat ,gindestete ca esti in deshert shi singura lui sursa de alimentare este pieptul tau.
vezi ca shi eu am facut prostia sa ma maulg dupa ce o perioada am luat pauza ,shi cind am vazut ca nu curge aproape nimic am zis gata laptele.nu este gata laptele ,ci doar inseamna ca receptorii de la nivelul sinului nu( mai) recunosc pompa de muls shi deci nu secreta lapte ,daca este utilizata de citeva ori sistematic,receptorii incep sa recunoasca pompa shi laptele este secretat ,deci glanda mamara este fidela guritei bbeului deaceea se shi spune ca cel mai bun stimulant ptru secretia laptelui este sugarul.
nu dispera,nu dispera,arunca biberonul ca nu ai nevoie de el iti spun cu mina pe inima din experienta personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Astazi spre exemplu nu i-am mai dat deloc lapte formula.I-am dat putin apica cu lingurita ca poate are si ea nevoie.Nu reactioneaza tocmai bine.
Iti multumes pt sfaturi.
Si pompa manuala am.

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

hai fetelor mai ajutati o mamica speriata(vezi mesajul meu de mai sus, p.7)va roooog! stiu ca stati rau cu timpul dar parerea altor mame sigur ii va folosi.
Am citit si info. de mai sus si le voi printa.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Mamacangur eu cred ca si ingrijorarea mamei il afecteaza pe bebe.Bebelusii sunt foarte legati emotionali de mama.
Parca mi se pare prea mic ca sa aiba colici,dar se poate sa fie si asta.
Daca s-a obisnuit cu biberonul nu este prea bine.
Poate are infundate caile pe unde trece laptele si din cauza asta poate iese mai putin lapte.
Eu cred ca ar trebui sa se apropie cu calmitate si multa rabdare de bebe,sa uite de faptul ca (considera ea) nu mai are lapte.Cum am primit si eu sfaturi de la mamici,este foarte important ca bebe sa pape la san.Sa renunte la biberon asa cum am renuntat si eu.
Ii doresc mult succes cu bebe si sa consume foarte multe lichide.Poate ca bebe este si puturos.

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

poze

Mergi la inceput