Alaptatul-Help Line- (5)
Raspunsuri - Pagina 11
Helenutza23 spune:
mamacangur daca nu ma insel, tot pe la acest subiect spunea cineva ca mama natura ne cam supune la testul rabdarii pe la 1-2 luni ale bebelusului. am auzit de multi care se zbat la san, sug putin, se sucesc, se screm, gem. am patit-o si eu cu al meu. trepatat si-a revenit. dar pe urma a venit o perioada de "nemancat" si recunosc ca poate am cedat mai repede decat era cazul, asa ca am ajuns la muls integral.
elyanne merci pt raspunsuri. ma bate gandul sa imi iau si eu o pompa... nu stiu, poate acum e prea tarziu. uneori simt ca ma lase puterile cand e vorba de muls. as vrea sa revin la san, imi doresc asta, dar parca nu am curaj. azi de dimineata mi-am luat inima in dinti si i-am dat masa la san. si a supt! (spre deosebire de alte dati). o sa mai incercam si in cursul zilei. poate, poate...
Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =
emaaimee spune:
mamacangur, cred a e greu sa plange bb, insa e f clar de ce: nu mai vrea san. e mai usor cu biberonul gata. mama sa se gandeasca ca de fapt nu il ajuta pe bb, chiar bb va pierde.ce? cel mai bun lucru din lumea asta: laptele mamei lui. asa ca mami draga rabda putin de dragul bebelui si sa vedeti ca nu va fi in zadar. deja a luat un 1kg int-o luna. pai ce a mancat?-yammy lapte bun de la mama.relax. nu exista lapte matern care sa nu fie bun pt pui.la fel proba mulsului e depasita de multa vreme.nu te mai stresa mamico, da sanul la bb si "ai putinica rabdare stimabilule". uite ce ti-ar zice bb daca ar putea:"sunt un bb mic si tot ce stiu e sa pap, plang, dorm si sa fac cachi si pishu. da-mi ce e mai bun, mami draga-lapticul tau"
sper ca v-am ajutat macar un pic.
va pup si pe tine si pe vecina cu bb mic
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
andicu spune:
Am si eu nevoie din nou de ajutorul vostru :
De cand n-am mai scris se pare ca am facut mastita la un san. Arata exact cum era poza in linkurile de la voi, numai ca nu era pe sfarc ci pe mamelon ( areola). Am luat antibiotic recomandat de dr (Cefaclor) si am pus comprese reci dupa ce goleam sanul.S-a facut ca un cos care a crescut si a facut varf in ultimele 2 zile.Pusesem pe san si frunze de patlagina (cica ajuta sa traga infectia). Acum putin timp a pocnit capul care se formase. Nu zic ce mizerie a curs si cat timp! mai are putin dar cate-o picatura asa din cand in cand.
La inceput a fost ceva gros, laptos si verzui ( scuzati amanuntele!) si acum pic. alea sunt aproape transparente. A mai ramas un pic tare, cam cat o moneda de 50 bani.
Ce sa fac mai departe ca sa iasa tot? cum ma sfatuiti? Va rog, dati-mi niste sfaturi ca mi-e teama sa nu raman cu galme sau sa se inchida si sa se mareasca iar zona!
Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/" target="_blank">Bebe Filip(27 iunie 2007)
Cum crestem noi
roxanaz spune:
buba aia a fost un furuncul sau un cos nicidecum mastita. o infectie localizata, de natura bacteriana. se va drena totul in maxim 3-4 zile. intre timp igiena foarte riguroasa in locul acela si incearca sa elimini orice posibilitate de umezeala, trebuie sa fie locul uscat pentru a evita proliferarea.
Roxana
2girlsmum spune:
Buna fetelor,
Am si eu nevoie de un pic de ajutor si fac apel la cunstiintele voastre.Imi apre rau ca am foarte putin timp la dispozitie pe moment si nu pot sa caut in subiectele vechi, in caz ca s-a ma discutat asa ceva.Inainte de a naste am citit destul de mult aici la Alaptatul Helpline si mi-a prins foarte bine.O sa revin pe parcurs, dar acum va rog sa ma ajutati in problema pe care o am.Baietelul meu David Jack are 12 zile si suge destul de bine, insa primele 10-20 secunde de la inceputul suptului, suge atat de puternic incat durerea pe care o am la nivelul sfarcului este absolut insuportabila. Pe fetitele mele gemene de 3 ani jumate nu am reusit sa le alaptez decat foarte putin si nu tin minte sa fi dacut la fel, insa el are un supt foarte viguros la inceput care ma lasa fara respiratie de durere.In momentul ala am tendinta sa ma retrag sau sa scot sfarcul din gurita lui, desi ma abtin din rasputeri.Dupa 30 de secunde sitiatia se amelioreaza, si uneori continua sa suga inca vreo 10-20 minute fara sa am aceeasi durere.Pe sfarcuri au aparut niste puncte albe galbui ca niste cosuri, am vazut undeva mai sus un link la care aparea o imagine exacta si chiar scria ca asa ceva este ff dureros.
Intrebarea mea: pot sa incep sa folosesc niste protectoare de silicon pentru sfarcuri (nipple shileds)? Nu va da asta aceeasi "nipple confusion" pe care o au bebei cand sunt trecuti la biberon? Din experienta voastra, cat timp dureaza pana durerea cedeaza, adica sa intareste si se adapteaza sfarcul? Mentionez ca stiu cum sa il atasez la san, adica stiu despre pozitionarea corecta/incorecta care de obicei este raspunzatoare de durere.
va multumesc anticipat,
cristinamaria spune:
Patricia eu am folosit protectiile de silicon pana la 3 saptamani! Le-am scos treptat: il lasam primele 10 minute cu protectii si apoi le scoteam! In 2-3 zile am scapat de ele ! Eu nu stiu ce m-as fi fact fara ele in primele saptamani!
Bafta!
cristina cu Rares
rares
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutor pentru sonia
mamacangur spune:
Patricia felicitari pt. noul bebe si pt. ca te-ai informat inainte de nastere!!!
Pana ce mameloanele se intaresc corespunzator(depinde de la caz la caz, dar in cateva sapt. nu ar trebui sa mai ai probleme!)poti sa stai cu sanii la aer(mie chiar mi-a folosit). Nu stiu de la ce sunt bubitele.
Cat despre nipple shields e de preferat sa nu le folosesti daca imi amintesc bine de pe www.lalecheleague.org.Implica si ele intr-adevar un risc de confuzie, iar BB trebuie sa se "civilizeze" si sa suga frumos, ceea ce nu stiu daca va invata cu protectoarele...
Succes si rabdare, veti depasi cu bine aceasta etapa(mai poti incerca spalaturi cu ceai de galbenele,sau crema de galbenele+catina).
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
asiza spune:
Fetelor, l-am intarcat pe bb de vreo 2 saptamani...sanii sunt detensionati, insa totusi parca simt niste mici noduli...oare ce a fac? Nu prea-mi vine sa iau medicamente pentru ablactare intrucat am auzit ca au foarte multe efecte secundare, iar sanii nu sunt plini de laptic...totusi ceva ceva tot mai este...Sfaturi, idei?...in afara de comprese reci...eventual ceva naturist?
Multumesc...
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
Miillyy spune:
Buna fetelor,
Sunt mamica unui baietzel de 1 luna si 1 saptamana.
Pana acum am alaptat exclusiv, dar de cateva zile am o problema. Cand alaptez, dupa cateva minute copilul incepe sa scoata la san sunete ca si cum ar trage aer(un fel de "tzoc , tzoc") dupa care incepe sa se arcuiasca si sa planga ingrozitor chiar daca vrea sa suga in continuare.Dupa asta incepe sa se enerveze, devine agitat si iar mai trage cateva guri de lapte dupa care o luam de la capat. Totul se termina cu linistirea lui si intreruperea suptului.Nu sunt colici pentru ca nu are aceleasi manifestari ca atunci cand il doare burtica.
Va rog sa imi dati un sfat, eu am senzatia ca nu mai suge corect, desi pana acuma era OK. Nu mai rezist nici eu nervos si cred ca il trec pe biberon daca o tine tot asa.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
M. si Mihnea Gabriel
Miillyy spune:
Aaa, am uitat sa va spun ca bebe la san zici ca se ineaca, se inroseste si tot tacamul.
Please help1
M. si Mihnea Gabriel