Perlutzele lui Rares

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Multumim mult, Motana !

Ieri, stateam la masa toti trei, ne luam micul dejun. Bineinteles ca Rares ( nu ca Mihnea ar fi mai breaz ) n-are astampar, in loc sa manance sare de pe scaun, se duce la scaunul lui Mihnea si se tot maimutareste pe acolo.. La un moment dat, ii zic : "Mey, potoleste-te o data si mananca , altfel te mananca mancarea pe tine !'
Se uita la mine cu o moaca dintr-aia indignata : "Da' nu ma mananca ca n-are gura !"

Inainte sa-i culc de amiaza, ma jucam cu Mihnea, l-am luat in brate si-l tot intrebam : "Da' cat ani ai tu ? Si cum te cheama ?" Zice ca doi ani, dar cand sa-mi zica si numele vorbea tot aiurea, cica-l cheama Rares . Il corectez si-i zic "Nu, pe fratiorul tau il cheama Rares. Pe tine te cheaama Mihnea B". La care , apare rapid la usa bucatariei Rares, sa ne mustre : "Cum sa-l cheme B. ? Pey, Rares B. sunt eu !" Ii explic ca pe toti ne cheama B, ca facem parte din aceeasi familie. Face niste ochi mirati : "A, da, pe toti ne cheama asa ?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Am ramas datoare cu niste "perlutze".

Ieri am fost in oras, numai noi doi. Pe drum, cand treceam cu masina pe langa fostul meu loc de munca imi zice : "Mami, deja aici, la tine la serviciu a venit mosu' !". Ii zic : "Mami nu mai lucreaza aici. De la anul mami va fi profesoara ". Te rog, mami, se aude din spate, te rog nu te duce la serviciu !( amandoi copii au suferit tare mult cand aveam serviciu, fiind obsinuiti sa ma aiba tot timpul in preajma lor, plecam dimineata la 6,45 si ajungeam acasa dupa amiaza la 17 ). Daca tu te faci profesoara, eu ce ma fac ?! Ce mama o sa mai am eu ?! " Stai linistit, puiule, ca pana esti tu la gradinita, mami e la scoala, si dupa aceea te iau de la gradi si suntem iar impreuna.


Astazi, pe la ora 20 ma roaga sa-l las sa se uite la desenele cu pestisorul Nemo - unul dintre preferatii lui ( vrea intimitate ).El stie ca daca vrea la Nemo se duce sus, singur in camera ( nu-l deranjeaza nimeni ).Ma declar de acord. Nici n-apucam sa urcam scarile ca fratiorul lui, care n-are inca 2 ani dar care isi cere drepturile sus si tare , incepe sa faca scandal jos langa usita, ca vrea si el la Nemo. Ce sa fac ?! Il las pe june in camera, ii pornesc dvd-ul si cobor sa-l iau pe juniorul familiei sa vada si el desenele. Dar Mihnea n-are rabdare sa se uite...
Se da jos din pat, incepe si rupe frunzele de la o floare, apoi circula prin camera, deschide dulapurile.... Rares, "nevrozat" ca nu se poate uita linistit la desene, se intoarce spre mine ( eu tricotam ) si-mi zice pe un ton asa, foarte de sus : "Da' mami, nu vezi ce face ?! Umbla peste tot, nu ma lasa sa ma uit. Da' fa ceva !! Du-l jos si pune-i pe desenele alea cu soricelul !" M-am executat imediat, doar ce era sa fac ?!

Inainte de culcare... Eu ii tot dadeam zor cu poezia : "Culcati-va ca maine ne uitam in ghetute sa vedem ce va aduce mosu, ca daca nu dormiti vine mosu' si va vede si atunci nu mai primiti nimic ! " Incepe copilul si ma intreaba : "Mami, da mosu' are barba ? " Zic: "Da, are barba, are ochelari, are un costum rosu cu alb, are sanie trasa de reni..." Si acum urmeaza intrebarea la care chiar nu ma asteptam :"Da', mami, mosu' are putzi ?". Nu-mi vine sa-mi cred urechilor. Il mai intreb o data ce a zis. Imi repeta asa, oarecum rusinat. Trebuie sa-i raspund, nu ? "Are putzi, cum sa nu ?!". Da' el de acolo, indignat : "N-are, cum sa aiba , ca-i batran !". Ii zic, ca n-are importanta daca-i batran. "Ba are! Nu l-ai auzit pe nenea ala la televizor cand a zis ca : "Mosule, tu n-ai voie sa faci pishu pe olita !" ( cred ca nu sunt la zi cu stirile ) Si cu completarea de rigoare : "Pai cum sa faca pe olita, ca doar e mare si nu incape "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Il chinuie pe sotul meu talentul cateodata sa ne prepare ceva dulce. Rares , bineinteles ( asa face si cand pregatesc eu ceva ) e tot dupa el. Intra in bucatarie, iese, iarasi intra. La un moment dat, vine in camera si victorios striga : "Mami, haide repede sa vezi. A facut tata biscuiti. Sunt tari ca betonu'. Haide sa gusti si tu !"
Nu, multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

In seara aceasta, inainte de culcare, ii zic lui Mihnea ( care doarme in patut ): "Hai sa-i dai pusi lui Rares si sa-i spui "Noapte buna " !
Vezi de treaba, are el fitzele lui, degeaba a venit Rares langa patut ca smecherul asta s-a dus in coltul celalalt si n-a vrut cu niciun chip sa-l pupe. Si Rares, care e un copil tare sensibil i-a zis pe un ton de mi se rupea inima :"De ce nu vrei sa ma pupi ? Ca eu asa de mult te iubesc... Te iubesc foarte mult !". Si ca sa-l imbunez i-am zis : "Lasa-l mami, ca asa-i el, are toanele lui !".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Mi-am adus aminte inca o faza...

Zice puiul acum cateva zile : "Mami, stii ce vreau sa-mi aduca mos Craciun ?" Nici n-apuc sa-l intreb ( desi stiam placa ) ca turuie in continuare : "O masina de ambulanta si una de pompieri" Si lanseaza bomba, in continuare : 'Si tie ( adica mie ) un bebelus !" I-am zis "Ho, ho, ho, copile, stai linistit ca la mami nu-i mai trebuie bebelusi !"

In seara asta, il intreaba ceva pe taica-sau care era in bucatarie ( noi eram in camera, pe picior de plecare in dormitorul copiilor, sa mearga la culcare ). Si taica-sau nu-i raspunde ( si cu mine face figura asta de multe ori, ori n-aude fiindca-i sta capul la altceva ori il doare-n cot de lumea asta ). Si-mi zice copilul : "Vezi, nu mi-a raspuns tata. Asa-i el. Cred ca-i surd".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

hahaha bine ca face si tati ceva pe la bucatarie, chiar si biscuiti de beton!

pisimuky, vezi poate e pocit copilu' tau.. si iti aduce Mosu un bebe! Sa aiba si ei o surioara, sau vrei sa te rasfete numai pe tine baronii, eh?

la copilasi!

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:


Vine mosu', vine... poate aduce o surioara!
Ce dulci sunt!

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Motana, Andruskandu !

Ia auziti ce-mi debiteaza azi ! Le-am zis la amandoi, clar si raspicat, ca de maine nu mai pupa dulciuri ca deja au intrecut masura. Junele de 4 ani a receptionat imediat mesajul si mi-a dat replica numaidecat, chipurile ca-i zice lui taica-sau, da' s-aud si eu : "Fiindca mami tot zice ca nu ne mai da desert, o trimitem maine la bloc , sa stea acolo 5 minute ( n-are notiunea timpului inca ) si sa se intoarca inapoi numai daca s-a facut cuminte !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Ajunul Craciunului... Mare pregatire in casa, piticeii nu mai aveau rabdare pana vine mosu'...Vine , in sfarsit, le aduce muulte cadouri de nu mai stiau cu ce sa se joace prima data,multe dulciuri. Bineinteles ca au mancat ciocolata mai multa decat de obicei. Se face noua seara. Il intreb pe Rares : "Mey, da' voua nu va e foame ?" Raspunde :"Nu, ca am mancat ciocolata". Mai trece o ora. Nici o solicitare, nimic. Iarasi ii intreb daca le e foame. Nimeni, nimic. Acestea fiind zise, ne inbracam la pijamalutze si ne ducem la culcare. Dupa ce ii bag in pat, incepe scandalul. Galagie mare, nu vroiau sa doarma. Si... colac peste pupaza, incepe sa strige Rares, cat il tine gura ca lui ii e foame.. Vine taica-sau la ei in camera. Si incepe junele sa-i explice ca lui ii este foame. "Tata, daca nu mananc ceva, o sa mor!" No, asta-i buna ! Ii spun : "Bine, mey, da' de ce nu-i spui la tata de cate ori te-am intrebat daca ti-e foame si ce ai raspuns tu ?!". Ocoleste cu eleganta raspunsul, si cu un zambet asa... siret in coltul gurii, imi spune pe un ton cat se poate de serios : "Dar daca nu o sa mananc, o sa mor !". O.k. Asta e. Ne-am dus jos sa le dau sa manance. Bineinteles ca si-au facut dupa aceea de cap, a fost prima seara din existenta lor cand s-au culcat la miezul noptii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Craciun Fericit!
Sa va traiasca copilasii si sa fiti fericiti alaturi de ei!

11+

Mergi la inceput