--> --> -->

Oare nu-i mai place mancarea mea ? Sau e altceva..

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

felicitari, marius, pentru abordare!

Am dreptul sa comit greseli si sa nu fiu intotdeauna perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annnca spune:

Chiar f interesanta abordare.Esti psiholog cumva ?
Fara el,bineinteles ca as putea supravietui.Nu cred ca,o persoana este 100% dependenta de ceva.Totul se vindeca in timp.Totul se uita o data cu timpul.Doar ca,mi-e teama de timpul asta.
Dependenta mea de el...mmm...da,exista.Este sentimentala si e destul de mare cred.In trecut am fost dependenta de mama mea.Poate acum se intelege de ce am trecut de la dependenta de mama,la cea de el.Am plecat din sanul familiei si am venit la el.Brusc nu am mai fost dependenta de mama.Asta i-a uimit pe toti cunoscutii !

Apasarea ...Vine din certurile pe care le aveam,din greutatea care o simt pe suflet de fiecare data cand ma simt ignorata.M-as simti mai bine,sa nu mai atarne si el ca un lat greu de gatul meu.Intr-un fel !

In legatura cu ce stiu eu sa fac.Momentan studiez,sunt la o facultate.Si am de gand sa ma tin de ea.
In rest,vorbesc fluent franceza,spaniola.Sunt o persoana comunicativa,deschisa,dar m-am schimbat de cand stau inchisa in casa,ca intr-o colivie.
M-a distrus f mult faptul ca,nu mai socializez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Buunn, am gasit doua puncte, chiar trei. Sa le luam pe rand.
1. Am fost dependenta de mama si acum cred ca sunt dependenta de el. Esti dependenta STRICT in capul tau. Adica asa ai crescut si intr-o mare masura inca asa esti si vei mai fi probabil. Cat anume nu vei fiva depinde STRICT de dorinta ta mai mult sau mai putin evidentiata. DAR daca doresti o schimbare va veni din interiorul tau. TU ce vrei?
2. "Apasarea ...Vine din certurile pe care le aveam"..."cand ma simt ignorata"..."cand stau inchisa in casa,ca intr-o colivie"..."nu mai socializez".... acest lucru ..."M-a distrus f mult".
Daca recitesti ceea ce ai scris nu este deloc greu sa vezi si pe unde ai probleme. Problema nu este el. Adica este el dar nu asa cum vezi tu. Parerea mea este ca o ameliorare majora poate sa vina de la tine direct. SOCIALIZEAZA!!!! Deschide-te!!! Iesi in viata, deschide portile defapt ele sunt deschise, mai degraba deschide-ti ochii. Nu de alta dar vine punctul 3.

3."Momentan studiez,sunt la o facultate.Si am de gand sa ma tin de ea.
In rest,vorbesc fluent franceza,spaniola.Sunt o persoana comunicativa,deschisa,..."

Asa incat, ai toate atuurile ca sa traiesti libera, deschisa, sa respiri viata prin toti porii, sa traiesti din plin fiecare zi. Ai si ambitia necesara singura piedica poti doar tu sa fii, asa incat n-o face. Nu deveni propriul tau dusman. Fii propriul tau prieten. Proiecteaza-ti vise, planuri, scopuri, drumuri. Urmareste-le, indeplineste-le. Gandeste altfel.
Ce ar fi sa incepi cu o intrebare de genul:

Ce imi place mie mai mult si mai mult? MIE personal...si pentru mine?
Asta...asta ...asta si...asta. Ok. Primul asta. VREAU SA AM ACEST ASTA!!! Cum sa fac? Asa.... aha. Hai sa o fac acum. Fa-o! Apoi treci la al doilea asta. VREAU SA O FAC ACUM! Fa-o!
Uite mi-am atins doua placeri personale. A fost greu? Daca nu, felicitari este atat de simplu, nu? Daca a fost greu, felicitari de doua ori. Desi a fost greu AI REUSIT SINGURA SA-TI ATINGI O PLACERE PERSONALA!!! Deci se poate. Ce este de facut? Mai nimic, CONTINUA.
Sa nu ratezi nici macar o zi in care sa nu te bucuri de ceva, orice... chiar nu conteaza. Este important sa te bucuri cat de mult. Uita-te in oglinda. Atenta. Ce vezi? Ai zambit cumva? Nu a fost greu daca ai facut-o. Daca nu ai zambit, cum ar fi sa incerci? Zambeste! Este ca iti sade bine? In plus nici nu este greu.

Dimineata inainte de face orice altceva fa-ti un obicei. Uitat-te un minut la fata ta in oglinda si.... ai ghicit. Zambeste-ti! Ureaza-ti macar in gand:

"Sa ai azi o zi minunata!"

Urmareste-ti visurile. Lupta pentru ele si nu uita sa zambesti cat de mult poti. Vei reusi. Si nu depinde la urma urmei decat doar si numai doar de tine.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Marius, felicitari. Mi-a placut atit de mult postarea ta.

Cred ca ar trebui citita de mai multe femei. Daca as fi citit-o cu ani in urma...am fcut si eu pasii pe care-i recomanzi tu... dar in timp indelungat si cu multe lovituri...
Am sa dau si eu un sfat - cu riscul de a-mi lua rosii... fiti mai egoisti oameni buni, aveti grija de voi, faceti-va placerile.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Marius,chiar ai mare dreptate.

Si sunt constienta ca,m-am ignorat pe mine,pt propriile lui placeri.
Sa socializez: BUN,CU CINE ?

Cu tatal lui vitreg,un papagal de om?
Cu prietenul lui,un laudaros ?
Cu seful lui,un drogat ?
Cu cine ??
Nu am gasit in cercul lui,cerc e mult spus,pt ca e un om mai inchis...Nu are decat 2-3 cunostinte..nici un om cu care sa-mi faca placere sa stau !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

quote:
Originally posted by Annnca

Si sunt constienta ca,m-am ignorat pe mine,pt propriile lui placeri.
Sa socializez: BUN,CU CINE ?

Anca, dar parca faceai o facultate, sau urmezi vreo sectie in care esti unica studenta? sau faci vreo particulara prin Rom....
unde-ti sunt colegii? chiar asa sunt toti nuli, sau nu-ti ajung la nas?

Fazele de genul "vai, il iubesc de numai pot, din cauza lui sunt asa, bla,bla,bla" nu justifica decat o mare inertie din partea ta, o lipsa de interes grava - pt tot
E mai comod sa stai pe canapea, o barfa mica, ceva lacrimi "vai ce nefericita sunt" si iata, viata trece fara ca eu sa fac ceva;
Scuza-ma ca sunt dura, dar mie sa-mi fi spus unul ca nu produc nimic, ca ma intretine,+ tot restul... zau c-as fi ocolit oglinda.

dar ma rog, daca scopul tau in viata este sa fi menajera gratuita, sa te umilesti pt a primi putina atentie din partea unui barbat - asta e, asuma
nu te tine nimeni legata... ai avut ocazia unui job, desi ai pus intrebari sunt convinsa ca nu te-ai gandit un moment sa incerci, sa vezi cum e; iar peste putin timp vei fi nefericita, din cauza lui ti-ai ratat viitorul; insa... NU e el de vina pt nimic, TU esti; si daca la varsta ta inca te legeni dupa vant... e iarasi alegerea ta

Mergi la inceput

oana,nu inteleg de ce ma judeci asa aspru.
Colegii si facultatea sunt in Romania.
Cand merg la examene ma vad cu ei.
Cand merg acasa imi intalnesc cunoscutii,socializez.
Dar asta se intampla de 2 ori pe an.

Mergi la inceput

nu te judec aspru, te intreb doar ce faci tu cand nu mergi in Rom??? care-ti sunt idealurile??? ai macar unul??

nu stiu care e statutul tau in Spania, daca ai acte sau nu, insa, te-ai interesat ce job-uri poti avea ca cetatean roman proaspat intrat in Europa? de regula "se da liber" la anumite tipuri de job-uri; poate iti place ceva, te ocupi cu ceva pana iti termini studiile
te-ai interesat care-ti sunt drepturile pe-acolo, ce-ti ofera "securitatea sociala"??

ce faci tu concret pt viata ta??
sau ai nevoie sa ti sa planga de mila?

mi-amintesc primele tale postari, cand spuneai ca nu va mai intelegeti si stai cu el pana "iti faci viitorul"; cineva ti-a spus ca asa se intampla in astfel de cazuri - certuri, reprosuri, cuvinte grele pt ca fiecare isi vede interesul, iar tu n-ar mai trebui sa te plangi din moment ce scopul tau e sa-ti pregatesti terenul de plecare.
atunci ai ripostat, ai schimbat foaia, din interesata ai devenit victima iubirii neimpartasite, neimplinite, bla, bla
dupa care revii, cand ti se ofera portita de iesire - job-ul la restaurant - si ce faci tu? te sacrifici pe altarul iubirii...

acum, vine Marius si-ti vorbeste f frumos, incearca sa-ti deschida ochii si sunt convinsa ca a tastat degeaba; poate nu e pierdut, poate citeste altcineva si ia aminte..
si ne vom "reintalni" peste o luna iar situatia ta va fi la fel; poate mai tragica pt tine caci vei "iubi" din ce in ce mai tare dar te trezesti cu lucrurile in strada; si te intrebi "de ce?" si te astepti/ti se va parea indreptatit sa-ti plangem de mila, sa plangem nefericirea si ghinionul tau si sa-l facem pe el albie de porci, el care a stat in calea progresului tau...

so... ce ai de gand sa faci?? concret, incepand de astazi, nu de maine si nici de luna viitoare

Mergi la inceput

Oana,initial,cand am vazut ca nu ma mai inteleg cu el si ca nu avem o relatie normala,mi-am propus sa ma ridic putin si sa il las.
Cum era si normal de altfel.
Insa....cu cat m-am gandit mai mult,cu atat mi-a fost mai greu sa plec.
Ce sa fac ca sa reusesc sa plec ? Da-mi un sfat !
Cum sa-l testez,sa-mi dau seama ca nu mai e nici o sansa,sa ma conving singura ca pot pleca.
Nu stiu ..intotdeauna cand vreau sa plec,ma gandesc,daca nu cumva se mai putea face ceva.

Mergi la inceput

Anca, poate nu trebuie sa pleci;
ce vreau eu sa-ti comunic este sa-ti iei viata in propriile maini, sa te responsabilizezi; o relatie nu inseamna neaparat el merge la serviciu iar eu stau gospodina acasa si dansez pe sarma sa nu cumva sa-l deranjez caci e stresat

spui ca innebunesti acasa, te simti ca intr-o colivie;
de ce nu iesi sa-ti cauti ceva de lucru, macar cateva ore pe zi; asta-ti schimba ideile, iti da incredere, si crede-ma, si el te va privi cu alti ochi; chiar crezi ca barbatii mor dupa servitoare nonstop?? crezi ca asta e secretul unei relatii?

zici ca vorbesti perfect spaniola, inca o data te intreb: de ce nu te folosesti de asta??? iti va schimba "aerul", te vei simti altfel, iar el va observa; si daca el nu va observa, nu-i nimic, o va face altcineva
o persoana sigura pe sine e o persoana puternica!!!

eu nu vorbeam perfect franceza cand am avut primul job; nici acum n-o vorbesc perfect dar ma straduiesc;
si nu-mi permit nu ma plang ca nu-mi pot cumpara masina visata caci atata timp cat nu fac un efort mai mare ca sa invat f bine limba si nici nu caut intens un job mai bine platit, n-am nici un drept sa bâzâi ca n-am Mini

singura raspunzatoare pt viata si viitorul tau esti TU, nimeni altcineva; si atata timp cat nu faci nimic n-ai dreptul sa ceri nimic; trebuie sa taci si sa-nghiti

donc... de tine depinde ce alegi

Mergi la inceput