Ai nostri, ca brazii ! - ian-feb 05 (45)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Dragele mele,

Sper sa nu credeti ca am luat-o razna insa va zic nitel ce se mai intampla cu noi.
Pe 18 aprilie Irina a fost internata la Grigore Alexandrescu, cu diagnosticul Edem Quinke. Era stacojie la fata, umflata toata de ziceai ca a batut-o cineva. Am banuit ca a fost o reactie alergica severa la un ou de tara. Am stat doar o zi in spital, i-au pus branula si i-au facut hidrocortizon intravenos - 6 doze. Apoi am luat-o de acolo pe semnatura, am dus-o acasa si am continuat tratamentul cu peritol si cremele anti-dermatita. Vreme de o luna a avut in fiecare zi alta buba, alta iritatie, ba de la o bluza, ba de la o pernuta, ba de la o paturica, ba de la soare. Eram innebunita nu stiam ce sa-i mai fac. In cele din urma , Dana (V.Erica) m-a luat de mana si m-a dus la homeopat. Acolo am aflat ca trebuie schimbat complet regimul alimentar al copilului. Asa ca azi ne distram in felul urmator:
Facem paine in casa (Simona, merci de incurajari), am cumparat Steamer si gatim la abur toate legumele (dar numai cele de sezon si de productie romaneasca) am renuntat la carnea de pui din magazin(cautam surse de pui de tara) si am trecut pe vita/peste proaspat, lapte ii dam doar din cel proaspat, la punga, cu termen mic de valabilitate. Nu-i mai dam bomboane, nici cereale gen cheerios, nu-i mai dam decat fructe de sezon. Si iata ca Irina nu mai are bube. Nici dermatita, nici alergie. Am indraznit si i-am dat si capsuni si ou si n-a facut nici o reactie.
Homeopata mi-a spus ca edemul l-a facut probabil de la prea mult paracetamol dat la cel mai mic semn de raceala. A fost greseala mea, ii dadeam cate o lingurita de eferalgan imediat ce mi se parea ca o ia raceala.
Nu m-as fi apucat sa povestesc daca nu vedeam discutia voastra de mai sus a propos de panadol si nurofen. Am vrut doar sa va zic ca ultima data cand Irina a dat semne de raceala, am tratat-o cu oscilococcinum si a reactionat extraordinar de bine. N-a mai fost nevoie de picaturi in nas si nici de siropele. I-am dat trei tubulete (1 pe zi, dimineata si seara) si a fost ok.
Va rog sa nu credeti ca am luat-o pe aratura insa vad ca ii merge bine si am zis ca e bine sa va povestesc si voua. Se pare ca e foarte important ce le dam sa manance si in general exact alimentele la care se face reclama (Danone, Hochland, mezeluri) sunt pline de chimicale, e-uri si conservanti care le bombardeaza sistemul imunitar si il subrezesc.
Va imbratisam si sa nu va suparati ca nu scriu mai des, printre atatea bube mi-a venit greu sa povestesc despre fetita.
Bestuta, daca iti faci gradinita sa ma anunti, ma intereseaza:)

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

anda, ma bucur mult ca ai scris despre voi si ca sinteti bine acum.
asa este, este f greu sa mincam sanatos in ziua de astazi, din pacate. toate cele agreate de copii sint periculoase: pufuleti, danonino, etc, etc, de mezeluri nici nu mai vorbesc. si eu ma confrunt cu mincarimile astea de la orice si nu stiu de la ca mi se trage. si un pantalon daca sta mai strimt pe mine, fac o urticarie pe locul ala (la elastic, la curea).
Multa sanatate si sa nu se mai repete!

cit despre abuzul de medicamente, asa este, avem tendinta ca la orice muc/stranut sa le dam ceva.
eu, daca nu apare si febra nu dau nimic. vitamina C cel mai des ii dau.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

patricia,tomasa,multumesc pt gandurile bune!imi doresc,intr adevar,extrem de mult si pe bebe 2 si am plans cand am vazut pozele cu baietelul livianei!este superb,mi am amintit de cris,care a avut si el 4650kg cand s a nascut....tomasa,sarcina usoara in continuare si o bebita sanatoasa!anda,multa sanatate irinei!din pacate,eu am inceput sa i cumpar tot m multe prostii de mancare lui cris,pt ca nu i place aproape nimic si pt ca prefer sa manance totusi,ceva,decat sa nu manance nimic.are 11,500kg la 2 ani si 5 luni....insa e sanatos,chiar n am probleme cu el.sa dea dumnezeu ca toti copiii sa fie sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Vai Liviana ce scump e. Iti vine sa il mananci.
De tine ce sa mai zic ca radiezi toata.

te pup

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Liviana, e f.f. frumos Bogdanel si intr-adevar se vede ca esti fericita! Imi place ca e dolofanel!

Anda, ma bucur ca ati scapat de bubite, cred ca ai tras o gramada cu Irinuca. Eu ii dau f.f. rar cate un crenvusti, o data- de doua ori pe luna, branza topita nu-i dau deloc. Pui mancam f. des, aproape zilnic...asta e cam nasol, ca e imbuibat si asta...O data pe saptamana fac peste si o data vitel. Ar trebui sa schimb proportiile...Iar cu siropelele, acum eu sunt disperata sa-i treaca repede, ca joi plecam...In rest nici eu nu-i dau decat daca are 38.5 febra.

Patri, multumesc de intrebare. Azi a avut mucisori multi stransi de dupa somn si erau cam verzui si grosi. Insa toata ziua nu i-au mai curs deloc.

Deja am pregatit geamantanul lui Vlad. Azi am fost la cumparaturi, mai avem maine sa ne luam costumele de baie

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Buna seara dragelor,

Eu n-am prea mai scris aici pt ca am pb cu logatul pe forum sau cu pc-ul, am pierdut niste mesaje si am renuntat. Si p-asta l-am scris intai in Word dupa ce l-am pierdut odata. Dar am citit mereu...

Am tinut insa sa-i spun Andei ca ma bucur tare mult ca-I merge bine Irinei!

E atat de important ce introducem in corpul nostru prin alimentatie, eu m-am convins de mult timp. Si m-am obisnuit sa fiu privita ca una care-o ia pe aratura in ceea ce priveste alimentatia copiilor si a noastra. Pacat ca de multe ori trebuie sa ajungem in situatii limita ca sa incepem sa schimbam ceva.
Majoritatea consumam zilnic paine din comert, zahar/produse din zahar alb supra rafinat, semipreparate, ulei super rafinat etc. S-a constatat ca omul modern mananca annual cca 4.5 kg de aditivi!!! Ne mai miram cand vedem atatia tineri si copii bolnavi grav!?

Iata cateva produse safe, sper sa nu fie considerata reclama, chiar nu am nici un castig:
- lactate Napolact, Covalact, ProdLacta, Manor Bistrita Nasaud;
- cascaval Camylact;
- siropuri fara conservanti/sucuri presate la rece Santo Raphael;
- cereale integrale, paste fainoase etc. de SanoVita;
- carne de vita, peste din Hipermarketuri;
- pasari doar de tara;
- ciocolata Excelent, Heidi, Lindt, Natura Land;
- bere Alutus, Stela Artois; vin de tara netratat;
- sare neiodata (iodul il luati din surse mai sigure);
- paine din faina integrala (facuta in casa de 1-2 x/sapt) sau din faina alba de tara (macar nu are afanatori);
- fructe autohtone (nu mere de Voinesti, ci din cele mai zbarcite);

Si iata si cateva argumente, daca mai e cazul...

Antibioticele din alimente au efecte dezastruoase asupra sanatatii sensibilizand allergic organismul oamenilor. Daca o data cu secolul al XXlea abia incepea sa se contureze notiunea de alergie, astazi procentul bolnavilor alergici este ingrijorator de mare, ajungandu-se de la forme simple de urticarii pana la socuri anafilactice. Faptul ca unii bolnavi fac alergie la antibiotice, fara sa se fi tratat vreodata cu asemenea medicamente, se explica printr-o sensibilizare lenta a organismului pe cale alimentara. (…) Antibioticele din alimente distrug flora saprofita, datorita lor prolifereaza virusurile, fungi, acarienii, rezultatul acestor dezechilibre fiind cresterea incidentei bolilor virale, fungice si a celor cauzate de acarieni.

Despre organismele modificate genetic - cel mai elocvent exemplu despre modul in care poate fi pedepsit omul pt tentativa lui de a sminti natura si toate cele create de Dumnezeu. De ex., vacile transgenice obtinute pt o mai mare productie de lapte prezinta imunodeficiente grave, fiind necesare doze mari de antibiotice pt tratarea lor. Aceste medicamente ajung in lapte si cresc automat nr cazurilor de alergii alimentare.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Dana, dar de unde gasesti sare neiodata?

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Va pupacim!LAsai copilul number 2 jos,pt ca este cel mai alintat copil din lume ..din cauze obiective..sa nu trezeasca copilul nr 1!

Livianaaa!Sunteti minunati!!!!Copilul nr 2 si la tine e leit mami!Sa dea Dumenzeu sa fiti o familie implinita!

Adita !Ce sa zic de tine ?!...Intr-adevar cand l-am vazut pe Stefan nu mi-a venit sa cred!!!

MOnalac!Succes cu bb!Si eu am nascut cu Tutunaru,cred ca ti-am mai zis!Nu am cuvinte... si Tudor este cred ca prima victorie anti sindrom fosfolipidic in masa!am povestit la timpul respectiv!E o poveste de poveste...drumul plin de ambitie ales de Tudor pe vremea cand era doar activitate cardiaca !!

VErica!multumim !

Anda tare ma bucur ca sunteti bine!Si multumim de informatii!Si noi fiebem si gatim cam tot la Zepter...Io am mai facut painica din cerealele de la Naturalia ,dar mi-e destul de greu..mai bine fierb cerealele ,pun hrisca la inmuiat ,blender,branzica de vaci,fructe,miere si gata masa!SI are vitamine si enzime si cam tot ce trebuie!

MAncarea a fost si motivul pt care nu l-am mai dus la gradinita!Cum frate, tu gradinita particulara imi zici de napolitane ,crenwursti si branza topitaaaaaaaaaaa?????????????

Replica pe acasa:"unde crezi ca o sa gasesti gradinita aia unde sa le dea sa manince dupa capul tau?""la mine!" Si cine parinte intreg la cap o sa vina sa-i hranesti copilul ca pe gaini?"

Si acu ca tot veni vorba o sa va mai povestesc una,alta!
Credeti-ma ca imi este frica de ce va urma in cativa ani in legatura cu evolutia santatii copiilor!

De peste tot din jur imi vin o multime de semnale proaste:

o colega imi spune ca are baietelul mic de 3 ani juma si 4 dinti din fata nu ii mai are "s-au cariat- i-au iesit prea devreme!"!ce sa ii spui ca nu are legatura si ce teorii sa te apuci sa tii in metrou?

Nepotelul unei colege a sotului ma intreaba ce maninca Tudor ca are o dantura superba,iar Mihaita a facut trei ani si nu mai are aproape deloc dinti si masele !Il chinuie ingrozitor cu mersul la stomatolog..oricum acum e tardiv si fac o gramada de tratamente pt dentita definitiva!

O cunostinta a altei colege a ajuns cu fetita clasa I in coma diabetica la spital!

Aseara stand la joaca pe strada o vecina care are o fetita de 1,8 luni ma intreaba dc e posibil ca un copil de 2 ani jumate sa aiba pietre la rinichi!Ma uitam siderata!I-am spus sa incerce sa-i sugereze colegei cu pricina care era disperata, sa repete echo!

Cand ti se intampla prea multe chestii din astea,vorba sotului meu ,te intrebi dc nu esti la camera ascunsa!

Nasa mea a venit de curand de la sora ei din SUA si imi povestea cum ca nepotelul bea toata ziua numai suc "natural" din frigider si au fost cu el la pediatru ca face kk verde!Are 5 ani!

O fosta colega din scoala generala imi povesteste de baietel ca l-au operat de polipi in ianuarie, dr spunand ca asta ar fi cauza starilor de sufocare! acum au ajuns de urgenta la G Alexandrescu unde au depistat ca pe un fond alergic ,cauzat de nu se stie ce,se mareste laringele !Era pe tratament cu cortizon!Ca sa imi spuna ca el avea de la 10 luni stari din astea ,dar foarte rare si nu si-au dat seama de la ce e...Acum pe 19 face 5 ani!
Eu eram tinta ironiilor mereu!Cum ma prindea, cum mai "marca "

"Pe fi-miu tr sa-l cheme Alexandru si Ion la cat alexandrion am baut si uite ca nu are nimic!
"Eu am vrut sa nasc ca o doamna"
"Nu l-am alaptat ca am avut pofta cand am venit acasa de rosii cu otet si o bere!Si de aia s-a facut milumilu!

Da-i draga copilului carne si nu te mai prosti!"Bineinteles ca ne amuzam pe tema asta dar io mi-am vazut de ale mele ,ei de ale lor...

Drept sa va spun ma asteptam sa vad efectele proastei alimentatii peste ceva ani..asa mai multisori...Io oricum sunt blamata si parablamata despre tratamentul inuman la care supun copiii!Cum adica sa nu ii dai bomboane!El nici nu stia cuvantul asta,darmite obiectul!

Vai, dar e suc teddy,cum nu!e natural!Cum paine ,nu?Nu!Daca eu ii fierb grau bob si i-l amestec in fructe isi ia de acolo mai mult decat ar manca o paine afanata si umflata cu toate prostiile!

Vaai uite ce slab e copilul!Are 14 kile si 93 de m!E binsor!io chiar sunt uimita ca la cat merge el pe jos resuste sa puna ceva!
De 1 iunie am fost in Herastrau,ne-am plimbat cu vaporasul,am mers al saltea,la masinute , l-am luat pe 331 ,am venit acasa!mergem pe jos la piata doua statii dus, doua intors !Si asta de la 1,8 ani!

Nu ii dai carne copilului!!o sa vezi ce anmeic o sa fieee!I-am facut acum 2 saptamni calcemia si hemograma!HGb e 13,5!14 e lim sup!Calcemia la fel!ILinca in schimb e mai anemica!mi-a dar medicul de familie a ii dau vrei 5 flacoane de fier si pe urma sa facem analizele!Am lasat eu reteta acolo si pompam sucuri de de toate ! o sa va anunt dc o dau in bara au ba!

Partea proasta a tuturor dulciurilor si porcariilor astea e ca suprasolictita sistemul nervos si scade forta sistemului de aparare al organismului!

Anul trecut nic nu mai ieseam pe strada la joaca cu vecinii, ca toata lumea era "alimentata de la "vecinu"cu sucuri cu pai si acadele!

Io, na atunci o dadem codita ca Tudor e mic, nu stie sa bea cu paiul!O intindeaam!

Acum ma intreaba bunica copilului dc Tudor doarme la pranz!Ma uitam iar nelamurita!Da normal!3 ore..ca dc nu ar dormi m-ar culege puzzle la 5!"Da Andreea ,nu doarme si ne oboseste tare!Nu vrea !Se uita la desene si nu vrea !"Pai cum nu vrea, ca alerga toata ziua prin curte "Uite asa!" Am facut legatura cu zecile de paie si acadele !SI am intrebat-o dc mai exagereaza cu dulciurile!"Da ce sa facem ,noi suntem multi in casa si fiecare cand vine ,de drag ii aducem ou kinder,joe,-Masha ii ia nu mai stiu ce..ca deja informatiile depasisera aria mea de cunoastere !

Acum cateva zile era aproape 10.30 si el misuna afara cu masina jucarie !Deci de la 10 dim la 10 sera sa nu doarma un copil de 3 ani juma in conditiile in care toata ziua are activitate ?

Hai ca merg al nani, ca m-am intins dincolo de miezul noptii ,dar acum am ceva timp!

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Si eu ma straduiesc sa imi hranesc sanatos familia desi mai aud ceva proteste. Am interzis maica-mii sa mai cumpere carne de pui si cu toate astea nu prea tine cont. Eu nu mananc deloc carne si nici copilului nu ii dau dar mama se gandeste ca ar trebui sa mai manance din cand in cand. Bestuta tu nu le dai carne deloc?

Anda ma bucur tare mult ca ati gasit remediul!!!

Erica multumim, esti o bomboana!!!

Liviana am vazut pozele si tare m-au imopresionat!! Sunt asa niste scumpi minunile tale!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Bestutza, si eu am auzit de foaaaarte multe cazuri d-astea. Bine ai facut ca ai exemplificat, pt cine crede ca-i de glumit cu alimentatia. Pe mine ma enerveaza tare mult ca fiu-miu ce le dau astia la gradi sa pape, dar n-am de ales. Macar acasa manaca bine. Uff, si eu visam sa fac o gradi d-asta cum zici tu, sau o brutarie/cofetarie sau un supermarket doar cu produse eco, dar e f.f.f. greu si riscant dpdv al afacerii. Iti doresc mult succes, cu gradi ai avea avantajul ca ai spatiul. De ce nu stai in zona mea, ca as fi primul tau client?

Ana Maria, .

Fetele, ultima gaselnita a Ruxandrei: vrea sa zboare cu racheta de tenis . Ma trage de fusta s-o iau din cuier si urla: "Da-mi racheta ca vreau sa zboooor!!!"

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput