La France (61)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Buna fetelor!

Tocmai m-am adunat si eu din vacanta! Feriga, unde esti in Haute-Savoie? Sotul meu adora Annecy, tot timpul imi spune ca ar vrea sa locuiasca acolo, dar am fost de 3 ori si de fiecare data a plouat. Merci bien, ploaie avem si la noi (Centre). Alaltaieri eram pe acolo, am traversat tunelul Mont Blanc (ca anecdota: a inceput sa iasa fum de la motor cu 50 m inainte de intrarea in tunel ! Din fericire n-a fost grav si am putut continua drumul). Felicitari pentru rezultatul pozitiv de la interviu, sper sa reusesti sa obtii actele. Cum zice Aurelia, e perioada vacantei si Franta e paralizata. Cred ca ar trebui ca la fiecare 2 zile sa te duci sa-i bati la cap, sa te amintesti ca ai o urgenta.

Alitzu, multa bafta si tie! Uite care e povestea mea: am venit in Franta in 99, sotul meu e francez. Cunosteam limba foarte bine, scris, vorbit si fusesem de mai multe ori in Franta. Inainte de casatorie, cu viza de turist, nici o sansa de gasit de lucru. Dupa casatorie am obtinut viza de lung sejur si dupa ce m-am inscris la ANPE m-au bagat intr-un stagiu in care sa invat cum se face un CV, o scrisoare de motivatie, prezentare la interviu- a fost destul de util. Atita doar ca trebuia sa gasim un stagiu practic prin telefon, iar eu, cu accentul meu n-am reusit sa gasesc-chestia asta m-a demotivat complet. Un prieten de-al unui prieten de-al sotului m-a angajat o saptamina secretara si mi-a facut actele necesare pt obtinerea unui numar de securitate sociala. Intre timp m-am inscris la un curs de contabilitate la AFPA, am asteptat un an pt ca in regiunea mea nu se organiza. Ceream Paris si acolo nu erau locuri. Pina la urma le-am zis ca accept si in alta parte...m-au trimis la Boulogne/Mer, la 350 km de casa. Insa nu regret ca le-am facut...nu mi-au folosit la mare lucru insa m-am distrat pe cinste. Inainte sa le incep am lucrat o luna ca "formatrice" de limba româna la o scoala de limbi. Elevul meu era un patron care voia sa faca o afacere in Ro. Am pastrat niste super relatii cu el, cind am avut nevoie de stagii le-am facut in intreprinderea lui. Apoi, intr-o zi am citit pe situl ANPE un anunt si mi se parea ca e vorba de intreprinderea tipului. L-am sunat si mi-a confirmat impresia, m-a intrebat daca ma intereseaza, era pt un post de secrétaire comptable. M-a angajat, CDI, fericire mare.

Atita doar ca dupa 2 luni incepusem sa ma plictisesc, sa-mi dispara motivatia, nu reuseam sa ma acomodez. Dupa 6 luni, am intrerupt contractul de munca de comun acord. Eram insarcinata in 4 luni cu primul copil.

Cind Alex avea 3 luni, am vazut un anunt la avizierul de la Primaria din comuna noastra. Era pt un CDD de 3 luni cu prelungire inca 3, agent administratif, inlocuirea unei tipe in concediu de maternitate. Postul era jumate la Primarie (organizarea de manifestatii), jumate la Biblioteca (ceea ce ma interesa). Am trimis CV-ul si scrisoarea de motivatie, fara entuziasm, zicindu-mi ca oricum n-am pile ca sa ma bage-n seama. Spre surprinderea mea am fost chemata la interviu, secretara generala mi-a zis ca-i intereseaza candidatura mea pt ca ei incearca sa angajeze locuitori din comuna.

Ca sa scurtez...sint 4 ani in septembrie de cind lucrez la Primarie. Am fost titularizata, cu alte cuvinte sint functionara. E drept ca n-ar fi fost posibil daca nu aveam cetatenia. Am reusit un concurs, acuma pregatesc un altul. Am invatat la fata locului, nu prea are legatura cu ceea ce am invatat in România sau aici. Ma ocup de contabilitate (e diferita de cea privata), de marchés publics si de cantina scolara (inscrieri, facturi, evidenta). Nu mi-as fi imaginat niciodata ca o sa ajung sa lucrez in administratie, insa imi place foarte mult, e variat, dinamic, nu am timp de plictiseala.

Cam asta-i, nu stiu daca te ajuta si ma scuz daca m-am lungit prea tare.

Mergi la inceput

Misha-germ, imi pare rau, nu te pot ajuta pt ca n-am fost niciodata la Lourdes si sint si eu departe. Din cite stiu sint foarte multi oameni care merg acolo, banuiesc ca preturile sint foarte mari. Sau conditiile de cazare foarte spartane. Daca vii cu masina poate ar fi bine sa te orientezi la hoteluri din orasele mai mari si apropiate, Pau, Tarbes.

Miriluta, uite citeva informatii:
http://www.impots.gouv.fr/portal/dgi/public/particuliers.impot?espId=1&impot=IR&pageId=part_impot_revenu&sfid=50

Teo1970, din cite stiu eu, Campanile impreuna cu Première classe si Kyriad, Kyriad Prestige fac parte din grupul Envergure, acuma devenit Louvre Hôtels. Campanile e considerat la nivelul Ibis, e corect, au un restaurant intotdeauna. Celelalte nu le cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

salut de la bucuresti
doamne ce caldura la oameni astia aici ,nu stiu cum reusesc sa doarma noaptea ,eu n-am putut si abia atept sa plec din bucuresti sa ma pot odihni .preturile la mincare fara comentarii;vinzatoarele si comersantii foarte politicosi ;placut surprinsa restul povestesc cind jung ACASA
La Lourdes eu am fost 10 zile[in stage] am stat la Cetatea Sf Petru un complex turistic [intre ghilimele caci nu le gasesc pe aceasta tastatura]catolic special pentru a gazduii oamenii credinciosi dar saraci care vin din toata lumea in pelerinaj la lourdes
ce am putut sa vad este ca hotelurile au toate aceleasi preturi piperate dealtfel pentru camere de cazare mici regiune foarte turistica si preturi pe masura ,i-mi pare rau ca nu pot sa-ti dau alte indicatii si nici vre-o adresa posibila ,i-mi pare sincer rau.

mamica fericita de baiat mare !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Salutare fetelor si Aureliei!

Astept sa citesc impresiile despre ro. Vroiam sa te intreb daca flacaul tau vorbeste ro si cum se descurca. Are curaj sa vorbeasca. Al meu vorbeste putin, cat sa nu moara de foame insa nu prea are curajul sa vorbeasca, sper sa fie altfel cand va fii la fata locului!

pozici
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

salut delphinut nu vorbeste nici al meu se ascunde dupa mine pina in prezent!
voi nu a-ti plecat inca in romanica?

mamica fericita de baiat mare !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Salutare si de la noi si bun venit pe meleagurile noastre (de acum) noilor "frantzuzoaice".

Marox, as fi vrut sa te intreb ca tot ai zis ca lucrezi la Primarie. Cel mic al nostru incepe sa mearga la maternelle de sapt viitoare. Primaria ne-a cerut prin iunie sa completam un formular pentru cantina, garderie, stii tu. Le-am trimis inapoi, ca vrem sa-l inscriem, si mai departe nu stim ce trebuie facut. Cum se plateste? Are vreo legatura aici "la caisse des écoles"?! caci nici acolo nu am fost. Efectiv nimeni nu ne-a spus nimic si pe la Primaria noastra nu prea gasim pe nimeni in perioada asta. Ma gandesc sa nu fie prea tarziu cu cotizatul, eu stiu?!...

Delphinas, plecati in Ro?!

Auras, chiar am vb cu ai mei (care stau in Valcea) si la fel se plang de caldura. Imi dau seama ce e la Bucuresti... Intr-un fel ma bucur ca nu am mers in tara anul acesta, dar as fi vrut si eu un pic de caldura, caci la noi e frig din iunie...

Va pup pe toate!

Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Loredana, daca ati transmis formularele e OK. Oricum, fiecare Primarie face cum poate, nu e o regula universala si nu e una care sa faca la fel ca alta. Ei acuma sint pe cale sa faca inscrierile (sa le introduca in PC). In mod normal voi nu mai aveti nimic de facut, doar eventual sa va asigurati, cu 2-3 zile inainte de inceperea scolii ca e copilul bine inscris (un simplu telefon ar fi suficient). Factura o primiti in octombrie pt cantina si périscolaire-ul (garderie) din septembrie (cel putin asa e la noi). Caisse des Ecoles, simplificat, e serviciul care administreaza cantina. Cind v-au trimis formularele de inscriere v-au dat si regulamentul interior? Acolo ar trebui explicat cum se platesc facturile, anularea unei mese la cantina, orarul de functionare, etc. La noi mincarea este comandata la o societate de catering, copiii sint inscrisi pt tot anul sau luna, parintii trebuie sa telefoneze la Primarie cu o zi inainte, pina la 9h30 ca sa anuleze o masa, in fine, e diferit de sistemul in care mincarea este preparata "sur place". Daca mai ai intrebari, cu placere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alitzu79 spune:

Marox,merci pentru toate informatiile...am fost la interviu si totul a decurs bine, nu am avut emotii. acum trebuie sa astept raspunsul lor pana la sf lunii. in fine, chiar daca raspunsul nu e pozitiv, ma bucur ca am trecut de primul interviu si acum am mai mult curaj.
si noi incepem gradinita din septembrie. despre cantina ni s-a spus sa mergem sa platim pe 30 si 31 august..am emotii mari pentru pitic. el nu vorbeste deloc franceza pt ca suntem aici de 8 luni iar de inteles doar cateva expresii, ce am mai reusit si noi sa-l invatam.

loredana, bine v-am gasit!

aurelia, zile racoroase si frumoase va doresc

Mergi la inceput

tb sa ma corectez:lorena, nu loredana, scuza-ma

Mergi la inceput

feriga, ai vesti de la prefectura?
gata, fug in parc cu piticu sa dam o tura cu bicicleta

Mergi la inceput