La France (61)
salut
hei, ati votat?
Eu da, si am fost la Lyon la noul consulat al Romāniei.
Mi-au dat voie chiar sa intru cu pruncul in brate in cabina de vot (altfel isi bagau dopuri in urechi la chiuiturile pe care le scoate).
Tare multumita am fost ca s-a deschis un consulat mai aproape de noi grenoblezi... si ca toate pareau bine puse la punct (mai fain ca la Marseille). enru eficacitete mai asteptam sa vedem.
no va pup si mai vorbim
Liliana si Vladutz
http://picasaweb.google.com/liliprejbeanu/
Raspunsuri
doruletz spune:
bonjour
da,da, si noi am votat la paris, si io tot cu urlatoarea in brate in cabina, si pe noi ne-au lasat in fata din acest motiv.
Marox, ai votat pana la urma? niste prieteni spuneau ca au putut vota si cu pasaportul expirat.
Eu l-am schimbat de curand, am profitat de ocazia certificatului de nastere al piticei si da, tot atuncea am remarcat si io dezorganizarea totala de cand cu lucrarile in ambasada, cortul montat in curte unde toti sunt primiti de-a valma etc
Singurul fapt imbucurator e ca ti se raspunde la mailuri daca ceri vreo informatie pe calea asta.
lili, bine ai revenit, l-am admirat pe vladut, ce mare s-a facut!
mamaadriana, nu stiu prea multe despre sud, insa pentru inchirieri direct de la particulari cel mai folosit e siteul asta:
www.pap.fr
Sau agentiile imobiliare: lafōret, orpi etc
Copiii probabil se vor adapta cel mai repede, mai ales daca sunt abia la gradinita.
cum ati petrecut weekendurile astea lungi? noi in asta ploios am stat acasa mai ales ca pitica e bolnava dar in weekendul de 8 mai am fost la Gent, superb orasel la doar 3 ore d'aci!
la frantzuzoaice
redi spune:
Fost si eu la vot,intr-adevar schimbari in bine la ambasada din Paris ,parca as spera ca vor fi mai primitori in viitor.
Si pentru ca era multa lume si am mai stat de vorba am fost penalizata cu o amenda ca am lasat masina unde nu trebuia .
dar cand esti bucuros platesti cu zambetul pe buze ,ce sa-i faci !
alitzu79 spune:
Si noi am votat, mai exact asta micul in locul meu a pus stampila pe "Base". la 11 cand am fost noi votasera in jur de 100 de oameni.a fost lejer dar am auzit ca dupa-amiaza s-a cam stat la cozi mari.
super ca au facut consulat si la lyon, acum aud de la voi... e un oras in care sunt foarte multi romani si era nevoie.
Fetelor, am si eu o rugaminte la voi. Cat de curand vreau sa merg la un consult ginecologic de rutina si in afara de faptul ca nu prea stiu unde sa merg, la ce cabinet sa bat (dar ma descurc eu; eventual cer o recomandare de la medicul de familie), ma intrebam cum sa ii spun ca vreau sa fac si analizele din fiecare an, cum le faceam acasa. de exemplu cum spun papanicolau? se spune ca in engleza? paptest? terminologia medicala e cam aceeasi in orice limba dar stiu eu?
alitzu79 spune:
quote:
Originally posted by liliprejbeanu
pt alitzu79 http://www.gyneweb.fr/Sources/cervicovag/frottis.html
merci
phaura spune:
Bonjour! Am intrat pe acest site pentru a conversa si eu cu voi, cele care sunteti deja stabilite in Franta. Nu sunt casatorita, insa urmeaza a ma casatori acolo. Viitorul meu sot este francez. As vrea si eu sa aflu cate ceva despre viata de acolo, cum v-ati integrat voi si multe altele.
Corina spune:
Alitzu,medicul meu ginecolog imi face testul o data la 2 ani!Se pare ca asta e regula aici.
Eu mi-am ales singura medicul,am cautat in pages jaunes si am ales o femeie!Am ales bine,pentru ca de 6 ani merg la ea si e ok!
Problema cu ginecologii(cel putin aici unde sint eu)este ca astepti cel putin 2 luni pina ai un rdv!!Bafta!
Pup
alitzu79 spune:
Buna, Corina!
si eu as vrea un ginecolog femeie. asa m-am obisnuit din tara...am fost la mai multe pana am gasit pe cineva de care am fost multumita. sper sa am si eu noroc sa gasesc pe cineva ok. asa mult dureaza sa astepti o programare?
Phaura, bine ai venit! eu sunt de putin timp aici si nu as putea spune ca m-am integrat in adevaratul sens al cuvantului. poate pentru ca deocamdata am grija de copil si casa pana in toamna cand incepe gradinita si voi fi libera sa-mi gasesc de lucru. pana atunci...francezii sunt foarte politicosi, foarte calmi in trafic, nebunie in domeniul actelor..mai multe poate ne spun fetele ca si mie mi-ar prinde bine.
noi o sa plecam in tara pentru o luna, cu avionul si la intoarcere cu masina..am emotii pentru drumul de intoarcere, e lung si copilul destul de mic. voi ati facut drumul pana in tara cu masina si copil de aproape 3 ani?
phaura spune:
Bonjour! Ma bucur atat de mult ca mi-a raspuns cineva! Am citit cateva din mesajele voastre de pana acum si ma simt cumva in afara problemei, mai ales pentru ca voi sunteti deja casatorite si cu copilasi. Insa sper sa ma primiti si pe mine in randul vostru. Eu am fost de doua ori in Franta pana acum, mi-a palcut, dar a fost mai mult vacanta. Din toamna ma voi muta definitiv la viitorul meu sot. Am vorbit cu cativa romani de acolo si m-a speriat un pic intocmirea actelor si mai ales gasirea unui job care acolo ar fi o problema pentru straini. Logic ca mai multe voi afla personal cand voi fi acolo la fata locului, insa mi-ar prinde bine daca as mai afla cate ceva inainte.
Eu sunt din Iasi, aici e foarte cald. Temperatura a ajuns ieri la 35 de grade. Am inteles ca la voi mai mult a plouat.
Va doresc o zi buna tuturor!
alitzu79 spune:
Phaura, si eu sunt noua pe aici...sunt sigura ca mai mult te va ajuta sotul in privinta actelor, fiind francez si poate si fetele de aici care sunt in aceeasi situatie cu tine. la noi a fost mai greu ca suntem toti trei romani. eu inca nu am titre de sejour deci nici drept de munca...dar prin iulie am inteles ca se va rezolva.
tu in ce regiune te vei stabili?
eu sunt in sud si acum e super cald...ajung temperaturile pana la peste 30 de grade.imi place clima de aici..cald tot anul. noi venim din constanta asa ca ne-a placut marseille, oras la malul marii..oamenii de aici mai putin (cam multi arabi)
pe curand