La France (61)
Raspunsuri - Pagina 7
teo1970 spune:
Delphin,
multumesc mult.
Lantul Accor il stiu bine ; dar la viitoarea calatorie in Fr., in zona unde vreau eu sa stau, este doar hotel Campanile si nu reuseam sa-mi dau seama cam care este nivelul lui de confort.
feriga spune:
Da alitzu79, nici eu nu am chestia aia cu PM , abia acum am vazut, desi la profilul meu am activat adresa de mail. Nu stiu ce se intimpla.
Mie mi-au raspuns cei la care am avut interviurile si mi-au zis ca m-au luat. Mi-au trimis o "promesse d'embauche" in care scrie ca trebuie sa le trimit in 15 zile o dovada cu o "carte de travail provisoire", daca nu, nu o sa-mi faca nici un contract si cade totul.
Si acum am intrat intr-o stare de stress total, ca astept de pe o zi pe alta sa obtina sotul meu o viza de munca de lunga durata ca sa-mi fac avint sa ma duc la prefectura si sa cer si eu viza de munca. Desi nu stiu daca o sa reusesc s-o obtin in cele 15 zile cit as avea nevoie (din care s-au scurs deja 4).
Va las si va urez o saptamina frumoasa
Aurelia spune:
Bonsoir les filles
Vad ca toata lumea este in vacanta ,
Bine a-ti venit celor pe care nu le cunosc ,o sa icnerc timid sa va spun ceia ce cred eu despre situatiile voastre profesionale:
Daca ti s-a cerut "permis de lucru" asta inseamna ca domeniulin care cauti de munca nu face parte din listaz celor 9 sectoare de munca in care se pot angaja romani fara "carte de sejur"
Nu-mi face palcere sa-ti spun acest lucru dar dupa cit cunosc eu administratia franceza sint putine sanse sa-l poti obtine in doua saptamini(10 zile acum) caci aici nimeni nu se grabeste niciodata iar cu atit mai mult pe timpul verii!!!
Nu fii dezesperata insa ,nu esti singura care "galereaza" asa cunosc frantuzoaice cu pregatire care au trimis 80 de CV-uri si scrisori de motivatie ,au fost convocate la doua interviuri si angajate in final intr-o firma dupa luni si luni de incercari!!
Concurenta pentru locurile de munca "bune"este foarteeeeeeeee mare !!!
Stiu ca nu-i sympa de ma parte sa-ti expun asa direct realitatea de aici,nu pot insa sa fac altfel!
Si ei da!
Eu am fost in romania : secretara-responsabil administrativ iar aici lucrez ca vinzatoare!!!
Orce munca atit timp cit este cinstita o faci cu placere si-ti aduce satisfactii este de preferat statului acasa!
Daca mai aveti nevoie de ceva info' cu placere ,atit cit mai sint pe aici caci simbata plecam in Romania ,
A,despre hotel Capanille ,eu am fost multumita de confortul si serviciile lor ,este curat ,linistit ,au bufet suedez dimineata deci mic dejun pe toate gusturile plus chiar un mic frigider cu baturi reci in camera (se declara la plecare ce anume s-a consumat din frigider)toate acestea pentru 56-58€ pe noapte!
au revoir
Miriluta spune:
Buna fetelor, poate imi puteti spune si mie cum e cu taxele in Franta, sau eventual imi puteti indica vreun site unde se pot calcula impozitele pe venit.
Aurelia spune:
Aaaaaaaaaaaa!
Impozitul pe venit este greu de calculat personal (tohmai l-am primit pe al nostru)in afara de faptul ca declaratia i-ti vine in luna mai si este "pre-remplie" in functie de cele declarate in anii anteriori sint atit de multi factori luati in calcul .........
Noua personal cum sotul are o mica societate ,contabilul se ocupa de toate formalitatile noi doar i-i furnizam buletinele de salariu ale mele,buletinele de salariu ale bonei(ceia ce platim noi la bona)eu pastrez toate orarele mele de lucru din tot anul si calculez exact (in functie de numarul de zile lucrate)citi kilometri am facut pentru dusul la serviciu dealungul anului ,sotul la fel ,apoi se iau in calcul si veniturile realizate din bani plasati s-au capital imobiliar ,deci trebuie sa prezinti si relevul bancar cu situatia tuturor veniturilor suplimentare ,actiuni ,obligatii ,etc
Eu zic ca este foarte complicat sistemul francez de impozitare ...........
Dar esti sigura ca te intereseaza sistemul din franta caci vad ca tu esti in Germania ?
Pentru francezi existaz aici un util de simulare daca vrei :
http://www.actufinance.fr/outils/calcul-impots-sur-le-revenu.html
Ceau si o zi buna,
mamica fericita de baiat mare !!!
Miriluta spune:
Aurelia, iti multumesc pentru informatii. Suntem in Germania dar ne interesa sistemul de impozitare din Franta. In Germania e relativ usor de calculat, in functie de salariul brut si de land, ce salariu net iei si la ce clasa de impozitare intri. Ma gandeam ca poate e ceva similar si pentru Franta..dar la link-ul pe care mi l-ai dat imi prind urechile
Aurelia spune:
Da!
ma asteptam sa-ti fie greu sa simulezi ,uite: observ pe foia noastra de impozit ca :i se aplica un "taux" de impozitare "24" care corespunde cica la 0,12% Habar nu am ce este !!
Plus ca copilul conteaza pentru "0,5" parti cica asta mai diminueaza cu ceva impozitul .
impozitul pe venit nu-i singura "piatra" de carat .........
caci urmeeaza asa :
15 august -impozit pe venit
15 septembrie - taxa funciara(impozit pe locuinta)
15 octombrie - taxa d'habitation + redevanta TV
La noi in regiune pentru o familie cu un copil "à charge" si cam 26.000€ /an (venit)impozitul pe venit este in jour de :871€
taxa fonciara (impozitul pe locuinta):920€
taxa d'habitation:480€
si redevence TV este standard :116€ in fiecare an .
Vreti cumva sa veniti sa locuiti in Franta?
Cam acestea sint reperele la noi in departament,mai departe nu stiu !
O zi insorita va doresc!
mamica fericita de baiat mare !!!
misha-germ spune:
fetele din franta..va rog si eu ceva
Ati fost la Lourdes..acolo unde merg mii de oameni la acele locuri sfinte si daca da imi puteti si mie adrese de pensiuni si hoteluri
As dori sa ajung si eu acolo, numai ca de la mine sunt 1400 km si trebuie sa raman acolo peste noapte
va pup
miha
alitzu79 spune:
merci pt urarile de bun venit, aurelia!
e adevarat, foarte greu sa gasesti ceva de munca in domeniul administrativ dar cine stie poate peste cativa ani vom gasi si noi. eu ma gandeam la niste cursuri facute aici la ei, poate dau bine la cv. nici mie nu mi-ar fi rusine sa muncesc ca si vanzatoare...mai ales ca incepe piticu' gradinita si deja am intrat in panica. asa ca orice munca cinstita e bine venita.
feriga ma bucur mult ca ai fost acceptata si in acelasi timp imi pare rau ca stai prost cu timpul pentru obtinerea permisului de munca. scucces in continuare si sa ne tii la curent,
eu chiar acum am primit un telefon de la un angajator pt postul de telefonista...(la Bazile Telecom) luni ma duc la interviu...am emotii mai mari decat la examene...oare cum o sa fie...e prima data cand dau interviu in franceza, cu un angajator francez...vai-vai...
aaa, voi, frantzuzoaicelor, cum v-ati gasit de munca? (poate ati mai discutat asta in paginile anterioare...)