La France (61)
Raspunsuri - Pagina 6
lullabay spune:
Marox ai dreptate.
Vin singura,fara sot, fara bunica...poate doar cu bona din Romania daca o conving..
Ce-i drept caut solutii si nu gasesc pt bebe cu mine aici:((
Mamica fericita de Stefan Andrei (09.09.2006)
Stefan Andrei
Aurelia spune:
Un bis' si de la mine marox
iete de cind n-am mai intrat am si uitat unde-i smailu' cu pupici!
pardonemoa' maestre!
mamica fericita de baiat mare !!!
Aurelia spune:
S-a intors cineva din vacanta din Romania?
Ce puteti spune despre drumul in masina?
Noutati?
Chestii la care trebuie sa fim atenti?
Dormit in Ungaria pe linga Budapesta ,bine si unde?
mamica fericita de baiat mare !!!
alitzu79 spune:
buna fetele!eu m-am intors din romania acum o luna. am facut un drum de 4 zile cu masina si copil mic de 2 ani si 8 luni. a fost bine in general....cu cazarea ne-am descurcat. prima noapte am dormit in romania (nu am vrut sa ne grabim deloc) la deva intr-o pensiune f frumoasa, apoi in austria pe autostrada langa viena la un hotel destul de sic iar a treia noapte in italia pe langa verona tot intr-un hotel dragutz foc...tot insist cu hotel dragutz foc pt ca am avut emotii ca, deh, cine stie cum or fi hotelurile pe autostrada, daca nu gasim in timp util ceva bun si nu f scump....pana la urma a fost bine.
drum lung.....nu mai mergem cu masina(acum chiar a fost necesar).
acum imi caut de munca...cam greu...chiar vroiam sa va intreb cat de repede ati gasit un job si cum se poarta sefii si colegii cu voi....eu am emotii fantastice...si despre interviuri ce spuneti, cum se procedeaza? greu mai e sa-ti schimbi culcusul...
in vacanta pe unde ati mai fost? la noi in marseille e super cald, vreme de plaja in fiecare zi.....
feriga spune:
Buna ziua la toata lumea
Eu sint de curind in franta, in Haute-Savoie. De vreo 2 saptamini trimit aplicatii, m-au chemat de la o singura companie, recomandata de anpe. Am avut deja 2 interviuri la ei si acuma astept... Azi m-au sunat sa ma intrebe daca am dreptul sa muncesc in franta. Deci sotul meu are un permis de munca temporar, dar in citeva zile o sa obtina unul de lunga durata. Eu am presupus ca mie o sa-mi fie acordat automat acest permis de munca daca sotul meu are unul. Ma insel? Ca eu am inceput sa ma indoiesc. Voi stiti ceva in sensul asta? Multumesc anticipat de raspunsuri si multa fericire va doresc.
alitzu79 spune:
buna feriga!
bine ai venit in franta.
si eu am inceput de f putin timp sa depun cv -uri. am fost si eu la anpe si mi-au zis sa ma descurc singura...si peste trei luni daca nu-mi gasesc de munca vor interveni si ei. si sotul meu are permis de munca prelungit acum la 9 luni insa asta nu m-a ajutat cu nimic. a trebuit sa astept ceva luni dupa ce am depus actele sa primesc un permis de munca. eu sper din septembrie sa-mi gasesc ceva de munca...daca nu ce vreau eu...secretariat, assistante de direction.(ce am muncit eu in tara)..poate vanzatoare ca nu mai rezist acasa...
cum a fost la interviuri? ce post cauti? daca nu sunt indiscreta...
feriga spune:
Merci alitz79. Eu ti-as raspunde pe mail, dar vad ca nu ai PM in bara de pe forum. Nici pt. mine n-au facut mare lucru cei de la anpe. Doar ca la un moment dat am vrut sa raspund la o oferta care era pe situl lor, dar ziceau ca trebuie sa trimit intii candidatura la ei sa o aprobe, si numai in caz afirmativ imi dau coordonatele de la compania unde vroiam sa postulez, ceea ce s-a si intimplat in final. Deci nu numai ca nu m-au ajutat, dar au costituit o bariera. Pe de alta parte, situl lor mi s-a parut cel mai reprezentativ pentru cineva care-si cauta de lucru. In fine...
Iti urez mult spor la cautat, am fost cam dezamagita in ceea ce priveste nr. de oferte de lucru, dar din cite am inteles la unul din interviuri acum in Franta e perioada moarta la angajari, ca toata lumea pleaca in vacanta. Asa ca nu-mi fac iluzii prea mari. Ca sa-ti raspund la una din intrebari, cele 2 interviuri (la aceeasi companie) au fost extrem de diferite: primul a fost super cool, 2 ore si ceva, cu directrul si viitoare (posibil) sefa, numai discutii interesante, risete, poante, etc. Urmatorul intreviu s-a vrut supertensionat, doar cu directoarea de resurse umane, a durat 1 ora si un sfert, cred ca a vrut sa faca pe interesanta. Inca nu am resultatul, nu stiu daca o sa ma ia, si din pacate am pierdut foarte mult timp cu aceste interviuri ( deplasare, pregatire) si n-am mai avut chef sa mai caut serios si sa fac aplicatii in continuare. Deci daca nu ma iau astia trebuie sa o iau de la capat cu aplicatiile, ceea ce nu-mi suride.
In plus, dupa cum spui, se pare ca nu e asa simplu in ceea ce priveste viza de munca, deci va trebui sa o obtin singura. Faptul ca sotul tau are deja o viza temporara nu te-a ajutat cu nimic? Unde a trebuit sa te adresezi pentru viza de munca: la prefectura?
Cum e apa de mare la Marseille? Noi am fost la inceputul lui iulie la Toulon si era EXTREM de rece, n-am facut baie, doar plaja.
Sfirsit de saptamina placut la toata lumea
teo1970 spune:
buna!
va rog frumos, lamuriti-ma si pe mine cu o chestie: hotelul Campanile, impreuna cu Kyriad si Premiere classe - sunt ceva asemanator cu lantul Accor ? Campanile e un fel de Ibis ? cite stele au si cum sunt comparativ cu Ibisul de exemeplu ?
multumesc mult de tot anticipat!
alitzu79 spune:
da, feriga, la prefectura am fost cu dosarul, apoi s-a ocupat o firma angajata de compania sotului, special pentru astfel de probleme.
marea in marseille este rece dar a mers pentru o baitza rapida.
nu stiu de ce nu am pm pe bara, poate trebuie activat. vad ca nici tu nu ai.
delphin spune:
Teo, incearca pe site-ul de la accor. Din cate stiu eu ibis si Kyriad fac parte( 2-3 stele). Premiere Classe e la fel ca Formula 1,( curate insa dus pe hol, dar curat si dusul, sunt cabine individuale, la fel si wc, eu sunt de parere ca se merita, am dormit si am fost multumita, asta in cazulm in care pretentiile nu sunt foarte ridicate, le "-" gasesc ca micul dejun e putin cam scump la ei) in schimb Campanille e putin mai pretentios, cred ca 3 stele.
voila!
pozici