La France (61)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

FRANTUZOAICELOR, pic si eu ca musca-n lapte la topicul vostru...dar din disperare face omul orice... E vorba despre sotul meu care de 2 luni e in terapie intensiva in urma unui accident rutier...Daca aveti citeva minute, cititi aici
Va multumesc din suflet pentru intelegere

Luca-Mihnea Cel Voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Salutare.Va bat si eu la cap cu o intrebare..vad ca toata lumea va intreaba cate ceva...asa ca sper ca nu va suparati ca incerc si eu..
Voi pleca in Franta cel mai probabil la Rennes in noiembrie pt un stagiu scurt de 6 luni ..problema e ca nu stiu de unde sa incep sa caut cazare..as vrea sa vin cu baietelul meu care va avea un an si 2 luni atunci...alternativa ar fi sa ramana cu bunicii dar sincer nu cred ca o sa pot sa stau atata timp fara el avand in vedere ca pana acum nu am fost despartiti mai mult de 6-7 ore.
O prietena destul de neavizata mi-a zis ca statul francez te ajuta in situatii de genul asta oferindu-ti un ajutor banesc pt copil?e adevarat?mie mi se pare putin cam fortat..de ce ar da francezii bani ca sa iti cresti copilul la ei in tara chiar si pt o perioada scurta?
Sper ca o sa imi puteti da un sfat cat de mic..va multumesc mult.

Mamica fericita de Stefan Andrei (09.09.2006)
Stefan Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

lullabay
Eu stau linga rennes la 10 km si fara sa vreau sa te descurajez este foarte complicat cu cazarea daca nu o ai asigurata princompania prin care vii sa faci stageul .
Pentru un stage de 6 luni ar fi trebuit poate sa negociezi si cazarea .Ca sa fiu mai explicita eu am cunoscut o romanca care a venit 3 luni la un stage la Rennes si ea avea cazarea asigurata intr-un camin de studenti .
Ca sa-ti gasesti tu singura ar insemna sa faci toate agentiile din oras dar sint putine sanse sa gasesti ceva convenabil la pret corect intrucit studentii au inceput deja sa caute si sa inchirieze din mai-iunie .
Daca mai ai nevoie de alte amnunte poti sa-mi scrii pe PM ca sa nu deranjam aici celelalte fete !

Pentru aileene
nu stiu daca acum dupa intrarea in UE mai sint necesare formalitati ,stiu doar ca am o prietena buna la Rennes care o are pe mama ei la ea din septembrie 2006 si in afara de asigurarea de sanatate nu a facut nici un alt demers pentru ea!

Pentru fata care intreba de scutece si de lapte praf
Hughies(s-au cum s-o scrie!!) sint scutecele pe care le-am folosit eu pentru baetelul meu ,erau singurele la care nu facea alergie ,ma costau 17€ euros paquetul de 52-56 bucati la Super U
Cit despre laptele pe care-l folosesti tu in romania eu nu l-am vazut deloc in magazinele de pe aici ar fi bine ca sa nu ai surprize neplacute sa iei macar o cutie cu tine de acolo sa o poti prezenta la farmacie sa-ti poata da un lapte apropiat s-au identic ca compozitie cu al tau !
I-mi aduc aminte ca si eu am dat lapte praf copilului meu aici ,il cumparam intotdeauna din magazin 14€ cutia ,in farmacie costa cam cu 2-4 euros mai mult dar Milupa si Milumil n-am vazut niciodata in magazinele din Franta ,poate altcineva de aici locuind in alta zona sa fi vazut ,atunci sper sa-ti spuna astfel incit sa te poti orienta !
in orce caz eu cind am fost in romania cu bebita al meu de 5 luni i-am cumparat pentru doua saptamini de vacanta doua cutii de lapte pe care-l bea el aici si le-am luat cu noi in vacanta acolo ,si bine am facut caci n-am gasit laptele pe care-l bea el atunci in nici o farmacie din Bucuresti !
Miine ma duc la serviciu si-ti spun cum se numeste laptele vindut in magazinul nostru ,cu atit pot sa te ajut !
O seara placuta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Aurelia, multumesc mult, ne-am intors deja din Paris :)
Nu am avut nevoie de lapte praf ( Lara mananca doar la san),ni-l recomandase dr ei in caz de nevoie ( diaree).

Multumesc oricum pt raspuns, e bun pt o viitoare vizita, speram :).

my baby, Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Aurelia , merci mult ptr raspuns ! Asa si este , de cand Ro a intrat in Ue nu mai este nevoie de mare lucru ! M-am interesat mai indeaproape telefonand la prefectura si mi-au spus ca totusi mama poate veni timp de 3 luni cu un pasaport in regula (valabil) iar in aceste 3 luni se poate cere "permis de sejour" si clarificate treaba cu "sécurité sociale"...deci e bine , treburile nu sunt complicate deloc ! Dar mama mea va veni inainte de Pasti 2008 deci , mai am timp , doar ca vroiam si eu sa ma informez cat de cat ca sa stiu la ce sa ma astept !

Diplodocus(Ioana) , nu pot sa spun decat ca-mi pare rau de vestea proasta ! Pacat !!!
D-zeu sa-l odihneasca pe Calin !
SINCERE CONDOLEANTE

Aileene...Alexandre...(22-sept'99)
amintiri

Mergi la inceput

Multumesc mult Aurelia.
Ti-am trimis PM.

Stefan Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Aurelia sa stii ca exista laptele Milupa si cred ca si Milumil , n-am cautat cel din urma dar o voi face !
Uite aici ptr lullaby mai bine zis ptr baietelul ei de 10 luni !
http://www.milupa.fr/dhtml/home.php?id=144set_langue=1

Aileene...Alexandre...(22-sept'99)
amintiri

Mergi la inceput

Aileene multumim mult!
Noi inca papam lapte de mami avem 10 luni.
Oricum cercetam ofertele de pe piata.
Cele mai tentante sunt Milupa si NAN.

Stefan Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Lullabay, inteleg ca-ti este foarte greu sa te desparti de puiul tau, insa daca vii cu el in Franta cum te organizezi? Cine are grija de el cit timp esti la serviciu? La cresa nu cred caare rost sa te gindesti pt ca este foarte greu de gasit un loc, iar tu stai pe o perioada scurta. Idem pt asistente maternale agreate. Sincer ma indoiesc ca ai sa gasesti pe cineva pt doar 6 luni. Daca iei la negru e pe riscul tau, iar statul bineinteles ca nu te ajuta. In alta ordine de idei, tu vii doar cu copilul sau cu bebe si sot (sau bunica, sora, etc.). Ar fi o solutie pt copil, insa banuiesc ca destul de greu de punct de vedere financiar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Aurelia, , ma bucur ca te vad pe aici. Sper sa o faci mai des!

Mergi la inceput