La France (61)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Marox, merci de info. Ti-am zis, a fost vorba doar de formulare care trebuiau retrimise... fara nici un regulament... acum ca zici de el ma bagi la idei. Vom vedea. Poate reusesc sa ma luminez cu Primaria noastra pana pe 30.

Alitzu, bafta si voua la gradi. Eu zic ca daca cel mic intelege cateva cuvinte tot e bine. Fiu-meu a mers la jardin d'enfants de la 2 ani si nu stia o boaba. Si toata franceza pe care o stie, acolo a invatat-o, ca noi numai romana vb in casa. Nu-ti face griji prea mari, va fi OK dupa cateva luni. Eu zic ca in 3 sapt se va intelege de minune cu colegii. Ei se adapteaza mai repede ca noi.
Si tie iti doresc ca ai un raspuns pozitiv cat mai curand.
La fel si pt tine, Feriga!

Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Lorena, in primul rind, scuze ca te-am botezat in postul precedent. Ce scria exact in formularele alea?

Alitzu, ma bucur ca ai fost multumita de felul in care s-a derulat interviul. Cum te descurci cu franceza din Marseille? Mi se pare extrem de particulara, m-am chinuit o gramada sa inteleg cite ceva...noroc ca n-am stat decit 3 ore! Cit despre gradinita, eu zic sa nu-ti faci probleme. La gradinita lui fii-miu este o fetita cecena, a invatat franceza aici si ea traduce pt parinti, ei de-abia bijbiie citeva cuvinte.

Aurelia, incarca-ti bateriile solare ...daca-ti spun ca aici ploua si sint 15°, ma crezi?

Delphin, ai mei inteleg amindoi romāna pt ca le vorbesc tot timpul in romāneste, dar sint puturosi si-mi raspund in franceza. Cu mama, Alex incepuse sa faca un efort si incerca sa bage in fraze citeva cuvinte romānesti, pe urma, dupa plecarea mamei, nu s-a mai chinuit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alitzu79 spune:

Fetelor, merci pt incurajarile voastre, chiar m-ati linistit in privinta gradinitei...abia astept sa vad progrese. bogdan e foarte atent si repeta multe din cuvintele pe care le aude. sper sa fie la fel si la gradinitza. in parc in schimb am observat ca multi copii il iau drept ciudat si susotesc intre ei (intr-adevar, cei cu vreo 2 ani mai mari).
cu franceza merge bine, eu vorbesc cum am invatat la scoala, ei cu accentul lor, atat ca ma intreaba mereu de unde sunt...de inteles ii inteleg de acum f bine...intr-adevar la inceput mi-a fost un pic greu.accentul lor s-ar putea sa se lipeasca si de mine dar poate dupa ce voi incepe sa socializez si eu mai mult.

bisous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

fetele!

Teoretic plecam in Ro dupa ce termin cu examenul la compta., adica dupa 12 octombrie, practic, D-zeu stie!

Noi in casa vorbim cum ne vine, stiu ca nu e prea normal, dar asta este!Seb stim sigur ca intelege mai mult de cat vrea sa arate!Il duc sa se joace cu copii romani, dar romanii mai maricei vorbesc fr, iar cei mai micuti, reusesc ei sa se inteleaga, nu stiu cum. Uneori ne cere sa vorbim romaneste, rar cei drept. Insa face bine diferenta intre romaneste si fr. Si ii place sa asculte Cleopatra Satran, in masina.

Va doresc, celor carora le intra copilasii la gradi, sa le fie la fel de usor cum mi-a fost mie. Seb adora copii! acum va merge la o noua scoala, iar evaluarea de la scoala veche a fost ceva de genul, an scolar excelent!

pozici
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Buna, fetelor -frantuzoaicelor
cine ma ajuta si pe mine cu niste informatii dau o bere la Parigi, de fapt la Chatillon, ca am copil mic si nu am cu cine sa-l las )
Povestea mea:romanca , drept de munca, casatorita cu roman, caut formation .Franceza cam la baie, adica inteleg bine, scris -citit cu greseli, vorbit liber greu, cu pauze mari si dese.Am gasit scoala asta care mi se pare interesanta , da cam scumpa.Ce ar trebui sa fac sa capat o "sponsorizare" si ce organismea mai sunt in afara de ANPE care ar putea plati.
Stiu franturi, ca ar trebui sa te inscrii la assedic, cum fac ma duc acolo? Ca pe site am incercat si-mi cere nr de securitate sociala si cum al meu e al sotului nu ma recunoaste drept femeie. Dupa aia, ce fac? Sper ca ati inteles ceva.
Pupe fetele

Ama si Lucas 12 Martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Draga Amma
Incerc eu sa iti dau citeva informatii!!
Te poti inscrie la Assedic cu nr de securitate sociala al sotului,dar trebuie sa te duci la ei.Da eventual un telefon si intreaba ce acte iti trebuie. Apoi va trebui sa mergi la Anpe,iar acolo poti intreba de ex unde poti face o "remise a niveau"pt limba franceza(spui ca nu te descurci).In mod normal asta nu se plateste.
Apoi poti intreba de cursuri platite de ei sau orice altceva te intereseaza.
Cursurile despre care vorbesti tu sint scumpe pt ca sint private si nu cred ca exista vreun organism care ti le poate sponsoriza,in schimb sint alte scoli care ofera cursuri gratuite.
http://www.afpa.fr/
http://www.education.gouv.fr/cid255/carte-des-groupements-d-etablissements-publics-locaux-d-enseignement-greta.html

Bafta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Bine v-am regasit pe toate ,mai noi si mai vechi
Sint fericita sa ma intorc acasa !
E frig in Bretagne dar nici la Bucuresti nu mai vreau!
Dealtfel m-am reintors foarte dezamagita din Romania si nu stiu cind ma voi mai reintoarce ..............
Pacat ca aici nu putem pune poze o sa pun in albumul de pe yahho si va dau linkul sa mergeti sa le vedeti daca vreti !

mamica fericita de baiat mare !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Aurelia, bine te-ai intors! Dar ce te-a dezamagit asa de tare in Romānia? Cind am fost in iarna mie mi s-a parut totul frumos - extrem de dinamic si de ..."vivant", nu stiu...colorat...in timp ce in Franta mi se parea gri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

bonjour tulemonde!
Trec si io sa zic bine ati venit fetelor noi (alitzu, amma) si bine v-am regasit sau bine ati revenit din vacante la cele mai vechi.

Aurelia, de cand nu mai fusesei in romania, presupun ca de ceva timp, nu? Te intreb pentru ca ma intereseaza sa aflu impresiile cuiva care s-a intors acolo dupa mai multi ani. Noi mergem in fiecare an, uneori si de doua ori si de aceea probabil nu am aceeasi perspectiva asupra schimbarilor ca cineva care reintoarce dupa o perioada mai lunga. M-ai facut curioasa, povesteste-ne impresiile cand ai timp. Si asteptam pozele pe yahoo.
Si noi am fost in ro, 10 zile in iulie, ne-am topit de cald, era infernal, aproape nici n-am iesit din casa.
In schimb acuma tocmai ne-am intors din Mexic unde am facut cunostinta cu uraganul Dean.
S-a intors lumea pe dos, la tropice ne ploua si in romania murim de cald.
Poze de vacanta: escala la NY si vara mexicana

marox, ce spectacole ai mai vazut?:)

In ceea ce ne priveste, piticania s-a facut mare si nu mai incape in patul de bebe asa ca vrem sa-i luam patut de cupil. Vazuram unele la laredoute da' io n-am comandat niciodata mobila prin corespondenta. A cumparat careva asa? Ati avut surprize? Cum se petrece livrarea? Am un cod de reduction cu livrarea gratuita, oare chiar mi-or trimite patul acasa pe gratis? Io ezit sa iau o mobila pe care n-o pot vedea si pipai inainte, asa ca daca aveti experiente cu mobila comandata pe net, mi-ar fi de folos, merci bcp.
la frantzuzoaice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Repede-repede si direct la "subiect".......
Suntem beneficiarii unei mobile comandate pe internet chiar la site-ul cu pricina si mai e si....pat, da' de adulti!
Ma rog, pt mine a fost o surpriza ca nu eu l-am comandat(aveam ac reticente ca tine), dar ma declar pe deplin multumita...
Cu livrarea: ti-l aduce acasa, dupa ce ti-ai ales de pe site ziua si plaja orara la care esti disponibila.
Cand faci comanda, inainte de a o valida, o sa-ti dai seama, daca din total iti scad valoarea transportuului, dupa ce ai bagat codul......In principiu, ar trebui, dar vazusem candva (nu stiu pe unde) marcat ca nu se aplica codul de red la transp pt obiectele voluminoase. A

Ca si calitate mie mi se pare ok patul nostru (e folosit de aproape 2 ani).

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput