La France (61)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Nadia sa-ti spun cum a fost la mine.Imi expira cartea de un an si m-am dus sa o reinoiesc.Mi-au cerut accealeasi cate k si anul trecut numai k eu cum sunt in alternance am avut si fihes de paie.Eu una credeam k-mi vor da tot aia de un an mai ales k nu sunt maritata.Surpriza mi-au dat cea de 10 ani cu drept de munca.Ce ti-au spus tie e valabil doar pt cetatenii romani care fac regroupement familial.Nevasta sau sotul celui care vine aici are dreptul la carte doar daca gaseste un angajator, tie ca nevasta d efrancez sunt obligati sa ti-o dea fara sa ai un contract.Si mai ales vechea legea prevedea k dupa 3 ani ai dreptul la ea, ca lucrezi sau nu.Se pare ca sunt inca prefecturi care fac asa cum ti-au facut tie dra nu e deloc legal.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Nadia ,ia intreaba tu aici pe lista asta :
roumanie@yahoogroupes.fr
ca sint multi romanii cu situatii diferite care te-ar putea informa .
Drept este insa ca fiecare prefectura aplica legile cum crede ea de cuvinta ,asteapta sa vezi ce fel de carte i-ti vor da ,nu ai de ales , pina la urma si eu i-i dau dreptate sotului tau........
tot nu poti sa-i obligi sa faca altceva ,mi se par niste cretini ,parca am mai auzit si pe alta fata ca a avut aceiasi problema prin alta parte..........

mamica fericita de baiat mare !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Da, Aurelia, merci pot idee, am scris dar nu se inghesuie nimeni!
Am mai dat si telefoane pe la unele asociatii, nimeni nu stie de asa ceva...
Cait, ti-am scris un PM!

Vad ca nu sunteti prea active. E din cauza mea:)

Ce mai faci Otilia, ce-ti face printesa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Ma bucur sa vad ca-s multe fete care si-au reamintit ca acest subiect exista!

Nadia, ce ciudata povestea ta! Chiar nu mi-as fi imaginat! De ce nu le ceri direct cetatenia franceza ca sa scapi de-o grija? Sau nu o vrei?

Eu cu tata pina acum n-am avut probleme cu pasaportul românesc, singura problema e ca la anu' ii expira. N-am avut probleme la Secu (unde e la 100%) si nici la CAF (doar ca nu mai avem nici amirata de alocatie de 38 euros pentru locuinta, acum cu "enorma" pensie a lui tata depasim toate plafoanele existente!!!), cu singura precizare ca un strain (chiar din UE) fara titre de sejour nu are in nici un caz dreptul la RMI.

Nadia, tu fiind maritata de atita timp si cu doi copii (felicitari, nici nu stiu daca ti le-am transmis pina acum dar sigur m-am gindit!!!) ai toate drepturile sa ceri nationalitatea franceza la Tribunal, chiar daca nu ai carte de rezident, n-are nici o legatura din moment ce indeplinesti toate conditiile cerute de lege. Stiu ca prefecturile sunt execrabile, am avut si noi de-a face si nici nu s-au sinchisit sa ne raspunda.

In rest noi suntem bine, miine am o reuniune de informare la "chambre de commerce" special "creator" si-s emotionata tare!

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Nadia, cu Inès nu pui poze?!

Otilia, ziceai intr-un timp ca ai un boutique pe Ebay. O adresa nimic?!

Fetelor, sunt in pana iar de idei. Pentru bebe mic din burtica ne gandim la nume si nu gasesc nici un nume in R mai deosebit... Avem o dambla acum, sa-i punem 2 prenume cu aceleasi initiale ca primul. Cu M am cam gasit, dar la R ne-am impotmolit. Eu as fi vrut nume romanesti cat de cat, dar nu e obligatoriu. Ma ajutati?!

Va pup!

Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

quote:
Originally posted by lorena_andreianu

Nadia, cu Inès nu pui poze?!

un nume in R mai deosebit... Avem o dambla acum, sa-i punem 2 prenume cu aceleasi initiale ca primul. Cu M am cam gasit, dar la R ne-am impotmolit. Eu as fi vrut nume romanesti cat de cat, dar nu e obligatoriu. Ma ajutati?!

Ricã -ca-n poezia cu invatzatul R-ului ;)

Acu mai serios:

Robert, Rãzvan, Rares, Raoul, Ryan

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lorena_andreianu

Otilia, ziceai intr-un timp ca ai un boutique pe Ebay. O adresa nimic?!
Lorena, scuza-ma ca-s asa de zapacita, nici nu ti-am urat felicitari si sarcina usoara!!!

Cit despre boutique, iti dau adresa, doar ca-i cam gol ca n-am mai avut timp de el in ultima vreme si nici nu reflecteaza ceea ce fac eu, o sa incerc sa pun cit de curind poze noi in albumul de la semnatura. Uite:
http://stores.ebay.fr/BIJOUX-DESIRE

Have fun! :)

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Uf, reusesc sa intru un pic!

Ce mai faceti?

Lorena, am incercat sa pun poze dar nu am reusit, nu ma descurc cu noul yahoo si nici nu am rabdare deocamdata, insa o sa pun. Ti-am vazut si tie pustanul, si el are ochi albastri ca parca vad numai copii cu asa ochi de cand o am pe Anais. Inès ii are verzi maro deocamdata, ca ai mei. Pt nume, nu-mi vin idei, eu nu m-am gandit deloc la nume de baiat si uite, am avut numai fete; pe-al lui Inès l-am ales exact in ultima saptamana.Nu ai cautat pe net? Ce ai gasit? Poate iti spunem noi ce ne place daca ne faci o lista:)

Otilia, ce lucruri frumoase faci. Mi-ar placea si mie sa stiu sa fac, cred ca o sa ma invete fetele mele mai tarziu.Ce par are printesa ta!
Nationalitatea se cere acum dupa 4 ani de mariage.

Am gasit acum ceva care ar putea sa ma ajute, sa vedem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Rares
Roman
Rayan

Nadia ,persoana aceasta ti-a raspuns :

"""Wed, 10 Oct 2007 13:11:19 +0100
Objet: Réf. : [roumanie] carte de resident

Faux et archi faux mon mari vient de l'obtenir... .
_ _ _ _

Dominique CALMELS"""

mamica fericita de baiat mare !!!

Mergi la inceput

Nadine, 4 ani pentru nationalitate??? Chiar daca ai 2 copii? N-am stiut, e enorm!

Daca te intereseaza bijuurile zi-mi, pot sa te invat cite ceva daca chiar crezi ca te-ar pasiona. ;)

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion

Mergi la inceput