La France (61)
Raspunsuri - Pagina 14
oLo spune:
amoniacul e de fapt bicarbonat de amoniu. exista si bicarbonat de sodiu utilizat in acelasi scop (asa am invatzat la chimie in clasa a 8-a). numa ca cel de sodiu inmaroneste un pic coca, pe cand cel de amoniu o pastreaza mai alba (sau invers ?)
gasesti acest bicarbonat sub numele de LEVURE CHIMIQUE (nu stiu exact insa daca e de amnoiu sau de sodiu)
ralu spune:
Merci mult olo!!
Deci este Levure chimique! Eu pun levure chimique si in loc de praf de copt! Acum am inteles. O sa incerc asa. Merci mult de tot!
Corina spune:
M-am uitat pe plicul de levure chimique ,si scrie ca, contine bicarbonat de sodiu.Deci nu este amoniac.
Nu cred ca sa gaseste asa ceva pe aici,eu una nu am vazut.
Pup
Aurelia spune:
Mai asculta cineva asa ca mine in boucle melodia asta?
http://www.youtube.com/watch?v=kNLXjXxj3J8&mode=related&search=
Eu sint bolnava de ea.......................
o ascult in continuuuu!
mamica fericita de baiat mare !!!
Aurelia spune:
Bon plan pentru .........ingerasii nostrii!
http://www.encyclopedie-gratuite.fr/Definition/vie-quotidienne/adresse-pere-noel.php
nadine2004 spune:
Buna, fetele!
Imi fac si eu curaj sa va scriu! Nu v-am mai "vazut" de fff mult timp!
Vad ca sunt si fete noi pe aici!
De cand nu v-am mai vazut s-au petrecut multe schimbari in viata mea!
Pe de o parte, (unele stiti si multumesc pt felicitari) am adus pe lume inca o bebelina scumpa care a facut deja 6 luni; nastere frumoasa, mai nasol dupa, dureri, ca dupa 6 luni sa fiu nevoita sa fac reprise de epiziotomie, in fine, iar durere, nervi, nopti nedormite. De trei saptamani am facut operatia si ma simt un pic mai bine, dar nu sunt inca vindecata.
Pe plan prof, am facut o preformation si am dat concurs la o scoala de aide soignant , am luat si am amanat un an ca sa am grija de fete.
Asta mi-a dat incredere in mine si vrea sa dau si la scoala de infirmiere, dar sa vedem cat timp am sa ma pregatesc!
Voila, cateva vesti despre mine!
Felicitari viitoarelor mamici si pupici celor mici pe care ii cunosc, dar si celorlalti!
Aaa, si inca ceva: este cineva in situatia de a cere carte de rezident dupa trei ani de mariage? Mare problema am si aici, dar va povestesc mai tarziu:)!
Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
poze
http://www.dropshots.com/nadvin2003
cait spune:
Salutare la toate fetele.Nadia iti voi raspunde eu la intrebarea ta.Eu dupa 2 ani si jumatate de PACS mi-au dat cartea de 10 ani pt ca am intrat in UE si sunt obligati acum pt ressortissant UE.cu nationalitatea nu stiu cum este pentru ca pe mine nu prea ma intereseaza pt moment dar parca dupa 3 ani poti depun actele.
O seara buan tuturor.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
lorena_andreianu spune:
Nadia, ma bucur ca ai aparut dn nou! tie si printeselor tale!
Cat priveste cartea de 10 ani, mie mi-au dat-o ei... adica in momentul in care am renouvelat pe cea de 1 an mi-au dat un alt tip de formular si mi-au cerut alte acte parca. Eu nu am cerut-o... dar poate depinde de prefectura.
Iar cu cetatenia am depus dosar in momentul in care am avut in mana cartea de mai sus.
Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani
Aurelia spune:
Buna dimineata,
Si bun regasit re-venitilor !
Sa o re-vad pe Nadia dupa atita timp este chiar o mare placere !
Ma bucur sa te revad Nadia
Cu cartea de resident si eu stiu ca tot asa se procedeaza cind i-ti expira cea de un an mergi la prefectura cu cartea expirata (s-au care ajunge la termen peste putin timp)fara sa ceri nimic special i-ti dau ei un formular de completat i-ti mai cer nu stiu ce acte si i-ti vine cea de 10 ani la primarie ,mie mi-a venit scrisoare acasa sa ma duc sa o iau de la primarie ,am semnat si gata ,nu am facut nici o cerere speciala pentru asta .
Daca i-ti fac probleme cu asta acum cind Romania este in UE atunci o fac ori din necunoasterea legilor ori ca sint ei tinti(batuti in cap)scuze de obraznicie!
nadine2004 spune:
Buna, fetele si multumesc pt primire!
In ce priveste cartea de rezident. Cait si lorena, spuneti-mi, va rog, exact cand ati facut voi cererea; sa vedeti ce am patit eu: merg in urma cu o saptamana sa cer si eu ca tot omu' carte de rezident. Doamna fonctionara isi ia o atitudine tare satisfacuta si-mi spune: acum, de cand sunteti in UE, nu mai aveti dreptul la carte de resident,nu va mai trebuie nici un act ca puteti sta linistita aici"!
pai si la caf , la secur, care imi cer sa le arat un titlu de sejour ce le dau? pai ar trebui sa stie ca aveti dreptul sa stati fara carte de sejour.
Bun, deocamdata nu lucrez, dar daca vrea sa lucrez, cum fac? Pai va gasiti un angajator care face toate demersurile, iar noi o sa va dam o carte de cetatean european actif.
Da, madame, dar eu am nevoie sa arat am dreptul sa muncesc, ca vrea sa dau un examen si nu o sa ma bage nimeni in seama!
In fine, am plecat de acolo plina de nervi si m-am apucat sa caut prin legi, sa vad unde scrie ceva de genul asta; am gasit numai pt cei care vin pur si simplu din ro si vor sa se instaleze aici; insa nu si pt cei casatoriti cu un francez.
Am imprimat ce am gasit si mergi iar la madame fonctionara, de data asta si cu sotul!
Scrie undeva pe situl de legifrance: droit des etrangers casatoriti cu un francez, dar madame spune ca nu se aplica si celor din uniune(ei nu mai sunt straini); adica cineva din afara uniunii are mai multe drepturi decat cei din ea!
Dupa multe insistente imi spune ca o sa va dam totusi o carte de cetatean actif; zic: dumneata decizi sau legea? I-am spus ca o sa scriu prefectului sa vedem el cum interpreteaza legea.
Chiar ma apucasem sa fac o scrisoare, dar sotul meu spune sa o las balta ca atata timp cat o sa-mi dea o carte ca am dreptul sa lucrez, (carte un an, precizez, ca dupa un an sa ma duc iar sa ma milogesc la ei), ca asta o sa aibe urmari pt cererea de nationalitate, care, dupa legea actuala se face dupa patru ani de mariage.
Spuneti-mi si mie, voi ce parere aveti? Ce sa fac?
Adica o italianca, casatotita cu un francez are mai putin drepturi decat cei care nu sunt in CE, sau asta se aplica numai pt romani???
Hai ca iar m-am umplut de nervi!
Va pup si o zi buna!