La France (61)
Raspunsuri - Pagina 10
Marox spune:
Ei, cum a fost "la rentrée" pentru piticoti? Alitzu, primele impresii...?
Doruletz, superbe pozele, ce mai! Frumos Mexicu', insa pe mine mai mult ma trage atza la Niu Iorc . Mai ales ca am auzit nu stiu ce reclama cu bilete de avion Paris-NY la 300 €. Mi-a placut poza aia in care ati fotografiat zgiriie-norii de jos. Mi-a placut si apusul de soare. Si, bineinteles, Alexandra care e tare dulce. N-ati avut probleme cu altitudinea? Pat i-am luat Juliei de la IKEA, unul evolutiv, sper s-o tina pina-n adolescenta. Prin corespondenta n-am cumparat niciodata mobila.
La spectacole, n-am fost, maica. Ne-a uscat de bani vacanta, de unde parale pentru alte distractii?!! Ba sa nu mint, i-am realizat visul lui Alex, l-am urcat in Turnul lu' Eiffel. A fost o hotarire mai mult decit brusca...pur si simplu, de citva timp Alex ducea razboiul nervilor (gen: "Mama, trenul asta merge la Paris, nu?" la fiecare tren pe care-l vedea, o intreba pe sora-sa daca si ea vrea sa se urce in turn, etc), asa ca atunci cind duminica l-am auzit venind in fuga, emotionat "Mama au zis ca sint 20°la Paris"...n-am mai rezistat! Si cum sotul n-avea nimic impotriva am decolat in urmatoarele 10 minute. Asta e...
alitzu79 spune:
salut!
am avut emotii cat casa cand l-am lasat pe bogdan la gradinitza dar.....l-am lasat f linistit, nerabdator sa se joace in curte la tobogan...pa, mami, vine mami repede...ma duc sa cumpar paine si vin repede....cand m-am intors, stateau toti puii in jurul educatoarei, si copilul meu a inceput sa strige la mine ca el mai sta, nu vrea sa mearga acasa...va dati seama ce fericita am fost. bine, faza e ca nu a stat decat 1h. asa e regula la gradinitza asta. marti au stat de la 10h20-11h20, miercuri liber (ca peste tot)joi si vineri 8h20-11h20 iar de luni intram la program prelungit...atunci sa vedem impresii a si pictat, era f incantat de mi-a plans tot drumul ca el mai vrea la gradinitza...
Marox, super ca ati fost in turn...noi stam cam departe de paris si ne-ar trebui ceva planuri inainte....am fost in paris cand eram adolescenta si mi-ar placea sa mai mergem.
cam atat...ceilalti pitici? cum s-au descurcat?
va pupam...bonne rentree a tout le monde!
doruletz spune:
andia merci de info, cred ca comandam si noi pana la urma la redoute. Nu gasii pat d'ala cum au ei pe nicaieri in alte parti. Ce mai face tizul?
marox, cum adica "decolarati spre paris"? pai voi nu stati p'acilea prin zona asta? io asa aveam impresia, v-ati mutat?!
Problema calatoriei la NY nu e atat pretul avionului cat pretul hotelului la fata locului. Sunt foarte scumpe hotelurile, mai ales in Manhattan. O camera standard la un hotel echivalentul Ibis e cel putin 220$. Sub 200$ nu gasesti decat cu baia pe hol si camere minuscule. Noi am cautat destul de mult pana sa gasim niste promotii la un hotel aproape de Times Square. Camerele erau mari insa vetuste, cu un aer vechi, de anii 50. Hotelul era imens, numai holul era cam cat aeroportul Baneasa:) Insa nu m-a dernajat aspectul camerelor (doar pretul), dimpotriva, cam asa imi imaginam io ca trebe sa fie un hotel din NY.
alitzu, ma bucur ca hopul gradinitei a trecut usor. Cred ca noi ne facem mult mai multe probleme decat cupiii. La noi inca e prematur sa vorbim despre gradinita, suntem prea mici, deocamdata o avem tot pe nounou Fransoaz (care a devenit de curand Foafoa).
la frantzuzoaice
Aurelia spune:
Bonjour,
Si noi sintem posesori ai unui pat de dimensiuni "large" luat prin corespondenta de "la redoute"
fara probleme si multumiti de calitate !
Tot asa modelul pe care-l vroiam noi nu l-am gasit in alta parte decit la un pret de trei ori mai mare asa ca am riscat si am fost multumiti ,asta se intimpla prin luna martie anul acesta!
mamica fericita de baiat mare !!!
Aurelia spune:
In romania nu mai fusesem din 2005,e mult ,e putin,nu stiu cert este ca evolutia am vazut-o doar in constructii de cladiri publice si companii straine care s-au intins la intrarea in Bucuresti ca ciupercile,cine zice constructii,comert zice si transport de marfa si altele ,ori lucrari de marire a capacitatii drumurilor nu am vazut pe nicaieri in afara de doua lucrarii de reparatie !!!
Ma asteptam sa vad si eu santiere de largire a soselelor pe axele care traverseaza romania ,ma asteptam sa vad si eu lucrari incepute pentru un periferic al Bucurestiului !!!
NIMIC
Aceiasi "centura" plina de gropi ,ciini flaminzi si gunoaie!
Si daca compar toate acestea cu perifericul Budapestei i-mi lasa un gust amar de tot!
Va rog sa nu va suparati pe mine caci vad totul atit de "in negru" nu vreau sa provoc nici o polemica acestea sint strict impresiile mele personale !!
I-mi doream deci sa vad in romania ca se merge pe urmele Ungariei,nu neaparat sa fie la nivelul lor dar sa vad "un inceput"!!
Nu am vazut nimic din toate acestea ,iar la asta mi sa mai adaugat si dezamagirea in urma unor discutii pe tema reciclarii sticlelor din sticla,al celor de plastic care sint deja aruncate in natura de la revolutie incoace !!!!
la felul cum se comporta marea majoritatea populatiei :pe plaja ,la munte si oriunde se duc lasa cu indolenta gunoaiele in urma lor !!!
Ma doare caind i-i vad mindri si indolenti ,pe autostrada cum intri daca esti in plina depasire cu 140-150 la ora si vin in urma ta nu au rabdare sa termini depasirea ,te claxoneaza ,i-ti fac apeluri de faruri cu multa nesimtire ceia ce nu am vazut in Ungaria ,ca sa nu mai vorbesc de celelalte tari pe care le-am traversat!!
Ma opresc aici caci vreau sa uit toate aceste lucruri care m-au facut sa fiu asa de bucuroasa sa ma intorc in Franta ,sincer i-mi pare rau caci am plecat cu asa un drag si un dor in suflet..............
Otilia spune:
Doruletz, si eu sunt posesoare de mobila etc. cumparate 'la distanta'.
Am cumparat pina acum 3 paturi, un patut de copil, 3 canapele, doua birouri, o masa, noptiere, comode, biblioteca-rideau etc., la-am achizitionat de La Redoute, Quelle sau Cdiscount.
Prima oara am luat un pat 160/200 de la Quelle cu ranjament dedesubt, asta se intimpla in urma cu 5 ani. A ajuns dupa vreo 3 luni la mine, eram dezgustata si mi-am zis ca n-o sa mai cumpar niciodata mobila pe internet, mai ales ca n-aveam unde dormi -eram in casa noua si patul vechi l-am abandonat la 500 km distanta (doar ca la comanda fusese anuntat un delai de 4-6 saptamini, caci nu era disponibil imediat).
Dupa aceea am facut totusi si alte incercari si am fost multumita. Totul e sa nu fii ingrozitor de grabita si sa fii calma daca mobila iti ajunge acasa cu unele probleme cauzate de transport (normal problemele se rezzolva dar iar iti trebuie rabdare).
In rest, n-am decit un sfat: nu uita sa treci prin ebuyclub ca sa cistigi cash-back-ul! :))
Bisous à tout le monde!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
doruletz spune:
merci de info cu mobila, gata, comandai si io (nu am uitat de cash-back ) insa acu ma speriai, sper sa nu dureze 3 luni livrarea ca nu mai incape piticania asta in patut si te pomenesti ca o sa se mute intr-al nostru?!
Aurelia, aveam impresia ca n-ai mai fost demult in ro, nu stiu de ce:) 2005 nu e asa departe. Nu cred ca ai sa starnesti polemici, io una inteleg foarte bine ce zici, si io am remarcat cam aceleasi lucruri doar ca probabil ma asteptam la ele si de aia nu m-au dezamagit prea mult.
Ziceai ceva de plaja, ati fost si la mare? Cum a fost? io n-am mai fost de vreo 8 ani pe litoralul romanesc, acolo chiar as putea sa remarc schimbarile cand oi ajunge (nu prea curand).
Otilia, ma bucur sa te vaz, ce mai face Adelita? dar bijouurile?
la frantzuzoaice
Otilia spune:
Doruletz, nu cred ca-i cazu' sa-ti faci probleme, la mine a durat mult dar patul nu era disponibil la momentul comenzii si apoi asta se intimpla acu' 5 ani, de atunci lucrurile au mai evoluat :).
Acum, cind sunt disponibile, primesc mobila intre 3 si 10, 15 zile. Uneori vine incredibil de repede! Si sistemul e cam mereu acelasi: societatea care livreaza te suna inainte cu o zi (sau poate chiar in ziua in care pot veni) sa vada cind esti acasa si-ti dau o plaja orara indicativa... Uita-te bine la colet sa nu fi suferit traume in momentul transportului, oricum daca-i vreo problema (vreo scândura fisurata, o piesa lipsa sau orice altceva) se rezolva. O data la Quelle am avut o scândura fisurata, le-am dat mail cu explicatii detaliate si mi-a raspuns cineva ca-mi trimit o alta scândura. Eu, nerabdatoare, am inceput sa montez biblioteca-rideau si dupa citeva zile primesc alt mail ca de fapt imi trimit un colet nou si-l iau pe ala vechi! Eu ma gindesc ca nu mai demontez totul (imi luase vreo 2 ore montajul) si ca astept coletul nou, inlocuiesc scândura cu pricina si-l trimit. Da, dar a doua zi apare un baiat cu camionu' ca a venit sa ia coletul inapoi! I-am zis ca nu suntem gata, sa vina altadata... Si dus a fost! Intre timp am mai primit un cotel cu o mobila fara probleme, am asteptat citeva luni bune si cind am vazut ca nu mai zice nimeni nimic si ca mi-au rambursat si banii pe primul, l-am montat si pe asta. Uite asa am avut 2 mobile la pret de jumatate (era redus la 50%). Si scândura aia crapata nu-i chiar asa de deranjant, cum e cadou! :D
Dar mi s-a intimplat altceva foarte timpit (uf, asa-mi trebuie daca mi-am tradat obiceiurile cu cumparatul la distanta!) Am cumparat un televizor LCD anul trecut, prin toamna, la Geant. Acum a cazut in pana, nu mai are ecranul imagine, are doar sunet. Normal e in garantie, dar am rascolit toata casa si n-am reusit sa gasesc factura! Am sunat la Geant si ne-au zis ca ei habar nu au, ca daca n-am factura ei nu pastreaza "trase" si ca oricum nu-i garantat decit un an!!! Ce ma fac acum? Am dat o gramada de bani si m-au pacalit. La Darty nu se intimpla asa ceva, cind mi-a cazut in pana masina de spalat am sunta si nici n-a trebuit sa le zic cine sunt, dupa n° de telefon stiau deja totul despre noi, adresa, tot ce-am cumparat si daca mai sunt sau nu in garantie!
Si acum un ultim sfat: am observat ca mobila (si orice alt articol voluminos) ajunge mult mai repede daca e neplatita (cu plata ramburs adica). Platesc 10 euros in plus da-s sigura ca nu-i platesc degeaba! Poate ca-i o impresie de-a mea, dar de cite ori am platit cu card am asteptat mai mult! Si alt sfat: e mai bine sa platiti cu card de fidelitate decit cu CB, in caz de problema se ramburseaza automat pe cont si se ridica interesele, daca e pe card e mai complicat si mai riscant.
In rest Adelita e bine, a inceput si ea gradi ieri, a inceput in sfirsit sa vorbeasca si azi ne-a facut un scandal in supermarket ca vroia cu orice pret sa plece cu un sutien cu dantelute foarte sexy!!! (masura 75 B) E ingrozitor de cocheta, ceasuri, bratari, inele si zorzonele...
Cu bijuurile merge bine, sunt din ce in ce mai multumita de rezultate si as vrea sa-mi iau un n° de siret ca sa le pot comercializa legal. O sa pun in curind citeva poze cu noutati, deocamdata nu va uitati ca n-am mai pus nimic cam demult. Ah, si mi-am deschis si-un boutique pe ebay!
Pupi!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
Marox spune:
Otilia, , are gusturi fine Adelita! Ma bucur ca a facut progrese in domeniul vorbirii. Acuma e domnisoara mare, in Grande Section, nu?
Doruletz, nuuu, tot la 100 km stam, nu ne-am mutat. "Decolat" era o figura de stil. Oricum, a durat putin, intr-o ora, nesperat de repede totusi, eram la Porte d'Orléans. Cit priveste New York si Mexic, poate ne povestesti si noua cum a fost, daca ai timp.
Aurelia, nu se supara nimeni pentru ca ti-ai exprimat parerea. Poate ca intr-adevar vreau eu sa vad doar lucrurile bune si sa le trec cu vederea pe celelalte. Adevarul e ca toti prietenii o duc de la bine in sus, iar cind citesc, oarecum printre rinduri, pe la mamici despre cum e in România, nu pot spune ca e rau. Personal nu cunosc pe nimeni in Franta care sa-si permita vacante la mare si apoi la munte si apoi in strainatate, in timpul celor 2 luni de vara. Ca membrii DC sint reprezentativi doar pt o anumita patura a populatiei din România, e clar, insa imi zic ca totusi puterea de cumparare a crescut foarte mult.
Alitzu, e bine ca se incepe scoala treptat, sa nu-i oboseasca prea mult. Nu mai tin minte, dar daca Bogdan e in Petite Section, stiai ca poti sa-l duci doar dimineata?
Aurelia spune:
Neata ,
Patul nostru a venit exact la data pe care ne-am ales-o din formular la o saptamina dupa ce l-am comandat,fara nici o zgirietura s-au alte probleme,totul este ca trebuie sa ti le montezi tu singur dupa schema ,nici asta nu mi s-a parut complicat si nu ne-a luat decit doua ore sa-l instalam.
Marox
Si in cercul nostru si familie am gasit mult progres si mai mult lux chiar prin case si apartamente dar nu dupa acest aspect strict legat de individu m-am ghidat cind m-am arat nemultumita de romania noastra ci despre mediul care-i inconjoara :strazi,cai de acces,ciinii vagabonzi care dorm inca prin spatele blocurilor(si urla toata noaptea printre sirene de masinii!!!!lol!!) si nu in SPA cum ar fi normal intr-o tara europeana,sticlele de sticla care coboar cu zgomot asurzitor prin topogane de blocuri in benene de gunoi si nu in bene amenajate "en apport personel" ..........aceste mici si amrunte "nimicuri" m-au dezamagit pe mine...........
La mare de exemplu pe plaja vecinul nostru a intrat in vorba cu noi sa-si exprime dispretul fata de romanii care merg in strainatate si fura s-au exrocheaza si din cauza carora un "cetatean" model ca el este tratat ca un "tigan" in momentul cind verea sa-si petreaca o vacanta "civilizata" in afara,cu toate aceste in momentul in care si-a strins lucrurile si a plecat ,a lasat in urma lui pe nisip doua pachete de tigari goale mototolite ,un ambalaj de biscuiti si doua pahare de bere cu chistoace de tigari in ele in conditii le in care pe plaja sint amenajate acum din 15 in 15 metri cite trei mari tomberoane de gunoi colorate in rosu galben si albastru pina la care nu avea de facut decit citiva pasi ..............lol!
Si cu asta promit sa nu mai vorbesc de rau despre romania noastra!
Ma duc sa-mi iau plodul de la scoala pentru dejun caci astazi nu i-am mai dat gustare la el sa experimentez daca o sa manince mai bine la prinz!!