Copii cu probleme neurologice II

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de plesca

Am un nepotel care de la varsta de 4 luni a fost diagnosticat cu chist arahnoidian , acum are 5 anisori , iar problemele au inceput sa apara de anul trecut din septembrie . La 4 luni a fost in Germania , iar medicii au sfatuit-o pe cumanta mea sa nu intervina chirurgical , decat daca chistul incepe sa cresca in dimensiune , lucru ce s-a intamplat anul trecut in septembrie , dupa analize si investigatii a ajuns la cluj la clinica de neurochirurgie unde Vlad , asa il cheama pe nepotelul meu , a fost operat si i s-a pus un furtun de dren , dar anul acesta in iunie presiunea intercraniana a crescut , tubul s-a infundat . Au facut a 2-a interventie , iar acum in septembrie a fost a3-a oara operat pentru ca se pare ca pozitia tubului nu a fost cea mai buna . Cu toata incredrea pe care o acord medicilor de la cluj am o intrebare , poate cineva sa-mi recomande medici si clinici unde s-a mai tratat acest gen de afectiune . Va rog FOARTE mult.

simo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plesca spune:

quote:
Originally posted by marlena77

Am o mare rugaminte pentru toate mamicile care citesc acest subiect:in plimbarea voastra prin oras,daca treceti pe langa o farmacie intrebati ,va rog frumos de medicamentul EDEREN de 25o mg.In Galati mi-au spus ca nu se mai fabrica de 2 ani,eu tot am mai gasit la o farmacie,aveau in stoc,asa ca poate aveti si voi noroc,iar daca-l gasiti,cumparati-mi 3 cutii.Multumesc foarte mult!Duminica placuta voua si piticilor!

marlena medicamentul acesta il gasesti cu siguranta in ungaria , eu de acolo l-am cumparat pentru nepotelul meu , care are si el probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiardelean spune:

Am cumparat fetitei mele din Ungaria varianta de acolo la Ederen . Se numeste Huma-zolamida ( acetazolamida-subst activa ca si la Ederen). Daca va pot ajuta,cu primul drum spre Ungaria sau mai repede in cazul in care este urgenta, va ajutam cu placere.
tinem legatura,
multa sanatate

Mama ingerasilor Alex si Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

quote:
Originally posted by Ingrid S

Buna ziua, ma bucur ca am dat peste acest subiect. Fetitza mea s-a nascut prematur cu circulara de cordon, a avut un hematom pe creier, dupa tratament cu Tanakan si vit B i s-a retras. Merge bine, vorbeste etc, dar cateodata ii tremura foarte tare manutzele, mai ales cand e agitata, e normal? Sau cand vrea ceva cu tot dinadinsul.
Am si eu programare la dr. Bacos din Timisoara, noi am mai fost la el sa urmarim evolutia fetei, ultima data ne-a spus ca nu sunt probleme deloc, dar de ce tremura asa?
Daca aveti copii ce se manifesta in felul acesta, spuneti-mi si mie cum ati procedat.
Va multumesc si sanatate la toti copilasii va doresc!

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#

si a mea facea cam la fel, pana spre 2,5 ani. cand se enerva,cand voia cu tot dinadinsul ceva. o avea legatura cu suferinta la nastere,posibil, si ea a avut probleme,insa am mai observat acest lucru si la alta fetita,fara suferinta la nastere.

cert e ca ambele sunt taurasi, ambele foarte energice si irascibile!si mai ales impulsive!

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Flaviutza, am fost ieri cu fata la psiholog si este totul in regula, tremurul mainilor apare doar pe fond emotional, cand isi doreste foarte mult ceva. In rest, e ok. Multumesc de raspuns.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlena77 spune:

Multumesc mult ca v-ati interesat de medicament,din fericire l-am gasit in Italia si Franta si mi-am facut provizii pentru 1 an,cu posibilitatea de a-l mai procura intre timp.Sa va mearga cum va place si multa sanatate la puiuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccrinaa spune:

bebelusul meu a fost nascut la 33 de saptamani si acum are 4 luni La 3 luni am fost la neurolog si diagnosticul a fost sindrom hipoton. Am inceput imediat terapia bobarth. Dupa o luna de terapie avem progrese, nu uimitoare dar multumitoare. dilema mea este urmatoarea: progresele se datoreaza terapiei sau vin ca urmare a evolutiei varstei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Buna ziua!
Nu am mai dat de multa vreme pe la acest subiect - ma intrebam daca mai au vesti mamicile de aici privitoare la evolutia copiilor... Baiatul meu, Stefan, are acum 4,5 ani - merge la gradinita de aproape 2 ani si eu zic ca ii merge bine. Singura mea problema in continuare este faptul ca este foarte in urma cu vorbitul - de fapt din ce am citit si eu pe net el nu are language development delay ci speech delay - respectiv se poate exprima, chiar daca nu verbal (adica se face inteles) dar nu se poate exprima articulat. Bagajul lui de cuvinte articulate este cam de 15 cuvinte plus citeva onomatopee, evident inca nu le poate lega intre ele. Facem si sedinte de logopedie insa ni s-a explicat ca el nu are probleme clasice de logopedie, prin urmare va avea aceleasi achizitii in dezvoltarea limbajului ca orice copil, insa la intervale mai mari de timp - respectiv acum este la nivelul unui copil de apx. 1,5 - 2 ani.
Ma intrebam daca mai sunt pe aici active mamici cu copii care au suferit la nastere de hipoxie si cum au evoluat copii lor in privinta limbajului?

ccrinaa - nu stiu daca cineva iti poate spune carui fapt se datoreaza progresele - simplul fapt insa ca acestea exista, trebuie sa va bucure! Parerea mea este ca o data ce v-a fost recomandata aceasta terapie era nevoie de ea si probabil progresele copilului se datoreaza atit terapiei cit si evolutiei firesti, naturale...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Buna ziua!
Nu am mai dat de multa vreme pe la acest subiect - ma intrebam daca mai au vesti mamicile de aici privitoare la evolutia copiilor... Baiatul meu, Stefan, are acum 4,5 ani - merge la gradinita de aproape 2 ani si eu zic ca ii merge bine. Singura mea problema in continuare este faptul ca este foarte in urma cu vorbitul - de fapt din ce am citit si eu pe net el nu are language development delay ci speech delay - respectiv se poate exprima, chiar daca nu verbal (adica se face inteles) dar nu se poate exprima articulat. Bagajul lui de cuvinte articulate este cam de 15 cuvinte plus citeva onomatopee, evident inca nu le poate lega intre ele. Facem si sedinte de logopedie insa ni s-a explicat ca el nu are probleme clasice de logopedie, prin urmare va avea aceleasi achizitii in dezvoltarea limbajului ca orice copil, insa la intervale mai mari de timp - respectiv acum este la nivelul unui copil de apx. 1,5 - 2 ani.
Ma intrebam daca mai sunt pe aici active mamici cu copii care au suferit la nastere de hipoxie si cum au evoluat copii lor in privinta limbajului?

ccrinaa - nu stiu daca cineva iti poate spune carui fapt se datoreaza progresele - simplul fapt insa ca acestea exista, trebuie sa va bucure! Parerea mea este ca o data ce v-a fost recomandata aceasta terapie era nevoie de ea si probabil progresele copilului se datoreaza atit terapiei cit si evolutiei firesti, naturale...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Leeloo, ce ma bucur sa aud vesti bune despre voi! Si ca Stefan e sanatos si creste...
Eu as vrea sa te intreb cum ai ajuns la logoped si daca acesta este unul specializat in probleme de limbaj la copii cu deficite neurologice. Si mai ales cine a facut evaluarea?
Baietii mei nu au tocmai probleme de ordin neurologic ci mai mult o intarziere a achizitiilor dar faptul ca nu au un limbaj adecvat varstei lor (2 ani jumate) ma ingrijoreaza si inca nu stiu pe care drum sa o apuc.
Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Buna fetelor,

De curand am descoperit o terapie alternativa, numita bowtech. Copilul meu avea doar o usoara spasticitate musculara si canalul lacrimal infundat. In 2 sedinte i-a desfundat canalul si in vreo 4 am scapat de spasticitate. Dna care i-a facut copilului a zis ca trateaza si un copil cu tetrapareza spastica. Eu zic ca merita sa incercati pt bbi vostri. Nu doare deloc, practic transmite niste impulsuri la creier, ationand in diverse zone ale corpului, iar creierul trimite inapoi celule noi pt regenerarea zonei respective. Asta a fost o explicatie simplista a acestei terapii. Puteti intra pe www. bowtech . ro si sa aflati mai multe info.
Multa sanatate tuturor copiilor!

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)

www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Of, cred ca asa de mult ne-ar ajuta niste mamici care sa ne povesteasca cum au reusit copiii lor sa depaseasca diverse probleme.

Si Vladimir are diverse intarzieri in achizitii : probleme de motricitate globala si, mai ales, fina. Pierderi de echilibru si intarzierea limbajului.

Sibylle

Nasterea ariciului junior *****POZE ***** Cum a intrat Anna in viata mea

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput