Copii cu probleme neurologice II

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Ti-am raspuns deja , Surrey , sper sa-ti pot da , in curand , detalii specifice. Cel mai tarziu , maine. Te pup. Si pe Mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micutasarah spune:

micuta mea de 8 luni si trei sapt a fost diagnosticata pe 10 august cu tetra pareza spastica.prematuritate(asa suna diagn) de un medic neurolog care a doua zi a si plecat in concediu lasandu-ne cu o condamnare mazgalita pe un colt de hartie si nunica recomandare encefabol 1 lgt pe zi si "ne vedem peste o luna".noi am inceput din proprie initiativa kinetoterapia cu o doamna care mai lucreaza si cu alti copii cu suferinte cerebrale si deja dupa nici 10 sedinte se vad progrese.pt noi vestea a cazut ca un trasnet copilul avea achizitiile proprii varstei(tine capul,se taraste ,se rostogoleste,prinde si muta obiecte,sta in 4 labe)dar nu statea in fund si am vazut mai intai un ortoped care ne-a facut si o radiografie de sold un chirug ortoped extraordinar,cel putin ca om.ne-a indrumat spre neurolog care ne-a dat diagnosticul scris fara sa ne spuna nimic ne-a dat foaia "mergeti cu asta la medicul de familie".as vrea sa stiu ce pasi ar fi de urmat,ce analize tb sa facem.vrem sa ne internam la tg mures pt investigatii complete dar acolo ne-au nspus sa sunam pt programare dupa 3 septembrie.daca ati fost in ucraina m-ar interesa cat a durat pana v-au primit,ce progrese ati remarcat?suntem in stare de orice sigur cunoasteti sentimentul dar nu am vrea sa ii facem rau cu o terapie neadecvata.am fost disperati:eu in pragul sinuciderii,sotul inchistat intr-un optimism fals,recunosc cu rusine ca vreme de cateva zile mi-am copilul(imi facea rau fizic cand o vedeam si am varsat 3 zile numai cand ma gandeam la diagnostic).va multumesc di suflet tuturor celor ce ati avut rabdare sa cititi ati fost alaturi de noi in felul acestasi va doresc tuturor sa nu va fie copilul bolnav niciodata sa nu stiti nici ce e aia o banala raceala si micutii sa va aduca numai bucurii.imi cer scuze pt greselile de ortografie si stilul incoerent(micuta loveste si ea tastatura cu biberonul si sunt f tulburata) si va doresc voua si copiilor vostri sanatate de fier si insanatosiri miraculoase.inca o data m-ar ajuta orice informatie despre rezultate ale tratamentelor:china,ucraina,sibiu si chiar in cosmos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiardelean spune:

Mama micuteisarah, te inteleg perfect prin ce stari treci. Noi avem o fetita de 5 luni si jum care de la 6 sapt are crize epileptice . Pana la mom de fata nu s-a depistat tratam care sa le elimine in totalitate, sunt domolite " tinute " in frau de medicamente insa fetita este atat de sedata incat rezultatele dezvoltarii psiho motorii se lasa asteptate. Si eu trec de la stari de disperare in care as vrea sa fug de responsabilitati si probleme , la stari de resemnare si acceptare a luptei . Nu vreu sa ma las batuta , lupt alaturi de fetita, trebuie sa o facem bine si am increderea ca pana la urma Dumnezeu ne va ajuta.
Daca te pot ajuta cu ceva, noi frecventam o dr-ta renumita, neurolog de axceptie din Timisoara. Daca nu este prea departe si te intereseaza un consult macar ca diagnostic de confirmare sau infirmare, te pot ajuta cu drag.
Va sarutam si sa auzim numai de bine!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Surrey spune:

draga micutasarah,

nimic nu se compara cu durerea unor parinti care au un copil cu probleme! Si nici nu stiu ce e mai bine, sa il nasti cu probleme, sau sa descoperi mai tirziu ca are probleme. E o tragedie si intr-un caz, si in celalalt. E normal sa treci printr-o perioada de negatie, ai vrea sa descoperi ca a fost doar un vis urit, dar, din pacate, trebuie sa revii la greaua realitate. Si, cu cit mai repede, cu atit mai bine pentru copilul tau, care are nevoie de ajutor. Daca ai putea gasi niste carti despre psihologia parintilor cu copii cu probleme, v-ar putea ajuta sa treceti peste asta, pentru ca in Romania nu sta nimeni de vorba cu voi, sa va sfatuiasca.
Si, cum spuneam, trebuie sa luptati pentru copilul vostru si calea cea mai sigura este sa incepeti reabilitarea. Nu mai cautati sa confirmati diagnosticul, poate doar pentru linistea voastra, pierdeti timp, daca ati gasit un terapeut buna, chiar el va poate confirma un diagnostic de paralizie cerebrala. De ce-urile va vor bintui mereu, dar fata are nevoie sa inceapa terapia. Daca deja ati inceput, foarte bine. Fiti puternici pentru ea, deoarece nici ea, nici voi nu aveti de ales. Imi pare rau ca nu mai pot scrie acum, dar sint alaturi de voi si voi mai intra pe forum, sa povestiti ce ati mai facut. Cereti ajutor si vi se va da.
Cu drag,
surrey

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Surrey spune:

Buna, micutasarah, ce mai faceti, cum va mai simtiti?
Ce face fata? Mai vorbiti-ne despre voi, intotdeauna ajuta daca impartasesti tristetea, toata lumea de pe acest forum are cite ceva de spus si cite un sfat de dat.
Cu drag,
Surrey.

Mergi la inceput

va multumesc pt incurajari nu am mai avut timp sa intru pe forum,in schimb ne-am mai revenit psihic,deoarece fetita a facut niste progrese extraordinare sta aproape numai in fundulet acum,se ridica in picioruse sustinuta de manute si isi controleaza mult mai bine toate miscarile.pare ca s-a dezoltat brusc per total,pt ca este mult mai energica,atenta si vioaie.terapeuta ar situa-o cu achizitiile motorii la 8 luni,ceea ce ar fi grozav pt ca ea abia a implinit 9.speram sa continue tot asa si sa plecam cat mai repede la tg mures.intr-adevar terapeuta a confirmat diagnosticul,dar desi la inceput ne-a spus ca nu poate da un prognostic,si sa fim realisti,dupa evolutia fetitei ne-a spus ca nu ar fi o afectare grava si avem toate sansele sa o aducem la normal.nu vreau sa ma agat de cuvintele ei,dar progresele micutei imi dau speranta si imi umplu inima de bucurie.acum mi-e si frica sa sper,asa ca am hotarat sa iau fiecare zi asa cum vine,sa ma bucur de progresele ei si sa vedem ce aduce ziua de maine.asa ca o luam "one at a time" si nu ne mai facem planuri pt viitorul f indepartat.din nou va multumesc si cand venim de la tg mures va anuntam ce am aflat.poate reusesc sa pun si o poza cu micuta

Mergi la inceput

joi la 11 trebuie sa fim la tg mures.am inima cat un purice,mi-e frica de ce as putea afla.pana acum ma gandeam ca nu poate fi nimic mai rau,acum mi-e frica.macar aflam cu ce ne luptam.eu am citit de mult postarile voastre inainte sa aflu de probl fetitei mele.am citit intr-o seara toate paginile de la "copii cu probl neurologice",la inceput cu lacrimi in ochi,plangand in hohote spre final,furioasa pe neputinta mea de a ajuta,pe neputinta medicinei si pe nedreptatea vietii.acum cand scriu aici nu ca sa va incurajez,ci sa povestesc cuiva care intelege ce simt,sunt mai mult ca oricand suparata si furioasa.resemnata nu,impacata nici atat.imi doresc sa ne trezim maine dimineata intr-o lume in care medicina poate rezolva orice.noapte buna vise placute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Mult succes joi la evaluare! Te asteptam cu vesti bune si multa speranta!

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Buna ziua, ma bucur ca am dat peste acest subiect. Fetitza mea s-a nascut prematur cu circulara de cordon, a avut un hematom pe creier, dupa tratament cu Tanakan si vit B i s-a retras. Merge bine, vorbeste etc, dar cateodata ii tremura foarte tare manutzele, mai ales cand e agitata, e normal? Sau cand vrea ceva cu tot dinadinsul.
Am si eu programare la dr. Bacos din Timisoara, noi am mai fost la el sa urmarim evolutia fetei, ultima data ne-a spus ca nu sunt probleme deloc, dar de ce tremura asa?
Daca aveti copii ce se manifesta in felul acesta, spuneti-mi si mie cum ati procedat.
Va multumesc si sanatate la toti copilasii va doresc!

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Buna ziua, ma bucur ca am dat peste acest subiect. Fetitza mea s-a nascut prematur cu circulara de cordon, a avut un hematom pe creier, dupa tratament cu Tanakan si vit B i s-a retras. Merge bine, vorbeste etc, dar cateodata ii tremura foarte tare manutzele, mai ales cand e agitata, e normal? Sau cand vrea ceva cu tot dinadinsul.
Am si eu programare la dr. Bacos din Timisoara, noi am mai fost la el sa urmarim evolutia fetei, ultima data ne-a spus ca nu sunt probleme deloc, dar de ce tremura asa?
Daca aveti copii ce se manifesta in felul acesta, spuneti-mi si mie cum ati procedat.
Va multumesc si sanatate la toti copilasii va doresc!

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#

si a mea facea cam la fel, pana spre 2,5 ani. cand se enerva,cand voia cu tot dinadinsul ceva. o avea legatura cu suferinta la nastere,posibil, si ea a avut probleme,insa am mai observat acest lucru si la alta fetita,fara suferinta la nastere.

cert e ca ambele sunt taurasi, ambele foarte energice si irascibile!si mai ales impulsive!

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput