Copii cu probleme neurologice II

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Sheannamp - scuze, abia acum am vazut postarea ta. Pai prima oara am fost la un logoped de la spitalul Panduri (Centrul de audio-nu stiu cum- laringologie sau cam asa ceva - cred ca spitalul se numeste acum "Dr. Hociota") ca era linga noi, dar nu mi-a placut deloc de tanti aia - in primul rind ca mi-a recomandat din prima medicatie pentru ca Stefan nu statea locului si era hiperactiv (mi se parea normal odata ce era intr-un loc nou, unde erau carti, jucarii, etc) plus ca mi-a spus ca e foarte ocupata si colac peste pupaza m-a intrebat "cit de leguma era Stefan cind era mic?" Ce fel de intrebare e asta???? Si cum s-o pui unei mame, mai ales cind vedea in fata ochilor copilul??? Asa ca i-am zis multumesc si am plecat! Am avut insa norocul, cautind pe net un cabinet de logopedie particular sa dau de cel la care mergem in prezent si am mai avut norocul de a da peste dr.Emilia Porfireanu (poti sa cauti pe net despre ea) - e o tipa super care oricum la baza e psihoterapeut. Evaluarea i-a facut-o ea si in timp a ajuns sa lucreze foarte bine cu el, este o pesoana extrem de rabdatoare si optimista, rar mi-a fost dat sa vad asa o persoana. Daca mai vrei sa stii ceva, sa-mi spui!
Ma uitam acum pe o lista unde am scris eu cite cuvinte/onomatopee rostea in feb 2008 inainte sa incepem logopedia - si anume 8 (!) cu totul - acum, in decembrie 2008 rosteste in total 23! poate nu e mult pentru unii, mai ales ca sunt multe onomatopee incluse in asta, dar pentru noi inseamna enorm, pentru ca inseamna progres!

Sybille - sa stii ca si la Stefan achizitiile motrice fine au fost in urma si inca sunt - de exemplu inca are dificultati la efectuarea unui puzzle (la montarea pieselor) sau sa puna un capac la o carioca - le aseaza/monteaza pina la urma, dar ii ia destul de mult comparativ cu copiii de virsta lui. Sau de exemplu nu coloreaza in contur - nici macar nu il intereseaza ca ar exista acest contur... Aceste achizitii insa vin dupa foarte mult exercitiu, sub forma de joaca, evident!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Surrey spune:

Bun regasit tuturor!
E ceva vreme de cind nu am mai intrat pe forum, intr-adevar. Sper ca toti copiii sint bine!
Mihai al meu are acum 5 ani jumate si e un nazdravan plin de energie - normal ca asta impiedica intr-o oarecare masura si programul zilnic de gimnastica. Ca sa reamintesc celor care intra de obicei pe forum, Mihai are diplegie spastica, continua sa faca botox la sase luni, plus celelalte programe - inot, calarie, bicicleta, iar, mai nou, ne-am chinuit sa ii cumparam un treadmill pentru copii - sa nu intrebati cit ne costa!. Iar pe la opt ani aici se face, de obicei, operatie de dezinsertie de muschi spastici

Pentru ruck: am gasit pe net un camp, se numeste Ability Camp Inc., unde trateaza copiii cu paralizii cerebrale, si nu numai. Acum ceva vreme i-am contactat si, daca mai tin bine minte, se afla pe undeva prin Alberta(?).

Ce ma framinta pe mine de cind am realizat ca Mihai creste, e ca nu stiu cum va arata, din punct de vedere al problemei respective, la virsta adolescentei si mai departe. Ce vreau sa spun e ca nu cunosc pe nimeni de virsta mare, cu aceeasi problema. Am gasit mai demult un forum de limba engleza pe problema diplegiei spastice, iar o tinara isi exprima regretul ca parintii ei nu avut curajul sa incerce operatia de rizotomie selectiva (taierea filetelor nervoase care mentin uschii spastici) si s-au limitat doar la tratamentele ortopedice. Oare asa ne-or judeca si pe noi copiii nostri, gindindu-se ca nu am facut tot ce se putea pentru ei? Oare chiar facem tot ce se poate? Cum sa fac eu un copil de cinci ani sa inteleaga ca chinul de fiecare zi e pentru binele lui de mai tirziu? Cind sa il cert si cind sa cedez?
Poate ca nu sint singura, dar copil meu e chiar la limita, adica nu e atit de afectat ca sa nu inteleaga, si totusi nu poate alerga cu ceilalti copii. Ii lipseste foarte putin sa fie normal, dar pentru putinul asta muncim in fiecare zi de ne ies ochii!

Citeste cineva forumul asta si are copii mari cu paralizie cerebrala?

M-am amabalat...

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Buna!

Nu aveam nimic nou, vroiam doar sa aduc subiectul din nou in atentie, poate mai are cineva ceva vesti despre progresul copiilor?

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Initial creeata de plesca

Am un nepotel care de la varsta de 4 luni a fost diagnosticat cu chist arahnoidian , acum are 5 anisori , iar problemele au inceput sa apara de anul trecut din septembrie . La 4 luni a fost in Germania , iar medicii au sfatuit-o pe cumanta mea sa nu intervina chirurgical , decat daca chistul incepe sa cresca in dimensiune , lucru ce s-a intamplat anul trecut in septembrie , dupa analize si investigatii a ajuns la cluj la clinica de neurochirurgie unde Vlad , asa il cheama pe nepotelul meu , a fost operat si i s-a pus un furtun de dren , dar anul acesta in iunie presiunea intercraniana a crescut , tubul s-a infundat . Au facut a 2-a interventie , iar acum in septembrie a fost a3-a oara operat pentru ca se pare ca pozitia tubului nu a fost cea mai buna . Cu toata incredrea pe care o acord medicilor de la cluj am o intrebare , poate cineva sa-mi recomande medici si clinici unde s-a mai tratat acest gen de afectiune . Va rog FOARTE mult.

simo



Daca mai apar probleme, contactati-l pe Dr. Sergiu Stoica de la BUDIMEX, Bucuresti. Va pot da datele lui de contact atunci cand veti avea nevoie. Noi lucram cu el de la nastere si pana cand baietelul nu va mai avea nevoie. Povestea noastra e la "Copii cu nevoi speciale".
Va voi raspunde la orice intrebari aveti.

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput