Albinute si bondari de martie - aprilie 2007
Raspunsuri - Pagina 7
elyanne spune:
Dau si eu raportu'... pe scurt...
Am fost la vaccinat... si masurat etc.
Au fost cuminti... sa vedem cum reactioneaza la noapte...
Au luat in a doua luna cate 700 g (Andrei: 3900 si Mihai: 4200) si 2 cm ... sunt bine, sanatosi...
Inca au icter dar nu e cazul sa-mi fac probleme...
Au lichid la oute ... si cica trebe sa le pun ridicate in sus, cand le pun pampersu'. Mi-a aratat doctorul... nu stiu sa explic...
Complicata treaba cu baietii astia.. ce simplu a fost la fata
karra80 spune:
quote:
Originally posted by diamar
am schimbat si noi semnatura.....
e o solutie la chicco,de sterilizat bibe,fara sa le mai fierbi,numai speli scu ea si clatesti,e vreo 25 ron........
diamar mamica de roxana (11.02.1999)si briana-maria(04.04.2007)
Cu solutia respectiva se amesteca 2 capacele la 5 l apa si se tin 30 min toate biberoanele si tetinele dupa care se clatesc in apa rece inainte de folosire
eu am tot setul pt sterilizat la rece...o galetusa, si pe cutie scria ca se spala normal cu detergent de vase inainte, se clatesc si apoi se baga in solutie...in care lew lasi 30 min sau pan la 24 ore......Si ion Dr Spock scrie cav se spala cu detergent de vase si cu peria si se clatesc bine dupa care se sterilizeaza.
Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI
pozici
karra80 spune:
roxanici si a mea pitica rade deja de la o luna....acuma a incep si sa gangureasca....daca stau in fata ei si vb cu ea scoate niste sunete si rade de-mi vine sa o mananc.....
Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI
pozici
stefaniya spune:
Salut si eu noul forum si e binevenit!
Mady si Pitzica- majorete pt voi si hai ca mai e putin
Acum trei zile citeam aici despre problema alaptatului si uite asa a doua zi am observat ca sanii nu sunt asa tari si nu au destul lapte si bebe cam scancea.A trebuit sa merg noaptea la farmacie sa iau laptic care se da in caz de urgenta,e lichid.A mancat doar vreo 10ml de lapte completare si dupa 5minute la vomitat pe tot si atunci m-am hotarat sa beau cat mai multe lichide,sa mananc nmai mult ca sa produc mai mult lapte.Mie mi s-a recomandat sa-l alaptez cel putin pana la 4 luni daca pot pt ca sotul meu are alergie la lactoza si sunt sanse sa o faca si bebe.Ma minunez cand aud cat mananca ai vostrii bebei pt ca,Carl suge vreo 10-15minute infocat dupa care nu mai vrea.Ultima oara cand l-am cantarit la 21zile luase 800g dar inca nu simteam probleme de alaptare.
Mananca la fiecare doua ore,de fiecare data il tin doar la un san ca cica la sfarsit e lapteel cel mai gras si plus de asta ca sa pot sa fac lapte la loc,vreau sa il alaptez la san fara completare,de atunci nu i-am mai dat.Prefer sa-l alaptez des dar sa fie de la san.
Inca dormim impreuna,e ciudat ca in pat doarme singurel fara sa-l legan dar daca il pun in patutul lui scanceste pana vomita tot laptele si atunci il iau cu mine.Am citit undeva ca pana la 3luni nu se invata rasfatati,sper sa fie asa si sa inceapa sa doarma mai mult ca sa stea la el in patutca asa nu-l pun bine si se trezeste iar ca ii e foame.
Ochisorul inca mai aduna materie dar nu asa ca la inceput,nu e rosu ci doar face urdori(nu stiu cum sa numesc),il spal cu apa sarata,cea care se foloseste pt lentile si punem picaturi si sper sa dispara odata si sa nu fie canalul lacrimal infundat.
Ioanaradu daca nu ma insel tu spuneai ca soacar ta te-a sfatuit sa-l iei pe bebe de cap cand il scoti din baita cumca se aranjeaza oasele sau eu stiam ca cica ajuat sa faca gat dar e o mare prostie.Acum cateva ziel citeam pe net ca s-a interzis asta la noi.Aici cand am zis ce obicei e la noi mi s-a recomandat nici sa nu pomenesc in spital despre asta ca imediat vor vorbi la avocatul spitalului pt problemele bebeilor si ma pot scoate usor din dreptul de mama.Ei sunt aici foarte stricti,doar daca iti atingi bebelul vecinii vor anunta protectia copilului si urmarile vin fara doar si poate dar eu sunt de acord ca asta si copii invata ca bataia nu exista,nu o vad nu o folosesc.
Acum cred ca ma opresc aici si sa avem cat mai multe capitole cu lucruri bune despre bebeii nostri.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos
sherbi spune:
multumesc pt. ajutor, ELPOWER. esti o dragutza. chiar acum o sa incerc sa-mi schimb semnatura.
ALINUSHCA- esti de un real ajutor pt. mamici. si eu am citit f mult despre cresterea copilului pana la un an, dar din pacate nu prea am pus in aplicare lucrurile citite. despre temperatura din camera si eu stiu acelasi lucru, ziua 21-22 de grade, iar noaptea la somnic 18-19. mie una, imi este frig la temp. astea. dar in maternitate si primele zile acasa, asa l-am tinut pe david, bineinteles pana a intervenit mama: ca este f frig, ca are piciorusele si manutzele reci, vinete, ca sa-i pun caciulitza etc. si uite asa, de teama sa nu aiba copilul de suferit, m-am conformat ca o fetitza ascultatoare.
pe strada cand ies, sa nu cumva sa aiba vreo urechiusa descoperita, ca ma cearta tot trotuarul. si de unde imi propusesem sa-l cresc ca la carte, am ajuns sa-l cresc dupa invataturile parintesti.
doar la capitolul temp, ca la restul fac cum stiu eu mai bine( adica ce citesc prin carti).
asteptam noutati si bineinteles despre picioruse reci ce ne poti spune?
violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album
Mihael@ spune:
Da, Sherbi, la fel am patit si eu. Dupa ce am venit de la maternitate tineam bebelina doar cu un body si pantalonasi si eventual invelita cu o paturica pana a venit mama si a inceput sa-mi spuna ca tin copilul dezbracat, ca eu nu vad ca are mainile reci si sughite, ca o sa raceasca , ca nu se odihneste bine etc.
Si de atunci, parca m-am tampit, ii mai pun si o salopetica, plus ca o invelesc bine de tot. Si uite asa a facut fata mea bubite de nu mai stiu ce sa-i fac sa-i treaca, de ma apuca si disperarea. Acum s-a mai iritat si intre cutele de la gat, este rosie toata cu bubite mici. Nu mai stiu cu ce sa o dau.
Am citit de NIDOFLOR, stiti ceva de el, unii il recomanda altii spun ca e toxic pt. copii sub 2 ani. Va rog dati-mi un sfat ca ma simt groaznic, citesc o gramada de informatii, iau cele mai bune produse si tot nu sunt in stare sa am un copil cu pielea curata.
Alionushca, astept cu interes informatiile de la tine, sa o "contracarez" pe mama cu ele.
Mihaela cu Stefania (19.03.2007)
iunita spune:
Buna gasit albinute, bondarei si mamici!
Evident ca m-am ametit o leaca pe la odisee pana sa ma prind ce a trecut aprilie si acum suntem maaari Hi hi ce frumooos!
Noi ne luptam si acum cu bestiile alea de bubite,ca imi vine sa ma impusc cand vad ce e pe fata ei.Acum au aparut si pe obrajori si pe tample si un picut pe pielea capului. Am tot mers pe mana medicului pana acum cu rivanol si baneocin si cele de pe frunte care erau f multe (infectie zice doc. ) au trecut .Numai ca nu prea mai imi vine sa ii dau in continuare cu astea ca nu stiu cat mai rezista fata ei. Am zis sa ii dau o zi doua de pauza sa vad cum arata. Numai ca daca e intr-adevar o infectie mi-e teama sa nu ii fac mai mult rau. Sunt varza, imi vine sa imi iau campii cand vad ce e pe ea. Culmea ca mai jos de gat nu are nimic ... ooooooof.
Norocul meu ca este cuminte foc. Mananca la 3-4-5 ore cam 120 ml la o masa, noaptea se trezeste max 1 dat sa manance dar daca la 23.00 mananca bine o mai vad dimineata la 6.30.
La baita e topita toata, de ras rade cu gura pana la urechi dar a fost zambaricioasa de cand am nascut-o. Si scoate mai nou niste sunete "voluntare" si daca o imit zambete de ii vad omuletul
Eu am o mare problema si sigur o sa primesc bobarnace dar.... vad ca toata lumea se alarmeaza cu greutatea lui bebe, ca nu a luat peste 1 kg.. ca sa fie cu falcute si cutute.. mai fetelor, eu sunt speriata de ce vad pe afara..toti bebeii sunt GRASI. sa imi fie cu iertare dar nu mi se pare corect... Se zbat mamele sa ii indoape , sa faca falci..pai si atunci bebe ala cum sa se mai ridice de jos ca mititetii nu isi pot sustine greutatea. Chiar am fost uimita de ceea ce am vazut pe la plimbare. Si chiar si pediatra zicea ca in ultima vreme tot mai multi bebei sunt ingrasati. Deci aveti grija sa nu picati pe partea cealalta. Acum astept rosiile de-o salata.
Iar am scris un pomelnic... ma destrabalez ca doarme printesoiu'!
Nastere usoara pentru Mandybulancea si Pitzica !
P.S. nici acu nu am aflat cum se pun majoretele alea
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea
vcarmen spune:
salut
ma bucur sa va regasesc intr-un nou capitol.Eu nu am scris de mult din motive bine cunoscute , dar bebe Andrei si sesiunea care se apropie in 2 saptamini imi ocupa tot timpul.uneorei mi sew face dor de voi si las cursurile la o parte si mai citesc din ce ati scris voi.
Despre bebe Andrei ce sa va spun ca e cumintel si maninca bine. la o luna luase in greutate 1300g. iar acum a facut niste falcute de toata frumusetea.
Maninca doar san si nu are un program regulat. ii dau la cerere dar niciodata mai devreme de 1,30ore. de fapt daca e treaz maninca la 2 ore, dar in general doarme cam 3-4 ore ziua si asa mai reusim sa rarim masa.
Noaptea doarme bine se trezeste doar sa manince pe la 4 si la 6 dimineata, dupa care adoarme la loc. de la 7 dimineata este treaz si ne da scularea la toti.se plictiseste singur repede .
uneori dimineate zimbeste la toata lumea.
probleme avem doar seara cind plinge f mult. dar acum ca s-a facut mai cald o sa ies cu el in parc seara.
Ma inscriu si eu pt intilnirea de 1 iunie
CARMEN SI bebe ANDREI-BOGDAN(14.03.2007)
iunita spune:
Vrem si noi sa venim pe 1 iunie. Face pitica 2 luni fix pe 1 deci o sa fie maaare deja!
Dar unde?
A, si e vre-o mamica printre voi care sta in zona gorjului? poate iesim pe piticodromul dintre gorjului si veteranilor intr-o zi. Asta daca imi fac curaj sa ies singura cu ea din casa
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea
sherbi spune:
si david al meu a avut niste bubitze de toata "frumusetea". i-am dat cu de toate, spirt, albastru de metil, crema de galbenele, o crema pt. iritatii de la MUSTELA. nu stiu daca vreuna a fost mai breaza decat cealalta sau pur si simplu si-au facut cat si-au facut bubitzele de cap si s-au hotarat sa dispara. acum insa are tenul uscat si mai are denivelari de la bube, dar i-am luat TRIXERA de la AVENE. am auzit tot pe forum ca ar fi buna. o sa incercam sa vedem cum ne merge.
micul meu bondarel
film cu david
violeta, mamica de david alexandru
violeta si