Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (30)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

buna seara, fetelor..ce bine e sa va mai citec si eu..doarme fetita si n-am avut nici o alta treaba de facut, mi-am gasit o menajera care ma ajuta la curatenie..iar sotul meu s-a solidarizat cu mine la dieta (mai am doar 2 kg sa ajung la greutatea de dinainte de sarcina, dar am cam calcat pe alaturi, n-am prea mai tinut asa strict..), deci nu trebuie sa mai gatesc suplimentar..asa ca e mult mai usor acum..

desiree, eu de invatatul in brate n-am de gand s-o dezvat..chit ca ma dor "salele" de mor, si seara parca am fost la sapa toata ziua, asa ma simt..dar imi e asa draga incat as tine-o si noaptea, daca ar sta..gandeste-te ca trece asa repede timpul, in curand n-or sa mai vrea ei..si se spune ca dimpotriva, bebelusii tinuti in brate mult vor deveni mult mai repede independenti cand vor creste, pt. ca vor capata multa incredere in ei, vor fi mai sociabili..in plus, invata mult mai repede..eu o mai tin in port-bebe prin casa..e foarte fericita si curioasa..

alexandra, si eva face un fel de bubite de la saliva..pentru iritatiile de orice fel pe fata, incearca Neopreol sau Elidel..al doilea e scump, dar se da gratuit..dar primul e la fel de bun..si ca sa nu si-l ia de pe fata si sa-l bage in gurita, da-l dupa ce adoarme..

mai fetelor, in legatura cu statul in fundulet, bebeii au fiecare ritmul lor unic de dezvoltare, nu le mai inhibati progresul..adica daca scrie in carte ca la 6 luni stau in fundulet, nu-i musai sa-l tii fortat pe spate ca pana atunci n-are voie..unii stau mai devreme, altii mai tarziu..si daca ei pot sa stea, inseamna ca e ok sa-i lasati..asa isi dezvolta musculatura, prin practica..ceea ce nu se face e sa-i fortati..

uite, eva mea sta singurica, fie sprijinindu-se de o manuta, ridicandu-se de jos (de la 45 grade), fie prinzandu-se de ceva, de marginea patutului sau de cadita..asa se aseaza ea, eu n-am obligat-o..si o las pana cade singura..

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Fetelor,in primul rand multumim pt urari,si multumesc pt sfaturile si raspunsurile voastre,va iubesc pe toate!!!O sa reconsider serios problema bonei!
Uff,acum am terminat si eu treburile,dar multe mai sunt,copila e culcata,imbaiata si mancata,doarme asa fain,manca-o-ar mama pe ea!!!acum sa ma vad si pe mine cum oi adormi,cat sunt de obosita va fii greu...am slabit la loc,sunt ca inainte de sarcina,cine s-ar fii gandit..toate hainele de dinainte imi sunt bune,unele chiar mai largi,of,alergaturile astea!!
va pup si va doresc la toate mamicile si bblusii o naopte buuuuunaaaaa!!!

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
Alessia luna 4
Alessia luna 5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Doamne,FATIMA,ce scumpa e Eva,imi place tare mult de ea! sa-ti traiasca!!!

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
Alessia luna 4
Alessia luna 5

Mergi la inceput

continuu intr-un alt mesaj, ca mi-e frica sa nu-l pierd..

am inceput si noi diversificarea...vorba vine..am inceput sa-i dau cateva lingurite de cereale la pranz..cu orez si porumb, miluvit de la milupa..am decis sa incep acum si asa, pt. ca am citit ca sunt cel mai bine tolerate de stomacelul de bebe, in plus, Eva nu sta minunat la kg..

si pe la 5 luni jum. voi incepe cu supita..cu morcov primul si apoi cate o leguma adaugata la 3-4 zile..eu o sa-i dau de la inceput supa crema, ca eu nu prea vad rostul apei chioare din fiertura de legume..nu are nimic hranitor, si nici diversificare nu se prea numeste..

credeam ca se va constipa, da' de unde, am inceput ieri si a facut si ieri si azi..ea, care facea la 2-3 zile..deci e bine..

singura problema e ca imi smulge lingurita din mana si si-o baga singura in gurita..ce ma fac? abia am reusit, trebuia sa i-o iau cu forta sa o umplu din nou, apoi iar mi-o lua..jumatate din compozitie a aterizat pe babetica si pe fata ei..

uitati aici "primul pranz"..
si toate pozicile noi

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

multumesc mult, adina, si alessia ta e o papusa..ce falcute are..cand o s-o vad si eu asa pe Eva mea? ( eu sunt stresata ca e cam slabuta..)

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Yupii! Vesti bune!
Am intrat sa va zic ca David si cu Ralumat au fost externati in seara aceasta si au ajuns acasa.

Le dorim o noapte cat mai linistita.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Salutare fetelor

Multumim pentru felicitari, Ada face azi 4 luni, e mare si a inceput sa tipe si sa povesteasca toata ziua, imi vine sa o mananc.

Dianocica, sotul este acasa, e f bine deocamdata, nu ma asteptam sa fie asa de usoara interventia, dar greul acum va veni, pentru ca trebuie recuperat umarul care nu a mai fost miscat de 1 an si 4 luni.
Si pentru ca sotul e acasa nu prea pot eu sa stau pe forum.

Ralumat sa dea DD sa treceti cu bine peste operatie si pana la Pasti sa si uitati unde ati fost zilele astea.

Desiree sa fie intr-un ceas bun crestinarea lui Octavian.

Alexandra poate s-a iritat de la ceva jucarii, cine stie. Ada azi era rosie la gurita dupa ce a papat o jucarie, dat in cateva ore i-a trecut.

Ariadna eu o imbrac pe Ada ziua: in body scurt + camasuta + pantalonasi /body lung + salopetica fara manaeci/ body lung + pantalonasi, iar noaptea body scurt +sapopetica subtire si o paturia dubla, dar nu f groasa. Caciula o pun dupa baita doar daca iesim din camera de dormit, pana adoarme. Pediatra mi-a spus din prima zi sa nu-i pun caciulita pe cap. Mentionez ca la mine in dormitor sunt 24 grade ziua, iar noaptea 25-26.

Crema pentru fundulet: folosesc Bepanten/PEnaten sau un preparat de la farmacie pentru eritem fesier, asta doar daca e rosie tare.
Servetele de la Nivea-soft.

Desiree in brate cred ca ca vrea fiecare copil la nesfarsit. Si eu incerc sa nu o tin prea mult in brate, dar ma joc mult cu ea si o ating chiar daca sta in scoica sau pe paturita. Doar in patut o las singura. Mai are si ea nevoie de intimitate

Eu ii schimb cat mai des pozitia daca vad ca da semne ca ar vrea in brate. Adica daca sta in patut si vad ca se plictiseste o iau putin in brate si o pun in pat pe paturita, daca si aici se plictiseste o iau iar in brate si apoi o pun in scoica si tot asa. Intr-un final este suparata rau si atunci trebuie sa o tin numai in brate

Concluzie schimba-i pozitia des.

Angi, Dolores va pupam si va mai asteptam.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by fatima
alexandra, si eva face un fel de bubite de la saliva..pentru iritatiile de orice fel pe fata, incearca Neopreol sau Elidel..al doilea e scump, dar se da gratuit.

Nu, va rog eu! Nu folositi Elidel fara o indicatie clara din partea medicului.

Elidel este un medicament extrem de controversat, posibil cancerigen.

Uitati discutii aici:

Vad ca foarte multi parinti inca folosesc Elidel pt dermatita copilasilor lor, chiar daca au/ati vazut ca e cancerigen.
Vreau sa va spun un fapt: inainte de a se depista asta, in fiecare zi si foarte des erau reclame pt Elidel la tv, pe toate canalele de tv; dupa avertisment, nici o reclama, absolut nici una!!!
Asta ar trebui sa va dea de gindit cind alegeti sa folositi crema pe copilasii vostri, in ciuda tuturor informatiilor pe care le aveti. Si informatiile nu au fost date de cine stie de revista de scandal, ci de FDA (Food and Drug Administration)
http://www.fda.gov/cder/drug/advisory/elidel_protopic.htm
"Avoid use of Elidel and Protopic in children younger than 2 years of age"
http://www.webmd.com/content/article/117/112677?src=rss_cancer

Daca vreti sa cautati info despre alte medicamente din USA, uitati-va aici:
http://www.fda.gov/

Sau aici:

Au fost revizuite produsele Protopic/Protopy si Elidel

După finalizarea reevaluării sigurantei medicamentelor Protopic/Protopy (tacrolimus) si Elidel (pimecrolimus), Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (Committee for Human Medicinal Products = CHMP) al Agentiei Europene a Medicamentului (European Medicines Agency = EMEA) a concluzionat că beneficiul asociat utilizării acestor medicamente dermatologice depăseste riscurile, impunându-se totusi utilizarea lor cu mare prudentă pentru a reduce, în măsura posibilului, potentialele riscuri de aparitie a cancerului cutanat si a limfomului.
Pacientii care utilizează Protopic/Protopy sau Elidel nu trebuie să-si întrerupă sau să-si modifice tratamentul fără a discuta în prealabil cu medicul lor.
Protopic/Protopy si Elidel sunt medicamente utilizate topic pentru tratamentul dermatitei atopice (eczemă). La data de 25 aprilie, după raportări de cancer cutanat si limfom la pacienti care au utilizat aceste medicamente, Comitetul a început reevaluarea sigurantei pentru ambele medicamente.
Comitetul a recomandat modificări ale informatiilor actuale despre produs, al căror scop este informarea pacientilor si medicilor despre potentialele riscuri asociate utilizării acestor medicamente pe termen lung.
Concluziile CHMP:
CHMP a concluzionat că beneficiile utilizării topice a tacrolimusului si pimecrolimusului depăsesc riscurile. Dar, pe baza datelor disponibile, CHMP nu poate nici confirma nici infirma că Protopic/Protopy sau Elidel au fost asociate cu cancerele sau limfoamele raportate.
CHMP a solicitat companiilor să strângă mai multe date despre profilul de sigurantă al utilizării pe termen lung, pentru a avea siguranta că acesta rămâne acceptabil, dar rezultatele nu se vor cunoaste timp de mai multi ani. CHMP a recomandat ca, între timp, Protopic/Protopy si Elidel să fie utilizate cu prudentă mai mare decât în prezent. Medicii si pacientii trebuie informati referitor la necesitatea monitorizării pacientilor tratati pentru dermatită atopică, reactiile adverse suspectate inclusiv tumorile trebuind raportate.
CHMP a recomandat ca informatiile produsului pentru Elidel să fie modificate pentru a reflecta că acest produs trebuie utilizat numai de pacienti cu dermatită atopică usoară-moderată, exclusiv în cazurile în care acestia nu pot utiliza sau nu răspund la tratamentele standard precum glucocorticoizii topici.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

miro, ce-a crescut draguta de Karinuta..ii sta bine la calculator..parca-i in concert la pian..asa face si eva mea..

fetelor, ce bebelusi frumosi aveti..ma duc sa ma mai delectez..

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

da, ruxandra, eu stiam de asta..dar riscurile sunt la folosirea repetata pe termen lung..eu i-am dat cred ca de vreo 3 ori in total..si foarte putin, doar pe locul in care era iritatia..n-a avut dermatita atopica, ca sa fie nevoie sa-i dau de multe ori..

dar asa e, ai dreptate, mai bine sa fie evitat, e f. bun si Neopreolul..

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput