Colectia de toamna iarna 2005(129)
Raspunsuri - Pagina 15
felicia74 spune:
eu am gasit pe un alt forum reteta aceasta:
quote:
Urzicile se spala bine (mai intai se curata de codite), se fierb in apa clocotita, cu sare, acoperite pina cind se moaie bine, apoi se strecoara. Dupa ce s-au racit, se toaca marunt. Se infierbinta niste faina un minut in ulei, se adauga usturoi taiat marunt , se pun urzicile. Se dilueaza si se lasa sa fiarba citeva clocote, pina cind se leaga si capata aspectul unei smintini nu prea groase. Se poate pune hrean ras. Sunt bune cu mamaliguta.
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
gabitaco spune:
Am sa incerc sa fac si eu pt Mateea... sa vad daca ii plac.
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.
Madutza10 spune:
Eu fac urzicile asa :le fierb un pic ,le toc marunt dupa care calesc o ceapa in f putin ulei ,apoi adaug o lingura de faina ,subtiez cu zeama de la urzici ,adaug si urzicile ,le mai las sa fierba ,pun un pic bulion ,sare si uturoiul pisat spre sfirsit ,sint tare bune :)
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
Poze martie2007
www.onetruemedia.com/shared?p=1b913bfba91d89dbb55d45&skin_id=7&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">FILMULETZ ..,CA TOT E LA MODA :)
crissy77 spune:
Elise a mancat la Barlad urzici facute de mama dupa urmatoarea reteta: urzicile fierte bine in apa suficienta, apoi scurse si zeama pastrata. Separat se caleste putina ceapa in ulei amestecat cu zeama de la urzici. Se adauga orez iar dupa ce acesta e fiert se adauga urzicile tocate marunt (mama le-a mixat). Noi le-am mancat cu hrean ras.
Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.
madau spune:
Io nu ma bag la urzici ca nu le pot suporta
, in schimb mama le face tot asa calite cu ceapa si putina faina...cam ce a descris Madutza. Sa aveti pofta la ele
Fiimea doarme de la 13..nemancata...a adormit in scaunul de masa in timp ce-i pregatea mama sa manance
. Sa vezi cu ce foame in matze se trezeste![]()
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Madutza10 spune:
Cuscra ,pai pui poze cu normea gatita ,innoita si nu zici nimic ,noroc ca am vazut-o la avatar si m-am gindit ca ai pus poze :) ,tare misto lucrurile ,azi le-ati primit ??De la LR??
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
Poze martie2007
www.onetruemedia.com/shared?p=1b913bfba91d89dbb55d45&skin_id=7&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">FILMULETZ ..,CA TOT E LA MODA :)
meems spune:
Ne-am vaccinat si noi azi: anti-varicela, anti-tetanus si anti-polio. Pe ala contra hepatita l-am refuzat. Sper sa nu avem surprize, deocamdata nici urma de febra si fata doarme.
In solidaritate cu mamicile din gasca, a inceput si pe mine sa ma usture gatul si sa mucesc putin.
Am vazut ca vorbiti de tetine si bibe... Copiii vostri mai folosesc sticlute? Ca Rianna bea din canita cu cioc de mai bine de 3 luni. Aici te innebunesc pediatrii de cap sa-i dezobisnuiesti de biberon de la 1 an.
Noki_Lara spune:

Apar si io cu vesti nu tocami bune: am ajuns in cele din urma la doctor - la cel al lui Sarah, care de fapt e fostul meu pediatru- si a constatat ca sunt mandra posesoare de laringo-faringita naspa de tot, care daca nu va ceda la pumnii d emedicamnete pe care-i iau din seara asta + daca nu o sa reusesc sa tac 3 zile - si SIGUR nu reusesc...va fi de rau. Adica m-a amenintzt cu ceav cortizon. da' gandim pozitiv si bagam medicatia ca la carte!![]()
Am fost si la Targul de Turism, am venit cu 3 pungi imense de pliante, ofertele alea suuper ca pret NU au fost, asa ca mai asteptam...
In rest, toate bune.
Pupici la bebelaci si mamicile aferente!
Raspund si io rapid la intrebarile puse:
Perdelele- no way s ale aldc. Le atarn semi-ude sau chiar uscate. E drept insa ca ale mele sunt din organza creponat, deci nu prea se sifoneaza.![]()
Biberoane- seara si dim avem 2 mari de 300 ml de la Nuk, cu tetine marimea M. Apa bea din canutza Nuk cu toarte sau din bibe mic tot Nuk cu tetina marimea S. Mai aveam vreo 4-5 prin dulap, dar stau si colecteaza frumusel praf, ca io tot uit de ele.![]()
A si inainte de a ma afunda in cautarea de hoteluri pe net o intrebare: ce vitamine-medicament de crestere a imunitatii ati zis voi ca dati la bebelaci inainte de intrarea in colectivitate? ai ales Lavi..ce i-ai dat Silviucei? ca cica trebuie inceput din timp.
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
Madutza10 spune:
Fetele ,am vrut doar sa va urez noapte buna ,io am trebaluit pina acum si's tare obosita ,fug la nani !
Check pt semnatura ,am colorat-o:)
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
Poze martie2007
mandyksch spune:
Neata si de la noi.
Ma insctiu si eu un clubul mamicilor bolnave. Am reusit sa racesc si eu, cred ca vremea asta e de vina. Ma doare gatul si ma simt atat de obosita. Deja de aseara am simtit ca ceva nu e in regula si dimineata am fost gata ca bateria. N-am avut decat un singur Strepsils acasa asa ca pana seara cand ajung la farmacie sa imi iau ceva pt gat, mai este mult.
Io nu m-am apucat de curatenia de Pasti, ninci nu am cand, si nici nu ma stresez f tare. Acum 2 saptamani am facut o curatenia mai maricica asa ca daca o sa mai am timp chiar inainte, voi da cu aspiratorul, sterg praful. Pt perdele am un program special la masina de spalat, io nu le calc , le agat la loc cand sunt un pic umede si e totul ok.
Biberoane avem si noi de la Chicco, le mai folosim si pt lapte si pt apa. Kriszti nu bea din canuta cu cioc, incearca in schimb sa bea din canita normala, numai ca tot are tendinta sa muste din marginea canitei.
Urzici noi n-am mancat niciodata, in schimb i-am dat de mnai multe ori ciorba de macris cu orez si un pic de smantana. Yammi de tot.
Meems, tin pumnii sa nu faca febra pitica, din pacate Kriszti nu rata febra la vaccinuri, doar la antirujeolic, restul le bifa cu brio.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)