Piticodromul de sept-oct 2005 (175)
Raspunsuri - Pagina 27
alexuta2005 spune:
Buna fetelor!
Intru si eu un pic sa ma odihnesc, mai fac si eu o pauza.
Azi nu am avut dimp sa va citesc, dimineata am fost la stomatolog(cu atatea probleme cred ca o sa merg un an de zile, da nu ma las pana nu le rezolv, doar am stabilit ca bebe 2 vine dupa ce ma pun la punct cu dantura).Apoi am scos mandra afara sa alergam porumbeii, am culcat copilul si am trecut la smotru..ce mai o sa cad iarasi franta de oboseala da n-am ce face.
Kidu-le sa stii ca eu nu i-am pacut Alexiei branza calcica de mai mult de 10 ori, din motive de lene.
Ou ar manca non-stop da ii dau cam doua pe saptamana, recunosc sunt si saptamani in care nu-i dau ou sau uneori ii dau chiar 3 oua pe saptamana (asta cand singurul meu neuron oboseste si uita daca i-am mai dat ou).
Chiar unde e dr. Anya sa ne spuna ea o parere avizata in privinta oului.Oare se intampla ceva grav daca Alexia mananca 3 pe saptamana?
Anyaaaaaaa, unde esti?
alinam spune:
Irina cica baietii astia ai nostri se decaloteaza singuri mai tarziu cand isi deskopera comoara si se joaca cu ea, adika nu ca acum cand o arata si sput puta .... intelegi tu
si cica treaba asta nu se va intampla prea tarziu asa cum ne asteptam noi ci devreme ca sunt generatie de copii precoci. Chiar asa cand ziceai ca dai examen? eu m-am suparat pe sofat, am zile cand sunt ciubota rau, mai les ultima sedinta cand a vreut nenea sa ma invete parcarea laterala, am zis ca e cel mai greu lucru, am ajuns acasa cu dureri de cap.
Eu branza calcica nu i-am fakut niciodata sa imi fie rushine, da el nu a mancat lactate pana la un an decat lapte de mami din cauza de alergie si apoi l-am trecut direct la telemea sau branza cu smantana mili, dorna, fagaras, despre ou iar sa imi fie rushine , desi am mereu oua proaspete de tzara pt el uit mereu sa ii dau, dar papa ou in cornurile care le dospeste mami toata ziua, in taietei si galuste, orikum dimineata am fakut una nefakuta, i-am dat ou fiert moale ca nu mai avea plodul rabdare si pe la 11 i-am dat fructele si manca asa: o lingurita de fructe o gura de apa si dupa ce a mancat a vomat in premiera, nu stiu care sa fi fost cauza, oul ca era moale??? ca nu era nici prea prospat da nici vechi, era ouat joi, amestecul de apa cu mere/pere?
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
corsge spune:
Buna! Nu am mai intrat de ceva vreme sa povestesc cu voi,din pricina diverselor ocupatii, in afara de cea de mama
. Am mai citit ce fac puiutii vostri si va felicit pentru fiecare pas inainte! Patricia face din februarie numai la olita. Cand mergem afara se cere sau se abtine pana ajungem acasa, iar noaptea, desi o aud cum cere, are pampers, din cauza comoditatii mele. Cu vorbitul, nici eu nu stiu ce sa mai cred. Intr-o vreme le lega, adica spunea: "mama papa"( mama face papa), "mama pipi"(vreau pipi), mama clacla" (mama are ochelari), "bebe nani" (bebe face nani) samd; imita si recunostea toate animalele. Acum nu mai are chef sa zica nimic, doar ne intreaba ea " CE e??", dar obsedant..si, daca nu ii raspundem intreaba si mai tare..pana incepe sa tipe:" CE e? ce e?". Eu ii raspund, dar f rar spune dupa mine. Am impresia ca ori din cauza bonei pe care o avem de vreo doua luni( sta 4 ore cu Patri) si care vorbeste in continuu si f repede (poate a inceput sa se inhibe fetita), ori e intr-o perioada de stocare a informatiei. Nici eu nu mai stiu ce sa cred. Recunoaste 6 culori( portocaliu, galben, roz, rosu, albastru, verde), asculta povesti (dar povestite pe scurt), poezii, cantecele. E un progres, fiindca acum cateva luni nu avea sens sa ii spun vreo poveste ca se plictisea si pleca de langa mine. Mai nou, ii place sa sara in pat, danseaza f frumos,il cere sa il asculte mereu pe " Ghica" (adica, pe Ghita) si face f multe nazdravanii (urcat pe masa, alergat prin casa, scotocit prin haine, sertare...). Singura problema ( a mea) asta este: de ce nu mai vorbeste Patricia asa mult ca inainte si decat ne intreaba?! Ea are 1 an si 5 luni. Voi ce credeti..e normal?
nicole74 spune:
Multumesc mult pentru incurajari!
Am mai facut un test azi si e tot negativ...Maine testul de sange, care e 90% negativ, dar trebuie sa-l fac ca sa pot intrerupe tratamentul.
Eu branzica din calciu ii mai fac, de max 2 ori pe luna, cand ma apuca mustrarile, in rest ii pun Fagaras in mancarica. Iar calciu i-am dat o singura luna cand era bb mic. Apoi am citit eu ca nu e bine sa dai calciu sau fier la copii daca nu au nevoie, i-am facut analizele, au fost ok si nu i-am mao dat.
Voi ati dat kiwi la copii? Nu stiu ce sa fac.
Nicole&Ioana Alexandra
poze
alinam spune:
neata!
Corsge Vladi nu vorneste delok adika nici un cuvant inteligibil, e normal? normal ca e normal pai fata ta e evoluata fata de multi piticodromi de ce iti faci probleme, eu sa imi fak ca la un an jumate nu zice nici macar mama si crede-ma ca eu stau cu el non stop si nu imi tace gura, el nu vrea sa repete nik, nu il intereseaza, atata timp cat intinde mana si i se da orice nici nu cred ca o sa zica ceva.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
b_irina_c spune:
neatza,
Branza calcica nu-mi amintesc cand i-am facut ultima data
. Sper ca laptele, iaurtul si branza normala sa fie suficiente (si doar Ca mai si in alte produse alimentare, chiar daca f. putin).
Oul nu-i place. Il mai pacalesc ocazional in mamaliga, dar nici cu aia nu se omoara. Mai nou nici omleta nu mai vrea. Il mananca doar in galustile din supa.
Anya20 eu zic sa mai treci pe la noi o fuga sa ne povestesti de Anya cea mica ca noi putem sa punem intrebari si medicilor nostrii
sa poti 'forumi' si tu asa ca noi
.
Corsge eu cred ca e perfect normal sa intrebe doar copii sunt foarte curiosi si repetitia e mama invatarii
. Cand o sa vorbeasca non-stop o sa le stie pe toate la perfectie
.
Alinam am inteles ce vrei sa zici cu decalotarea
si nu ma incanta prea tare ideea, dar asta e
.
La a cat'a sedinta de condus ai ajuns? Instructorul tau e total diferit de al meu. Eu parcari am facut dupa a 10 a sedinta cand incepusem sa stiu mai bine care e treaba cu ambreajul si sa cunosc cat de cat gabaritul masinii. Mi-a zis de la inceput ca mai devreme nu are rost ca n-o sa inteleg nimic
. Examenul il am vineri pe 13 aprilie
, desi mai am doar 1 sedinta (m-au incurcat astia la munca aiurea si n-am putut sa-l programez mai devreme
).
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
Pinacolada spune:
Mi-ati facut dimineata frumoasa cu atatia copii draguti...
sa va traiasca si sa va bucurati de ei si ei de voi!
Subiectul cu decalotare nu e prea placut, dar necesar.........Eu nu l-am operat, i-a facut-o manual medicul si fiind mic aveam cam 8 luni a mers.EEEE, bineinteles cu urletele de rigoare, mi-era o mila de el de muream , da' ce sa fac!In sfarsit s-a incheiat episodul si apoi mi-a aratat cum sa-i fac in baie si apoi sa-i dau cu rivanol.Am executat timp de cateva saptamani si s-a rezolvat.
Deci, sfatul meu e sa vorbiti cu medicul copilului si acesta va va da toate explicatiile necesare si va va si arata cum se face life!
Nu pot decat sa va tin pumnii sa scapati cat mai curand si usor de aceasta problema.................
In ceea ce priveste Pampersii si noi sunt la Let's go nr 5, dar perseveram (fara prea mari rezultate) la olita! Merg si cei nr 6...
pupici la toata lumea!
Pinacolada
mama de Luca (18.10.2005) si bb 2 in burtica
http://community.webshots.com/user/rpetrescu2002
b_irina_c spune:
Pinacolada medicii care l-au vazut pe Vladut (vreo 3 la numar
) mi-au zis toti la fel: putin cate putin la baita, dar eu cateva luni n-am facut nimic...
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
cge spune:
Irina, noi nu l-am decalotat deloc pe Victor din diverse motive.
Si cand il verifica dr., fiecare zicea ca e ok, si a fost ok.
Cred ca depinde si de bafta/materialul fiecaruia.
Simona, intr-adevar propolis poate da alergie.
Cand eram in liceu, foloseam tinctura de propolis ptr. cosurile care mi le rupeam. Si maica-mea s-a gandit intr-o zi si a folosit si ea la bubita de pe fata.
A facut o alergie f. urata, i s-a umflat toata fata + dureri.
Era ca si cand o muscase un stup de albine. Ei, exagerez, dar a fost tare nasol.
I-a trecut cu tratament injectabil.
La fel depinde de materialul clientului.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
codruta_grg spune:
'neata!
Noi azi noapte la 3 aveam febra 38. De la 9 seara pana la 3 cand i-am dat nurofen s-a foit toata noaptea. M-am uitat in gatul ei si nu e rosu, nasul nu ii curge, nu tuseste si nu are febra acuma. Acuma o supraveghez, sa vad totusi d ela ce poate avea febra (oare chiar de la canini?-pana aucm n-am avut astfel de probleme). Asa incat sunt tot zombi..
Nicole, eu i-am dat kiwi, la inceput fara samburi apoi cu samburi care i-am gasit in kk, daca ii dau felie din el, nu prea mananca decat 2, ca simte gustul ala pe limba (care il simt si eu) si nu mai vrea.
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi